Düğün Kınada Gelinlik Giyilirmi ?

arkadaşlar bende antalya'dan kocaeliye gelin gidicem.ben antalyada'da düğün olmasını istiyordum ama malesef olamıcak sanırım.bende kına gecesinde gelinlik giyicem ama gene salon yada kır bahçesi gibi biryerde olsun istiyorum.böyle bir durumda kız tarafı yapıcak o zaman dimi yapılması gereken tüm şeyleri...kına gecesinde gelinlik giyen arkadaşlar sizlerin kına gecesi nerede oldu?bana yardımcı olur musunuz arkadaşlar???

bende sacma sapan seyler düşününüodum taa ki düne kadar..kınamın olmasını istiorum kendi memleketimde.e böylece düğünde zaten diğer tarafta olcak.hal böle olunca karar verdim kınamı bi yer tutup yapıcam cok güzel olucak inşallah..ertesi gün de nikah yapıcam kendi memleketimde..orda da düğün bak hiç bişe eksik olmuo..seni gelinliğinle görmek isteyen gelsin nikahına:))

Aynı benim durumum gibi, ben Kocaelide nişanlım Bursadaydı, kına Kocaelide düğün Bursada oldu ve düğüne yakın akrabalar dışında çoğu kişi gelemediği için kınada da gelinlik giydim. Kına da salonda oldu.

canım bende aynen böyle düşünüyorum ama bizim burda düğün salonunu erkek tarafı tutar.sorun olucak die tedirgin oluyorum.senin kına için salon ücretini senin tarafın mı karşılamıştı?

benim kuzeniminde kınası aksarayda düğünü ıspartada oldu. kınasında düğün salonu tuttu ve davetiye basıldı oda gelinlik giydi sadece kınayı yakılcağı zaman gitti üzerine güzel bir elbise giydi kınalık gibi oturdu kınasını yaktık düğünden farkı yoktu yanı kınanın hem gelinliğinide giymiş oldu düğüne gelemeyenler gördüü bence süperde oldu

Öncelikle şimdiden mutluluklar diliyorum. Bence yani çevremde gördüğüm kadarıyla; uzak yere gelin gidiyorsun ya akrabalarının yol ve kalacak yer masfafını karşılamalı ya da senin memleketinde küçükte olsa bir salon tutmalı.. Kız tarafında nikah olup erkek tarafında düğün yapanlarda oluyor bu daha mantıklı bence..

canım bende aynen böyle düşünüyorum ama bizim burda düğün salonunu erkek tarafı tutar.sorun olucak die tedirgin oluyorum.senin kına için salon ücretini senin tarafın mı karşılamıştı?

canım genelde kına gecesi kız tarafına aittir ama siz konusursunuz bizim buranın adeti böyledir diye inşallah sorun olmaz

kına gecesini kız tarafı yapar ve masraflarınıda o karşılar madem nişanlıma da daha fazla yüklenmiyim.huzursuzluktan başka bi işe yaramıyo çünkü.ailemede bu durumu yavaş yavaş anlatırsam inşallah hiç sorun olmaz.çok stresli dönemlermiş.hiç sevglilik dönemine benzemiyo bu dönemler.hakkımızda hayırlısı artık.ALLAH yardımcımız olsun.yardımcı olduğunuz için saolun arkadaşlar.

Son düzenleme:
cıx :S bence giyilmez. seni ilk kez o gün görmeli eşin gelinlikle. bu diğerleri içinde geçerli. bence daha farklı birşeyler giymeyi dene canım

Sorunu şimdi gördüm cnm. Evet kına salonu bize aitti, ama çerezleri kınaları örtüleri vs eşimin ailesi getirmişti.

canım bence oğlan tarafı eğer antalyada düğün yapamıycaksa valla kız tarafının yol masrafını karşılamalı bence sadece düğünde giy gelinliğini o heycanı bir kere yaşa derim

haklısın canım ama çok fazlada kasmak istemiyorum.bu durumu nişanlımla konuştuk iki tarafta yapabilecek gücünün olmadığın söyledi ama gidecekler için araba tutulabilir dedi.o'na da hak veriyorum.ne kadar araç tutulsada genede herkes gelemez ki.o yüzden ben burdada gelinlik giymek istiyorum.herşeyin hayırlısı olsun inşallah.çok zor işlermiş.

biz de iki yerde düğün yaptık ..gitmek gelmek zordu hem kına hem düğüne misafirlerimiz de kalamzdı çünkü akrabalarım hep uzakta..
biz de bizim ordaki düğünde önce düğün yaptık mevlitli oldu bizimki tabiki ,sonra ben özel odaya geçtim ,kına elbisemi giydim ,kuaför hemen saçımı yaptı ,düğündeki erkekler dışarı çıktılar ,erkekler için olan bölüme geçip orda sohbet ettiler ,biz kadınlar kendi aramızda kına yaptık ,gayet de güzel oldu ,hepsi bir günde oldu ,gelen misafir hem kınaya hem düğüne katılmış oldu
sen de böyle bişey yapabilirsin ..

Durumları yoksa zorlamanın gereği yok bencede cnm. Sen mantıklı birine benziyorsun. Düğünden sonra artık evlilik hayatın başlayınca o streslerin kaygıların hepsi geçmiş oluyor hatırlanmıyor, eğer bir gerginlik bir sıkıntı kırıcı sözler yaşanmışsa onlar akılda kalabilir, Allaha şükür öyle birşey olmamıştı bizde. Düğün için aracı kayınbabamlar tuttu ama herkes gelemedi cidden. Yaşlısı var, bebeklisi var, rahatsızı var, o kadar yolu göze alamayan var. Kınada duvaksız halde giydim gelinliği, hem o kadar özeniliyor masraf yapılıyor bir kere giy bırak olmasın, ne kadar hevesini alırsan o kadar iyi, böyle de düşünmek lazım Bu arada ne zaman düğünün cnm?

düğünüm bu yaza olucak inşallah ama tarih tam belli değil damat tarafının gelip bu konular hakkında konuşmalarını bekliyoruz ama havalar da çok soğuk olduğu için havalar biraz ısınınca gelicekler inşallah.bende senin yaptığın gibi yapıcam büyük ihtimalle.aslında bu konuyu daha bizimkilerle konuşmadım ama kendimi nişanlımın yerine koyunca o.nada hak veriyorum açıkçası...sanırım kararımı verdim canım inşallah benim ailem tarafından da sorun çıkmaz.saol vakit ayırıp cevap verdiğin için.

Öncelikle mutluluklar dilerim.Yeni üyeyim ve yorumları sonuna kadar okuyamadım ama sorunuza cevabım evet.6 aylık evliyim ve benimde kınagecem ve düğünüm birarada oldu.Eşimle farklı memleketlerdeniz.2 şehirde düğün yapmak için birikimimiz yoktu ev eşyalarımızı almıştık sadece.Onun ailesi zaten hiçbirşey alamadı ancak benim ailem destek oldu. "Ben gelinliğimi giyerim.Benim akrabalarım,çevrem düğün bekler.Siz memleketinizde ister yapın ister sadece nikah yapın"dedim onlara,zorlamadım yani.Eşimde otobüs tuttu yakınları geldiler.Bu sayede onlar düğün yapmaktan kurtuldular.Gerçi borcu bize kalacaktı iyikide olmadı.Salon ücretinin bir kısmını ben ödedim kalanı içinde onların taktıklarını eşime verdim sattı.Zaten salon ücretinin 2/3sini zor ödedi taktıkları.Düğüne gelince:normal bir düğün gibi başladı,gece 23.00'de gelinliği çıkarıp kına elbiselerini giydim.Kına yakıldı ardından biraz eğlence ve yeniden gelinliğimi giydim.Zaman kazanmak için takı töreni yapılmadı onun yerine sandık konulup, zarf dağıtıldı.Cüzi bir ücretle halk dansları ekibi tuttuk onların gösterisi sırasında bende rahat rahat kına kıyafetlerimi giydim.Güzeldi ama yaz mevsiminin en sıcak günlerinde kaftan giymek,saçını bozmadan duvağı çıkartmak,kıyafet değiştirmak zordu.Yardımcılarını ayarlaman gerekli :)

Biz aynı memlekette olmamıza rağmen bir gün yapıcaz Yani kına düğün karışımı bir şey olacak. Nişanlım da ben de iki ayrı gün olmasını istemedik. Ben de ilk başlarda kararsızdım gelinlik mi giysem abiye mi giysem diye çok kararsız kalmıştım. Şimdi gelinlik giymeye karar verdim. Bir gün olacağı için eğer gelinlik giymessem içimde kalır diye düşündüm.. Bakalım kınada gelinlik giymek biraz tuhaf karşılanacak ama içimde kalmasından iyidir diye düşünüyorum :)

bende ailemle aynı şehirde olucağıma rağmen kınamda da gelinliğimi giyicem inşallah:) çünkü bende aşırı derecede gelinlik merakı var düğün günü bir kaç saatliğine doyamam :)2 gün giymem lazım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…