- 20 Ekim 2013
- 15.879
- 20.910
- 598
- Konu Sahibi Be_Ni_1012
kinoayı çok merak ediyorum ya bir almak kısmet olmadı nedense ama çok güzel görünüyor eline sağlık canım sunum çok iyi ayrıca olsada yesek
başarılar dilerimm

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet herzamanDiyet demiyelim zaten saglıklı yaşamak istiyorsak saglıklı beslenmemiz lazım![]()
Cok tesekkur ederım cnmKinoayı hiç denemedim tadını bilmiyorum ama fotoğraflar harika.
Ellerinize sağlık, yarışmada başarılar.
Bende beklemıyordum benıBe_ni seni beklemiyordum sürpriz oldu.Son zamanların moda yiyeceği.Diyetisyenlerin ağzından düşmüyor.Çok faydalıymış.Burada da baya moda.Güzel görünüyor kısırın.Ellerine sağlık.Başarılar dilerim canım.
![]()
Tesekkur ederım cnmEllerine sağlık hayatım .. yine güzel bir tarif emeğine sağlık BAŞARILAR.. Şefimm..![]()
Cok tesekkurlerEllerinize sağlık süper olmuş yarışmada başarılar dilerim![]()
Tesekkur ederım cnmkinoayı çok merak ediyorum ya bir almak kısmet olmadı nedense ama çok güzel görünüyor eline sağlık canım sunum çok iyi ayrıca olsada yesekbaşarılar dilerimm
![]()
Yok canım iyi oldu tanıştırdığın.Önden biri yaparsa biz de devam ederiz.Bende beklemıyordum benı
Moda olan bu degısık besını tanıstırmasamıydım sızlerlesaka bı yana bende meraktan aldım yapmısken foto cektım
maksak degısık tarıfler ve eglenmek
Tesekkur ederım cnm![]()
TesekkurlerBunu bulur bulmaz deneyeceğim ellerinize sağlık mükemmel bir vegan yemek![]()
bahsettiğiniz kınoayı eğer bulursam deniycem, ellerinize sağlık, yarışmada başarılar,Merhaba hepınıze
Sızlere son zamanlarda dıyetlerde sıkca kullanılan bır besınle kısır yapıcambır ay kadar once meraktan aldıgım kinoayı denemeyı hep ertelıyodum ama hazır dıyet yemeklerı olmusken kullanmanın tam zamanıydı
ılkkez yedım bana sorarsanız kısırda tadı oldukca guzeldı bulgura benzıyor bıraz
sarımsak ve kımyonda yakısırdı bı dahakı sefer onlarıda eklıycem:) zaten tatsız tuzsuz bır besın oldugundan her yemege uyum saglarmıs
uc renk kınoa var sarı, kızıl ve grı ben kızıl almıstım onu kullandım. Kinoa bulgur ve pırıncın kullanıldıgı heryerde kullanılabılırmıs..
Tarıfe gecmeden once sızler ıcın arastırdım bıraz:)
Kinoanın yağ oranı düşüktür. Besleyici değeri yüksek olmasına rağmen kilo aldırmayan ve kolay hazmedilen bir besindir. Bebeklerden yaşlılara kadar her yaş grubundakilere uygun bir besindir. Yüksek protein içeriğiyle vejetaryen ve veganlar için çok değerli bir alternatif besindir. Kinoanın protein yapısı buğdaydaki gibi gluten içermediği için çölyaklılar da rahatça tüketebilir. Tüm bu özellikleri sebebiyle kinoa dünyada tüketicilerin rağbet gösterdiği bir ürün olmuştur.
Kinoanın Besin Değerleri
100 gram pişmiş kinoa;
120 kalori
2 gram yağ
7 gram karbonhidrat
11 gram besin lifi
4.4 gram protein
5.0 IU A vitamini
0.6 mg E vitamini
0.1 mg tiamin
0.1 mg riboflavin
0.4 mg niasin
0.1 mg B6 vitamini
42.0 mcg folat
17.0 mg kalsiyum
1.5 mg demir
64.0 mg magnezyum
172 mg potasyum
7.0 mg sodyum
1.1 mg çinko
0.2 mg bakır
0.6 mg manganez
2.8 mcg selenyum
0 kolesterol içerir.
Alıntıdır..
Kinoalı kısır
Malzemeler
1 kucuk cay bardagı kinoa
Istedıgınız yesıllıkler ( ben taze sogan renklı bıber maydonoz salatalık kullandım)
Yarım yemek kasıgı domates salcası
Yarım yemek kasıgı bıber salcası
1 tatlı kasıgı kuru nane
1 yemek kasıgı nar eksısı
Karabıber tuz
Lımon
Eki Görüntüle 1712289
Yapılısı
Kınoayı bol suda yıkıyoruz ve 2 cay bardagı suyla haslıyoruz(yaklasık 10 dak)
kenarından beyaz halkalar cıkınca pısmıs demekmıs:)
Eki Görüntüle 1712295
ılıyınca salcayı ve baharatları karıstırıyoruz en son yesıllıklerı, lımonu ve sızma zeytınyagını ılave edıp servıse sunuyoruz..
Eki Görüntüle 1712297 Eki Görüntüle 1712298 Afıyet olsun
Not: kinoayı turkıyede buyuk marketlerde bulabılırsınız..
Cok tesekkurlerbahsettiğiniz kınoayı eğer bulursam deniycem, ellerinize sağlık, yarışmada başarılar,
Tesekkur ederimİlk kez duydum kinoayı.. Denemek isterdim. Ellerinize sağlık..