- 17 Kasım 2014
- 1.665
- 1.020
-
- Konu Sahibi acembuselik
Sozlesmeniz geregi kalan 11 aylik kirayi isteyebilirsiniz.
Depozitoyu da ondan sonra verirsiniz.
Siz zor durumda kalmışsınız ama belli ki onların da planı değişmiş. Evi tekrar kiralamak bir ayı bulmaz. Depozitoyu vermezsiniz sizin de zararınız olmaz böylece.
depozito, kiracıdan, ev sahibi tarafından güvence adı altında alınır. evi boşaltma durumunda ev sahibi, borç harç, zarar ziyan yoksa, aldığı depozitoyu geri verir. bu böyledir.
şimdi elinizde kontrat var bir senelik. vatandaş oturmuş bir ay.
mahkemeye verseniz haklısınız da, uğraşmaya değer mi..
bizim patronunda başına böyle birkaç kez geldi. adam artık kontrata ektra madde olarak bunu ekliyor. sözleşme tarihinden evvel çıkarsada kalan ayların kirasını verecektir diye.
aklınızda olsun.
beyfendi depozitosunu istiyor, başka şehirde olmasak evet kiracı bulabiliriz ama şu an evimin anahtarını nasıl alacağız onu bile bilmiyorum
Vicdanınıza kalmış o durum biraz. Ama zaten yeni kiraci geldiğinde ondan da depozito alacaksınız, yeni kitacıdan aldığınızı eskiye verirsiniz. O sizi zor duruma soktuğu için de ev kiraya verilene kadar bekleyin dersiniz. Depozito durumunu böyle halledersiniz de evi yeniden kiraya verme durumu bence sizin için daha öncelikli...
1 ay önce evimizi kiraya verip, başka bir şehre taşındık. (iş nedeniyle) şimdi evi tutan arkadaş, bizim komşumuzdu ve ona kiraya vermemiz için baya baskı yaptı hatta başka kiracılara evi bile göstermedik. (evi çok istiyodu, bunu belirtmek için söyledim) ve 1 senelik kira sözleşmesi imzaladık. bugün evi boşaltacağını, kayınpederinin bunlara ev aldığını söyledi. bi aylık kirasını ödemişti. biz bu durumda depozitosunu geri vermek zorunda mıyız? çok sinirlendim ve gerçekten çok zor durumda bıraktı bizi...
başına böyle bişi gelen var mı?
vereceğini hiç sanmıyorum, dalga geçer gibi yüz yüze konuşalım diyo 1150 km var aramızda