Kimyasal Gebelik ve Dış Gebelik Hakkında

nilnc

Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2024
147
101
18
Merhaba herkese başıma gelenleri yazmak istedim kızlar çünkü çok tehlikeli bi süreç geçirdim herkes bilgilensin istiyorum. Aralık ayı regl bitiminden sonra ovulasyonla takip ettik ve o ayı değerlendirdik. Beklediğim için regl günümden önce test yaptım silik çizgi çıktı ben de ertesi gün kan verdim sonucum 7 çıktı 2 gün arayla tekrarladım şu şekilde ilerledi. 7-9-16 Beta hcg test sonucum 16 çıktığı gün regl oldum ve okuduklarımdan etkilenerek Kimyasal gebelik geçirdiğimi düşündüm. Normalden daha uzun sürdü 7 gün kadar ve yoğundu. Sonrasında Beta Hcg baktırmadım. ( Doktorum en büyük hatamın bu olduğunu söyledi başınıza gelirse kesinlikle 0 olduğunu görene kadar kan verin) Regl bitti ve ben ovulasyon testlerine yeniden başladım 5 gün boyunca testlerim pozitif çıktı anormallik olduğunu düşündüm ve gebelik testi yaptım anında pozitif verdi. Şok oldum aksam hemen kan testi verdim 900 küsür çıktı. Ertesi gün doktoruma gittim olayları anlattım hiç sorun yok dedi hamilesin dedi regl olmamı vs umursamadı önemi yok dedi ısrarla sormama rağmen.. 1 hafta sonra gel keseyi görelim dedi arada Beta hcg baktırma dedi. Çok sevindik ve inandık. 1 hafta sonra gittim keseyi göremedik Beta baktırdı 2500 küsür çıktı. Ne yazık ki dış gebelikmiş. Daha sonra tüpün içinde keseyi gördük. Doktorumun yanlış yönlendirmesi sebebiyle değerimde çok artmış oldu ve bu süreçte tüp patlayabilirdi yada kanama yaşayabilirdim hayati risk taşıyan bi durum olduğu için yaşadıklarımı anlatmak istedim. Çünkü çok fazla kimyasal gebelik yaşayan insanlar oluyor biz de şans eseri ovulasyon testiyle gebelikten süphelendik yoksa asla tahmin edemezdim. Keseyi görene kadar kesinlikle sağlıklı artış var mı diye baktırın doktorunuz aksini dese bile ben çok pişmanım. Hem çok büyük hayalkırıklığı yaşadım hem de hayati riski olan bi durumla karşı karşıya kaldım. Şimdi iğneyle düşük yapmaya çalışıyorum. İğneyle düşmezse ameliyatla tüpüm alınma durumu var. Şimdilik değerlerim düşüyor çok şükür. Çok zor bi süreçten geçtim ama en azından bilgilendirmek amaçlı yazmak istedim. Kimyasal gebelik diye düşünerek yada regl oldum bitti diye sakın düşünmeyin kızlar takip edin. Herkese iyi aksamlar Allah hepimize sağlıklı gebelik sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah

Rabbim yar ve yardımcın olsun çok üzüldüm … ve bu şekilde bilgilendirdiğin için teşekkürler .. Allah en hayırlı zaman da sağlıklı kusursuz çok güzel bir bebek nasip etsin sana ve kendim de dahil isteyen herkese

Selam, ben de dış gebelik yaşadım, hergün beta vs ölçtürmedim ama pozitif sonuc alıp 1 hafta sonra aşırı kanamam başlayınca doğrudan doktoruma gittim, o da hemen alttan muayene ile( heryer kan oldu tabi) dıs gebeliği tüpte gördü ve ertesi gün ameliyata aldı. Kendi doktoruma gitmeden önce korkudan mahalledeki doktora gittiğimde o göremedi mesela dış gebeliği, beta baktır vs dedi, bu işlerde önemli olan deneyimli doktora gitmek ve kanama gördüğünüzde hiç beklemeden bir kadın doğum uzmanına gitmek, cünkü bu doğrudan düşük de olabilir dıs gebelik de olabilir.

Amin canım çok sağol ben de forumda hep okudum ama böyle bi bilgi görmemiştim aklıma bile gelmemişti o yüzden yazmak istedim inşallah kimse yasamak zorunda kalmaz. İnşallah canım sağlıkla olsun sağlıkla gelsinler inşallah sabredicez beklicez

Geçmiş olsun canım. Kesinlikle çok doğru söyledin benim devamlı gittiğim görmedi hala bana sağlıklıdır belki falan bekleyelim dış gebelik de olabilir diye oyalıyordu sonra baska bi prof dr a gittim anında gördü ve hızlı aksiyon aldık. Şüpheli durumlarda kesinlikle tek doktora bağlı kalmamak gerekiyor

Çok üzücü olmuş sizin adınıza
Rabbım bundan sonrasını hayırlı etsin
Sizin hatanız betayi yükselişte bırakmışsınız adet olduğunuz içinde devam etmemisinz
Dr da çok hatalı burada sıfırı görmen gerektiğini biliyor halbuki umursamamis
İnşallah kısa süre de iğne ile atlatirsiniz

Size de geçmiş olsun, teşekkürler.

Evet canım kesinlikle aslında sıfırlanmayı görmek gerekiyormuş forumda değerler azken regl ile hemen sıfırlandığını okumuştum ve öyle oldu sandım. Büyük cahillik oldu doktorumda büyük hataları oldu sorunlu başlayan bi durumda beta artış kontrolu gerekiyordu. Hatalar silsilesi oldu. Yaşayacağım varmış çok zor günlerdi başkası yaşamasın diye paylaşmak istedim. Amin canım inşallah iğneyle kurtulcam gibi duruyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…