Şu an 8 bin ₺ kira alıyorum. Benim kiracı esnaf. Döner dükkanı var. Evleri var. Kiracımla aramda iyi. 6 sene olacak Mart'ta. Ben tefe Tüfe ye göre de zam yapsam kurtarmıyor o denli. Evin konumuna gelince çok merkezi yerde. Giriş kat. 2+1 100 Mt kare. Okul,sağlık,ocağı ,Marmaray,metro,hastane,kaymakamlık,belediye evin dibinde. 5.dk her yere. Ben bu adama %200 e yakın bir zam yapmam lazım ki şu an ki uçuk kiraları yakalayayim. Haliyle bu da olmuyor. Aklımdaki rakam bu sene 17 bin TL yapmak. Normalinin bu olduğunu düşünüyorum. Altına düşmek istese razı geleceğimi düşünmüyorum. Çünkü geçen sene bana daha iyi bir rakama anlaşırız falan demişti.
Size gelince söylediğiniz rakam bana çok fazla geldi. Asgari ücret belli. Asgari ücret ile gıdalara anında zam geliyor. İnsanlar ahir gibi evlerde sırf kirası daha uygun diye oturmak zorunda kalıyor.
Kiracim zengin olmasına rağmen adama çık demiyorum. Çünkü hiç aksatmiyor. Başımı ağrıtmiyor. Evle ilgili sorun oldu mu kendi ilgileniyor. Ben hiçbir şey yapmıyorum. Bunlar da önemli şeyler.