kızlar benim saçım koyu kestane. bugüne kadar hiç boya ve kına vs. sürmedim. saçım ince telli ve yağlı. kınanın bunlara faydası olduğunu duydum, mutlu oldum:) ama doğal rengimden memnunum o yüzden korkuyordum boyamaya. rengi değişmesin istiyorum, yani renk tonu açılmasında sakınca yok ama kızıl rengi sevmiyorum o yüzden. zaten esmer olduğum için bana yakışmaz. kısacası kınaya ne katabilirim renginde fazla bi değişiklik veya kızıllık-koyuluk olmaması için??
kızlar benim saçım koyu kestane. bugüne kadar hiç boya ve kına vs. sürmedim. saçım ince telli ve yağlı. kınanın bunlara faydası olduğunu duydum, mutlu oldum:) ama doğal rengimden memnunum o yüzden korkuyordum boyamaya. rengi değişmesin istiyorum, yani renk tonu açılmasında sakınca yok ama kızıl rengi sevmiyorum o yüzden. zaten esmer olduğum için bana yakışmaz. kısacası kınaya ne katabilirim renginde fazla bi değişiklik veya kızıllık-koyuluk olmaması için??
Koyulaştırmak için kına taşı kullanıldığını biliyorum (hatta ceviz yaprağı falan koyanlar oluyormuş), diğer konularda pek bilgim yok, bir aktara sorabilirsin :) Bir ara ben de heveslenmiştim saçıma kına yakmaya fakat herkese yaramıyor gibi bir şeyler duydum ve vazgeçtim, saçlarım kendi halinde takılıyorlar :))
Şöyle de bir şey buldum Kahverengi saç için KINA / İyilik Güzellik , işine yarar mı bilemiyorum, yorumlara da bir göz at istersen, sevgiler :)
teşekkkür ederim canım:)
dediğim gibi ben koyulaştırmak veya kızıllaştırmak istemiyorum, sırf bakım olsun diye kınayı düşündüm çünkü sağlıksız saçlarım var..
aktara sormak iyi fikir galiba, ama bazıları da pek güvenilir konuşmuyorlar
Ne demek, rica ederim :)
Şu narin zayıf saçlardansa eğer maalesef benimde öyleyağ falan sürüp bir şeyler yapmaya çalışıyorum :)
Bir araştır canım, çevredekilerin bu konuda yardımı olabilir, inşallah dilediğin gibi olur :)
çok sağol, renksiz kına diye bir şey varmış aktara onu soracağım, benim derdime en iyi çare o gibi görünüyor:)
evet ince telli ve yağlı, sen iyileştirmek için ne sürüyosun acaba?
Yağlanması konusunda henüz bir çözüm bulamadım elma sirkesi önerenler oldu, forumda da okudum ama sirkenin kokmasından çekiniyorum :/
İnce telli, çabuk yıpranıyor ve pekte gür saçlara sahip değilim bu yüzden çam terebentin esansı ile badem yağını karıştırıp sürüyorum hem bakım yapıyor, hem saç çıkartıyor artı olarak uzatıyor da :) yağlanması içinde çözüm bulabilirsek çok iyi olacak
canım baya bi araştırdım, konu başlığından sapmış olacağım ama, paylaşmam lazım eğer faydam dokunacaksa:) yağlanma, kaşıntı ve ince telli saçlar için "zeytinyağlı defne sabunu" nu buldum. ama doğal el yapımı olanı bulmak lazım. alıp kullanmayı düşünüyorum, sivilcelere de iyi geliyomuş antiseptik olduğu için, inşallah işe yarar. eğer gerçekten işe yararsa kına fikrinden de vazgeçmiş olurum.
Ya allah askina su alman papatyasiyla normal papatyanin farki ne aktarlar dogru mu veriyo bilmiyorum ben aktardan aldim bence normal papatya bu alman papatyasi nasil oluyo ki rengi falan nolur yardimci olun kizlar ya
Yağlanması konusunda henüz bir çözüm bulamadım elma sirkesi önerenler oldu, forumda da okudum ama sirkenin kokmasından çekiniyorum :/
İnce telli, çabuk yıpranıyor ve pekte gür saçlara sahip değilim bu yüzden çam terebentin esansı ile badem yağını karıştırıp sürüyorum hem bakım yapıyor, hem saç çıkartıyor artı olarak uzatıyor da :) yağlanması içinde çözüm bulabilirsek çok iyi olacak
Çok teşekkür ederim canım, bulabilirsem ben de alırım :) denedikten sonra sonuçlarını paylaşırsan çok sevinirim, umarım işe yarar :)
lavanta çayını öneririm...
O zaman sadece izlerin üzerine sür. Tüm yüzüne sürme bi de onu cikarmakla ugrasirsin. Ilk defa senden duyuyorum sivilce izlerine iyi geldigini umarim faydasi olur.