Kına Gecesi Kına gecesi istemiyorum:( olmasa olmaz mı

pinkgun

İzmir'im
Kayıtlı Üye
6 Mart 2008
1.369
2
316
43
İzmir
off kızlar ya nişandan beri canımı sıkan bir konu bu, babaannem ve halam düğün yerine nikah istediğimi öğrenince başta burun kıvırdılar sonra da bari kına gecesi olsun, onsuz da olmaz artık dediler, ben de eh iyi madem kına gecesi yaparız deyip geçiştirdim ama hiç istemiyorum :çok üzgünüm: ne bileyim bana göre değil hiç de özenmedim,şimdi yapsam bir dert yapmasam bir dert.. çok merak ediyorum aranızda kına gecesi yapmayan ya da yapmayı düşünmeyen oldu mu ya da her iki tarafı da memnun edebilecek alternatif fikri olan ??? fisfisfis

neden istemiyorsun ki kına gecesini.acıkcası ben kına gecelerini düğünden dha cok seviyorum ve daha eğlenceli sıcak oluyor.tabi bu senin fikrin ama sonucta düğün de yapmıcan sanırım ben kına gecesi yapman taraaftarıyım.bi kere olcak ne de olsa...

ne bileyim burcakcım rahatsız oluyorum öyle eğlencelerden inan o geceyi hayal ediyorumda içime sıkıntı basıyor(tüm o eğlenenlerin ortasında bitsede gitsek diyen ben kaydirigubbakcemile3 ) ama daha samimi olduğu fikrine katılıyorum sadece bana göre değil

Son düzenleme:
ne bileyim burcakcım rahatsız oluyorum inan o geceyi hayal ediyorumda içime sıkıntı basıyor, ama daha samimi olduğu fikrine katılıyorum sadece bana göre değil

anladım canım da büyükleri ikna etmek zor sanırım bu konuda.ama sonucta senin düğünün...

Benim en yakın arkadaşım da aynı senin gibiydi. Hem düğün istemedi hem de kına gecesi. Bir nikahla bitirdi işi. Nişanlısıyla en çok problemi o dönemde yaşadığını söyler ilişkileri boyunca, ailelerin istekleri ve kendi istekleri arasında kalmaktan. İki tarafın da kına gecesi yapmak istemesi, arkadaşımın istememesi, neden istemediğini iki taraf ailelerine de açıklamak zorunda kalması onu çok yormuştu. O, kına gecelerini sevmediğini, sıkıldığını, kına gecesi yapılmasının ona mutluluktan çok sıkıntı vereceğini söyleyerek bu sorunu çözmüştü. Ama büyükler üzülüyor tabii.. Senin de çözümün sakin bir şekilde neden kına gecesi istemediğini onlara anlatmak olacak galiba.. Sevgilerimle, mutluluklar dilerim a.s.

canım çok teşekkür ederim gerçekten, tam da şu an benim hissetiklerimi anlatmışsın, gerçekten de neden istemediğimi büyüklere anlatmam zor, bilmiyorum çünkü, sadece sevmiyorum,sıkılıyorum.. bir orta yol bulsam keşke iki tarafı da memnun edebilecek ..

o gün senin evlenen sensin yıllar sonra arkana bakıp keşke yapsaydım dememelisin iyi ki yapmışım demelisin kim ne derse desin boşwer ben de büyük kına yapmadım tarzım degil 50kişilik kadın yakınlar eşliginde evde oldu ;ama o bile işkence oldu unutma patron sensin

Bende kına gecesi yapmayacağım cnm.Büyüklerin istemeside gayet normal neticede uzun yıllardır süregelen bir gelenek bu.Ben hiçbir konuıya büyükleri karıştırmıyorum yoksa her kafadan bir ses çıkar ve işin içinden çıkamazsın.
Yapacağın şey ;net ve uslubu uygun bir tavırla kına gecesi yaptığın taktirde rahatsız olacağını dile getirmendir.

kına gecesi istemiyosan en azından büyüklerinde gönlü olması adına evde büyüklerinle arkadaşlarınla bayanlar arasında eğlence yaparsın?

tatlım bence kesinlikle yapmalısın derim..hayatının en güzel gününü aylarca yıllarca beklediğin bişeyin tadını tüm sevdiklerinle doya doya yaşamalısın bununda en iyi yolu kına düğün gibi şeyler..çok hoş hatıralar bence...hem ne o öyle saç yaptır giy gelinliği evet evet de bitsin...en azından kına gecesini yapmalısın..
hatta herkesden çok sen eğlen..tüm sevdiklerini bi araya topla..fotoğraflar çektir..yorucu gelcek sana ama ilerde bak böyle yapmıştık şunalr olmuştu diyebileceğin anılar..bende nikah istiyorum ama kına gecemdede düğün gibi herkes eğlensin oynasın gülsün tadını çıkarsın istiyorum

eee düğün yapıldığıda anlaşılsın yani dimiyerimseniben

valla bence olmaz hem kınanın yeri ayrıdır yaaa...

Ne yalan söyleyeyim ben de hiç sevmem öyle kına gecelerini falan

Hele de kaftan,bindallı falan anlatılır ya en sıkıcı konu gelir bana

Ama öyle kısacık sadece nikahla kapamak istemediğim için de

sanırım öyle çok vurmalı,çalmalı olmayan bir kına gecesi olabilir

Daha sakin daha kendi halinde bir gün neden olmasın

Tabii iyi planlamak lazım

Aynen böcük olmadan olmaz diyenlerdenim..Bizde öyle kaftan bindallı giymekte yoktur üstelik..
Ama ben o kadar çok heves ediyor ve seviyorumki, kaftan yada bindallı giyeceğim inşallah..O günleri görebilirsem..
Bence bir eğlence tertip et derim..Ailelerin, büyüklerin gönülleri olsun..

Ne kadar evlilik sizin kararınız olsada, anneler babalar biricik yavrularını evlendiriyorlar..Bunu görmek ve istemekte en doğal hakları..Tam manasıyla kına gecesi yapmazsın ama bi şekilde bir eğlence yapmalısın..Maksat gönüller hoş olsun..

Canim aile büyükleri genelde cocuklarinin dügününü görmek isterler.
Sen dügün istemiyorsun diye nikaha tamam demisler ama hic olmazsa kina geceni görmek istemeleri bence normal.
Bence kina gecesi yapsan iyi olur.
Hem senin istedigin olmus olur(yani dügün yerinde sadece nikah), hemde ailenin istedikleri olmus olur...

Yani kına olmalı ama arkadaşlar arasında kızlar kızlar olmalı...
ben de sevmiyorum bazı acaip adetleri
...kaydirigubbakcemile5

yapmalısın bence adetlerimiz çok güzel
sonra pişman olursun içinde bi uhte kalır
insan bi kez evleniyo
o yüzde herşey olmalı kına dügün hepsinin tadı ayrı ayrı.....

iyi düşün canım çünkü çevremdeki evli insanlardan o zaman nişanlılık halinin ve düğün telaşının ortasında çoğu şeyleri istemediklerini ama sonradanda yapmadıkları için pişmanlık yasadıklarını duyuyorum ..tabiki sevmeyebilirsin bindallıda giymek zorunda degilsin o adetlere göre degişir ki zaten şimdi çok şık abiyeler var bindallı giyinen çok fazla sanmıyorum ..ama güzel bir eğlence planlayabilirsin ..
işte zevkler ve renkler tartışılmaz dedikleri bu olsa gerek .hayatta tek nikah ile evlenmek bana göre degil ..kınam düğünüm hepsi tamtakır olmalı hihoyyyt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…