• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kına Gecesi Kına gecesi istemiyorum:( olmasa olmaz mı

bana arkadaşlarım akrabalarım falan mutlaka yap sonra çok üzülürsün falan dediler ama ben kına gecesi falan yapmadım hiçde pişman değilim. gelenek görenekler adet örf anane tamam ama illa yapılacak diye bir şeyde yok. ben elime kına sürmem kesinlikle dedim ki bugüne kadar hiç elime değdirmedim. annemde madem eline bile sürmeyeceksin bunca telaşın içinde bizi uğraştırma dedi :)) zorda olsa ikna etmiştim. yapmayıncada hiç bişi olmuyo rahat ol..

bana kalsa düğün kına gecesi çok gereksiz,ona verilen masrafla ne eksikler halledilir..sadece nikah en güzeli..tabii ailem için benim düğünüm kına gecem onların dünyada görmek istedigi nadir olaylardan biri oldugundan istemesemde mecburen olcak...

Bende kesinlikle diğer arkadaşlara katılıyorum..istemesende yap yani sonradan pişman olabilirsin

Bende ayriyetten kina gecesi yapma yanlisi degilim...dügünde yeterince sikinti basacak zaten..illede olsun diyenler icin, kina yakma merasimini dügün eglencesine dahil edecegim..! Bir 10 dk. filan kina yakilir, olay kapanir...kendi isteklerim ve baskalarinin istekleri arasinda mekik dokumak böyle stresli bir zamanda dahada bi yipratici geliyor bana..!

hadi HAYIRLISI!

:Saruboceq:

bende,annemde kına gecesi istemedik..komşular dayanamadı biz kızımızı çıkarmayız kınasız dediler ve düğünüme 2 gün kala ellerinde mendiller,kına,cd'ler biizm kapıyı çaldılar..öyle küçük bişey olu,oynadık,yedik içtik..
gelenekler rahatsız ediyorsa diretilmemeli...keyfine bak bence istemedigin şeyi yapma..düğünün aklında güzel bir anı olarak kalsın...

o hooooooooooo sende düğün istemion kına istemionn o neymişşş öylee yaaaaaaaa

herşeyin bi adabı var canımm sürekli yeni şeyler uyduruyosunuzzzz.

kıza kınası yakılırrrr..düğünündee göbekk atılırrrr..soraa evinee yerleştirilirrrrr....

e düğün yok.kına istememm.al bohcanı:s pardon bavulunu git yerleş sevdiceğinin yanına o zamnnnnn
bi nescafe yapıp kutlayın ayolll:oklava:

kıza kınası yakılırrrr..düğünündee göbekk atılırrrr..soraa evinee yerleştirilirrrrr....

e düğün yok.kına istememm.al bohcanı:s pardon bavulunu git yerleş sevdiceğinin yanına o zamnnnnn
sorma bacımm bunlar yakında babaya daddy de derler tövbe tövbe :oklava: ayol biz iki düğün yaptık. Kocama bir de ayrı kına yapıldı memleketinde ne diyosunuz yaa!! :lepi:

ifrit gülmekten öldürdün beni ayollllsırnaşık şeykaydirigubbakcemile3 nescafeyle kutlamakta ilginç bi fikir olabilir yani :kahve:
Bende kına gecesi istemeyenlerdeniiim,hiç bana göre değil,yaşlı teyzeler bitmeyen türkü ağıt arası birşeyler söyleyip kızı ağlatmaya falan çalışıyolar.Sözleri değil ama ağıtın bitmemesi beni ağlatabilir-tatlicadiarzu-
Birkaç kız arkadaşımı çağıracağım,Gırgır şamata, biz söyleriz kendi şarkımızı,türkümüzü,güler oynarız.İki ayrı şehirde düğün olacağı için çok yorucu olacak birde kınada kalabalık olursa çok ama çok yorucu olur diye düşünüyorumkafamçokkarıştı-tatlicadiarzu-

canım onu istemiyorum bunu sevmiyorum deme bu günlerinin tadını çıkar hayatta bir defa olan şeyler kınasız gelin olmaz babaocağından ayrılırken büyüklerini kırıp üzme istemiyorum deyip hem unutma hayatta en kötü şey KEŞKELER dir ilerde bunu yaşamamak için avucunun ortasına kınanı yaktır sana bir ömür boyu mutluluklar diliyorum allah tamamına erdirsin canım benim

bende istemiyorum kayınvalidem istiyor,annemde istiyor dulmusun diyor niye yapmayacaksın üstelik kayınvalidem nişandan sonra kendince kınaya hazırlık olsun diye tülbentler kına eli kurdele falan almş :

Nişanlanmadan önce bende kesinlikle istemiyordum aslında hala istemiyorum
deliliğim tutar damarıma basarlarsa yine yapmam kına gecesini...
şuan sadece kıyafet olayı için istiyorumkaydirigubbakcemile4
kırmızı bi abiye giyip süslenmek tek derdim yoksa kına mına umrumda değil..
Sende kendini üzme, tavrın netse diğerleri fazla üstüne gelemez..
a.s

Amannnn ne kınası ya hıc sevmem modernlıgı sevıyorum. ben kına felan yapmadım gıttık sortie de eglendık geldık:))) Obur haftada nikahımızı düğünümüzü hiltonda yaptık oldu bitti:)) 6 ay olcak evlenelı cabuk gecer bu zamanlar.

kız insan kına istemez mi hiç hele seviyosan kocan olucak kişiyi kına istemiyosan gelin hamamını da bi düşün onu da istemiyosan evlenicen kişinin ailesi nediyo bu işe

ben de kına decesi tantanasını istemiyordum. dün gece rüyamda bi kadın dedi ki 'kınasız olmaz, düğünün hayrı kına gecesindedir' dedi :)
bi de burda yazılanları okuyunca, evin 1 kızıyım, yapılsın kına gecem,nolcak yaaa diye karar verdim artık.

aynı sorun bendede var yakınd aevleniyorum hem kına gecesi hem düğün.. çok yorucu ve zor olacak ... kına yı ben istediğin için deği annem başta olmak üzere çevrem istedi düğünd eaynı şekilde banada bi yemek bi naikah yeterdi ...ama işte aileler işin içine girdiğinde olmuo ne kadar diretsemde insallah güzel buarada oynayı bilmem:))

Bi sürü hurafe boş inanç yok efendim kına olmazsa gelin olunmaz neden olunmasın...
ben tam bu baslığı açıcaktım ki sen açmışsın cok da iyi olmuş hiç pişmanlık duyacagımı sanmam zaten düğünümde görecegim bi sürü insanı bi gece önce kınamda görmemin ne geregi var ki neden baskaları için kendini yoracaksın......KESıNLıKLE YAPMAYACAGIM...istemiyorsan yapma bence zorla degil..

Back