• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yarışma Kinoalı Kısır -Komili Sızma Zeytinyağ Sponsorluğunda

kinoayı çok merak ediyorum ya bir almak kısmet olmadı nedense ama çok güzel görünüyor eline sağlık canım sunum çok iyi ayrıca olsada yesek :D başarılar dilerimm:KK68::KK68:

Be_ni seni beklemiyordum sürpriz oldu.:KK53:Son zamanların moda yiyeceği.Diyetisyenlerin ağzından düşmüyor.Çok faydalıymış.Burada da baya moda.Güzel görünüyor kısırın.Ellerine sağlık.Başarılar dilerim canım. :KK36:
Bende beklemıyordum benı:KK48:
Moda olan bu degısık besını tanıstırmasamıydım sızlerle:110::KK48: saka bı yana bende meraktan aldım yapmısken foto cektım:KK24: maksak degısık tarıfler ve eglenmek:KK49:
Tesekkur ederım cnm:KK36:

Bende beklemıyordum benı:KK48:
Moda olan bu degısık besını tanıstırmasamıydım sızlerle:110::KK48: saka bı yana bende meraktan aldım yapmısken foto cektım:KK24: maksak degısık tarıfler ve eglenmek:KK49:
Tesekkur ederım cnm:KK36:
Yok canım iyi oldu tanıştırdığın.Önden biri yaparsa biz de devam ederiz.:-)Dediğin gibi maksat değişik tarifler öğrenmek.:KK200:

Merhaba hepınıze:KK200:
Sızlere son zamanlarda dıyetlerde sıkca kullanılan bır besınle kısır yapıcam:KK54: bır ay kadar once meraktan aldıgım kinoayı denemeyı hep ertelıyodum ama hazır dıyet yemeklerı olmusken kullanmanın tam zamanıydı:KK58: ılkkez yedım bana sorarsanız kısırda tadı oldukca guzeldı bulgura benzıyor bıraz:kk77: sarımsak ve kımyonda yakısırdı bı dahakı sefer onlarıda eklıycem:) zaten tatsız tuzsuz bır besın oldugundan her yemege uyum saglarmıs:KK48: uc renk kınoa var sarı, kızıl ve grı ben kızıl almıstım onu kullandım. Kinoa bulgur ve pırıncın kullanıldıgı heryerde kullanılabılırmıs..

Tarıfe gecmeden once sızler ıcın arastırdım bıraz:)

Kinoanın yağ oranı düşüktür. Besleyici değeri yüksek olmasına rağmen kilo aldırmayan ve kolay hazmedilen bir besindir. Bebeklerden yaşlılara kadar her yaş grubundakilere uygun bir besindir. Yüksek protein içeriğiyle vejetaryen ve veganlar için çok değerli bir alternatif besindir. Kinoanın protein yapısı buğdaydaki gibi gluten içermediği için çölyaklılar da rahatça tüketebilir. Tüm bu özellikleri sebebiyle kinoa dünyada tüketicilerin rağbet gösterdiği bir ürün olmuştur.
Kinoanın Besin Değerleri
100 gram pişmiş kinoa;
120 kalori

2 gram yağ

7 gram karbonhidrat

11 gram besin lifi

4.4 gram protein

5.0 IU A vitamini

0.6 mg E vitamini

0.1 mg tiamin

0.1 mg riboflavin

0.4 mg niasin

0.1 mg B6 vitamini

42.0 mcg folat

17.0 mg kalsiyum

1.5 mg demir

64.0 mg magnezyum

172 mg potasyum

7.0 mg sodyum

1.1 mg çinko

0.2 mg bakır

0.6 mg manganez

2.8 mcg selenyum

0 kolesterol içerir.
Alıntıdır..

Kinoalı kısır
Malzemeler
1 kucuk cay bardagı kinoa
Istedıgınız yesıllıkler ( ben taze sogan renklı bıber maydonoz salatalık kullandım)
Yarım yemek kasıgı domates salcası
Yarım yemek kasıgı bıber salcası
1 tatlı kasıgı kuru nane
1 yemek kasıgı nar eksısı
Karabıber tuz
Lımon
Eki Görüntüle 1712289

Yapılısı
Kınoayı bol suda yıkıyoruz ve 2 cay bardagı suyla haslıyoruz(yaklasık 10 dak)
kenarından beyaz halkalar cıkınca pısmıs demekmıs:)
Eki Görüntüle 1712295
ılıyınca salcayı ve baharatları karıstırıyoruz en son yesıllıklerı, lımonu ve sızma zeytınyagını ılave edıp servıse sunuyoruz..
Eki Görüntüle 1712297 Eki Görüntüle 1712298 Afıyet olsun:KK52::KK52:

Not: kinoayı turkıyede buyuk marketlerde bulabılırsınız..
bahsettiğiniz kınoayı eğer bulursam deniycem, ellerinize sağlık, yarışmada başarılar,

Back