Kira sözleşmesi?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.135
1.769
Merhabalar. Yakın zamanda yeni bir eve taşındım. Ev sahibim il dışındaydı geldi sözleşmeyi imzaladık ama şöyle ki ben nöbet usulü çalışıyorum ve mecburen nöbette olduğum gün gelip imzaladı ev sahibim tekrar gidecekti çünkü. Şöyle ki ilk sayfayı imzalamış sadece arkadaki sayfalar iki sayfa imzalanmamış sıkıntı olur mu sizce? İlk sayfada işte kaç yıl bir yıllık ücret genel bilgilerin yazdığı sayfa. Depozito en arka sayfada yazıyor örneğin ama orda imza yok. Sizce sıkıntı yaratır mı?

Sözleşmenin her sayfasının imzalanması gerekir elbette. Genelde ilk sayfalar paraflanır, son sayfa imzalanır. Son iki sayfada uzlaştığınızı nasıl ispat edeceksiniz?

Sözleşmenin her sayfasının imzalanması gerekir elbette. Genelde ilk sayfalar paraflanır, son sayfa imzalanır. Son iki sayfada uzlaştığınızı nasıl ispat edeceksiniz?
Bende çok takıntılı olduğum için takıldım zaten bu kısımlara ama annem evdeydi dikkat etmemiş o da. Şöyle zaten bir sene oturmak benim amacım seneye tayin alıp gideceğim. Bir sorun olur mu ki acaba

Bende çok takıntılı olduğum için takıldım zaten bu kısımlara ama annem evdeydi dikkat etmemiş o da. Şöyle zaten bir sene oturmak benim amacım seneye tayin alıp gideceğim. Bir sorun olur mu ki acaba
Kanun kira sözleşmesi için bir şekil öngörmemiş normalde. Yani sözlü olarak da kira sözleşmesi kurulabilir. Ama şimdi sizin elinizde ve muhtemelen karşı tarafta yazılı ve imzalı bir metin var. Hatta anneniz ev sahibine verdiği nüshada üç sayfayı da imzalamış olabilir. Bu durumda dediğim gibi siz son iki sayfada anlaştığınızı ispatta güçlük yaşarsınız.

Son iki sayfadaki maddelere bakın, sizin için olmazsa olmaz ya da sizi ilerde sıkıntıya sokacak hüküm var mı diye. Ona göre karar verin.

Ev sahibinize annenizin bilemediğini son iki sayfayı da imzalamasını istediğinizi söyleyebilirsiniz gayet.

Aslında ev sahibim çok iyi birisi karşılıklı güvenimiz var sorun yaşarız gibi gelmiyor açıkçası. Ama tabi ki insanoğlu hiç belli olmaz. Sadece arka sayfada verdiğim depozito miktarı yazıyor o kadar tüm bilgiler ön sayfadaydı. İnternete yazdığımda tek imza yeterli diyor artık ama kafam karıştı açıkçası.

Bu kadar takıldıysanız kargolayın sözleşmeyi ev sahibiniz imzalayıp geri yollasın.

Depozitoyu bankadan ödediyseniz açıklamaya da depozito yazdıysanız sorun olmayacağını düşünüyorum.

Yargıtayın bir bütünlük arzeden ve kırtasiye gibi yerlerden alınan matbu kira sözleşmelerinde son sayfadaki imzanın yeterli olduğuna ilişkin bir kararı vardı sanırım onu diyorsunuz.

Karar sizin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…