Kiracı meselesi

Elektrik su dogalgaz aboneliklerini keseceginizi soyleyin bir ay muhlet verin sonra da hepsini kapatin aboneliklerin baska careniz yok. Kalabilcekleri yer varmis sonucta vicdan yapmaniza gerek yok.
Evet bizim memleket küçük bi ilçe kızın durumu gayet iyi yazın dedik razı olmadı tamam bin dedik ama simdi durumlar cok değişti ben sözleşmede yapalım sizi de garantiye alalım dedim yok dedi ben de haklı olarak şimdi zam talep etmek durumunda kaldım ben de üzgünğm ama iştem cıkartıldım vs birsürü problemimiz var kadın bekar zaten öğretmenevinde de kalabilir ilk tamam baskasına verin o zaman dedi daha sonra yokusa sürdü

Evinizde sizin üzerinize olan tüm abonelikleri kapatın yeniden abonelik almak isterse kira sözleşmesi yapmak zorunda mecburen.

Kesin evin zorunlu dask'ı falan yoktur.
İlgilenilmemiş belli.
Hiçbirini açtıramaz.

Hatta konu sahibi büyük ihtimalle kiradan vermesi gereken vergiyi vermiyor.

Şikayet edilir ve başı ekstra belaya girebilir.

Kusura bakmayın ama sürekli öğretmenevi diyorsunuz da bu sizi ilgilendirmiyor. Bekar olarak ister yalı da kalır ister gecekonduda. Ona karar veremezsiniz.

Kiracı en başından kartlarını açık oynamış. Sizi kandırmamış. Dürüst davranmış.
Siz zam yapmayacağız demişsiniz. Ama yapıyorsunuz. Sizin iş durumunuz da kiracıyı ilgilendirmiyor. Kandıran taraf sizsiniz.

1000 tl evet çok düşük. Haftalık market alışverişi gibi. Ama baştan düşünmeniz gerekiyordu.

Kiracı haklı, Allah ev sahiplerinin serrinden korusun...

Yaşadığınız muhite bağlı olarak kira fiyatına yorum yapmıyorum çünkü benzer bir yer biliyorum birden 1000tlden 2500tlye çıkmaya çalışıyorlar ama ufacık köy gibi bir ilçe atanan personeli mecbur tutuyorlar
Baştan açık oynamış, siz tam kış ortasında 6aylik kiracidan 2. Zammı istiyorsunuz. Eğer bunlar msj ile konusulduysa veya şahit varsa hepten kotu. 2. Ye kiraya verdiğinizde dava ederse kazanır abiniz taşınacaksa taşınsın
Eger kira için vergi veriyorsanız problem yok ama onuda şikayet edebilir veya eşyalara zarar verebilir
Bu kdr sert birine adım atarken dikkatli olun en karlı en az zararlı seçeneği seçin
Abonelikleri kapadım hadi güle güle diye kurtulabileceginizi sanmıyorum
Bir seçenekte haziran ayına 3ay kala tebligat ile tahliye istemeniz, ilk yıl sözleşme yenilemek şart değil
Bu arada dipnot, savunma değil olabilecekleri yazdım herhangi birini desteklemiyorum ztn kimsenin evinde böyle kalmam

Evet 1 ay zaman verdik zaten öğretmenevi var durumu gayet iyi işi yokusa sürüyor ama
Şuan yapabileceğiniz birşey yok sizin sözleşmeniz yazılı yapılmamış ama sözlü sözleşme olmuş yani sozlesmeniz var aslında illa yazılı yapılmasına gerek yok.İstediginiz zam miktarını zam zamanı söyleyecektiniz yılda 2 kere zam yapilmaz.

Ayrıca kiracıyı evden çıkartmak için sözlü ihtar yapamazsınız noterden ihtar çekilir ve 6 ay sure verilir sizin dediğiniz gibi 1 ay değil kiracıyı da evden çıkartmak için haklı nedenlerinizin olması gerek yoksa cikartmazsiniz ki sizin şuan haklı bir nedeniniz yok kanunlar kiracinizdan yana.

Bizim tanıdığımız birinede ev sahibi bacımı oturtcam eşinden ayrıldı dedi. Çıkmam diyosanız kirayı yükseltin çünkü bacım ev tutarsa yüksekten tutacak. Sırf siz tasınmayın diye dedi. İlk baş kabul etmediler ama mecbur verdiler. %25 hikayesini kimse uygulamıyor.

İkide bir öğretmenevi deyip duruyorsunuz. Günlük fiyatlarından haberiniz var mı? Bekar kadın diye kış günü niye oralarda sürünsün? Ayrıca öğretmenevlerinde öyle sürekli kalamıyorsunuz. Kiminin limiti 3 gün, kiminin 15 gün. Uzun süreli olanları da vardır ama çok az bir kısmında geçerli. Bin lira kira şu zamanda gerçekten komik ama siz baştan kadın ne istemişse kabul etmişsiniz. Kafanıza göre zam yapamazsınız. Onda da hiç vicdan yokmuş. En az 10-12 bin maaş alıyordur, kira iki bin lira olsa koymaz ona. İki taraf da bi tuhaf.

Gecinemiyor olabilirsiniz ama daha zam zamanı gelmeden kirayı %100 arttırmak hiç adaletli bir durum değil. Kendinizi kiracı yerine koyun, yazın zam yapılmış şimdi kiralar uçunca gecinemiyoruz yüzde yüz arttır diyorsunuz. Eee 2023 daha çetin geçecek. her gecinemediginiz de zam mı isteyeceksiniz
Kontrat yok ama , kiracı her ay ödemeyi bankaya kira olarak gönderiyor. bu durumda kontratı varmış gibi hakları da var.

Küçük ilçelerde hala rakam olarak ucuz olan ama yükseliş eğiliminde sadece atananlara kiralanan evler var asıl ucuz olan değil 6ayda yüzde yüz artış talebi tuhaf geldi
Muhtemelen 20 30 bin nüfuslu ufacık biryerdir
1 ay deme sebepleri de şubat ataması olabilir.
Konu sahibi bilgilendirirse yorumlar ona göre netleşir

Cok gıcık olsam ben elektriği suyu keserim sanırım madem sizin üstünüze. Memurmuş gerekli zammi aliyor sizi magdur etmeye hakki yok.
Maalesef memur gerekli zammı almadı hala da alamıyor, Allah aşkına memurları ne sanıyorsunuz Artık o eski memurlar ve maaşları yok , bunu kabul edin tüm ev sahipleri, memur aç, memur geçinemiyor..

Ev sahipliği bir geçinme şekli ya da iş değildir. Yatırım ve ek gelirdir. Yani geçinemiyorsanız işe girin. Her geçinemediğinizde zam mı yapacaksınız? 1000tl çok az ama onu baştan düşünecektiniz. Kadın akıllı ki sizin gibilere elini verse kolunu kaptıracağını biliyor. Üstelik size ne kadının öğretmenevinde kalmasından ya da kalmamasından? Ben kirasında anlaştığım evden neden çıkıp ev sahibinin keyfi için öğretmenevinde kalayım? Bir de çok iyi niyetli gibi yazmışsınız bam güm patladım o kısımda ahahahhahaha. Kış günü kadını ortada bırakmaya çalışıyorsunuz... Kadın tatil zamanı dinlensin mi yoksa ev mi taşısın? Neyse hakkınızdan geliyo çok şükür içimin yağları eridi. Yürü be inatçı öğretmen kraliçe askeriniz bundan sonra

Maalesef memur gerekli zammı almadı hala da alamıyor, Allah aşkına memurları ne sanıyorsunuz Artık o eski memurlar ve maaşları yok , bunu kabul edin tüm ev sahipleri, memur aç, memur geçinemiyor..

Hayır öğretmenin boğazına çökecek ilk fırsatta kaçacak memleketine, sonra özel okula çocuk taşırlar
Öğretmen sanki bayiliyordu oraya

Yahu bir de demiyor öğretmen evi bedava sanki , zavallı kızcağız yaza kadar mi orda kalsın, maaşı kuş kadar zaten, Allah ıslah etsin, herkes aç gözlü olmuş, artık çadırlarda yasayacak ınsanlar , şaka gibi..

Ben de öğretmenim biz yüksek alıp atanamıyoruz bile herkes zor durumda acıtasyona gerek yok zatwn 3 senedir ucuza oturuyordu

O tarz evlerden hiç bahsetmemiş, bazı ilçelerde alternatif pek olmuyor. İlk atandığım ilçe de öyleydi. Sonradan gelişti, apart daireler. vs. yapıldı. Eşim yazın araba almaya gitmişti Konya’nın küçük bir ilçesine. Orada kaldılar. 200 liraydı kişi başı. Onu baz alarak konuştum aslında. Kadın sırf bekar diye orada rahat rahat yaşarmış gibi geliyor kendisine. Konuda bir sürü tuhaf nokta var. Nereden tutsan elinde kalıyor.

Ay keşke çadırlarda yaşasak da bunlar da evleri oturup yeseler açlıktan ahahahaha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…