- 9 Kasım 2015
- 6.069
- 10.872
- 248
- Konu Sahibi Deltavealfa
Merhaba . Hangi şehirdesiniz acaba?Dava ne kadar sürüyor peki of
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba . Hangi şehirdesiniz acaba?Dava ne kadar sürüyor peki of
Benim ev sahibi mahkemelik bir tonndava varmis. Umarım neticelenir ne diyim.İnş alırsınız bende annemi ev sahipleriyle uğraştırmamak için zorlandım ama aldım
Fakat sağolsun kiracı sorun çıkartıyor ben adama 6 günde çık demedim ki
Anlaştık 6 ay süresi vardı
Kendi evi gibi sahiplenmesi çok enteresan
Ben sözleşme yapmıyorum kiraya vermiyorum çık diyorum çıkmıyor
Ayni sorun bendede var canim.mart ayinda aldim adam cikmiyor.mahkemeye verdim martta mahkeme olacak.3 aydirda kirada vermiyor.İnş alırsınız bende annemi ev sahipleriyle uğraştırmamak için zorlandım ama aldım
Fakat sağolsun kiracı sorun çıkartıyor ben adama 6 günde çık demedim ki
Anlaştık 6 ay süresi vardı
Kendi evi gibi sahiplenmesi çok enteresan
Ben sözleşme yapmıyorum kiraya vermiyorum çık diyorum çıkmıyor
İlk kirayı vermediginde bir ihtarname gönderiyorsunuz ödemezse yine bir ihtarname daha.İki ihtarname alan kiracı çıkartılıyor.Bizim eski kiracida öyleydi ihtarname gonderince çıkmıştiAyni sorun bendede var canim.mart ayinda aldim adam cikmiyor.mahkemeye verdim martta mahkeme olacak.3 aydirda kirada vermiyor.
Üç aydır kira vermemesi tahliye nedenidir. Avukatınızla bir görüşünAyni sorun bendede var canim.mart ayinda aldim adam cikmiyor.mahkemeye verdim martta mahkeme olacak.3 aydirda kirada vermiyor.
Yanlis biliyorsunuz anne,kardes gibi birinci derece akrabalar icin cikartabiliyor.Evi aldiginiz kisinin anlasmasi varsa o kontrat bitene kadar o evde oyurma hakkina sahip. Siz annem gelecek oturacak diyorsunuz. Eve ancak siz oturursaniz kiraciyi cikarabilirsiniz.( Ki onunda bazi sartlari var)
devlet bile öyle sanıyorken insanlara ne kalmışÖyle de yaparım hanımefendi size ne
Ama benim annem çocuklara bakıyor bakıcım gitti
Her kiracı da ev sahipleri ballı kaymak yiyor her akşam sanıyor
kendimi sıkıp ev alıyorum şu yaşadıklarıma bak
Sanki hep kiracılar dertli sıkıntılı
Biz para içinde yüzüyoruz her yerim borç
Ben de yakında ev almayı düşünüyorum ama kiracısını aile istemiyorum sırf bu sorunlar yüzünden, öğrenci olsun nasıl olsa okulu bitince çıkar çıkmazsa da en azından daha terbiyeli olur diye düşündüm baya linç yemiştim. kirayı da her sene öğrenci değişirse arttırabilirim diye de söylemiştim çünkü kira geliri artık enflasyona aşırı yenik düşüyor.devlet bile öyle sanıyorken insanlara ne kalmış
babamın bir kiracısı var düşman başına yazmıştım da burada daha önce, davayla bile çıkaramadık hem de kira ödemediği halde. avukata bir ton para verdikten ve davanın son zamanında "ödeyeceğim" dediği için dava filan kalmadı. ödeyeceğim demesi yeterliymiş çünkü. emekli maaşıyla geçinen babam, o evden kira alırım bari diye eve bir ton tadilat yaptırdı kiracı girmeden petek döşetti taksidini kirayla öderim dedi, olmadı. binbir zorluk.. üstelik istanbul bayrampaşada kadın 1500e kirada kalıyor, onu bile ödemiyor. evin lokasyonunda en düşük kira 6-7 bin. o zaman bu insanlar parasını niye eve bağlasın ki, 2 buçuk sene zam yapmayan, covidin ilk zamanı kira istemeyen babam niye mağdur olsun. arayıp kiranı düzenli öde yeterli, ödemiyorsan çık diyince de ödemiyorum hadi çıkarabiliyorsan çıkar, kafanı kırarım gelip vs diyor kadın. komedi valla bu kiracıları koruma sistemi.
aynen öyle. babam asla hakka girmek istemiyor, emsalleri 6-7 bile olsa kadın çıksa da o fiyata vermem ev eski diyor.Ben de yakında ev almayı düşünüyorum ama kiracısını aile istemiyorum sırf bu sorunlar yüzünden, öğrenci olsun nasıl olsa okulu bitince çıkar çıkmazsa da en azından daha terbiyeli olur diye düşündüm baya linç yemiştim. kirayı da her sene öğrenci değişirse arttırabilirim diye de söylemiştim çünkü kira geliri artık enflasyona aşırı yenik düşüyor.
burada okuduklarımdan sonra ev alsam dahi boş bırakırım diyorum. nasıl olsa 6 ayda değerleniyor satar başka alırım vs demeye başladım. kiracıya da yazık(iyi niyetli olana) ev sahibine de yazık (yine iyi niyetli olana)
Yok canim ya.savcilara kadar gittik mahkeme olmadan hic bise yapamiyorsunÜç aydır kira vermemesi tahliye nedenidir. Avukatınızla bir görüşün
Ah öyle bi kiraci ki istersen ihtari hergun yolla .yok anacim yok.mahkeme karariyla da cikmicaklar biliyorum. Ancak kolluk kuvettleri kapiya dayanir.ancak onda bile şüpheliyim.İlk kirayı vermediginde bir ihtarname gönderiyorsunuz ödemezse yine bir ihtarname daha.İki ihtarname alan kiracı çıkartılıyor.Bizim eski kiracida öyleydi ihtarname gonderince çıkmışti
Avukatınıza danışın üç ay kira vermeyince ihtarname ile derhal tahliye ediliyorYok canim ya.savcilara kadar gittik mahkeme olmadan hic bise yapamiyorsun
Ben şunu anladım insanlara iyilik yapmayacaksın sonra enayi yerine koymaya çalışıyorlar.Covit zamanı bizde eski kiracımıza karşı iyilik yapmıştık ama sonra o bunu suistimal etmişti.Bu devirde 1500 lira kira ne ki kiracınız onuda ödemiyorsa yazıklar olsun.İnşallah en kısa zamanda kurtulursunuz bu başbelasından.devlet bile öyle sanıyorken insanlara ne kalmış
babamın bir kiracısı var düşman başına yazmıştım da burada daha önce, davayla bile çıkaramadık hem de kira ödemediği halde. avukata bir ton para verdikten ve davanın son zamanında "ödeyeceğim" dediği için dava filan kalmadı. ödeyeceğim demesi yeterliymiş çünkü. emekli maaşıyla geçinen babam, o evden kira alırım bari diye eve bir ton tadilat yaptırdı kiracı girmeden petek döşetti taksidini kirayla öderim dedi, olmadı. binbir zorluk.. üstelik istanbul bayrampaşada kadın 1500e kirada kalıyor, onu bile ödemiyor. evin lokasyonunda en düşük kira 6-7 bin. o zaman bu insanlar parasını niye eve bağlasın ki, 2 buçuk sene zam yapmayan, covidin ilk zamanı kira istemeyen babam niye mağdur olsun. arayıp kiranı düzenli öde yeterli, ödemiyorsan çık diyince de ödemiyorum hadi çıkarabiliyorsan çıkar, kafanı kırarım gelip vs diyor kadın. komedi valla bu kiracıları koruma sistemi.
Kardeş birince derece akraba değil. İkinci derece akraba. Anne baba ve çocuk birinci derece akraba.Yanlis biliyorsunuz anne,kardes gibi birinci derece akrabalar icin cikartabiliyor.
İnsanlarda utanma kalmadı ,kul hakkı yememek diye bir kavram kalmadı.Bazıları iyice yüzsüz oldu.İş arkadaşım daha yeni ev aldı.Aynı apartmanda aynı zamanda kiracı.Kızcağız binbir borçla ev aldı ama utanmaz kiracısı yüzünden kendi evine taşınamıyor.Hem konut kredisi ödüyor hem kira ödüyor..Kiracısıda öğretmen hani öyle işsiz güçsüz bir insanda değil.Yüzsüz kiracı birde tehdit ediyormuş mahkemeye verirsen hiç çıkmam diye.Sanki kira sözleşmesi imzaladı diye evin tapusunu aldı.Ya gerçekten acayip insanlar var artık. Ev satılmış, ev sahibi çık diyor. Niye ugrastirirsin ki.
Ev sahibi de keyfinden cik demiyor.
Şüpheleniyorsan takip edersin. Annesi değil başka birisine mi kiraya mi verdi. Şikayet Et. Ama uğraştırma.
İnsanlar nasıl bu kadar kötü oluyor anlamıyorum.
Bazı ev sahipleri ara zam yapıyor. Kiracisi kabul ediyor
Bazı kiralacilara normal zam yapiyorsun. Ama genele göre bayağı uygun. Örn 3 1 yeni ev istanbul . Kira 2.000, O bile çok geliyor kiracıya ve onu bile yapmıyor.
Yani artık yeni bir düzenleme gelsin artik.
Evi arkadaşıma satan kişinin kiracısı .Ev satıldı hala çıkmıyor arkadaşım kendi evine geçemiyor .İnsanlarda utanma kalmadı ,kul hakkı yememek diye bir kavram kalmadı.Bazıları iyice yüzsüz oldu.İş arkadaşım daha yeni ev aldı.Aynı apartmanda aynı zamanda kiracı.Kızcağız binbir borçla ev aldı ama utanmaz kiracısı yüzünden kendi evine taşınamıyor.Hem konut kredisi ödüyor hem kira ödüyor..Kiracısıda öğretmen hani öyle işsiz güçsüz bir insanda değil.Yüzsüz kiracı birde tehdit ediyormuş mahkemeye verirsen hiç çıkmam diye.Sanki kira sözleşmesi imzaladı diye evin tapusunu aldı.
Çok yanlış bir bilgi buEvi aldiginiz kisinin anlasmasi varsa o kontrat bitene kadar o evde oyurma hakkina sahip. Siz annem gelecek oturacak diyorsunuz. Eve ancak siz oturursaniz kiraciyi cikarabilirsiniz.( Ki onunda bazi sartlari var)
Derhal tahliye edilmiyor, tahliye davası açma hakkı doğuyor.Avukatınıza danışın üç ay kira vermeyince ihtarname ile derhal tahliye ediliyor