Kimseden ayrılamama sorunu?

Açık konuşucam pembe popolu olmayacağım

Aldatılıp hâlâ devam edene g.vat denilir.

Eğer öyle olduğunuzu düşünüyorsanız devam edin ama eğer bu durumun şerefinize uygun olmadığı kabul ederseniz iyi olur.

Şeref öyle bir şey ki canınız yansa da ondan önemli bir şey olmamalıdır.

Umarım biraz kendinize getirir sizi bu sözlerim

Aldatılıp devam etmeniz çok çok yanlış hastalık getirmesinden de mi korkmuyorsunuz?

Alt tarafı yalnız kalacaksınız bu kadar gurursuzluğa değmez, size saygı duymaz partnerleriniz.

Klasik baba sevgisi olmadan büyümüş kız sendromu nerde görsem tanırım 😒 herkes baba olmamalı 😤

Aile sevgisi ve ilgisi görmediğin için böylesin
Eksik hissettiğin sevgiyi ve ilgiyi başkasında arıyorsun
Seni en çok seven kimse muhtemelen ona gitme eğilimindesin
Senin duygularının pek önemi yok

terapiye başlayın bence. gençseniz bu durumu irdeleyip düzeltici davranışlar edinmeniz daha kolay olabilir. yaş ilerleyince zor oluyor çünkü

Kisi kendinden bilirmis, gecmisimi yasiyorsun.

Bu erkek arkadasla baslayan olay, yanlis es secimi, ve bagimlilik dolayisiyla esten da ayrilamayip, kisiliginden ödün verdigin, cehennem hayati olarak devam eder gider. Ne mutlu ki, sen daha yolun basindasin ve kendinde bir terslik oldugunu farketmissin. Farkindalik, bunu degistirebilmenin en önemli adimi.

Olmasi gereken, ailenin de katildigi bir terapi seansi, ama baban benimki gibiyse, sorunun ondan kaynaklanabilecegini Kabul etmemekle beraber, seni nankorlukle suclayacaktir. Annen de "yedigin onunde, herseyin var, simarik" diyerek, yaptiklarinin ergenlik tribi oldugunu diyecektir.

Tek basina da olsan, psikologa git. Hicbirimiz uzman degiliz, uzman olmadigimiz icin de dogru olmayan bir suru yorum okuyacaksin.

Psikolog, baba-kiz iliskini duzeltmeyecek, ama o boslugu nasil tamamlaman gerektigi konusunda Sana beyin firtinasi yaptiracak.

Yolun basindayken, kendine yardimci ol.
baba figürü deyince, konu siyasete kaymasın ama ilginç bir teori gördüm geçenlerde.
milletin erdoğan'a bu kadar bağlı olmasının altında yatan sebep, erdoğan'ın bize özellikle baba figürü olarak çok tanıdık gelmesi olabilirmiş.
yani eğer bize kızan, ne bileyim hakaret eden, nankör vs diyen, hiçbir şeyimizi beğenmeyen bir babamız varsa erdoğan'ın tarzı bize çok tanıdık geldiği için kendimizi psikolojik olarak aslında güvenli alanda hissediyormuşuz.
yaptığı şey ne kadar yanlış da olsa o kişiye bağlanıyor olmanın altında yatan neden bu olabilirmiş.
bir fikirdi tabii benim okuduğum sadece. doğruluk payı var mı bilemem. ben mesela öyle görmüyorum.

baba figürü deyince, konu siyasete kaymasın ama ilginç bir teori gördüm geçenlerde.
milletin erdoğan'a bu kadar bağlı olmasının altında yatan sebep, erdoğan'ın bize özellikle baba figürü olarak çok tanıdık gelmesi olabilirmiş.
yani eğer bize kızan, ne bileyim hakaret eden, nankör vs diyen, hiçbir şeyimizi beğenmeyen bir babamız varsa erdoğan'ın tarzı bize çok tanıdık geldiği için kendimizi psikolojik olarak aslında güvenli alanda hissediyormuşuz.
yaptığı şey ne kadar yanlış da olsa o kişiye bağlanıyor olmanın altında yatan neden bu olabilirmiş.
bir fikirdi tabii benim okuduğum sadece. doğruluk payı var mı bilemem. ben mesela öyle görmüyorum.
Ay yok hayatım boyunca babasizdim ama onu o gözle hiç görmedim 🤣🤣

Bu tarz kaygılı bağlanmalarda baba figürünün sevgi eksikliği çok önemli yer tutuyor. Bende de maalesef bu var. Babamdan ne maddi ne manevi sevgi gördüm. Baba figürünün sevgi ve güven açığının buna sebep olduğunu düşünüyorum
+1
Maddi olarak hic sorun yasamadim, ama babamla gezdigimi oynadigimi vs hic hatirli

+1
Maddi olarak hic sorun yasamadim, ama babamla gezdigimi oynadigimi vs hic hatirli
Ben onu da görmedim. Ne maddi ne manevi hiç babalık yapmadı. Aksine annem hep el üstünse tuttu sağ olsun, hala öyledir. Şimdi zaten iyi bir gelirim var kimseye muhtaç değilim. Ve gel gör ki nişanlım da babama benzer hesapçı biri çıktı. Cimri değildi harcardı ama çok hesap kitap yapar bunaltırdı. Aslında biz kadınlar baba sorununu ne kadar halledemezsek karşımıza onlara benzer kişileri çekiyoruz. Erkeklerin çoğu karakter bozukluğunun temelinde anne-baba ilişkisi var

X