• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimyasal gebelik ve pıhtılaşma ANA pozitifliği

Alin Ada

Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2024
383
146
18
28
Kızlar merhaba, benim 2 kez üst üste aylarda kimyasal gebelik oluştu. Daha sonra pıhtılaşma testleri yaptırdım heterozigot çıktı. Doktor heterozigot olduğu için önemsemedi. Şimdi de antinükleer antikorum yani ANA testi pozitif çıktı. Böyle bir durum yaşayan var mı aranızda?

Kızlar merhaba, benim 2 kez üst üste aylarda kimyasal gebelik oluştu. Daha sonra pıhtılaşma testleri yaptırdım heterozigot çıktı. Doktor heterozigot olduğu için önemsemedi. Şimdi de antinükleer antikorum yani ANA testi pozitif çıktı. Böyle bir durum yaşayan var mı aranızda?
Kimsenin bir fikri yok mu kızlar pıhtılaşma veya kimyasal gebelik ile ilgili?

Pihtilasma durumu ciktiysa doktorun hamile kaldiginda kan sulandirici igne ve dusuk olmasin diye progesteron fitil veya ignesini verir
Pihti cok onemli bişey Allah korusun hamilelikte tetikliyor
Ama kan sulandirici kan akisini sagladigi icin risk aza iniyor

Merhabalar, birebir aynı şeyler heterezigot ve ana pozitif bende de var, artı olarak troid ve pko var
10.hafta ve 6.hafta da iki kez düşüğüm oldu
Dr lar bunların çok önemi yok , deneyeceksiniz vs dedi
Siz bir cevap bulabildiniz mi? İlaç kullanıyor musunuz

Merhabalar, birebir aynı şeyler heterezigot ve ana pozitif bende de var, artı olarak troid ve pko var
10.hafta ve 6.hafta da iki kez düşüğüm oldu
Dr lar bunların çok önemi yok , deneyeceksiniz vs dedi
Siz bir cevap bulabildiniz mi? İlaç kullanıyor musunuz
Hiçbir cevap yok malesef hiçbir şey söyleyemiyorlar. Napıcağımızı da bilmiyoruz artık

Ben tupbebek tedavilerinden biliyorum, otoimmun hastaliklara sahip olunmasi durumlarinda gebeligin baslarinda kortizon veya prograf kullandiriyorlar ki bagisiklik mekanizmasi cok fazla calismasin, embriyoyu dusman gormesin, embriyonun gelisimi devam etsin.. kan sulandirici kullanmak zaten Allah'in emri oluyor boyle durumlarda

Ben tupbebek tedavilerinden biliyorum, otoimmun hastaliklara sahip olunmasi durumlarinda gebeligin baslarinda kortizon veya prograf kullandiriyorlar ki bagisiklik mekanizmasi cok fazla calismasin, embriyoyu dusman gormesin, embriyonun gelisimi devam etsin.. kan sulandirici kullanmak zaten Allah'in emri oluyor boyle durumlarda
Ben 4-4,5 senedir bunun için uğraşıyorum, tüp bebekte yaptırdım, 2 kez çift ve en iyi kalite embriyo transfer edildi, ikisi de olumsuz oldu, doğal yolla ve aşılama ile 2 gebelik oldu onlar da düştü, tüp bebek tedavilerimde bu dediğiniz ilaçlar verilmedi sadece standart oksapar ve coraspirin kullandım , her dr farklı yakalaşıyor, iyi dr bulmakta zor😞

Ben 4-4,5 senedir bunun için uğraşıyorum, tüp bebekte yaptırdım, 2 kez çift ve en iyi kalite embriyo transfer edildi, ikisi de olumsuz oldu, doğal yolla ve aşılama ile 2 gebelik oldu onlar da düştü, tüp bebek tedavilerimde bu dediğiniz ilaçlar verilmedi sadece standart oksapar ve coraspirin kullandım , her dr farklı yakalaşıyor, iyi dr bulmakta zor😞
Yasadiklarinizdan anlasilan siz gebe kalabiliyorsunuz, dollenme gerceklesiyor, embriyolariniz iyi kalitede ama gerisi gelmiyor. Bagisiklik sisteminiz embriyoya savas aciyor olabilir. Bununla ilgili kanda katil hucreler testi de yapilabiliyor, cd56 falan testin ismi.. Ancak testin sonucunda degerler yuksek bile ciksa bazi doktorlar onemsemiyor. Haklisiniz iyi doktor bulmak cok zor.. Toparlayacak olursam, otoimmun hastaliklara sahip olan gebelerde, gebeligin devami icin kortizon prograf kullanimi ve katil hucre olup olmadigi konularinda sizi yonlendirebilecek doktorlara ulasmanizi cani gonulden dilerim.. Allah hayirlisini nasip etsin..

Back