Saç Rengi ve Saç Boyama Kına,Papatya ve Saçların Rengini Değiştiren Diğer DOĞAL YÖNTEMLER,Tecrübelerimiz

saçım açık kumral sadece papatya suyunu sürmüştüm güneşe çıkmak gerekiyormuş kurutma makinesiylede olur yorumlarını görünce kurutma makinesiyle kuruttum bir fark olmadı arkadaşım güneşe çıkarak yaptı onun saçı kahverengi ondada bir fark olmadı acaba hazır mı almak gerekiyo papatya suyunu çünkü hazırda sanırsam açıcı bulunuyormuş ? :)

İki türlü de olur ama güneş insanı yormadan ve daha fazla etki ederek açıyor saçları.

Aslında işe yaramalı, hele açık kumralsa saçların. Sade papatya suyu da işe yarar. Alman papatyası mı kullandın? Kuru muydu papatyalar?

Bir de bir kaç kez yapmalısın. Doğal saçlarım olsa şu an bütün tarifleri denerdim örnek olması için.

sadece bir kez denedim bilmiyorum hangi papatya olduğunu evet kuruydu birkaç ay önce saç uçlarımı sarıya boyadım geçti biraz ama hayla açık uçları normal saçlarımdan :)

Kızlarr benim saç rengim açık kumral birde geçmişte sürekli kına yapardım ve çok gürdü ondan sonra sürekli boyadım ve çok yıprandı döküldü belimde olan gür saçlarımdan eser kalmadı şimdi tekrar kına yapmayı düşünüyorum ama doğal saç rengim de vazgeçmek istemiyorum ne yapsam yardımcı olun lütfen

ben iki hafta önce saçına kına yakmış biri olarak kesinlikle öneriyorum. saçlarımın ne kadar güçsüzleştiğinden ve inceldiğinden dert yanıyordum ki kınadan sonra gür parlak ve yumuşak saçlara kavuştum. Tabii kınanın içine eklenen yağlar yumurta sarıları ceviz yapraklarının da yardımı oldu herhalde.. Tek kötü yanı 3 5 yıkamada dahi renginin akıyor olması

Kızlar merhaba.. acil cevap bekliyorum.. az evvel sacima kına yaktım.. sabaha dek bekleyecek.. merak ettiğim şu ki saçımı alüminyum folyo ile kapladim :-\ bunun bir zararı olur mu.. lütfen biri bu mesajı görsün..

arkadaşlar iki gün önce saçımı neva color un 5.4 açık kestaneye boyadım ama siyah gibi bir renk çıktı bir ay öncede 6.3 çarpıcı altın kahveye boyamıştım belki ondan böyle oldu. şimdi saçımı açmak istiyorum papatya suyu gibi doğal yollarla ama ben kızıl kesinlikle istemiyorum sizce açarsam kızıl olur mu?

Arkadaşlar merhaba. Ben saçımı yazın papatya suyunun içine birazcık oksijen suyu ekleyerek açtım. Kahverengi saçlarım bayagı sarı oldu ama şimdi dipleri çıktı ve hiç değilse 1-2 ton koyulaştırmak istiyorum. Ceviz yapragı yapıyorum 3 keredir. Hiç değişme olmadı devam edersem olur mu sizce yoksa koyu çay ile de deneyeyim mi? Şimdiden sağolun.............

ceviz yaprağının suyunu kınayla karıştırıp mı sürdün karıştırmadan mı ? Nası uyguladığını yaz sana tarif verebilirim..

Hiç birşey karıştımadım sadece ceviz yaprağı suyu sarımsı bir renk oluyordu. Ama hiç işe yaramadı sizce demli çay daha mı işe yarar?

şimdi açık olan yerlerini koyulaştırman için sana kendi uyguladığım tarifi veriyim.
(orta - uzun boy saçlar için yeterli miktar )
* 3-4 kaşık kına * 1-2 kaşık sirke, limon veya portakal suyu ( asitli bir sıvı )
* 1-2 çay tabağı kadar ceviz suyu iyice kaynat koyu suyu çıksın kahvemsi rengi olur içine 1 çay kaşığı rastık ( ılık veya sıcakken içinde erit )
** Yapılışı = Kınayı geceden asitli sıvıyla karıştır ( 8 veya 12 saat beklet ) kınanın demlenip rengini vermesi için
Sonra yapmadan önce ceviz suyunu kaynat içinde rastığı erit kınanın içine kat karıştır.
* Açık renk yerlere uygula ya da diplerle beraber uygula komple bütünlük sağlamak için, sen bilirsin ; )
** Bu karışım yoğurt kıvamında olsun ama ne cıvık ne de çok çok katı olmasın, rahat sürülsün ama saçtan da akmasın.
Sonra poşeti geçir kafana ya da saç boylarını poşet veya streç filmle bağla üzerini de atkı veya bereyla sar.. zamanla ısınır sıcaklıkla renk saça işler. Bu tarifi bi düşün istersen cnm umarım işine yarar ...

Teşekkür ederim ama bundan daha basit bir yol yok mu? Annem kızıyor da hani demli çay filan işe yaramaz mı ? Sadece 1ya da 2 ton istiyorum daha fazla değil. Demli çay denedim 2 kere kızılımsı yaptı acaba sonradan koyulaşır mı

Kizimin sacini papatya suyuyla acmistik
Ilk once saclarini ustu gibiydi

Eklentiler

• 20140902_131140.jpg
    2,6 MB · Görüntüleme: 2.881
Arkadaşlar bizde papatya suyunu denedik
Ve kızımın saçları açıldı güzel oldu size bugün başka resim daha katmayı düşünüyorum
yukardaki koyduğum resim ekim ayında çekilmişti

Biz ilk önce aktarlarda satılan şişede olan ve fiyetı 15 tl olan hazır papatya suyundan aldık
ozamanlar banyo yapılıp ıslak saçıla sürülüyor ve güneşe çıkılıp beklenecek diye okumuştum o yöntemi denedik ozaman denizdeydik kolay oldu ama çok az açtı fazla değil şişede hazır olan

Daha sonra internetten araştırmalarımda aktarlarda yaprak olarak satılan ve demleme usulunu uygaldık
bir avuç papatyayı demliyorduk soğuyunca saça sürüp güneşte kuruyordu ve resimdeki gibi oldu

en sonn bu yöntem çok farkettirdi bunu mmutlaka deneyinn
o resmi mutalaka atacağımmmmm
marketlerde satılan demleme usulu içilen papatya çayını 1 su bardağına 2 tane koydum ve sıcak su koyduk bardak dolana kadar ve soğuyana kadar bekledik
bu suyu saçın heryerine sürdük saç ıslak oldu sonra fön makinesiyle kurutttum iyice hiç ıslak yer kalmadı kuruyan saçada bıraz daha fön tuttum
akşam yaptığım için hiç birşey görmedim
birgün sonra okuldan geldiğinde gündüz gözüyle çok etkiliydi saçları bayağı açılmış
bunuda birinden duymuştum o kişisaçlarını böyle açmışş

Aynen ben de kır papatyası topladı anneannem onunla yapmıştım yazın kızınızdan daha acık oldu ama 2 aydır dipleri çıkınca boya gibi durdu şimdi de koyulaştımak için yol arıyorum. Lavanta yağı ve sirke ile oluyormuş onu deneyeceğim yarın :)

ay ben bunların hepsini denerrim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…