- Konu Sahibi esra_karadeniz
-
Kızlar bende Eylül Gelini olacağım daha kına iiçin yer bile bulamadım( Ama müzikleri ayarladım kızlara duvak olayını perdeciden tül alıcam metresi 1 tl 1 metreden 8tane çıkartıyorum :)) Müzik olarak Ankara hawaları beni acayip oynatıyor.. Bindallı kısmını bilemedim acaba o gün mini bir elbise giysem komik olur mu karar weremedim :)) birde çerezler harbiden deli gibi pahalı napmışlar ölee yaaaaaa yuhh dedim bendemi acaba kağıt helwa dağıtsam bilemedim :)
ya ben annemin istegi üzerne bi lokalde kına gecesi yaptım,dügünden 2 gün önce,cok güzel gecti eglenceliydi...sonraki gün yani dügünden birgün önce kızlarla hamama gittik,hamamcı kadınla konuştuk 7.30 dan 22 ye kadar kiraladık,bi tane masör,bi tane keseci bayanda kaldı,kuru bi takım yiyecekler ve içecekler aldık yanımıza,hem yedik,hem kese yaptırdık,hem masaj,su savaşı, ardındanda banyomuzu yapıp geldik....cok güzeldi...eger yakınlarda bi hamam varsa ve eger kese vs adetinse (ben cok severim kese yaptırmayı ve düzenli yaptırırım arkadaslarımda öyle) bence deneyebilirsin eglenceli oluyor....gerci sohbet hep +18 şeklinde oluyor ama olacak okadar ....:)
Kızlar bende kına gecem için 300 kişilik düğün salonu tuttum.Anlaşmamız içinde sadece orkestra ve meşrubat var. Misafirlere şal dağıtcam. Abiye olarak hürrem kostümü aldımBindallı giymicem. Bİz göçmeniz bu yüzden memleket şalvarı giymeyi düşünüyorum. Giyeceğim şalvarı anneannem gelin olduğunda giymiş manevi değeri de var Kına Çıkarken acıklı türküler ya da ilahiler çalmasını istemiyorum. Sırpça hareketli parçalar seçicem Yüzüme Gelin telinden peçe yaptırmayı düşünüyorum. Ayrıca kına dağıtılcak. Fakat bi konuda kararsız kaldım. Çerez dağıtmak istemiyorum. Kına kurabiyeleri de oldukça pahalı. Bunların yerine yiyecek olarak ne dağıtabilirim acaba?
slm kızlar, bende program delisiyim. herşeyi önceden planlamazsam uykularım kaçıyor :)
Haziran 27 de düğünüm var haziran 25 de kına düşünüyorum.Düğün yerini ayarladık, ama kına için biryer bulamadım.Fikirlerinize ihtiyacım varBakırköy ve çevresinde 50-60 kişilik biryer istiyorum. Bileniniz varmı ?
Selam :)
Biz de göçmeniz ama adetlerimiz pek yapılmıyor artık.
Müzik konusunda birkaç örnek verir misin acaba? :)
Kızlar bende kına gecem için 300 kişilik düğün salonu tuttum.Anlaşmamız içinde sadece orkestra ve meşrubat var. Misafirlere şal dağıtcam. Abiye olarak hürrem kostümü aldımBindallı giymicem. Bİz göçmeniz bu yüzden memleket şalvarı giymeyi düşünüyorum. Giyeceğim şalvarı anneannem gelin olduğunda giymiş manevi değeri de var Kına Çıkarken acıklı türküler ya da ilahiler çalmasını istemiyorum. Sırpça hareketli parçalar seçicem Yüzüme Gelin telinden peçe yaptırmayı düşünüyorum. Ayrıca kına dağıtılcak. Fakat bi konuda kararsız kaldım. Çerez dağıtmak istemiyorum. Kına kurabiyeleri de oldukça pahalı. Bunların yerine yiyecek olarak ne dağıtabilirim acaba?
Tatlım kına çıkarken jarnana çalsın istiyorumçok hareketli bir şarkı hem de değişik. sonra yeşim salkımdan kına gecesi adlı şarkı çalcak. O fasıl bittikten sonra başlıcak kalk gelin hanım, güldaniyem, ayva çiçek açmış, aliş ve zeynep, ramize, yeşilim, mendilim.... rumeli havaları escek
canım hürrem kıyafetini nerden buldun ? birde sorması ayıp kaça mal oldu
ben de baktım az önce koleksiyona...teşekkür ederim çok tatlı şeyler var. eldivenli olmaları bir harikaaaa... ama alt kısmı kabarık göğüs kısmı ise derin dekolte bir şeyler orda da yoktu((
evet netten baktım ama galiba hepsi yok. ben en iyisi kadıköyden bakayım. sağol canım. ben biraz kabarık istiyorum umarım bulurum.Canım Ben izmirliyim. bindallı tarzı bişey istiyorsan. simge moda evinde bulabilirsin. ama abiye tarzı bişey düşünüyorsan ki benimki öyle birşeyTebi diye bir marka var Tarihin ayak izleri adlı koleksiyonlarında hürrem kıyafetleri var. Benim kıyafetim yeşil, eldivenleri ve şalı da var toplam 300 tl'ye satın aldım. EĞer İstanbul'daysan abiye kadıköy yazınca google'a tebi kadıköy çıkıyor. ordan da bulabilirsin...
Bazı sebeplerden dolayı nişan yapamadığım ve evliliğiminde nikah töreniyle olacağı için kına gecemin çok çok güzel geçmesini ve herkezinde hiç eğlenmediği kadar eğlenmesini istiyorum.Bunun için bazı değişik şeyler tasarladım kafamda sizinle onları paylaşmak istiyorum. Umarım sizde bana yardım eder ve fikir verirsiniz.
Kına gecem için düğün salonundan biraz küçük üst katlarında balkon olan bir yer tuttum.
Keselere hazırlayacağım kına ve kuruyemiş ikram edeceğiz.
Ben karadenizli olduğum için 15-20 dk'lık bir karadeniz folklor ekibi tuttum.( sevgli eş adayım iç anadolulu olduğu için değişiklik olacağına düşündüm )
4 tane ayrı ayrı oyun cd'si hazırladım.Bunu özellikle ben karma yaptım çünkü organizasyonsuzluğu sevmiyorum.
1.CD Çiftetelli ( Kına Gecesi cdleri 3 tavsiye ederim eski ve şarkılardan oluyor ve genellikle sözlü değilde enstürümanlı şarkılar)
2.CD Halay ( Yine benim seçtiğim şarkılardan oluşuyor )
3.CD. Horon ( Buda yine eski şarkı ve enstürümanlı )
4.CD Roman ( Tam çingene işi şarkılar )
Kına yakılırkende fonda Candan Erçetin'den Yüksek Yüksek Tepeler çalacak ( Ben ağlamaktan duyarmıyım bilmiyorumda ). Arkadaşlarımada kırmızı tülden minderler yaptırdım.Kınam yakılırken ben onlardan daha yüksekte oturacağım ve onlarda etrafımda yerde minderlere oturacaklar.
Kınama erken saatte başlamayı düşünüyorum.Erkek tarafından gelen misafirler gittikten sonrada. Yakınımdaki erkekleride çağırıp küçük bir düğün havasında eğlenmeye devam etmeyi planlıyoruz.
Hadi sizde fikirlerinizi yazın lütfenn...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?