• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kiralık diploma

• Konu Sahibi Konu Sahibi erva15
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

erva15

Ziyaretçi
kocaeli üniversitesi tıbbi laboratuvar bölümü önlisans mezunuyum diplomamı kiraya vermek istiyorum ilgililere duyurulur

bu olaya cok kızıoyrum ben ..

kiraya verdiğin yerde bir aksilik olursa seninde yakana yapışırlar.hemde ilk sırada

peki bunun yasak olduğunu biliyomusunuz :delphin:

arkadaşlar sızı anlıyorum yasak olabilir ama suan ben ım paraya ihtıyacım var ve ookumuşum bı dıplomam var faal bır şeklıde suan çalışacağım bir iş bulamadım ama en azında az da olsa kıraya yardım edebılecek bı para elıme gececek bunda buyutecek bışey yok bence benım boyle yapan çok arkadaşım var ve araştıracağım tabıkı guvenılır bı şirket bır iş yerı değilse tabıkı bende vermeyeceğim ist. neler donduğunun 2 sene de inanın farkına çok çok iyi vardım eşim dın kulturu öğretmenı ve mutahasıp bı aıleyız bazı seylerı bende duşunuyorum sızın içiniz rahat olsun

hem bu gecıcı bışey sadece suanki sıkıntıyı atlatmak için belkı bıkaç aylık belkı 1 yıllık bır cozum yolu ilerıde zaten başka duşuncelerım var sıkı bır sekılde ders calışıyorum ve en yakın zamanda hedefım kadrolu bı sekılde devletın herhangı bı hastanesınde sağlık ocağında laborant olarak çalışmak ama suan çaresızım ve sağlık sorunlarım var tedavı olmak durumundayım oturduğumuz ev kıra ve eşimin tek bır öğretmen maaaşı var duğunden kalan borçlarımızı hala bıtıremedık yanı hersey uzaktan gorunduğu gıbı basıt değil arkadaşlarrr

Bir yaşıma daha girdim :1shok:

arkadaş iş buldu da mı diplomayı kiraya veriyor. şimdi adını söleyip de korkutmak istemediğim bir sistemde, suçluya önce suçu neden işlediğini sorarlar. hani, hırsızın suçu var da, kapıyı açık bırakan ev sahibinin, diplomalı adamı işsiz bırakan sistemin hiç mi suçu yok derim ben.

cnmm onca yıl okuduum emek verdim şuanda iki yıldır işsizim bana bi firma geldi diplomamı kiralamak istediler..benim onlara sadece söyledigim şu oldu..
diplomamı işe girdigim yerde çalıştıgım sürece veririm..istiyorsanız firmanızın mimarı olayım ama diplomamı veremem..madem çok güvenilir biyer diplomayı kiralamasınlar,eger kiralıyorlarsa bilkii sahteciligin en önde gidenleridir..

kızlar ben de gıda teknikeriyim.bir üretim yerine diplomamı sözleşmeli olarak ve o işyerinde haftada 3 gün tam gün bulunmak suretiyle vermiştim kiraya.bu yasal suç değil ki.yasal olmayan ne anlamadım.notere vs. her türlü yasal işlemi gerçekleştirdik.ama her halde arkadaşımızın olayı farklı sanırsam.

bakın arkadarşlar benı 1 hafta once bı bayan aradı kımyager olduğunu ve işe yenı gırdığıni ve zorla alındığı tıp merkezınde kımyager aranmadığını fakat laborant arandığını soyledı fakat kendısının işe çok ihtıyacı olduğunu bu iş için nerdeyse karşı sayılabılecek kadar uzak olan tuzla dan kanarya ya kadar hergun geldığını anlatttı benım ılanımı gorduğunu ve yardımcı olup olamayacağımı sordu bense zaten bılıyorum hastanelerde yanı sağlık kurumlarında kımyager pek almak istemezler hatta biyolog bile almak istemezler laboratuvarda çaıştıracaklarsa laborant yanı sağlık teknıkerı ararlar ben bunu nerde gorduysem hangı hastanede calıştıysam hep böyle olmuştur neyse durumu bıldığım için kızla konuştuk bı ıkı defa ama henuz haber gelmedı benım dıplomamı kendı ıçın kullanacaktı yanı hem onun ışı gorulecek hem de benım için iyi olacaktı onun durumu benden de beterdi cocuğu varmış 2 yasında eşini işten cıkarmışlar ve bu işi çok zor bulmuş ve tanıdık vasıtasıyla zorla gırebılmış haber gelmedığıne gore ben işten cıkartıldığını bıle duşunuyorum suan işte durum bu boyle bır şey için yıne bırıyle konuşssam yıne kabul ederım sızın dediğiniz olay daha farklı ve pek de hos değil haklısınız ama sunu da goz onunde bulundurun ben şuan kotu bırsey yapmıyorum dıplomamı paraya cevırmek için gecıcı bır sure kullanıyorum mıllet gıbı bankaları hortumlayıp insanların parallarını almıyorum evlere gırıp hırsızlık yapmıyorum haberlerı bıraz takıp edersenız az da olsa anlarsınız Turkıyede daha neler donduğunun neyse fazla sıyasete gırmeyeceğim belkı sıteede bunları konuşmak yasak olabılır ama o kadar cok sey duydum o kadar cok seye sahıt oldum ve o kadar cok sey bılıyorum ki anlatsam sızde şaşaırırsınız dedım ya neyse yındede paylaşımlarınız için cok sağolun goruşmek üzere

wallahi ben de bir yaşıma hatta 2 yaşıma daha girdim :1shok: bu yasal değil arkadaşlar konuyu açan arkadaşa sesleniyorum sen ne yaptığının farkında mısın? istersen bi araştır güzelim bunu :1no2: Hiçbir meslekte diploma kiralama diye bir olay yoktur. ... kesinlikle yasal ve doğru bir şey değildir. ortaya çıkarsa hem yapan, hemde yaptırana soruşturma açılır. ii o zaman eczacılık fakültesinden mezun olan kişi kiralasın diplamasını ve kiraladığı kişi de gitsin eczane açsın var mı böle bişey yaaa hayretim şaşım şaşım şaştı :O

Son düzenleme:
zor durumda herkes para kazanma yolları arıyor, ama bence bu büyük sorumluluktur...

herkesın duşuncesıne kendıne arkadaşlar sağolun

mrb arkadaslar ben düz lise mezunuyum 2.lise diploması alınıyomuş araştırdığıma göre.sağlık meslek lisesi okumak istiyorum bunun için ne yapmam nereye başvurmam ve elimde hangi belgelerin olması gerekiyor...bu konu hakkında bigi sahibi olan beni aydınlatırsa çok sevinirimm şimdiden teşekkür ediyorum..........kaydirigubbakcemile

Back