Kimyasal Gebelik

Esmuu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2024
14
3
32
Hafta sonu gebelik testi yapmıştım silik bir çizgim vardı . Çok sevindim. Tekrarladım, gün geçtikçe belirginleşti çizgim. Salı günü hastaneye gittim hcg 231 çıktı. Son reglimi 5 Ekimde gördüğüm için doktorum bunun az olduğunu söyledi. İki gün sonra beta vermemi istedi tekrar. Bugün sabah işe gittiğimde kanamam geldi. Hastaneye gittim betam 169 a düşmüş. Kimyasal gebelik dediler. Büyük bir myom ameliyatı geçirdim bir buçuk yıl önce, açık ameliyattı. Beş aydır da artık çocuk istediğimiz için korunmadık. Bu ay tam sevinmişken bugün çok üzüldük. Şu an düşüyor bebeğim ve ben onunla konuşarak ayrılıyorum ondan. Çok başında olmama rağmen çok farklı bir duygu annelik. Ailemden uzakta sadece eşim ve ben bildiğimiz için durumu anlatmak ,paylaşmak istedim sizlerle. Asıl sorum şu : Bana hiçbir ilaç vs. vermediler. Kendi kendisine olmasını mı bekliyorlar her şeyin? Bu süreçte sizlere takviye bir şey vermişler miydi ?

Hayır kimyasal gebelikte ilaç vermiyorlar, adet kanaması gibi değil hatta onunla atılıyor. Bana sadece folik asit kullan demişti

Allah yardımcın olsun, sabırlar dilerim. Hiç üzülmeyin, dua edin bol bol. Rabbim kucağınızı doldursun inşallah sağlıcakla

Allah gonlunuze ferahlik versin 🙏 kimyasaldan sonra hamile kalmak kolay oluyor, ara vermeyin adetiniz bitince 2 gunde bir degerlendirin.. benimde o sekilde olmustu tekrar adet gormeden hamile kalmistim 🙏

Allah gonlunuze ferahlik versin 🙏 kimyasaldan sonra hamile kalmak kolay oluyor, ara vermeyin adetiniz bitince 2 gunde bir degerlendirin.. benimde o sekilde olmustu tekrar adet gormeden hamile kalmistim 🙏
Amin , inşallah. Ne güzel. Allah bağışlasın 🙏🏽Bugün burada bunu gördüm ben de . Kimyasaldan sonra çabuk olduğunu yazmışlar . İnşallah benim de öyle olur .

1 haftadır yaşadığımız duygunun bir başkası tarafından daha fazla çileye dönüşmemesi için yazıyorum.
Adetimden 3 gün sonra betam 49 çıktı ve idrar testim hep hafif silik gibi çıktı hiç çift çizgi görmedim.3 gün sonra 76 2 günde bir vermeye başladım ve sonra 109 137 189 şeklinde düzensiz artış gösterdi bunları yaşarken 5 haftalık hamilelik sürecindeydim. Özellikle gittiğim bir özelde direk dış gebelik tanısını beklemeden beni muayene etmeden koydular büyük yere gidip ilaçlı iğne olmam gerektiği söylediler. Devlette ise bu değerlerde ne olduğunu anlayamayız sürecinizi takip etmemiz gerekiyor diyip betayı takip ettiler.Çünkü 1000 değerlere ulaşmadan kesem tüpte bile olsa göremeyeceklerini ya da içerde kanama olmadan anlayamayacaklarını söylediler. Hafif kahverengi akıntım ve çok az parça şeklinde kanamam oldu ondan sonra 189 çıktı değerim. Daha sonra eve geldiğimde adet sancısından daha ağır ağrım oldu ve adet kanaması gibi akıntım olmaya başladı pıhtılı şekilde. Özeldeki başka doktorumu aradım ve bana bu değerlerle kimyasal gebelik yaşadığımı söyledi. 2 gün kanamam devam etti ve değerim sonra 29 düştü. Ve doktor kimyasal gebelik olduğunu kendiliğinden düşeceğini işleme gerek bir durum olmayacağını söyledi.
Bazı doktorların düşüncesine göre belkide o iğneyi yemiş olacaktım o yüzden tavsiyem tek doktora bağlı kalmayın ve beta takibi zorda olsa gerçekten önemli süreçmiş onu anladım.
Birde ilk defa yaşadığımız için günde 3 hastaneye gittiğimiz oldu hepsi ayrı kan istedi ve sürekli kan vermeden dolayı dahada yıpranıyorsun. Tek bir yerde beta takibini yapmak en iyisi doktorlarında önerisi.

1 haftadır yaşadığımız duygunun bir başkası tarafından daha fazla çileye dönüşmemesi için yazıyorum.
Adetimden 3 gün sonra betam 49 çıktı ve idrar testim hep hafif silik gibi çıktı hiç çift çizgi görmedim.3 gün sonra 76 2 günde bir vermeye başladım ve sonra 109 137 189 şeklinde düzensiz artış gösterdi bunları yaşarken 5 haftalık hamilelik sürecindeydim. Özellikle gittiğim bir özelde direk dış gebelik tanısını beklemeden beni muayene etmeden koydular büyük yere gidip ilaçlı iğne olmam gerektiği söylediler. Devlette ise bu değerlerde ne olduğunu anlayamayız sürecinizi takip etmemiz gerekiyor diyip betayı takip ettiler.Çünkü 1000 değerlere ulaşmadan kesem tüpte bile olsa göremeyeceklerini ya da içerde kanama olmadan anlayamayacaklarını söylediler. Hafif kahverengi akıntım ve çok az parça şeklinde kanamam oldu ondan sonra 189 çıktı değerim. Daha sonra eve geldiğimde adet sancısından daha ağır ağrım oldu ve adet kanaması gibi akıntım olmaya başladı pıhtılı şekilde. Özeldeki başka doktorumu aradım ve bana bu değerlerle kimyasal gebelik yaşadığımı söyledi. 2 gün kanamam devam etti ve değerim sonra 29 düştü. Ve doktor kimyasal gebelik olduğunu kendiliğinden düşeceğini işleme gerek bir durum olmayacağını söyledi.
Bazı doktorların düşüncesine göre belkide o iğneyi yemiş olacaktım o yüzden tavsiyem tek doktora bağlı kalmayın ve beta takibi zorda olsa gerçekten önemli süreçmiş onu anladım.
Birde ilk defa yaşadığımız için günde 3 hastaneye gittiğimiz oldu hepsi ayrı kan istedi ve sürekli kan vermeden dolayı dahada yıpranıyorsun. Tek bir yerde beta takibini yapmak en iyisi doktorlarında önerisi.
Öncelikle çok geçmiş olsun size de . Dediğiniz gibi süreç çok yıpratıcı. Ben de merkeze uzak bir ilçede yaşıyorum. Başka hastanede verdim bugün betayı . Aynı yerde vermek çok daha kararlı sonuçlar verir ama iki saat uzakta gittiğim hastane. Çok bilindik, herkesin çok önerdiği bir profesöre gidiyorum. Ama şu süreçte şunu kullan şunu yap gibi hiçbir şey demedi. Telefonla arayıp betamı söyledim dedi kimyasal gebelik . Tedirgin olmayın. Cumartesi bi daha verin kan. Yine konuşalım. Salı da siz kontrole gelin. Yani şu süreçte hiç mi yapacağım bi şey yok. Özelde olmasına rağmen hiç ekstra, ilaca vs yönlendirme yapmaması çok çekmişti beni ama şu an tam tersi olmaya başladı.

X