• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kına Gecesi Kına gecesi istemiyorum:( olmasa olmaz mı

ben kına gecesi yapmadan evlendim.
kına gecesinde için eve o kadar kalabalığı toplamayı göze alamadım, bi salon falan tutacak durumda değildik.

zaten hiç hevesim yok öyle şeylere, başkasınınkine de gitmem pek.
göbek atmayı, oynamayı da sevmem.
biraz soğuk bi tipim galiba bu konularda.

ailelerde benim tercihime bıraktı, kimse illa ki olsun demedi.
onun için yapmamayı tercih ettim.

arkadaşım bence kına gecesi yap zaten dügün yapmıycakmışsın sonuçta sevdiklerin seni öyle görmek ister ve ilerde keşke yapsaymışım da o güne ait bir fotografım olsaymış dememek için bence yap arkadaşım.benimde 11 haziranda adanada kına dügünüm var 26 hazirandada ankarad dügünüm var.kına için salon tuttuk benim mecburdu çünkü herkes ankaradki dügünüme gelemiycekler bende burad kına gelinligi giyicem sonuçta bunu haytımızda birkere yaşıcaz ve doya doya yaşamka lazım diye düşünüyorum

off kızlar ya nişandan beri canımı sıkan bir konu bu, babaannem ve halam düğün yerine nikah istediğimi öğrenince başta burun kıvırdılar sonra da bari kına gecesi olsun, onsuz da olmaz artık dediler, ben de eh iyi madem kına gecesi yaparız deyip geçiştirdim ama hiç istemiyorum :çok üzgünüm: ne bileyim bana göre değil hiç de özenmedim,şimdi yapsam bir dert yapmasam bir dert.. çok merak ediyorum aranızda kına gecesi yapmayan ya da yapmayı düşünmeyen oldu mu ya da her iki tarafı da memnun edebilecek alternatif fikri olan ??? fisfisfis

aynı senin gibiydim,zorla nikah konusunda ikna ettim,kına da istemiyorum deyince yasakkelime orda dur dediler ve sırf gönülleri olsun diye yaptım,şimdi iyiki yapmışım diyorum çokta güzel oldu bide şu var bende 2 ay oldu evleneli,insan annesinden babsından ayrılınca tuhaf oluyor, iyi ki gönüllerini yapmışım,gücendirmemişim dedim,ama herşeye rağmen bindallı giymedim :) istemiyodum en çok ben oynadım,tatlı bir hatıra oluyor emin ol,ya da kadın kadına evde ufak bir eğlence düzenle eğer ikna edebilirsen,damatta erkekleri biryere yemeğe falan götürür,daha sakin geçer belkiCADIARZU

ne olcak yani yapın gitsin oynamak zorunda falan degılsınz
ben de sevmıyroum ama adet ıste boyle alışılagelmiş

Kınayı sevmiyorum,kına gecelerini de.O nedenle yapmadım.Düğünüm oldu.Kına yerine arkadaşlarımla çıkıp eğlendik.sositososito

biz ünivden mezun olurken bile kendi aramızda kına gecesi yapmıştık
ismine de mezuniyet kınası koyduk çokta eğlenmiştik çok güzel bir anı oldu

Ya ne olacak ki yap gitsin. Benim aman düğün istemem, kına istemem diye arkadaşlarım sonrasında pişman oldular. Bunlar güzel bi anı olarak kalacak sana çok büyütülecek bir olay değil. Evet senin düğünün kınan ama ne olur biraz da büyükleri memnun etsen.. Onlarında hayalleri oluyor çocuklaıyla ilgili. Çok takılmamak lazım bunlara diye düşünüyorum..

bende hep yapmamaı düşünmüştüm kına gecesi hiç istemezdim.. sonra etraftakilerin ısrarıyla yaptım güzelde oldu pişman olmadım.. zaten çabucak geçiveriyo canım ya heyecandan ne olup ne bittiğini anlamıyosun yap derim ben kimse üzülmesin kırılmasın hem ömür boyu aklında kalmasın :)

Ben kına gecesi yapmadan evlendim. Ayrıca düğün de istemedik (eşim de ben de) Basit bi nikah bi de yemek oldu. Kına gecesinin samimi bir ortam olduğuna ben de katılıyorum ama istediğim insanların dışında görmeyi hiç de istemediğim ama davet etmek zorunda olduğum insanlar da olcaktı kına gecesinde. (bazı akrabalar gibi). Onları çağırmadan olmıycaktı. Ben de hiç olmamasını tercih ettim.. Zaten benim annem ve eşim de istemedi .Sadece kayınvalidem pek bi hevesliydi... Annem de onlara "o zaman siz kendi kendinize yapın " dedi... Eşim de annesine ne söylediyse fayda etmedi.Nihayetinde kayınvalidem kendi evinde komşularına akrabalarına bi kına gecesi yaptı. O günü hatırladıkça hala güleriz, dünya üzerindeki tek gelinsiz damatsız kına gecesi bizimkiydi diye kaydirigubbakcemile3 Bi şeyi istemeye istemeye başkalarını memnun etmek için yapmak ne zordur bilirim. Düğün senin düğünün, kimseye yaranmak için hiç bişey yapma. İnsanın hayatında bir kez yaşayacağı birşey bu. Eğer istiyosan yap derim. Ben yapmadım kına gecesi ve hiç de pişman diilim.

genel anlamda gereksiz diyenler olabilir ama bence de olmazsa olmazlardan...ayrica bindalli falan giyme zorunlulugun yokki!harika kafana göre bi elbise alirsin,kendin organize edersin böyle minik aile ve cok yakin arkadaslarin gelirler,kina yakildiktan sonra aileler sizi yalniz birakir yada imkanin varsa eglenceye cikarsiniz,bir nevi bekarliga veda gibi gayette keyifli bir gece olabilir senin icin,hemde ailelerin heveslerini yarim birakmamis olursun...ben öyle yapmistim,kiz arkadaslarimla bol bol eglendik sonradan nisanlilari,esleri geldiler hep beraber biseyler icip tanismistik,inan cok keyifli oluyor..yinede senin fikrin tabii,ama bence o en özel,en dikkat cekici kisi olmanin tadini cikarmak adina yap derima.s.

Son düzenleme:
pinkciiim bende kınayı hiç sevmem.mini minnacıkken elime bir kına gecesinde kına yakmıslardı ogun bugundur nefret ederim kınadan!! :DD

valla kızlar benim annemde kına istemiyo sanırım.kendileri çok titizdir de eve o kadar adam ugrasamam diyo,haklı bence de.. dısarı yemege gotursek 60 kişi,ne gerek var o kadar masrafa? di mi? :)

pinkcim eger senin annenler çok istiyorlarsa bence kabul et canım.noolcak?sevdiğin arkadaslarını cagır,gırgıra vurun yani.. ok?

peki bende senin kınana gelebilir miyimmmm???? :))))) :PPPP

bak bi de bi fikir daha...
evde az kişiyle yapın sonra sen kız arkadaslarınla kac,dısarı eglenmeye gidin.sen de temsili bi duvak olsun minicik.

hayatımda unutamayacağım anlardan biridir kına gece.5aylık evliyim ve bazen düşünürüm keşke geriye dönsem de tekrr kına gecesi yapsam die.eşime de söyledim:roflol:
senin düşüncen bu ama bence de düğünden daha güsel.
zor bişii diil canım annenin bunu istemesi çok normal istemesende yap bence pişman olmayacaksın bana kalırsa
mutluluklar..a.s.

cnm kendin bilirsin ama bence olmalıı
şimdi belki hosuna gitmiyo yapmak istemiyosun ama sonadan pişman olursun
sen neden yaşamayasın onları eksik kalsın hem dügün oldugu nerden belli olcak

canım kına olmazsa olmaz bişey.ben nikahıda hiç sevmem.ben gelinliğimn tadını çıkartmk için düğün yapıorum .kına gecemde istiorumki uzun uzun sürsn .davullar çalınsnnn , göbekler atılsınnn .hem ağlayıp hem gülelimm . hep birlkte olalm isterimmm :)) bence yap cnm.ileride pişman olma nie yapmadım deme bence

canım öncelikle hayırlı olsun.bende olmazsa olmaz diyenler grubundanım.ülkemizde hatta şöyle diyim Türk örf ve adetlerinde sadece 3 şeye kına yakılır.askere gidecek olan gence vatan için kurban olsun çabalasın diye, kurban edilecek kurbanlıklara ve birde gelinlere kii oda yuvası ve eşi için çabalasın diye... kına sadece ve sadece biz türklere özel birşey.bence bu bir değerdir ve değerlerimize sahip çıkmalıyız diye düşünüyorum.

Merhabalar;

Bende kına gecesini sevmeyenlerdenim. Yazın evleneceğim Allah kısmet ederse. Ama kına yapmayı düşünmüyorum.Uygun bir dille anlatacağım bunu. Bana çok anlamsız geliyor. En mutlu günlerinde gelinleri ağlatma çabaları :S Benim kardeşim evlenip yurt dışına gitti . Kına gecesinde bende ailemde
çok ama çok ağlamıştık. O günü hiç unutmam.

ben de istemeyenlerdenim, seni çok ii anlıyorum :)
annanem çok istiyo da nasılsa kandırırm ben onu..
kınada ziyade eğlence düzenleyebilrisin.. adı kına olmaz ama maksat eğlenmekse eğer, en yakın kız arkadaşların kuzenlerin filan.. bence en küseli bu şekilde.. istemediğin bişey yapma da..
mutluluklar..

kına olmazsa olmaz diye birşey yok. ablam 2 sene önce evlendi ben kına istemiyorum dedi tabi sülaledeki herkeste bi tepki bi tepki sanki evlenmicem dedi. bende abla gerçekten istemiyosan arkanda dururum ama istiyosanda en alasını yaparız dedim baktım hiç gönlü yok tüm tepkilere rağmen kına gecesi yapmadık. şimdi soruyorum pişman mısın die hayır kesinlikle diyo. ben istiyorum ama şööyle kurtlarımı dökmem lazımhihoyyyt

Back