• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimsesizlik...çok yalnız bırakıldık...

zaten krediyle alacaktık,ödeyebileceğimiz maksimum tutarda kredi çekip kendi birikimimizi ekleyince kalan miktar oydu,zamanı var daha demekki. Ama anneme,eşiminde babasına kırgınlığı büyük ve sadece maddi değil. Bundan sonra nasıl davranmam gerektiğini kestiremiyorum. Hiçbirşey olmamış gibi mi yoksa kırgınlıkları belli edip mesafe koyarak mı?
Ben hep mesafe koyacağım diyorum ama sonra hiç koyamıyorum. İnsanları kırmaktansa kendim kırılıyorum. Ama hata yapıyorum ailede olsa mesafe koyulmalı aslında. Bunu benimde başarabilmem gerek.

Kayinpederinden ziyade ailene ozellikle annene cok sinirlendim ya.Insan evladini nasil magdur eder aklim almıyor sana yapmayip kardesine yapmis sonradan neden telafisini yapmıyor sasirdim dogrusu.Kendi ailene tavir almalisin bence.
aile demeyelim çünkü babamın haberi yok bu durumdan annemin duyarsızlığı yani. Mesafe iyidir diye düşünmeye başladım bile

Selamlar herkese,umarım derdimi açıkça anlatabilir ve yardım alabilirim. Uzun olabilir sabırla okursanız sevinirim.
Eşimle 4,5 senelik evliyiz 10 aylık dünyalar tatlısı bir kızımız var. Derdime gelince şuan yaşadığımız ev eşimin annesinden miras kalan bir ev yalnız oldukça küçük sadece 2 odadan oluşan mutfağa,banyoya ve tuvalete yatak odasından geçilen yapımı saçma sapan bunun yanında yaz kış rutubet sıkıntısı yaşadığım havalandırmak için sadece bir penceresi bulunan bir ev.
Evlenirken ailelerden hiçbir yardım göremediğimiz için mecburen idareten yerleşmiştik ama düğün borçları,bebeğin gelişiyle sürekli ertelendi ev değişikliği yapmamız.
Neyseki borçlarımızı bitirdik ve ufak bir birikim yapabildik ve şansımıza kelepir denebilecek bir ev çıktı karşımıza. 2 oda 1 salon ebeveyn banyolu,kilerli,büyük bir balkonu bulunan bir ev. Kredi ve bizim birikimimizle evi almaya gücümüz yetmedi 10bin lira kadar bir açığımız kaldı.
İşte mesele burada başladı eşimin babası 2 ay önce emekli oldu ve işyerinden hatırı sayılır bir tazminat aldı bankaya yatırdı,dün eşim bir ev baktık şöyle güzel böyle ucuz şu semtte diye anlatmaya başladı,haberler açıktı babası aaa kadına biyonik kol takmışlar ne güzel,trafikte adam öldürmüşler dedi sonrada hadi ben çıkayım dedi ve gitti arkasından bakakaldık.
Annemi aradım onunda bankada belli bir birikimi var biliyorum anne ev baktık dedim aaa ne güzel oturduğun evde çok kötüydü dedi,işte şu kadar açığımız var eşim iş yeriyle konuşacak bakalım dedim annemde herkesin derdi kendine bizde düğün yaptık kardeşin evlendi falan dedi.bişey diyo musun namaz kılıcam dedi kapattı.
İsteyeceğimiz borçtu birkaç aylık,asla hibe etmeleri geçmedi aklımızdan ama kalakaldık birbirimize bakarak. Bırakın borç istemeyi heyecanımızı,hevesimizi bile paylaşamadık ailelerimizle.
çok kırgın ve üzgünüm,uyku tutmuyor yapılanlar geçiyor sürekli gözümün önünden,bana bir koltuk alınmazken kardeşime düzülen ev,kına gecemde takı yapılmayıp ailelere hayırlanan altınların benim ailem tarafından alıkonulması,kardeşimin düğününün ertesinde ona takılan altınların bizim yanımızda sayılıp sayılıp deftere yazılması,bir sürü borç içinde evlenmek kayınpederden bir iğne yardımı görememek
ne yapmalı,nasıl davranmalı,uzun oldu biliyorum ama başka türlü de içimi dökemezdim sanırım,sabırla okuyanlar teşekkürler şimdiden
Allah yardımcınız olsun

Abla yaa çok tatlısınız :anne:
Rabbim tez zamanda kolaylık versin inşallah. Evin de en güzelini nasip etsin. İnan param olsa çıkarır verirdim o kadar üzüldüm yazdıklarına.. Kimi aileler tırmalıyor çocukları bişeyler sahibi olsunlat diye, kimisi de sırt çeviriyo ne haliniz varsa görün diye.. Bana çook garip geliyo bu tavırlar! Kaçar gibi gitmek nedir ya ne kadar ayıp! İnsan evladına vah yavrum elimde olsa da versem der. Ama bunlar ayıp etmişler. 5er bin verseler ne olur sanki ya?
İnşallah eşinizin patronu size yardımcı olur da alırsınız beğendiğiniz evi. Allah her işinizde kolaylık versin.

Abla yaa çok tatlısınız :anne:
Rabbim tez zamanda kolaylık versin inşallah. Evin de en güzelini nasip etsin. İnan param olsa çıkarır verirdim o kadar üzüldüm yazdıklarına.. Kimi aileler tırmalıyor çocukları bişeyler sahibi olsunlat diye, kimisi de sırt çeviriyo ne haliniz varsa görün diye.. Bana çook garip geliyo bu tavırlar! Kaçar gibi gitmek nedir ya ne kadar ayıp! İnsan evladına vah yavrum elimde olsa da versem der. Ama bunlar ayıp etmişler. 5er bin verseler ne olur sanki ya?
İnşallah eşinizin patronu size yardımcı olur da alırsınız beğendiğiniz evi. Allah her işinizde kolaylık versin.
Çok teşekkür ederim yazdıklarına,dün yaşandı bunlar o anki kızgınlık ve kırgınlık daha büyüktü şuan daha serinkanlı bakabiliyorum. Dediğin gibi parçalar insan kendini evladı için,anne olunca daha bir anlıyorsun.
Yahu paranı vermeye gönlün yok anladık,bari dinliyor,ilgileniyor,bizim için mutlu oluyor numarası yap,bizde bak ilgilendi ama mazereti var deyip avutalım kendimizi ama yok adam biyonik kol muhabbeti yapıyor :işsiz:
Neyse evimin huzuru yerinde,sağlık problemimiz yok buraya kadar geldik hayırlı bir kapı açılır inşallah
Birde komik bir halimiz var evde,ne de olsa anne babaya gönlümüz yine elvermiyor ben eşimin babasına giydiyorum,o benim anneme söyleniyor:KK11:

Kendi ayaklarnizin uzerinde esinizle birlikte sapasaglam durmussunuz. Bu kdr seyi yaptiktan sonra geriye kalan 10 bin icinde sizin kimseye minnet etmemenizi sagliyacak olaylar yasamissiniz. Bu parayi her turlu biriktirirsiniz simdiki buldugunuz evi kacirirsiniz belki ama baska eve belki dahada guzeline sahip olursunuz. Ailelerden yana hayal kirikligi yasasanizda eşinizden yana yüzünüzün gülmesi cok hoş ve güven verici..:KK54:

Back