• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık KİMYASAL GEBELİK

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Doktor niye öyle söyledi anlamadım çoğu kadın kimyasal gebelik geçirdiğini bile anlamıyor regl zannediyor ve devam ediyorlar... Herhangi bir ilaç kullandın mı ya da beta hcg değerin çok mu artmıştı acaba.. Benim doktorum da korun demedi hiç iki aydır devam ediyorum çalışmalara 😊
Herhangi bir ilaç veya operasyon geçirmedim hamd olsun. Bu yüzden bekletme sebebini anlayamadim 1 2 ay korunmami isteyeceğim dedi telefonda

BeNimkiDe 6.haftalari bulmustr enfeksiyon flan olmadi bende elhamdulillah cok sukur 500 lerdeydi benimkide fakat dwger 0 olunca adet oldum birdahaki ay gebe kaldm
Canım geçmiş olsun yeni gebeliğin de inşallah sağlıkla devam eder kimyasalda sonra diğer ay hamile kaldım demişsin adet görmeden mi bidaha nasıl oldu anlatır mısın kaç gün sonra öğrendin

Benimde doktorum korunma dedi sadece 10 gun sonra beta hcg baktir sıfırlanmasi gerek dedi. Ama doktorunuz da diyorsa bence dinleyin yada baska doktora görünün

Benimde doktorum korunma dedi sadece 10 gun sonra beta hcg baktir sıfırlanmasi gerek dedi. Ama doktorunuz da diyorsa bence dinleyin yada baska doktora görünün
Regl gecikmesinden kaç gün sonra kimyasal olduğu anlaşıldı ve sonlandı acaba

Ben kanamayla doktora gittim canım 15 gun falandi sanırım
Yanı neredeyse 6 haftalık.. değerlerinizi hatırlıyor musunuz acaba. Rahîm kalınlığı gebelikte olması gereken gibiydi 150 lerde iken değer 300 lere cıktı ancak kanamanın başladığı gün doktor tekrar muayene etti ve rahim incelmiş dedi. Kese dahi oluşmadığı için herhalde kimyasal oluyor. Peki kanama bittikten veya değer sifirlandiktan sonra muayene etti mi doktor sizi

Yanı neredeyse 6 haftalık.. değerlerinizi hatırlıyor musunuz acaba. Rahîm kalınlığı gebelikte olması gereken gibiydi 150 lerde iken değer 300 lere cıktı ancak kanamanın başladığı gün doktor tekrar muayene etti ve rahim incelmiş dedi. Kese dahi oluşmadığı için herhalde kimyasal oluyor. Peki kanama bittikten veya değer sifirlandiktan sonra muayene etti mi doktor sizi
Benim degerim 130 du takip edemeden kanamam başladı rahim duvarı incelmis dedi kese olmayinca kimyasal oluyor canım. Evet oldum muayne bir sorunum yoktu suan yine hamileyim. Artisiniz nasildi

Benim degerim 130 du takip edemeden kanamam başladı rahim duvarı incelmis dedi kese olmayinca kimyasal oluyor canım. Evet oldum muayne bir sorunum yoktu suan yine hamileyim. Artisiniz nasildi
Reglden 5 gün sonra 155 230 305 sekl inde ilerledi dış gebelik olabilir diye araştırmadaki doktora gittim. O da bişey göremedi. Takip edelim dedi. Özele gittim. gittigim gün sabahından regl olmaya başladım pintili ve çok hafif sancılı. Bir kaç saat sonra da tahlil verdim doktorda 255 cıktı. Doktor düşmeye başlamış takip edelim dedi. Kanamanın bir ilgisi yok dış gebelik ise eğer dedi. Iki gün sonra 35 e düştü anladikki kendiliğinden düşecek 1 hafta sonra da zaten lekelenmelerde bitti ve negatif sonucu aldık. Doktorum biraz uzak ondan midir bilmem 1 ay korun regl ol bitsin gel enfeksiyon var mı genel durum nedir bakalım dedi. Bu ay gebelik etkisi olur bi dahaki ayi bekleyelik muayrne icin dedi. Aklım karıştı tabi doktora sorulmuyor. Bu tip bir risk var ise neden 1 ay bekliyorum. Burda yazılanları da okuyunca Yak in bir kadın doğuma gidip genel bir muayene olmak istedim randevu zor bulunuyor tek sıkıntı bu yakınlardakiler için

Reglden 5 gün sonra 155 230 305 sekl inde ilerledi dış gebelik olabilir diye araştırmadaki doktora gittim. O da bişey göremedi. Takip edelim dedi. Özele gittim. gittigim gün sabahından regl olmaya başladım pintili ve çok hafif sancılı. Bir kaç saat sonra da tahlil verdim doktorda 255 cıktı. Doktor düşmeye başlamış takip edelim dedi. Kanamanın bir ilgisi yok dış gebelik ise eğer dedi. Iki gün sonra 35 e düştü anladikki kendiliğinden düşecek 1 hafta sonra da zaten lekelenmelerde bitti ve negatif sonucu aldık. Doktorum biraz uzak ondan midir bilmem 1 ay korun regl ol bitsin gel enfeksiyon var mı genel durum nedir bakalım dedi. Bu ay gebelik etkisi olur bi dahaki ayi bekleyelik muayrne icin dedi. Aklım karıştı tabi doktora sorulmuyor. Bu tip bir risk var ise neden 1 ay bekliyorum. Burda yazılanları da okuyunca Yak in bir kadın doğuma gidip genel bir muayene olmak istedim randevu zor bulunuyor tek sıkıntı bu yakınlardakiler için
Evet haklisiniz bence de baska bir doktora görünün

Şimdi bendeki durum şu. 5+4 'te kanama başladı değer 310lardayd. Hiç birşey göremedikleri için diş gebelik vs anlayamadilar ve beklediler. Kanama ile bi kaç saat sonra 255 e 2 gün sonra 35 e düştü 1 hafta sonra ise lekelenmelerin bitmesiyle sıfırlandı. Ancak doktorum bana bu ay korunmami regl olduktan sonrada (yani 1 ay sonra) genel kontrol yapacağını enfeksiyon durumu olup olmadığını tuplerdeki duruma bakacağını söyledi. Bu ay gebelik etkisi olur hemen kontrol etmeyeyim dedi. Sizindeayni zamanlarda Yak in değerlerde sonlanmış. Madem böyle bir risk var neden doktorunuz size bisey söylemedi veya sizi gebelik kanamasından sonra muayene etti mi ( ayrıntı yazmanı rica ediyorum kusura bakmayın. Bugün son testi yaptidik ve negatif sonucu aldık. Beni gereksiz beklettigini ve bu yüzden farklı bir doktora genel muayene icn gitmeyi düşündüm o yüzden soruyorum tevafuk oldu yaziniz)
Canim deger sifirlaninca adet olcagami soylemisti aynende oyle oldu birdaha gel veya enfeksiyon riski olacagindan falan bahsetmedi korunmam gerekiyormu flan dedigimde hayir tam bir gebelik sayilmadigini soyledi sonucta bir ilacla dusurulmedi kurtajda olmadim bu sebeple korunmadim sans I'm in da daha yuksek olcagini soylemisti ve oyle oldu kimyasal gebeligin ardindan gebe kaldim tuplere neden bakicak onu anlamadim bizim degerler uc noktalara ulasmadan zaten sifirlanmis ve adet olmusuz yani doktorun iyisini bilir fakat banada bos yere oyaliyor gibi geldi dinlenmen gereken drum nedir yani elhamdulillah dis gebelik degil kurtaj degil dusuk degil sadece daha rahme tutunmadan dusup adet olarak gelen bi yumurta

Benimkide Pihtili ve sanciliydi bununda yine kimyasaldan kaynaklandigi belli

Canım geçmiş olsun yeni gebeliğin de inşallah sağlıkla devam eder kimyasalda sonra diğer ay hamile kaldım demişsin adet görmeden mi bidaha nasıl oldu anlatır mısın kaç gün sonra öğrendin
Sagolasin canim evet kimyasal oldu adet oldum sonra korunmadim ve hamile kaldim elhamdulillah çok sukur adet gunum bu sefer 15 gun gecikmisti direk gittigmde keseyi gordum kimyasalda normalde 4-5 gun gecikir benim 9 gun falan gecikmem vardi bu sefer acele etmemistim ogrenmek icin yine kimyasal olmasindan korkmustum belkide ama olmadi elhamdulillah çok sukur Rabbime Rabbim sizlerede nasip etsin 10 haftalik oldm suan

Sagolasin canim evet kimyasal oldu adet oldum sonra korunmadim ve hamile kaldim elhamdulillah çok sukur adet gunum bu sefer 15 gun gecikmisti direk gittigmde keseyi gordum kimyasalda normalde 4-5 gun gecikir benim 9 gun falan gecikmem vardi bu sefer acele etmemistim ogrenmek icin yine kimyasal olmasindan korkmustum belkide ama olmadi elhamdulillah çok sukur Rabbime Rabbim sizlerede nasip etsin 10 haftalik oldm suan
Maşallah canım duymuşsunuzdur kalp atışını falan böyle sağlıklı devam eder inşallah bende geçen ay 26 kasımda geçirdim kimyasal oldu 5 haftalıkken şimdi bekliyorum daha adet görmedim inşallah gebelikle sonuçlanır

Maşallah canım duymuşsunuzdur kalp atışını falan böyle sağlıklı devam eder inşallah bende geçen ay 26 kasımda geçirdim kimyasal oldu 5 haftalıkken şimdi bekliyorum daha adet görmedim inşallah gebelikle sonuçlanır
Amin sagolasin InseALLAH canim ben folik asidi eksik etmedim bir yerde yapisal sknti varsa duzeltsin diye

Amin sagolasin InseALLAH canim ben folik asidi eksik etmedim bir yerde yapisal sknti varsa duzeltsin diye
Canım benim gözümde bir fayda etmiyor bana başka Bi sorun da olabilir tabii ama 4 aydır kullanıyorum ilk zamanlar hevesli hevesli Rabbim den şifa dileyerek içiyodum ama artık yoruldum onu kullanmaktanda

:)) maşallah Rabbim hayırlı evlat etsin. Evet randevu alacağım farklı bir doktora genel bir muayene için. Teşekkür ederim cevaplarınız için her birinize

Canım benim gözümde bir fayda etmiyor bana başka Bi sorun da olabilir tabii ama 4 aydır kullanıyorum ilk zamanlar hevesli hevesli Rabbim den şifa dileyerek içiyodum ama artık yoruldum onu kullanmaktanda
Kimyasaldan sonra yumurtlama zamanınız değişti mi acaba takibini yapabildiniz mi. Normalde regl im 7 gün sürer 11 veya 12. Gün yumurtlama olurdu şu an durum nedir bilemiyorum. Kimyasal için regl 9 gün kadar sürdü bittiğinden beri sanki yumurtluyormusum gibi belirtilerim var ancak bir kaç gündür var. Kasıklarda hassasiyet bu kadar uzun sürmezdi normalde

Kimyasaldan sonra yumurtlama zamanınız değişti mi acaba takibini yapabildiniz mi. Normalde regl im 7 gün sürer 11 veya 12. Gün yumurtlama olurdu şu an durum nedir bilemiyorum. Kimyasal için regl 9 gün kadar sürdü bittiğinden beri sanki yumurtluyormusum gibi belirtilerim var ancak bir kaç gündür var. Kasıklarda hassasiyet bu kadar uzun sürmezdi normalde
Bi süre uzaklaşmak istedim aslında diğer ayı bekleyim adeti olurum diye düşündüm ama 26 kasımda kimyasal yaşadım kanama başladı bu ay haala olmadım. Yumurtlama belirtisi akıntı kasık ağrısı bende de devamlı var ama bu ay hep vardı zaten düzenli değildir adetim 40 günleri bulurdu o yüzden bekleyerek geçiriyorum günlerimi bu ayın 15 ine kadar falan beklerim herhalde

BeNimkiDe 6.haftalari bulmustr enfeksiyon flan olmadi bende elhamdulillah cok sukur 500 lerdeydi benimkide fakat dwger 0 olunca adet oldum birdahaki ay gebe kaldm
Sizin de kanama sonrası sürekli yumurtlama dönemindeymiş gibi hassasiyetleriniz oldu mu. Hafif kaşık ağrısı akıntı vs. Her ay bu belirtiler olur 2 gün sürer geçerdi anlardım ki yumurtlama zamanı. Ancak kimyasal dan sonra neredeyse 1 hafta olacak hala hassasiyetler devam ediyor. Ayaklarımı sıcak tutmaya çalışıyorum . Normal mi acaba bilemedim doktordan randevu almaya çalışıyorum ancak pandemiden ötürü sıkıntı epey alamadım bir türlü

Canım bende kimyasal gebelik yaşadım ondan sonra hiç korunmadım ama ancak 3 ay sonrasında yeniden hamile kalabilmiştim o da benim hatamdı çünkü yumurtlama günlerini uygulama üzerinden takip ediyordum söylediği günde de yumurtlama olmayinca kaçırıyordum sonrasında ovulasyon testi kullanip yumurtlama günlerini yakalayıp değerlendirdim ve o ay hamile kaldım sende yeniden istiyorsan eğer yumurtlama günlerini kaçırma
Merhaba acaba kimyasaldan sonraki üç ay boyunca korundunuz mu ? Korunmadiysaniz adete yakın testler yaptiniz mı sonucları neydi.
Bende 3 ay önce kimyasal yaşadım kanda baktirdim ona sonraki 2 ay da korunmadim birin de silik çizgi cıktı 2 gün geçince adet oldum sonuncusunda da iki gün kala silik çizgi cıktı ama günüm de adet oldum bu ayda yani 4.ayim korunmuuirum bat 15 ocak.

Back
X