arkadaşlar selam, postların tamamını okudum ama aklımdaki soruya net bir cevap bulamadım. doğal saçlarım koyu kumral, güneşte az da olsa açılan cinsinden =) yalnız yıllardır bakır tonlarına boyatıyordum, yaklaşık altı aydır filan boyatmadım. sonuç olarak elimde şu an sırtıma kadar gelen üst yarısı normal, alt yarısı açık bakır/kumral saçlar var. 5 aydır no-poo'cuyum, yani şampuan-krem dahil her türlü saç kimyasalını bırakmış durumdayım (laf aramızda çok da memnunum). Sorularıma gelince:
1- saçlarımda bakır rengi seviyorum. kınayla koyu renk saçlarım üzerinde nasıl bakır etkisi yakalarım (turuncuya bile razıyım)? safranlı zerdeçallı karışımlar filan var, onlardan mı yapmam gerek? bir de istediğim karışımı sürdüğüm zaman saçımdaki iki farklı renk üzerindeki etkisi ne olabilir?
2- kınayla normal bir kızıllık yakalayıp, daha sonra papatya suyu+güneş yöntemiyle kınalı kızıl saçı açmak mümkün müdür?
3- (daha özel bir soru olacak) izmir'den, izmir'in bir kasabası olan yeni foça'ya taşındık. görebildiğim kadarıyla buralarda aktar yok. foça'yı bilen varsa ve hatta foça'da bir aktar bilen varsa çok ama çok makbule geçer =) olmadı izmir'e gittiğimde toptan halledeceğim aktar işlerini =)
şimdiden teşekkürler *^-^*