Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
kimya bölümünden mezun olan varmış iş imkanları neler hangi işlerde çalışıyorsunuz okumayı düşünüyorum ama bi yardan da korkuyorum
birde çok çalışıp mühendisliğe geçebilir miyim ?
kimya bölümünden mezun olan varmış iş imkanları neler hangi işlerde çalışıyorsunuz okumayı düşünüyorum ama bi yardan da korkuyorum
Kimyaya hiç bulaşma iş imkanları sanıldığı gibi iyi değil iki yıllık oku daha iyi
Merhaba.Bu yıl 3.sınıfa geçtim.Bilmiyorum ben severek okuyorum zorluklarını da biliyorum.İyi bir okuldayım bunun da artısı var tabi.
Öncelikle söyleyeyim sevmeden okunacak bir bölüm değil.Ciddi anlamda zor.İlk yıl zaten genel dersler var bir şey anlaşılmıyor ama 2.sınıftan itibaren kelimenin tam anlamıyla dananın kuyrugu kopuyor.Eğer seviyorsan ilgin varsa mantıgın varsa çok zevkli labı olsun uygulaması olsun.Bu yıl 2 civarından 3 buçuga yakın ortalama yaptım ki öyle üstün bir öğrenci değildim.Kendini farkettirmek için çalışmak zorundasın.Şimdi diyorum tabi keşke farklı bir şey mi yazsaydım filan.
İş imkanları kimyager olarak özel firmalarda laboratuvarlarda arge kalite kontrol kısmen de üretim departmanlarında çalışabilirsin.Yüksek lisans ve doktora yapıp okulda kalabilir akademik kariyer yapabilirsin.Formasyon alıp kpss ile devlette öğretmenlik yapabilirsin ya da kolejlerde öğretmenlik yapabilirsin.Kimyevi madde şirketlerinde satış pazarlama alanında çalışabilirsin.Yeni iş sağlıgı güvenliği yasalarıyla iş sağlıgı ve güvenligi uzmanı olabilirsin bakanlıga bağlı sınavlara girerek. İlaç tanıtım elemanı mümessillik yapanlar da var.Emin olmamakla beraber hastane laboratuvarlarında çalışabilirsin.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar dedigim gibi ağır bir bölüm.Daha prosese tasarıma sistemlere ilgin varsa mühendislik tercih etmeni öneririm.
En nihayetinde bir bilim okunuyor.Ülkemizde bilime verilen önem malum.Yurtdışına çıkma imkanın varsa daha parlak bir geleceğin olabilir.
Kolaylıklar dilerim :)
Merhabalar öncelikle bende geçen sene kazandım kimyayı ama boş yere hazırlıkla bi yılım gitti ama kimya evet zor bu birinci sınıf da genel dersler derken mat fizik kimya hepsi olcak diye duydum sadece bilgi almak istiyorum birinci sınıf dan kalmak falan istemiyorum o zor mu birinci sınıf merak ediyorum :)