• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimsesizlik...çok yalnız bırakıldık...

M3rv3_gkn

Guru
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2014
1.669
1.957
333
Selamlar herkese,umarım derdimi açıkça anlatabilir ve yardım alabilirim. Uzun olabilir sabırla okursanız sevinirim.
Eşimle 4,5 senelik evliyiz 10 aylık dünyalar tatlısı bir kızımız var. Derdime gelince şuan yaşadığımız ev eşimin annesinden miras kalan bir ev yalnız oldukça küçük sadece 2 odadan oluşan mutfağa,banyoya ve tuvalete yatak odasından geçilen yapımı saçma sapan bunun yanında yaz kış rutubet sıkıntısı yaşadığım havalandırmak için sadece bir penceresi bulunan bir ev.
Evlenirken ailelerden hiçbir yardım göremediğimiz için mecburen idareten yerleşmiştik ama düğün borçları,bebeğin gelişiyle sürekli ertelendi ev değişikliği yapmamız.
Neyseki borçlarımızı bitirdik ve ufak bir birikim yapabildik ve şansımıza kelepir denebilecek bir ev çıktı karşımıza. 2 oda 1 salon ebeveyn banyolu,kilerli,büyük bir balkonu bulunan bir ev. Kredi ve bizim birikimimizle evi almaya gücümüz yetmedi 10bin lira kadar bir açığımız kaldı.
İşte mesele burada başladı eşimin babası 2 ay önce emekli oldu ve işyerinden hatırı sayılır bir tazminat aldı bankaya yatırdı,dün eşim bir ev baktık şöyle güzel böyle ucuz şu semtte diye anlatmaya başladı,haberler açıktı babası aaa kadına biyonik kol takmışlar ne güzel,trafikte adam öldürmüşler dedi sonrada hadi ben çıkayım dedi ve gitti arkasından bakakaldık.
Annemi aradım onunda bankada belli bir birikimi var biliyorum anne ev baktık dedim aaa ne güzel oturduğun evde çok kötüydü dedi,işte şu kadar açığımız var eşim iş yeriyle konuşacak bakalım dedim annemde herkesin derdi kendine bizde düğün yaptık kardeşin evlendi falan dedi.bişey diyo musun namaz kılıcam dedi kapattı.
İsteyeceğimiz borçtu birkaç aylık,asla hibe etmeleri geçmedi aklımızdan ama kalakaldık birbirimize bakarak. Bırakın borç istemeyi heyecanımızı,hevesimizi bile paylaşamadık ailelerimizle.
çok kırgın ve üzgünüm,uyku tutmuyor yapılanlar geçiyor sürekli gözümün önünden,bana bir koltuk alınmazken kardeşime düzülen ev,kına gecemde takı yapılmayıp ailelere hayırlanan altınların benim ailem tarafından alıkonulması,kardeşimin düğününün ertesinde ona takılan altınların bizim yanımızda sayılıp sayılıp deftere yazılması,bir sürü borç içinde evlenmek kayınpederden bir iğne yardımı görememek
ne yapmalı,nasıl davranmalı,uzun oldu biliyorum ama başka türlü de içimi dökemezdim sanırım,sabırla okuyanlar teşekkürler şimdiden

Helal olsun size. Alnınızdan öpüyorum ikinizide.
Gerçekten helal olsun. Kimin ne olduğunu bir kez daha görmüş oldunuz.
Siz ikiniz basarir yine kendi evinize cikarsiniz inşallah bir an önce.
Üzülmeyin kafaya takmayin kiymetiniz anlasilcak ama is işten geçecek.

Normalde ailelerden maddi yardim alinmasina karsiyim ama gerekeni yapmis ve 10 bin lira bir aciginiz kalmis. Uygun bir dille anlatirsaniz karsi koyacaklarini sanmiyorum.Yalniz dolayli sekilde degil de acik acik borc isteyin.

Cnm ya bosverin herseyi kendiniz yapmissiniz 10 bin icin hic agzinizi eğmeyin ozelliklede bu tutumlardan sonra,o da birikir insallah.....

Kimine göre yanlış hatta yapılmaması gerekir ama ben gidip yüzüne vurur bir daha da konuşmazdım ki keza teyzeme yaptım bunu. Asla haksızlığa gelemem.
Allah yardımcın olsun...

O davranıştan sonra bence de istemeyin.Biz 2 gün dedemin arabasını mecburiyetten kullandığımız için halam demediğini bırakmamıştı.Şimdi bırakın para istemeyi araba istemeyi kalmak Bile istemiyorum memleketime gidip.Ne yaparsanız kendiniz yapın

Helal olsun size. Alnınızdan öpüyorum ikinizide.
Gerçekten helal olsun. Kimin ne olduğunu bir kez daha görmüş oldunuz.
Siz ikiniz basarir yine kendi evinize cikarsiniz inşallah bir an önce.
Üzülmeyin kafaya takmayin kiymetiniz anlasilcak ama is işten geçecek.
Tabiki öyle sadece biraz daha ertelenecek sadece ev fiyat olarakta çok uygundu ve sanırım birdaha öylesi zor denk gelecek. Napalım kısmet diyoruz bizde ama kırgınlıklara çare yok işte daha çok üzen o oldu

O kırgınlıkları çok iyi anlıyorum. Ve geçmiyor.
Ödeyebilecek durumunuz varsa kredi çekseniz olmaz mı?

Normalde ailelerden maddi yardim alinmasina karsiyim ama gerekeni yapmis ve 10 bin lira bir aciginiz kalmis. Uygun bir dille anlatirsaniz karsi koyacaklarini sanmiyorum.Yalniz dolayli sekilde degil de acik acik borc isteyin.
Bunu yapabilmek için karşı taraftan bir ışık görmek gerek. Ben anneme hevesle evi anlatırken en ufak bir ilgi kırıntısı göremedim,konunun gidişatından tahmin yürütüp hemen kendi sıkıntısından dem vurup alelacele telefonu kapattı,kayınpederim desen dinlemedi bile. Durum aleni olarak bu ve asla hiçbir şart altında konusunu bile açmayız her iki tarafada,yine kendi çabamızla biraz daha beklemek kaldı bize. Aslında sormak istediğim bu durum karşısında tavrımız ne olmalı

O davranıştan sonra bence de istemeyin.Biz 2 gün dedemin arabasını mecburiyetten kullandığımız için halam demediğini bırakmamıştı.Şimdi bırakın para istemeyi araba istemeyi kalmak Bile istemiyorum memleketime gidip.Ne yaparsanız kendiniz yapın
amaç sadece para olsa belki güler geçerdik bile. Ailemiz bile olsa herkesin parası kendine. Ama tavırlar çok kırıcıydı işte...tabiki kendimiz yapacağız asla konusunu bile açmam. İnşallah zamanı gelince alır evimi,geçer otururum

Bunu yapabilmek için karşı taraftan bir ışık görmek gerek. Ben anneme hevesle evi anlatırken en ufak bir ilgi kırıntısı göremedim,konunun gidişatından tahmin yürütüp hemen kendi sıkıntısından dem vurup alelacele telefonu kapattı,kayınpederim desen dinlemedi bile. Durum aleni olarak bu ve asla hiçbir şart altında konusunu bile açmayız her iki tarafada,yine kendi çabamızla biraz daha beklemek kaldı bize. Aslında sormak istediğim bu durum karşısında tavrımız ne olmalı

Ipleri koparmaktan mi bahsediyorsun. Eger oyleyse mantikli degil.

Acik acik borc isteyip uygun bir zamanda odeyeceginizden bahsedebilirsin.

Kimse medyum degil , kimse borc vermeyi de teklif etmez.

Bu miktari vermiyorlar mi ondan sonra ne yapacaginizi ve ne sekilde davranacaginizi dusunursunuz.

O kırgınlıkları çok iyi anlıyorum. Ve geçmiyor.
Ödeyebilecek durumunuz varsa kredi çekseniz olmaz mı?
zaten krediyle alacaktık,ödeyebileceğimiz maksimum tutarda kredi çekip kendi birikimimizi ekleyince kalan miktar oydu,zamanı var daha demekki. Ama anneme,eşiminde babasına kırgınlığı büyük ve sadece maddi değil. Bundan sonra nasıl davranmam gerektiğini kestiremiyorum. Hiçbirşey olmamış gibi mi yoksa kırgınlıkları belli edip mesafe koyarak mı?

amaç sadece para olsa belki güler geçerdik bile. Ailemiz bile olsa herkesin parası kendine. Ama tavırlar çok kırıcıydı işte...tabiki kendimiz yapacağız asla konusunu bile açmam. İnşallah zamanı gelince alır evimi,geçer otururum
Kafanız rahat eder en azından.Kimi aileler öyle beterin beteri var biz evimizden başka bir şehre taşınırken eşim o sıra seyirdeydi ve tek başıma toparlayıp kutulamıştım herşeyi halıları falan babamlar masraf çıkar diye küstü benimle 2 ay konuşmadı.Beterin beteri var kendiniz yaparsanız en iyisi o olur inşallah.

Ipleri koparmaktan mi bahsediyorsun. Eger oyleyse mantikli degil.

Acik acik borc isteyip uygun bir zamanda odeyeceginizden bahsedebilirsin.

Kimse medyum degil , kimse borc vermeyi de teklif etmez.

Bu miktari vermiyorlar mi ondan sonra ne yapacaginizi ve ne sekilde davranacaginizi dusunursunuz.
İpleri koparmak değil ama mesafe kastım. Zaten medyumluk beklemiyorum ama bir tutum vardır,bir konuşmanın nereye gideceği bellidir ve bu hissedilir ona göre tavır alınır. Annem tahmin etti ve hemen önünü tıkadı,sıkmayayım diye uzun yazmadım ama konuşma bu kadar değildi konunun paraya gelmesine izin vermedi. Kayınpederim ise konuyu tamamen biliyordu eşim daha önce konuşmuştu eve bir bakın bakalım demişti,ev bulununca tabiri caizse salağa yattı,duymadı,konuşmadı. Eşim mevkisi nasıl sence dediğinde adamı trafikte öldürmüşler dayına da o olacak birgün dedi,eşim eksiğim var dediğinde kadına biyonik kol takmışlar dedi,kahvesini bitirmeden kalktı.
Bu durumda açık açık istemek sadece daha fazla yüzgöz olmaya sebep olacak o kadar

Kafanız rahat eder en azından.Kimi aileler öyle beterin beteri var biz evimizden başka bir şehre taşınırken eşim o sıra seyirdeydi ve tek başıma toparlayıp kutulamıştım herşeyi halıları falan babamlar masraf çıkar diye küstü benimle 2 ay konuşmadı.Beterin beteri var kendiniz yaparsanız en iyisi o olur inşallah.
insan kırılıyor,ister istemez çevreyle karşılaştırıyor. Her yaşanan bir ders,kızıma nasıl davranmam gerektiğini gördüm,dinlemeyi,yanında olduğumu hissettirmenin ne kadar önemli olduğunu,sevincinin sevincim olacağını vs.

İpleri koparmak değil ama mesafe kastım. Zaten medyumluk beklemiyorum ama bir tutum vardır,bir konuşmanın nereye gideceği bellidir ve bu hissedilir ona göre tavır alınır. Annem tahmin etti ve hemen önünü tıkadı,sıkmayayım diye uzun yazmadım ama konuşma bu kadar değildi konunun paraya gelmesine izin vermedi. Kayınpederim ise konuyu tamamen biliyordu eşim daha önce konuşmuştu eve bir bakın bakalım demişti,ev bulununca tabiri caizse salağa yattı,duymadı,konuşmadı. Eşim mevkisi nasıl sence dediğinde adamı trafikte öldürmüşler dayına da o olacak birgün dedi,eşim eksiğim var dediğinde kadına biyonik kol takmışlar dedi,kahvesini bitirmeden kalktı.
Bu durumda açık açık istemek sadece daha fazla yüzgöz olmaya sebep olacak o kadar

Evet ama ileride neden soguk davrandiginiz sorulursa; aaa bizim haberimiz yoktu olsaydi , yardim ederdik lafinin onune gecmis olacaksiniz.

Dilegin sen soylemeden sana bu parayi teklif etmeleri ama boyle bir durum yok. Olmaz da olamaz da .

Ipler kopmus gibi zaten . Ailelerde bazi cocuklar kurban secilir , bazi kardeslere daha ozenli davranilir. Yeterince kirilmissin. Bundan daha fazla kirilacagini sanmiyorum ama yine de karar senindir tabi.

insana çok koyyor boyle seyler , sanki siz paranin ustune yatacakmisiniz gibi davraniyolar
biz bi evlmaya niyetlendik
babamin ikinic karisi tamam dedi bi miktar verecekdi borç oalrak, 6 ay içinde odeycekidk o an yanimizdaydi
uzakda otuuryolar evine gitti ben vazgeçtim dedi, parayla isim var dedi, oyle sinir oldumki sanki gasp ediyporuz parasini
aylarca konusmadim su an da konuusuyorum denk gelirse ama oyle arayip sormam cani cehenneme :)

ama seninki oz annen bilmemki napican

su an soguk davransanda zamanla unutulucak yaptiklari maalesef :KK43:

Back