Kimyasallardan Kurtulmak ve Doğal Yollara Yönelmek İçin Önerilerimizi Paylaşalım.

hem sağlıklı hem ucuz hem işe yarar :))
bir kadın daha ne ister ki:))

ben karbonatı ayakkabılarımın içine döküp bir gece bekletiyorum. sonra sabah iyice silkeliyorum. kokusunu alıyor. hatta kışlık botlarımı filan kaldırırken karbonatlar öyle kaldırırım. birdahaki kışa yeni gibi olur ayakkabı. bu konuda sıkıntı çeken varsa deneyebilir. gerçekten işe yarıyor.

Ahh bu çok ıyı oldu şu şeffaf ayakkabı kutularım gelsınde karbonatlayıp kaldırayım bari bende
 
elinle bir iki tutam döksen yeterli olur.
malum yazın ayak terliyor
ister istemez koku yapıyor
böyle arada karbonatlıyorum
super olur
dene memnun kalırsın mutlaka:KK66:
bir iki tutam serpsen içine yeter
 
ne mübarek şeymiş bu karbonat :KK1: konu için çook teşekkürler ya bu kimyasallardan nasıl kurtulunur diye düşünüyordum bende :KK39:
 
bende bi süredir doğal ürünlere takmış durumdayım lütfen bilenler yazsın bizde faydalanalım. inş. herkes bu ürünleri kullanmaya başlar böylece hem sağlığımıza hemde çevremize zararı en aza indirmiş oluruz. her geçen gün hastalılar artıyor hep kimyasallar ve hormonlu gıdalar yüzünden. herşeyin doğalını kulllanalım 100 yıl önce insanlar ne kullanıyodu sanki pislikten ölmyolardıya arapsabunu sirke doğal sabun bunları kullanıyolardı gayette sağlıklı
 
Evetparfümler mis gibi kokuyor kimyasallar hayatımızı kolaylaştırıyor ama ya sağlığımız nasıl bir tehdit altında.Kurtulalım şu kimyasallardan hadi birkaç öneride benden olsun hanımlar.

1_Küçük bir kavonozo tarçın karanfil, vanilya hindistan cevizi vs (Hangi kokuyu seviyorsanız tercih size kalmış ben karanfil ve tarçın koyuyorum) 1 tutam koyun üzerine biraz su ekleyin bir kalorifer peteginin yada banyo oda vs bir yere koyun suyu azaldıkça ilave edersiniz. misss gibi koksun eviniz.

2_Gardroplara sandıklara çekmecelere aktarlardan alacağınız kurutulmuş lavanta sümbül gül vs minik süslü kına torbaları, kuyumcuların verdiği küçük keselere doldurdum harika kokuyor elbiselerimiz.Hatta almak yerine sizde kurutabilirsiniz.

3_Bulaşık makinasında arap sabunu kullanın hem doğal hem maliyeti ucuz.

4_Yağ çözücülerle uğraşmayın hem cildiniz hem mutfak malzemeleriniz deforma olmasın. Ocak aspr fırn tencere tava yanıkları sirke ve karbonotla pırıl pırıl oluyor.

Şimdilik aklıma gelen ler bunlar sonra devam etmek üzere hadi kolay gelsin hanımlar:)
 
bulaşık makinasında arap sabunu bulaşıkarı iyi temizliyor mu siz kullanıyor musunuz?
 
Arkadaşlar netten bulmuştum ben bu arap sabununu aynen şöyle diyordu .

Kullandigimiz deterjanlarin hem cevre hem de sagligimiz uzerinde son derecede olumsuz etkileri var bilindigi gibi.

Ozellikle yemek yedigimiz kaplarin temizlenmesinde kullanilan
deterjenlarin cok iyi durulansa bile kalinti biraktigi biliniyor uzun
yillar boyunca bu kalintilar gidalarimiza bulasiyor ve bu vasita ile
sindirim sistemimize tasiniyor. Petrol esasli kimyasal maddelerden
olusan ve son derecede guclu olan bu kimyasallar kronik hastaliklarin
tetikleyicisi.
Bu kimyasallar kanalizasyon sistemine karisiyor oradan da nehirlere
gölllere ve denizlere . Bu sentetik kimyasallar denizlerde de besin
zincirine bulasarak tekrar sindirim sistemimize donuyor ne yazik ki.

Bir sure once bir deneye basladim ve bulasik makinasinda ARAP SABUNU
kullandim. Daha once doktor tavsiyesi ile cocuklarin biberonlarinin
temizlenmesinde kullanmistim dogal ve zararsiz oldugunu biliyordum
bulasik makinesinde ne sonuc alacagimi merak ettim.

Sonuc harika bulasiklar ter temiz pırıl pırıl oldu .

ARAP SABUNU hem cok daha ucuz hemde cok daha dogal cevrede yarattigi
kirlilik etkisi de cok daha az.
Bulasik makinasinin deterjan gozune dolduracak kadar koyup kapagi
kapatiyorsun ARAP SABUNU macun gibi sicak su ile rahatca eriyor.
Bu deneyden sonra internettende arastirma yaptim pek cok kisi bu
metodu kullaniyormus

PARLATICI BÖLÜMÜNE DE ELMA SİRKESİ KOYUYORUM (ama üzüm sirkesi
değil..özellikle elma sirkesi)...

..Ben denedim sonuç aldım bir denemekte fayda var siz de deneyin.
 
arkadaşlar bulaşık deterjanı, pril kullanmayın kullandırmayalım çok tehlikeli içerisinde SLS kimyasal hammaddesi var sls demek bulaşık deterjanı demekmiş bunu öğrendim.. bi damlası 10 ton suda ancak çözünüyormuş..


doğal ev temizliğinde boraks kullanmalıyız yeşil köpük blogundan alıntıladım ;

Boraks Nedir? Nasıl Kullanılır?

Boraks, su, oksijen, sodyum ve bordan meydana gelen doğal bir mineraldir. Antiseptik, antifungal, antibiyotik özellikleriyle güçlü bir doğal dezenfektandır. Mantar oluşumunu önlediğinden koku giderici olarak kullanılabilir, yine bu özelliğiyle küflenmeyi de önler.

Doğal ev temizliğinde sıklıkla kullanılan bir maddedir. Beyazlatır, suyun kirecini azaltarak yumuşamasını sağlar. Sindirim yoluna zarar verebilir bu nedenle yutulmamalıdır, hatta doğal bir mineral olmasına rağmen vücut dengelerini bozmamak adına solumamak daha doğru olur.


Boraks Nerede, Nasıl Kullanılır?

Çamaşır Temizliği:

Elde çamaşır yıkarken arap sabunu, doğal zeytinyağlı sabun ya da doğal sabun rendesi kullanabilirsiniz. Lekeli çamaşırlar için boraks, limon suyu, hidrojen peroksit veya sirke eklediğiniz suya yatırdıktan sonra yıkayın.

Çamaşır makinesi için:

1 ölçü boraks, 1 ölçü çamaşır sodası, ½ ölçü karbonat karışımını deterjan gözünüze koyun ve makinenizi çalıştırın. Bu karışıma dilerseniz 1 ölçü doğal zeytinyağı sabunu rendesi de ekleyebilirsiniz. Renkliler için kullanırken doğal zeytinyağı sabunu rendesini 2 ölçü olarak arttırın boraks ve çamaşır sodası miktarını da yarım ölçü olarak azaltın. (Örnek: 2 çay bardağı doğal sabun rendesi, yarım çay bardağı çamaşır sodası ve boraks, çeyrek çay bardağı karbonat)

Diğer bir seçenek olarak yanmamış yağla üretilen arap sabununu bir avuç kadar makinenizin çamaşır haznesine koyun ve deterjan gözüne yarım çay bardağı boraks ile yarım çay bardağı karbonat veya 1 çay bardağı çamaşır sodası ekleyin.

Boraks ile doğal sıvı çamaşır temizleyici yapmak da mümkün:

5 litre su (1 litresini kaynamış olacak)
2 su bardağı doğal zeytinyağı sabunu rendesi (1 su bardağı arap sabunu da olabilir)
1 su bardağı boraks
1 su bardağı çamaşır sodası
10 ml. dilediğiniz doğal aromatik yağ (lavanta yağı, portakal yağı, palmarosa yağı)

Doğal aromatik yağı, boraks ve çamaşır sodası ile iyice karıştırın daha sonra doğal sabun rendesini ve kaynamış suyu ekleyerek karışım homojen hale gelene kadar iyice karıştırın. Son olarak kalan suyu ekleyin. Bu karışımdan deterjan gözüne her seferinde 1 çay bardağı ekleyerek kullanın.

Doğal yağlar ve mineraller yüksek sıcaklıklarda daha etkili olurlar, makinenizi minimum 40 derecede çalıştırmanızda fayda var. Beyazları 60 derecede yıkamanız daha etkili olacaktır. Doğal sabun rendesini kendiniz hazırlayın çünkü sabun tozu olarak satılan ticari ürünlerde parabenler ve sentetik aromalar kullanılabiliyor. Daha yumuşak çamaşırlar için yumuşatıcı gözüne 1 çay bardağı doğal elma sirkesi ekleyin.

Bulaşık Temizliği:

Sıvı temizleyici isterseniz 1adet doğal zeytinyağı sabununu (yarım su bardağı arap sabunu da olabilir) rendeleyin. 1 çay bardağı boraksın üzerine 1O damla limon yağı, 6 damla biberiye yağı, 4 damla lavanta yağı, 2 damla portakal yağı damlatın ve yarım litre kaynamış su ekleyin. Bu karışımı iyice çalkalayın ve bulaşık suyuna yarım çay bardağı katarak kullanın ya da,


1 su bardağı boraks ve 1 su bardağı çamaşır sodasını karıştırın üzerine 10 damla portakal yağı, 5 damla limon yağı, 5 damla biberiye yağı ve 2 damla kekik yağı damlatın. Bu karışımdan her defasında yarım çay bardağı kadarını bulaşık suyuna karıştırın ve doğal sirkeli suyla durulayın.


Bulaşık makinesi için:

1 yemek kaşığı boraks
1 su bardağı limon tuzu (taneli ise dövebilirsiniz)
20 damla limon yağı veya portakal yağı

Tüm malzemeleri karıştırın, her yıkamada deterjan gözüne 1 yemek kaşığı ekleyin.

Kötü kokan dolaplara küçük kavanozlar içinde boraks veya karbonat koyup 2-3 günde bir karıştırabilirsiniz.

Yer Temizliği:


Özellikle yağlı yüzeylerde 2 litre sıcak su, 2 yemek kaşığı doğal zeytinyağı sabunu rendesi (1 yemek kaşığı arap sabunu da olabilir), 1 yemek kaşığı çamaşır sodası, 1 yemek kaşığı boraks, ½ fincan doğal elma sirkesi, 10 damla palmarosa yağı, bergamot yağı, limon yağı veya portakal yağı karışımını kullanın, oldukça etkili bir dezenfekte edici elde edersiniz ve durulamanız gerekmez.

Banyo Temizliği:

1 su bardağı boraks, yarım su bardağı çamaşır sodası, yarım su bardağı karbonat ve 10 damla limon yağı (greyfurt yağı, lavanta yağı, portakal yağı da olabilir) karışımını küvet temizliği ve lavabo temizliğinde kullanabilirsiniz. Kötü kokuları gidermek için bir kavanoza boraks veya karbonat koyun.

1 tatlı kaşığı çamaşır sodası, 1 tatlı kaşığı boraks, 1 yemek kaşığı arapsabunu, 1 çay bardağı doğal sirke ve yarım litre kaynamış suyu karıştırın. Püskürtme şişesinde çalkalayıp duş çevresindeki duvarlar ve duşakabinlere sıkın. Sirkeli su ile durulayıp pamuklu bezle silin.

Tuvalet Temizliği:

Klozetin genel yüzeyleri ve oturma kısmının çevresi ve altını temizlemek için anti-bakteriyel sprey temizleyici: 1 su bardağı su, ¼ su bardağı doğal zeytinyağlı sabun rendesi (1 yemek kaşığı arap sabunu da olabilir), ¼ su bardağı boraks, ¼ su bardağı çamaşır sodası, 10 damla çay ağacı yağı(hint defnesi yağı), 10 damla lavanta yağı veya nane yağı. Püskürtme şişesi ile iyice çalkalayıp sıkın. Nemli bir bez veya süngerle silin.

Klozet iç yüzeyleri için: 1 fincan boraks, 1 fincan çamaşır sodası, ½ fincan karbonat, ½ fincan doğal sirke, ve 10 damla çay ağacı(hint defnesi yağı) yağı kullanılabilir. Bu karışımı dökün ve fırçalayın.

Klozetteki inatçı lekeler için: 1 fincan boraks, 1 fincan çamaşır sodası, 1 fincan doğal sirke, 1 fincan dövülmüş limon tuzu, 10 damla biberiye yağı veya lavanta yağı, 5 damla limon yağını karıştırın tamamını dökün ve 1 gece bekletin, sabah sadece sifonu çekin.

Yukarıdaki karışımları alaturka tuvaletler için de uygulayabilirsiniz. Tuvaletteki kötü kokular için çöp kutunuza bir miktar boraks ekleyin bakteri ve küflenmeyi önlediğinden kötü koku oluşmasını önler.

Halı Temizliği:

Yarım su bardağı boraks ve yarım su bardağı karbonatı karıştırın kötü kokan halılara serpin ve birkaç saat sonra süpürün. Bu kötü kokuları oluşturan bakteri, mantar ve küfleri dezenfekte edecektir.
 
Bütün bu malzemeleri yeşil köpükten aldım ama henüz denemedim. Madem bunca yıl kullanıyorduk deyip elimdekileri bitiriyorum sonra doğala geçeceğim az kaldı, tecrübelerimi yazarım.
 
Son düzenleme:
ben de doğal yumuşatıcı söyleyeyim çamaşırlar için: sirke
geçen kütük gibi olmuş havlulara yumuşatıcı yerine sirke koydum bolca,koku yok havlular yumuşak kaldı

peki, benim sirke ilavesi ile yıkama gafletinde bulunduğum çamaşırlardaki kokular neden aylardır geçmiyor?
 
X