Kimyasal Gebelik ve Kürtaj

rameb

Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2022
106
202
27
Merhaba arkadaşlar. Ekim ayında kimyasal gebelik geçirdim. Kadim ayinda da sağlıksız gebelikten dolayı kürtaj oldum. Aslında kürtaja gerek yoktu ama dış gebelik şüphesi den dolayı doktor yapmamızın daha iyi olacagini söylediği için kürtaj oldum. Bir adet donemi geçirdim. Doktor ikinci adeti beklemeden hemen hamile kalmayı düşünebilirsin dedi ama yine aynısı olur diye korkuyorum biraz. İkinci adetten sonra düşüneceğim büyük ihtimal. Bu sürede folik asidi devam ediyorum. Embriyo oluşup rahime tutunması gercekleşmiyir. Rahime tutunma olasılığını arttırmam için ne yapmam gerekiyor? Benzer süreçten geçen arkadaşlarin önerileri var mı? Bir de rahime tutunamama olayi sperm kaynaklı olabilir mi?

Çok geçmiş olsun bende 3kimyasel 1de 9haftalik bebeğim düştü kürtaj oldum diğerleri zaten kendi düştü genetik verdik kanımda pitilasma çıktı hergun iğne yaptırıyorum 5haftalik hamileyim tüp bebek dedilerdi sukurki rabbim verdi sağ salim kucamada verir inşallah kan civiltici iğne hergun ve folik asit ve ekopirin ilaç kullanıyorum genetik testi yaptır mutlaka tutunamiyor dediler başından savdilar tüplerin kapalı dediler bide profdu 2kanal kapalı dedi tüp bebek dedi gönderdi rabbim sanada versin kiloluysan mutlaka kilo ver en önce Allah sonra iprahim Saraçoğlunun soğan kürünü arkasına incirle havuç suyunu yaptım kocamdada yapışması düşüktü onada
keçi boynunuzu kürünü yaptım bende yumurtaligimda buyumuyordu ve catlamiyordu polikirslik o erim vardı düzgün adette olamıyordum sanada versin rabbim inşallah üzülme moral çok önemli sormek istediğin olursa yardımcı olurum

2 yil gebelik icin ugrastik. Denemeye baslamamizin 10.ayinda hamile kaldim kimyasal gebelik oldu. 7 ay sonra tekrar hamile kaldim dis gebelik oldu. Ben surekli diken ustundeydim rahim filmi cektireyim genetik testi yaptirayim esim sperm testlerini yaptirsin diye konusuyodum doktorum beklememizi gayet saglikli gorundugumuzu soyledi. Dis gebelik sonrasi sigarayi biraktim esim ve ben saglikli beslendik spor yaptik bu kadar. 2 yil ugrasipta elde edemedigimiz saglikli gebeligi 3 ayda aliskanliklarimizi degistirerek sagladik cok sukur. Yaklasik 7 aydir saglikli besleniyoruz egzersiz yapiyoruz bi kere bile hasta olmadik. Tavsiyem oncelik kendiniz olun. Yatirim yapin sagliginiza. Ben kesinlikle sebebin bu oldugunu dusunuyorum. Saglikli beslenmek derken diyet demiyorum yanlis olmasin. Ha normal kg araliginizda olursaniz ne ala.

Ben düzenli pilates yapıyorum, eşimde iş yoğunluğundan dolayı çok spor yapamasa da kilo olarak sorunu yok. Bize de doktor bir sıkıntı görünmüyor tekrardan deneyebilirsiniz dedi. Ben folik asit kullanıyorum ve her gün 1 tane C vitamini alıyorum. Eşim de sperm kalitesini arttıran yiyecekler yemeye çalışıyor. Biz de bundan sonra daha da dikkat etmeye çalışalım. Teşekkür ederim

Rica ederim insallah saglikla nasip eder Allah en kisa zamanda. Benim esime ozellikle hazirladigim bikac sey var yazayim istersen. Klasik yulaf muz sut fistik ezmesi ve bitter cikolata bulursan aktarlarda var polenli bal karisik kahvalti. Muz ve bitter cikolata sperm sagligi icin cok iyi. Salatalarda mutlaka ama mutlaka keten tohumu kullandim. + Kalsiyum ve magnezyum icirdim ama esim sporcu kramplar icin almaya baslamisti etkisi oldugunu dusunuyorum. Aksamlari cayin yaninda ay cekirdegi ve kabak cekirdegi yedi. Haftanin 4 gunu spor yapmaya baslamisti kesinlike etkisi olmustur.
Bende keciboynuzu pekmezi ictim bunlara arti olarak ayni seyleri tukettim esimle. Vitaminde farkli olarak d3 vitamini aldim b12 ve folik asit aldim. Sanada tavsiyem d3 mutlaka al. Yani 2 yil ugras uzerine 3 ay sadece bu dediklerimi yaptik ki daha uzun surecegini saniyodum surpriz hamile oldugumu ogrendim. Demek ki biseyi dogru yapmisiz. Alerjiniz olup olmadigina dikkat ederek bence bi sans verin bunlara.
Ve suna inanmiyorum kafana takma rahatla olur diyolar cocuk yapmaya calisirken ne kadar kafana takmayabilirsin yani sacma bisey. Ama tevekkul edebilirsin bi gece unutmuyorum hic esim hic baba olamicak ben anne olamicam nasip napayim artik her sey allahtan diye aglaya aglaya uyutmustum kendimi o kadar kotuydum cunku gebelik oluyo sagliksiz oda minimum 7 ayda oluyo. Meger o ay gebeymisim iste. Rahat olamiyoruz her zaman ama Allah biliyo sana ne zaman o mucizeyi vericegini ona havale et gerisi gelir.

Çok teşekkür ederim hocam, hemen uygulamaya başlıyoruz :) Rabbim size de hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip eylesin

merhaba iki kez sağlıksız gebelik sonucu kürtaj oldum üst üste bende sigara içiyordum ve sağlıksız besleniyordum bizde beslenme ve yaşam şeklimizi değiştirmeye çalışıyoruz sigara bırakmaya çalışıyorum tam bıraktım diyemiyorum ama şuan gebeliğiniz nasıl gidiyor kaçıncı haftadasınız

Ben cok bagimliydim icemeyecegim ortama girmiyodum hic icemeyecegim insanlarla takilmiyodum. Allen carr 4 gunde sigarayi kafanda bitir diye bi kitap var onunla biraktim. Gebeligim gayet guzel gidiyo cok sukur bir sorun yok insan bu tarz seyler yasayinca her doktora gidisi panik halinde oluyo ama hep guzel haberler aldik 15.haftamdayim

Yaa bende alayım o kitabı o halde çok sevindim gerçekten öyle ne doktora gitmek istiyorum 3. Kez gebe kalmaya korkuyorum sizin bir kez oldu sanırım düşük ama benim iki kez. Ne güzel inşllah bende gene kalır ve her kontrolümde güzel haberler alırım

Kürtajın kaçıncı günü adet oldunuz acaba

Benimde bir kimyasal bir dis gebeligim var ilk saglikli gebeligimi yasiyorum. Amin insallah sigarayi birakin buyuk adim atmis olursunuz.

Benimde bir kimyasal bir dis gebeligim var ilk saglikli gebeligimi yasiyorum. Amin insallah sigarayi birakin buyuk adim atmis olursunuz.
İnşallah bırakabilirim içince bin pişman oluyorum içmeyince istiyorum. İnşallah sağlıkla kucağınıza alın yavrunuzu iyi akşamlar

Kürtajın kaçıncı günü adet oldunuz acaba
Birincide 37. Günde oldum ama bir gün sürdü ikinci adetim çok güzel oldu temizlendi baya içim sanırım 3. Kez adet görmeden tekrar gebe oldum o da sağlıksız oldu tekrar kürtaj oldum 30. Günde adet oldum yeni bitti sayılır adetim

Ben kürtaj oldum 32.gün bugün , hala olmadım insallah bir an önce olurum da şu döngüm düzelir Yaza kadar vücudum temizlensin diye biraz süre verdim kendime

Ben kürtaj oldum 32.gün bugün , hala olmadım insallah bir an önce olurum da şu döngüm düzelir Yaza kadar vücudum temizlensin diye biraz süre verdim kendime
45 güne kadar normal hiç stres yapmayın okursunuz inşallah sonrasında sağlıklı güzel gebeliklerimiz olur inşallah

Merhabalar, ben de 1 Ocak tarihinde 9 haftalık gebeliği sonlandırdım kalp atışı durduğu için. doktorum 3 ay beklememi söyledi ondan sonra korunmayı bırakacağım. bu süreçte gebe olduğumu öğrendiğimde sigarayı bıraktığım için hala içmiyorum en azından bu sürecin bana öyle bir artısı oldu. fakat eşim içiyor onun da bırakması gerekiyor mutlaka. sizin verdiğiniz tarifleri uygulamayı düşünüyorum teşekkür ederim paylaşımınız için. Ek olarak eşim E vitamini kullanıyor günlük sperm kalitesini artırdığı için. Sizi de tebrik ederim inşallah sağlıkla atlatrsınız bu süreci

Bende dış gebelik nedeniyle kürtaj oldum. Size metotkrast iğnesi yaptılar mi. Bana kürtajdan hemen sonra onu yaptıkları için 6 ay korunma verdi iğne tehlikeliymiş baya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…