KİMYASAL GEBELİK..

titiz gelin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2016
177
93
48
35
Merhaba arkadaşlar,
İçinizde kimyasal gebelik yaşayanlardan yardım istiyorum. 8- 9 aylık bebek çalışmalarından sonra bu ay gebe kaldığımı hissettim. BAT'a 4 gün kala hastaneye gittim kan verdim. Beta HCG 14,46 çıktı. Bana testimin pozitif olduğunu ama 2 sonra gelip tekrar kan vermem gerektiğini, değerimin düşük olduğunu için adetin gecikmesini beklememi söylediler. BAT sabahı, 16 Mayıs günü regl oldum. Yani bebek tutunamadı ya da hiç oluşmadı. Tekrar gidip kan vermedim. Çünkü düştüğünü hissediyorum. Üzüldüm çokkkk üzüldüm ama Hayırlısı değilmiş dedim. Beni asıl düşündüren şey şu bunu bir daha yaşamamak için ne yapmam lazım. Bu durumu yaşayanlar bilgi paylaşırsa çok sevinirim.

Geçmiş olsun.
Bu önceden tedbir alarak önüne geçilebilen bir durum değil maalesef.
Ayrıca adet olduğunuzu nereden biliyorsunuz, belki sadece bir kanama geçirdiniz.
Halk arasında üstüne adet görme denilen bir durum, aslında sorunlu gebeliklerde yaşanılan bir kanama hali vardır.
Bence bir an evvel doktora görünün.

Geçmiş olsun.
Bu önceden tedbir alarak önüne geçilebilen bir durum değil maalesef.
Ayrıca adet olduğunuzu nereden biliyorsunuz, belki sadece bir kanama geçirdiniz.
Halk arasında üstüne adet görme denilen bir durum, aslında sorunlu gebeliklerde yaşanılan bir kanama hali vardır.
Bence bir an evvel doktora görünün.

düşen kan pıhtılarını gördüğüm için gitme gereği duymadım ama teşekkür ederim.

Esasen o testi yaptırmasaydınız regl oldum diyecektiniz

Zaten o süre geçmeden tam da gebelik kabul edilmemiş olma nedeni bu

Üzülmeyin arkadaşımın çok yüksek oranlarda çıkmıştı hormonları başka bir şey için hastaneye gittiğinde öyle öğrendi kimyasal gebeliğini

Birkaç ay sonra gerçekten gebe kaldı hatta Bebek doğduktan sonra da hiç regl olmadan ikinciye kaldı

Kendinizi strese sokmayın sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi

Gidip betan sıfırlanmışmı baktırman lazım.bende kimyasal gebelik denilip eve yollandım.adet oldum düşük yaptım parçalar düştü.adet bittikten bir hafta sora ağrılarım başladı meğer dış gebelikmişim.kork diye değil tedbir al emin ol diye sölüyorum..geçmiş olsun.

Esasen o testi yaptırmasaydınız regl oldum diyecektiniz

Zaten o süre geçmeden tam da gebelik kabul edilmemiş olma nedeni bu

Üzülmeyin arkadaşımın çok yüksek oranlarda çıkmıştı hormonları başka bir şey için hastaneye gittiğinde öyle öğrendi kimyasal gebeliğini

Birkaç ay sonra gerçekten gebe kaldı hatta Bebek doğduktan sonra da hiç regl olmadan ikinciye kaldı

Kendinizi strese sokmayın sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi

Kendiliğindne kaldı öyle mi? çokkk teşekkür ederim , Aminnn. Allah isteyen herkese nasip etsin.

Gidip betan sıfırlanmışmı baktırman lazım.bende kimyasal gebelik denilip eve yollandım.adet oldum düşük yaptım parçalar düştü.adet bittikten bir hafta sora ağrılarım başladı meğer dış gebelikmişim.kork diye değil tedbir al emin ol diye sölüyorum..geçmiş olsun.

Teşekkür ederim, evet gitmek zorundayım galiba.

Ben de bir kimyasal gebelik gecirdim. Adetim 18 gun gecikti. Hcg 555e kadar cikti ama ne kese ne bebek gorundu. Sonra kanamam basladi siddetli kasık agrisi ile dusuk yaptim. Doktor kurtaj olursan daha az agri cekersin ve belki icerde parca kalma ihtimali olmaz dedi. Ama ben kurtaj olmadim korkumdan, nitekim 1 hafta kanamam oldu sonra bitince doktora gittim. Hcg sifirlanmis ve vajinal ultrasonla icerde bisey kalmadigini teyit etti. Kimyasal gebelikler ilk gebeliklerin %40inda goruluyormus normal biseymis ve illa tekrarlayacak bisey degil. Sana tavsiyem adetin en azindan bikac gun gecsin. Adetin gelmeden test yaptirip bosa strese girme.

Ben de bir kimyasal gebelik gecirdim. Adetim 18 gun gecikti. Hcg 555e kadar cikti ama ne kese ne bebek gorundu. Sonra kanamam basladi siddetli kasık agrisi ile dusuk yaptim. Doktor kurtaj olursan daha az agri cekersin ve belki icerde parca kalma ihtimali olmaz dedi. Ama ben kurtaj olmadim korkumdan, nitekim 1 hafta kanamam oldu sonra bitince doktora gittim. Hcg sifirlanmis ve vajinal ultrasonla icerde bisey kalmadigini teyit etti. Kimyasal gebelikler ilk gebeliklerin %40inda goruluyormus normal biseymis ve illa tekrarlayacak bisey degil. Sana tavsiyem adetin en azindan bikac gun gecsin. Adetin gelmeden test yaptirip bosa strese girme.

evet bana da ultrason dediler hem yumurta sayımıma bakılması gerekiyormuş. İşin garip tarafı kanamam 2 gün sürdü benim normal reglim de 2 veya 3 gün sürer. Kesinlikle bir daha gecikmeden test yapmam bu anı bir daha yaşamak istemem sevincimiz 2 gün sürdü. Sizinde hayırlısıyla sağlıkla alın kucağınıza bebişinizi

Ben de geçirdim kimyasal gebelik. Şubatta.
Tekrarlanmaması için yapılacak bir şey yok.
İyi tarafından bakmak gerek, hamile kalabiliyorsun tüplerinde vs sorun yok. Sağlıksız olduğu için kendiliğinden düşüyor. Dış ya da boş gebelikten kat kat iyi. Kürtaj derdi yok.
Bizimki gibi düşük değerlerde kan tekrarı yapılmıyor. Benimde 7ydi hcg ve iki gün sonra kanamam olmuştu.
Ben kimyasaldan 3 ay sonra hamile kaldım.

evet bana da ultrason dediler hem yumurta sayımıma bakılması gerekiyormuş. İşin garip tarafı kanamam 2 gün sürdü benim normal reglim de 2 veya 3 gün sürer. Kesinlikle bir daha gecikmeden test yapmam bu anı bir daha yaşamak istemem sevincimiz 2 gün sürdü. Sizinde hayırlısıyla sağlıkla alın kucağınıza bebişinizi

Amin aminn rabbim kimseye yasatmasin insallah, cok tesekkur ederim sizede saglikli hamilelik nasip olsun insallah

Ben de geçirdim kimyasal gebelik. Şubatta.
Tekrarlanmaması için yapılacak bir şey yok.
İyi tarafından bakmak gerek, hamile kalabiliyorsun tüplerinde vs sorun yok. Sağlıksız olduğu için kendiliğinden düşüyor. Dış ya da boş gebelikten kat kat iyi. Kürtaj derdi yok.
Bizimki gibi düşük değerlerde kan tekrarı yapılmıyor. Benimde 7ydi hcg ve iki gün sonra kanamam olmuştu.
Ben kimyasaldan 3 ay sonra hamile kaldım.

Allah sağlıkla sıhhatle kucağınıza almayı nasip etsin:)

Bende yaşamıştım
Doktor bana bebek sağlıklı olmadığı için kendiliğinden düşmüş üzülme böylesi daha iyi dedi
Sonra yeniden hamile kaldım çok şükür 1,5 yaşında kızım var
Darısı sizin ve isteyen herkesin başına inşallah
Özel bişey önermemişti doktor bir - iki ay ara verin çocuk için demişti o kadar
Çok geçmiş olsun

Bende yaşamıştım
Doktor bana bebek sağlıklı olmadığı için kendiliğinden düşmüş üzülme böylesi daha iyi dedi
Sonra yeniden hamile kaldım çok şükür 1,5 yaşında kızım var
Darısı sizin ve isteyen herkesin başına inşallah
Özel bişey önermemişti doktor bir - iki ay ara verin çocuk için demişti o kadar
Çok geçmiş olsun

Allah bağışlasın kızınızı:) Aminnn :)

Back
X