Kimseyle anlaşamayan biriyim of

Bende dominant biriyim ve dusundugumu soylerim. Birileri beni sevsin diye lafi esirgemem. Seven sever sevmeyen sevmez:)) zaten herkes seviyosa bi sknti vardir:)) ama sen biraz abartmissin burda bence

Son düzenleme:
Bilmem bana öyle küsüp selami kesecek bişey gelmedi. Kirildigin insana oyle süsleyip ay canimli diceksin bide. Yeterince samimi degilmissiniz demekki

Belki ben argo konuştum ama yakın arkadaşların birbirini düşünmesi gerekmez mi
Sizin gibi bir arkadaşım olsa arkama bakmadan kaçarım. Düşünmesi gerekir ama düşünmeyincede hesap sorulmaz kendinizi hatırlatmanız kafi, hatırlatmak için de kaba olmayanferek yok. Ama en azından durumun farkındasınız bu durumu düzeltebikirsiniz.

Dibinden ayrılmıyorsun demek ona yaltaklanıyorsun demektir ki çok kaba ve suçlayıcı bir cümle arkadaşınızdan özür dilemelisiniz. Kendinizdeki sorunun farkındasınız, söylemeden önce bir kaç saniye düşünmeniz gerekli bence

Belki ben argo konuştum ama yakın arkadaşların birbirini düşünmesi gerekmez mi

Kimse kimseyi dusunmek zorunda degil.
Aklina gelmemis olabilir, cagirmak istememis olabilir.
Eger kirildiysaniz daha duzgun ifade edebilirsiniz bunu.
Yukarida yazdiginiz gibi bnmle konussa arkadasim, iletisimi bnde keserim ya da artik eski yakinligi gostermem.

İnsanları kırmaya ne gerek var üç günlük dünya. Sağlıktan önemli değil hiçbir şey. 6 ay ömrünüz kalsa nasıl hatırlanmak istersiniz? Siz aynısı size yapılsa ne hissedersiniz.

keşke kardeşimde bu konuda sizin kadar farkındalık taşısa.

Bu dobralık değil. bu olgunlaşmamış olmak Çiğlik. Dangalaklık. İticilik. Kırıcılık.

Senin gibi her aklına geleni söyleyen birisine insan içinde dangalak demişliğim var Ağlamıştı.

Üstelik sizin gibiler bir de kötü niyetli. Kafanızdan geçenler hep karşı tarafla ilgili kötü düşünceler

Hahaha
Ya çok hoşsun.
Pat pat sıralamışsın.

Elestirmek veya dobralik degil ki bu. Elestirsen bu kadar uzaklasmazlar eminim, bu bildigin devamli laf sokuşturma çabası...

Yaptığın dobralik değil diyip kıza saydirmakta cok hos gercekten. Sizi gormuyor diye agziniza geleni saymak dobralik mi oluyor simdi

yalakasın demiş daha ne desin:))

konu sahibesi dobralık falan değil yaptığınız düpedüz suçlama.
kıskanç mısınız?

Sorunuzun farkında olmanız ve çözüm aramanız güzel bir şey.
Bununla birlikte sizin iletişimle ilgili biraz kendinizi geliştirmeye ihtiyacımız var.
Bu konuda güzel kitaplar var. Örneğin Doğan cüceloğlu'nun iletişim donanımları adlı kitabı .

Öncelikle şunu bilmek lazım; dobralıkla patavatsızlık arasında gerçekten çok ince bir çizgi var ve bazı insanlar bunu ayarlamakta güçlük çekip 'doğruyu söylüyorum' kılıfı altında ağzına geleni söylemeyi kendilerine bir hak olarak görüyorlar.
Sizin yazdığınız mesajda 'dibinden ayrılmıyorsun' cümlesi hem argo hem de yargılama içeriyor.

'Ben dili' üzerinde biraz araştırma yapabilirsiniz.
Cümleyi şöyle yazsaydınız nasıl olurdu?
'Arkadaşım katıldığın seminerden haberdar oldum, senin adına çok sevindim. Böyle bir seminer tekrarlanırsa beni de haberdar etmeni rica edebilir miyim? Ben de kendimi mesleki anlamda geliştirmek isterim. Sevgiler...'

davul sesi gibisiniz demekki

uzaktan hos geliyosunuz

ama yaninizdakilerin sucu size yakin olmak mi

hem de insan sevdigine daha cabuk kirilirken

ben de olsam selami sabahi keserdim oyle biriyle, madem farkindasiniz sorunun "keske boyle yapmasan uzluyorum" "biraz kirginim sana" gibi dilinizle insanlari yaralamayacak cumleler kurmaya calisin

Offf
Sen de o sürekli hesap soran tiplerdensin. İki yakın arkadaşın sensiz bir araya gelirse vay onların haline.. Benim de etrafımda öyle birisi var ve bu durum arkadaşlarımla beni çok geriyor. İyi birisi, çok severiz ama her zaman onu da çagırmak zorunda degiliz. Gizli saklı buluşuruz. Ögrenirse bayagı sitem dolu hesap sorar.
Böyle biseye ne hakkınız var anlamıyorum. İyi arkadassiniz diye sizsiz baska bir sosyal cevresi olamaz mi? Ya da belki birlikte çıktığı arkadaşı sizin gelmenizi istemiyordur. Hiç istenmediginizi dusunmediniz mi? Wp grubuna girme hakkınız oldugu kanısına neye dayanarak varıyorsunuz. Kendinizi zorla insanların hayatına dahil etmeye çalışmayın. Her şeyi ben bilirim havanızdan dolayı istenmiyosunuz zaten. Eşiniz de dahil çevrenizdeki insanlara sizsiz adım dahi atamazlar muamelesi yapmayı bırakın. Her yaptiklarini size haber vermek zorunda degiller. Her toplantiya davet etmek zorunda degiller. Bunu idrak edin. Kendi liyakatınızı belirlemekten vazgeçin. İstenmediginizi düsünün biraz da ve buna saygı duyun!

Özellikle yazışmalarda, ses, mimik, tonlama olmadığı için herkes daha sık yanlış anlaşılır. İşe ilk başladığımda verilen iletişim yönetimi eğitiminde çok güzel notlar vardı aklıma yazdığım.
1. Hiçbir elektronik postayı, bilgi notunu, duyuruyu yazar yazmaz yollamayın. Arada başka iş yapın ve yazdıklarınızı bir daha okuyun. Nasıl daha yumuşak ve nazik ama net olarak söylerim diye düşünerek bir daha okuyun.
2. Sinirli iken asla kimseye bir şey yazmayın/söylemeyin. Yarım saat sonra bir daha okuyun, düzeltin.1- 2 saat sonra tekrar okuyun, bir daha düzeltin. Ertesi güne kalma imkanı varsa, bekletin; ertesi gün tekrar okuyun. Başkasına okutun, onlar dan ifadelerinizi yumuşatmalarınızı isteyin.
3. Karşınızdakinin konuya sizin kadar hakim olmadığı, hatta konu hakkında hiç bilgisi olmadığı kabulü ile yazılma yapın.
4. Yazdığınızın doğru olması yetmez, doğru duyguyu geçirmeli okuyanlara !
Bunları hiç unutmamaya çalıştım iş hayatım boyunca, tavsiye ederim.

Bakın size aynı şeyi, hatta %95 aynı kelimeler ve cümle yapısı ile söylemeye çalıştım aşağıda.

Önce bi dürüstlük, dobralık, patavatsızlık ve sivri dillilik kavramları arasındaki farkı öğrenerek başlayın işe.(Patavatsız söylem örneği)

Önce dürüstlük, dobralık, paavatsızlık ve sivri dillilik kavramları arasındaki farkı öğrenerek başlayabilirsiniz.(Sivri dilli söylem örneği)

Önce kendinizi, konuşma/ifade şeklinizi tanıyıp, ardından dürüstlük, dobralık, paavatsızlık ve sivri dillilik kavramları arasındaki farkı öğrenerek başlayabilirsiniz. (Dürüst söylem örneği)

Önce kendinizin farkına varın; sonra dürüstlük, dobralık, paavatsızlık ve sivri dillilik kavramları arasındaki farkı öğrenerek başlayabilirsiniz ama yılların alışkanlığı ile bunu kırmak bayağı zor olabilir (Dobra söylem örneği)

WhatsApp , messenger , forum gibi ortamlarda smiley kullanın. Nezaket hoş bir özelliktir , tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır demiş Atalarımız. Tatlı dilli ve nazik olarak da aynı şeyleri söyleyebilirsiniz. Deneyin bakalım, nasıl değişecek hayatınız, kendiniz gözlemleyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…