kimyasal gebelik yaşayanlar, gelin gerçek bir gebelik için birbirimize umut olalım :)

secills

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2012
191
2
68
İzmir
bugün itibariyle kimyasal bir gebe olduğumu öğrendim :) zaten devamlı lekelenmem devam ettiği ve kan değerim az yükseldiği için doktorum hep riskli diyordu. bugün yine kan tahlili ve değerler düşmeye başlamış, yani 1 senedir beklediğim bebeğimiz tutunamamış bile, moralim çok bozuldu ama zaten kendimi hiç hamileymişim gibi hissedememiştim, bu arada bu ay aşılamaya başlayacaktık ve bu durum oldu, sanırım şimdi birkaç ay ara vermeliyim, kafam dağılmalı. hıı bir de tek tüp tıkalı maalesef, yani şans pek benden yana değil. işte bu benim hikayem, sıra sizde kızlar, anlatın, paylaşalım, birbirimize tecrübe olalım.

Ben 3 aylık evliyken lekelenmeler yaşamıştım kan değerime baktırdım düşük yükselme vardı 1 hafta sonra tekrarlayınca değer tamamen düştü malisef olmadı inş hemen sağlıklı bi hamile olabilirim :)bebişım olsun istiyorummm

hoşgeldin seremcem, çok zor bir durum. zaten her ay adetimiz 1 saat gecikse umutlanıyoruz, bir de böyle bir şey yaşayıp kaybetmek daha zor. sanırım hala şoktayım ve kendi kendime iyiyim numarası yapıyorum.

en büyük pişmanlığımı sorsanız, evliliğimin ilk 3.5 senesi korunmak derim. çünkü korunmayı bırakır bırakmaz olacak zannediyordum. ama işler istediğim gibi gitmiyor, yaş ilerliyor, her geçen ay karamsarlık artıyor. çaresizlikten başka bir şey değil...

Hemde bu kadar bebek isteyen bir kişi olaraktan çok kötü ;-( zaten o aydan sonra kist oluştu bende yeni kurtuldum çok şükür inş bidahaki ay bebeğim benimle olur hayırlısıyla :) inş sizlerde en kısa zamanda hamiş olursunuz :)ALLAH isteyen herkese sağlıklı hayırlı evlatlar versin nasip eylesin :)

amin canım, neyse sen daha yeni evlisin bana göre daha umutlusun, en azından psikolojik olarak, ben bu ay aşılamaya başlıyacaktım; hamile olduğumu öğrendim, sevinemeden kaybettim zaten. tek tüp tıkalı olmasa bu kadar stres yapmayacağım am bi de o durum beni çok etkiliyor. zaten kolay değilken bi de şansın yüzde 50 azalıyor.

arkadaşlar merhaba bende 2 gün önce tahmini 5 haftalık bebeğimi düşürdüm inanılmaz sancılı bir kanamam oldu acile gittik kimyasal gebelik dedi eve git yat dedi ama tedirginim acaba bişey kalmışmıdır diye.yarın doktora gidicem nasıl bir muayene yapar bilemiyorum ama bu durum çok zor Allah'ım isteyen herkese nasip etsin psikolojim çöktü

merhaba hanımlar...14 şubatta ilk aşılamamı oldumm...28 şubat test günümdü...ve mutluluktan havalara uçtuk...hamileydim...iki gün sonra tekrarlanan test sonucunsa değerim düştü ve bebeğim de düştü...evet kimyasal bi gebelikti ama...içim acıyor bebeğim diyorum ben ona...ilk göz ağrımm diyorum...:)

benim de dün gece yoğunlaştı kanamam, bittiği zaman gidicem artık doktora. hala kendime gelmiş değilim. neden diye sorgulamak istemiyorum, takdir Allah'ın.

benim daha düşük gerçekleşmedi, doktor 2 güne düşer dedi. parça filan kalır diye korkuyorum açıkçası.
Korkma canım ben 2 sene önce yaşadım bana doktor adını şu anda hatırlayamadıgım bir hap verdi o hap öyle karşılamalara neden oldu ki parça parça attım malesef. Sana anlatırken her tarafım buz kesti İnan sonrasında muayeneye gittim alttan bakıldı parça kalmamış kürtaja gerek yok dedi çok şükür. Şükür diyorum evet bebeğimi kaybettim ama o kürtaj olayını yaşamadım şükür ki. İnşallah senin de her şey yolunda gider ve bir dahakine sağlıkla bebeğini alırsın kucağına. Bir de düşükten sonra korunmayın arkadaşlar tekrar hamile kalma şansınız azalıyor ben korunarak hata yaptım. Çünkü kimyasal gebelikte düşük denilen olay regli halidir aslında ve pek çok kadın kimyasal gebeliği defalarca yaşıyor.2-3 gün geç adet oldum diyor. Bende kan tahlili yaptırmasaydım bilemicektim mesela

Ben henüz mesaj sayıma ulaşamadım canım o yüzden burdan yazmak zorunda kaldım. Sakın korkma öyle olması çok normal o parçaları kasılmalarla atıyorsun. İnşalah hepsi çıkmış olur muayenede temiz çıkar canım. Moralini h bozma doktorlar şunu söylüyor bir yumurta rahme tutunamadıysa bunun altında genetik bozukluk yatıyor olabilir.illa öyledir değil ama etkili olabilirmiş Bir çeşit korunma sağlıklı nesil oluşturma mekanizmasıymış bu.

bende bundan 3 ay önce yaşadım. her ay gebelik testi yapıyordum hep negatif. ama o ay yaptığımda çift çizgiyi gördükten sonra o kadar mutlu olmuştum kş eşimle teste bakıp ağladık. hatta o testi saklayacaktık ama taki o kırmızıları görene kadar sürdü bu mutluluk
şimdi kızlar doktorum bana rahim filmi çektirelim dedi çünkü diğer testlerde sorun görmedi. ee ben bu kimyasak gebeliği yaşadıysam sizce tüpler tıkalı olabilir mi ...

Son düzenleme:
Kızlsr gecen sene bende kımyasal gebelık yasadım o kadar mutlydum kı gebeyım dıye bırden yere cakıldım
ılk adetımı 43 gun sonra oldum ve 2.gunu çörekotu bak tarcın kurune basladım cunku kımyasal gebelık kalıtesız yumurtadan da olabılıyomus sukur o ay yenıden höıle kaldım su an 5 aylık bı oğlum var doğal yolla hamıle kalbılıyosunuz demekkı kızlar sakın umudunuzu kaybetmeyın

kızlar ben dusukte cok zorlanmadım sadece hafıf bel agrım bacak agrım oldu hcg bakıldı dusmus usg ılede baktı rahımdekı kalınlasma gıtmıstı hıc korunma vermedı

Kızlar ben Şubat 13 te adet oldum. Artık Klomenden umudumu yitirdim bu ay aşılamaya başlıcam inşallah.adetimi bekliyorum ama ben hala adet olmadım. Ümitlendim grcikti diye test yaptım bugün negatif hamile olsam şimdiye kadr testte çıkmazmıydı? Acaba stresten mi gecikti ? Siz kimyasal gebeliğinizde sonucu kaç gün sonra aldınıZ????

sakın moralini bozme canım... bende ekimde bir kimyasal gebelik geçirdim.. değerim 37 idi iki gün sonra 9 a düştü doktorum zaten bir iki gün içinde düşürürsün demişti.. vucut kendi atıyormuş kimyasal gebelikte.. 9 değeri öğrendikten bir saat sonra kanamam başladı ve bunu takip eden 5 saat sonra ise parça düştü kendiliğinden... kanamam sadece 2 gün sürdü bende korktum bu kadar az niye sürdü diye bir gün sonrası yani 3. günü doktora gittim alttan muayene etti ve hiçbirşey yoktu... bana hemen hamile kalabilirsin dedi folik aside devam et dedi... ben kullanmadım yani 3 ay beklemek istedim ve şuan hamileyim 2 aylık hemde hiçbir sorun yok..BUNLARI SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM ÇÜNKÜ KORKMAYIN DİYE... SEVGİLER .....

teşekkürler canım allahım inşallah bizede nasip eder. yüce rabbim çocuğunu size bağışlasın.ya tarçın bal çörek otunu üç denemedim denesem mi acaba..

ben de ocak ayında kimyasal yaşadım.ilk hcg düşük çkınca huylanmıştım zaten sonra 2 gün arayla yaptıkça değerin yükselişiniz çok az olduğunu gördük..ve 9 gün sonra kanamam başladı ve bebişim bana tuıtunamadan gitti..ama o zaten kusurlu olduğu için benim vucudum onu kabuletmedi..RAbbim daha büyük sınavlardan korusun hepimizi..
doktorum dediki en azından doğal yolla hamile kalabiliyormuşum..korunmasız 6. ayda hamile kalmıştım..bugün bat günüm ve gelen giden yok..bakalım yeniden hamile kalabilecekmiyim..
hiç ümitsiz olmamak lazım..kimyasaldan sonra çoğulukla rahat hamile kalınmış.ççoook araştırdım o dönem..

aynen cnm biz de 5,5 yıl korunduk..zannederdim ki bi kere korunmasak hamile kalıcam..ama nerdeeeee 7 ay oldu işte.yaş ta 33

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…