• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kiralık ev sorunu

adigemmm

acıma garibe ....
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2013
778
135
123
47
kızlar merhaba
uzun zamandır yazamıyordum. hamilelik doğum falan derken ancak...
şimdi konuya şöyle başlayayım yorumlarınızı bekliyorum..
teyzemin eşinin yani eniştemin annesine ait bir ev vardı İstanbul'da. annesi vefat ettiğinden beri ev boş duruyordu. 5 ay önce falan evi kiraya verelim boş durmasın durduğu yerde çürümesin dediler.. bu arada ev ablası ile ortak. ikisine kaldı yani.
neyse biz İstanbul'da olduğumuz için evin tadilatını yaparmısınız ustaya vereceğimize size verelim dediler. tamam dedik. boya,badana,kartonpiyer,mutfak,banyo,parke falan hepsini yaptırdık. daha sonra benim halamın torunu evleneceği için gel sen otur yabancı girmesin depozito falanda vermezsin kiraya da ekimde başlarsın dedik. tamam dediler.
neyse ev bitti temizlendi falan eniştemin ablası bu sefer Eylülde başlasınlar kiraya eve masraf yaptık (ki bu insanın oradan gelecek 500 tl ye ihtiyacı daha doğrusu acil bir ihtiyacı yok) falan demiş. bende söyledim tabi hala torununa.. herşey ondan sonra başladı.. yok ben düğün üstü para mara vermem.. ekim 18 de girerim kasımda başlarım daha bir sürü birşey. bende dedimki vereceğin para benim cebime girmeyecek.başka ev tutmuş olsaydın zaten ilk etepta neredeyse 3000 verecektin boşver temiz ev kendimiz istediğimi gibi yaptırdık ver gitsin ben elçiyim dedim. bu yine bağırıp durdu neyse eyvallah dedim...
neyse velhasıl kelam; geçen gün eniştem aradı içim hiç rahat değil banada ayıp oldu babanın akrabası sen ona deki ablamın kirasını versin yani yarısını otursun orda hiç gitmesin dedi. bende bunu o kişiye söyledim . başladı küfürler etmeye saçma saçma konuşmaya bütün sinirlerim alt üst oldu şimdi burda suçlu kim kafayı yemek üzereyim iyilik yaptım başıma bunlar geldi. birde eşyaları evde 15 inden önce almam diyor evin anahtarlarını falan değiştirmiş. adamlar resmen şu an gasp etti evi birde 1400 tl istiyor çıkmak için eve priz taktırmışmış. ben şimdi ne yapayım nasıl bir yol izliyim bir akıl verin bana...

Hayatta en korkuğum şey birine kefil gibi olupta sap gibi kalmak.İkna etmekten başka çareniz yok gibi.Ayrıca prizler nasıl 1400 tutmuş altın varaklı ve altın suyuna batırılmış mı?
Başka ev tutsaydı depozito ve peşin kira zaten verecekti.

Hayatta en korkuğum şey birine kefil gibi olupta sap gibi kalmak.İkna etmekten başka çareniz yok gibi.Ayrıca prizler nasıl 1400 tutmuş altın varaklı ve altın suyuna batırılmış mı?
Başka ev tutsaydı depozito ve peşin kira zaten verecekti.
bende onu anlatıyorum ona ama anlamıyor. ben bunların huyunun böle olduğunu bilseydim hiç araya girmezdim yemin ederim. birde annesi ile konuşuyorum yenge böyle böyle diye arkadan abisi bağırıyor bırak şu şerefsizle konuşma diye.. Allahım ben bu lafları hakedecek ne yatım diyorum..

bende onu anlatıyorum ona ama anlamıyor. ben bunların huyunun böle olduğunu bilseydim hiç araya girmezdim yemin ederim. birde annesi ile konuşuyorum yenge böyle böyle diye arkadan abisi bağırıyor bırak şu şerefsizle konuşma diye.. Allahım ben bu lafları hakedecek ne yatım diyorum..
Valla canım makul bir dille eniştene olanı anlat.Umarım anlayışlıdır.
Bende kiracıyım.İnan ev sahibin depozito almadı diye muslukları,prizleri değiştirdim kiradan kes dedi kesmedim.8 senedir aynı ev sahibim.Böyle durumda yapılacak tek şey çirkeflik yani anladıkları dil.

eniştemin sorunu yok zaten kiracıya falan karışmaz bütün sorumluluğu bize verdi yeni kiracı bakıyorum zaten ama bu sefer hiiiiç tanımadığım birini sokucam oraya bir boşaltsalar evi. gerçi biraz yaptım çirkeflik hafta sonuna kadar alıyosun eşyalarını yoksa koyarım kapının önüne dedim bakalım.

Akraba ile yola çıkılmaz.. ;) Umarım bu gereksiz konu yüzünden eşinle aranız bozulmaz..

Deki ona eniştemin ablası biraz ters bir kadın evden çıkmanızı istiyor. Bu ay sonuna kadar boşalmazsanız tebliğ vericekmiş avukatı deyin sizde safa yatın bende ne yapiyim size iyilik yapıyim dedim ama başım ağrıdı iki taraftanda de ama suçlu yeni evlenen çift tabiki insanlar beleşçi baya o evden çıksında rahatlayın.

Deki ona eniştemin ablası biraz ters bir kadın evden çıkmanızı istiyor. Bu ay sonuna kadar boşalmazsanız tebliğ vericekmiş avukatı deyin sizde safa yatın bende ne yapiyim size iyilik yapıyim dedim ama başım ağrıdı iki taraftanda de ama suçlu yeni evlenen çift tabiki insanlar beleşçi baya o evden çıksında rahatlayın.
ben hiç haketmediğim hakaretleri işittim... bende kiracıyım ama bu kadar özgüvenli olamadım ev sahibine karşı.. insanlardaki rahatlık beni şaşırtıyor.

ben hiç haketmediğim hakaretleri işittim... bende kiracıyım ama bu kadar özgüvenli olamadım ev sahibine karşı.. insanlardaki rahatlık beni şaşırtıyor.
Haklısın sen arada kaynamışsın resmen ama başından kurtar. Bidaha da boşver karışma işte böyle böyle iyilik yapmaktan vazgeçiyoruz.

dost ile ye iç alış veriş etme

atasözlerinin bir anlamı var işte

evde eşyası varsa tabii Eylül kirasını da vermeli esasen de siz ekim demişsiniz ekim olsun yani

benim evimi tutsa anahtarı verdiğim günden itibaren kiramı öderdi; ister evde oturur ister boş tutar keyfi bilirdi.

bir çok insan düğünden aylar öncesinde evi tutup kirasını ödüyor; yavaş yavaş eşyasını yerleştiriyor; onlar enayi mi

bir de temiz; her şeyi yenilenmiş; depozitosuz ev bulmuş

o biraz da sıkılmış olabilir evlilik telaşesinden nişanlısı bir şey demiştir; size patlamıştır

bir de prizleri merak ettim; altın kaplama mı yaptırmış; kraliyet ailesi galiba

Eniştenizle ablası gitsinler bulunduğunuz yerin mülki amirliğine dilekçe versinler evimize girdi arada sözleşme yok evi işgal ediyor diye. Evden çıkartırlar. Çünkü şuan evi işgal ediyorlar. Ayrıca arayıp söylesinler evi derhal boşaltmazsa hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını, mülklerinde izinsiz şekilde bulunduklarını söylesinler. Arada sözleşme varsa(ki hiç sanmıyorum ama) ihtar çeksinler kirayı ödemesi için, ödemezse icra vasıtası ile çıkartılır ama bunlar için bir avukattan yardım almak gerekir.

Halanizin torunu bayagi yuzsuzmus. Bizde ev tuttuk ki tadilati kendimiz yaptik ustune depozito odedik ustune kirayi pesin odedik hemde sozlesmeye imza atar atmaz kira islemeye basladi esyalar tasinmadan tadilat yapilan zamanlarin bile kirasini odedik. Sukur arada emlakci yoktu birde ona odeyecektik.

Size minnettar olmalari lazim. Hem tadilatla ugrasmasinlar hem depozito odemesinler esyayi koyup kasimda baslariz desinler. Dugun zamani biri bize bu kadar yardim etseysdi esimde bende minnettarliktan olurduk herhalde.

yüzsüzlük tavan bunlarda yemin ederim elim ayağım titriyor sinirden

O ev neredeydi keşke bize verseydiniz.. Karsınızdaki kişi konuşmaya gerek yok. Mesaj çekin evi derhal boşaltmadıkları takdirde adli mercilere olayı taşıyacağınızı bildiren.. Yeterli olmazsa Çilingirle işinizi halledersiniz..

arada sozleşme felan yok sanırım....bu durumda ev sahıbının evı gasp ettıklerıne daır sıkayet edecegı yonunde tehdıt edeceksınız....çunku çırkınleşmiş olay...sız ıyılık yapmak ıstemıssınız ama karsı taraf haketmemış..tamam ekım denılıp eylulde kıra ıstenmesıde dogru degıl ama karsı tarafın yaklaşımı çirkin

Back
X