Kimmik'in Günlüğü

Kahvaltimizi ettik:

10-15 tane actifry da pismis patates
Uc zeytin
Domates salatalik
Biraz peynir
Bir cay kasigi bal
Yarim dilim tb ekmegi.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Oh, afiyet, şifa olsun. ^^ Biz de yaptık kahvaltımızı...

1. Öğün:
12:00
4 fincan çay,
1 kase zeytinyağda pişmiş dana ciğeri, kekikli
2 dilim yine zeytinyağında kızarmış sucuk
Bol bol domates, salatalık, biber ve taze nane
10 yeşil zeytin, 9 siyah zeytin
Çeyrek Suriye ekmeği
Bol bol beyaz peynir ve iplik peynir
1 avuç badem
6-7 adet çilek

Ahhhh, işte tam pazar kahvaltısı oldu. Bir doydum, pir doydum. Elhamdulillah. ♥

Sucuk yememem lazımdı ama yedim işte banane

Suriyeliler lokanta açmışlar bizim sokak üzerinde. Rabbim hayırlı kazançlar versin inşaallah. Babam da ordan almış bu ekmeği, aynı bildiğimiz lavaş gibi ama bu çok tuzsuz ve iki katlı, ortası da boş.

Iplik peyniri deriz biz çocukluğumuzdan beri kardeşlerimle. Babam Rize Günleri'nden almış. Yani halis tereyağ kokulu Rize peyniri. ^^

Son düzenleme:
Aksam yemegimizi de yedik
Sekiz kasik tavuk soteli makarna
Bir kase yogurt.
Sen napiyosun:)

Afiyet olsun. Ben de akşam yemeğimi yedim.

17:30
4 ızgara İnegöl köfte
Biraz da soğanlı, biberli, domatesli sos
Ve biraz da mayonezli yoğurt

Mayonez hazır olduğu icin yasak Karatay'da ama yedim yine de. ^^ yanlarına çok yakıştı.

Ve bu arada masanın üstünde bir adet kardeşimin bitterli çikolatası bana göz kırıyor. T.T Kendime engel olamayıp yiyeceğim sanırım bir parça.

Kahvaltı:
9:15
1 tavada bol tereyağinda Rize peynirli yumurta
1 kuru incir
5 kuru mürdüm eriği
1 ıspanaklı börek
Biraz peynir

Bugün hiç zeytin yemedim, çok garip.

Börek dün akşam yapılmıştı. Sabah canım çok çekti, yedim. Şöyle ki, böreğin bir tepsisi için 5 yufka kullanılıyor. Sonra tepsi 30 parçaya bölünüyor, ben de bu 30'dan bir tanecigini yedim. Yani 1 yufkanın 6da 1ini yemiş oldum, ki bence çok az. Yani içim rahat. Bir börekten bir şeycik olmaz. Olmaz olmamasına da, öğlen yediklerimi görünce ahhhhh çekiyorum. Onlara nasıl bir bahane uydursam acaba diye düşünceler içindeyim şuan. T.T

Öğle:
12:30
1 peynirli poğaça
2 kaşık kadar patates püresi, (içinde çok az mayonez ve bezelye, havuc gibi garnitür vardı, çok az.)
3 fincan çay

Eveeeet, bahanelerim hazır. *.*
Poğaça çok lezzetliydi. (Bahanemin de böylesi...)
Patates püresi için şöyle bir yazı okumuştum: Haşlandıktan sonra sogutularak yenilen patatesin glisemik indeksi düşer. Nasıl bahane amaaaaa? ^^ Hehehe... Afiyet, şifa olsun diyorum kendime. ♡ ♡ ♡

#Ek: Dün gece saat 12yi geçmişken Rize peyniri de yemiştim. Ve bu sebepten ötürü ki bu sabah tartildigimda 54,0 gördüm. >_<

Ühüüüüüü, rejimim elden gidiyor a dostlar. T_T Acilen toparlanmam lazım. Akşam inşaallah güzel bir şeyler yiyebilirim.

Son düzenleme:
Ara öğün:
17:00
1 fincan Medine gülü çayı (Hibiskus çayı da deniliyor)
1 kase yoğurdun içine 1 tatlı kaşığı tarçın ve hemen öncesinde kırdığım 1 avuç fındığı ilave edip karıştırdım. Çok leziz oldu. Mmmm... ^^

Son düzenleme:
Buradayim.
Azicik kosusturmali bir gun oldu.
Kahvalti

Iki ceyrek balli peynirli ekmek

Ogle mi desem aksam mi karisik

Bir dilm borek
Iki parca cevizli ekmek

Duzensiz gecti bugunum.

Kosusturmacali olduğu anlasiliyor zaten cok cok az yemissin. Ben aksam yemegi yesem mi yemesem mi diye düşünüyorum daha. ^^

Hafif biseyler ye genede

Bu arada bende karatayi denemeyi dusunuyorum. Ne dersin?
En azindan bir hafta mesela

Bu arada bende karatayi denemeyi dusunuyorum. Ne dersin?
En azindan bir hafta mesela

Evet, bence çok faydası olur. Önümüzdeki Çarşamba günü o zaman Karatay'a katıl sen de. Yine bir haftaya beraber başlayalım. ^^ Sonra inşaallah faydasını görürsen, ki görürsün diye umuyorum, istersen devam ederiz yine beraber.

Akşam:
21:00
1 tabak tarhana çorbası
Yarım tabak kıymalı pırasa yemeği
Yarım tabak bulgur pilavi
Peynirli salata
Yoğurt

Aslında hiç aç değildim, zaten saat de almış başını gitmiş ama babam gelince ailecek sofraya oturmak istedi canım. Şöyle hep beraber sevgi dolu, muhabbetli anlar gecirebildigimiz en önemli yerlerden biri de sofra zamanımız. Eksik kalmak istemedim. Babam diyetim konusunda bir şeyler anlıyor gibi gibi ama bir şey demedi, çok şükür.

Salatayı ben yaptım, uydurdum kafadan. ^^ Icinde yeşillik namına yok yok! Marul, salatalık, roka, köy biberi, uzun acı biberleri dogradim. Üstüne zeytinyağ ve yarım limonun suyunu ekledim. En üstüne de biraz beyaz peynir kestim koydum. Babam çok beğendi.

Karpuz almış babam, Iran karpuzu. Ama yemedim. Mis kokusunu koklamakla yetindim. Acaba yarın sabah ufffffacık bir parça yesem olmaz mı?

Afiyet olsun.
Acaba aksam aksam hatta gece gece:) azicik fazla mi kacmis ne:)

Afiyet olsun.
Acaba aksam aksam hatta gece gece:) azicik fazla mi kacmis ne:)

Aslında yeme zamanım erken olsa, yediklerimde bir kaçamak yok. Bulgur, tarhana, yogurt... Hepsi izin verilen şeyler. Karatay'da sınır diye de bir şey yok. Yani çorba içtim, bulgur pilavı yiyemem diye bir mantık yok. Ve bazı diyetlerde yoğurt gibi süt ürünleri yasak, onlar da sınırsız Karatay'da. Ayyyy, en sevdiğim şeylerden biridir yoğurt, peynir &#9829;&#9829;&#9829; Ama tabi dediğin gibi, gece gece yersiz bir yemek oldu.

Bu böyle gitmez. Resmen kendimi rejim yapar gibi değil de, öylesine her gün yediklerimi yazan tuhaf bir tip olarak hissediyorum. Bu negatifligi üzerimden atmam lazım. Niye kendime hakim olamıyorum yaaa? Niye hala disiplin listemdekileri uygulayamiyorum?
Hani nerde spor?
Nerde 6'dan sonra yemek yememek?
Nerde saat 10 yataga kon? T_T

Bütüün bu kacirmalar ve duzensizliklere rağmen, kendime inanıyorum. Yarın güzel bir gün olacak. Ağzımdan girenlere de ve ayrıca çıkanlara da dikkat edeceğim. -_- Yani söz verdim bir kere, sahitsiniz. Düzene gireceğim!!
Offff, girmem şart, gerek, lazım!

Son düzenleme:
Ben de omlet yaptm.
Bes zeytin peynir
DoMates salatalim.
Cok guzel doydum.
Elhamdulillah
:)

Sabah tartildigimda hakettiğim manzarayla karşılaştım. 54,2 kg. 200 gr almışım resmen. Ah o patatesler, poğaçalar, ah o vakitsiz yemek yemeler... Mustehak bana. T.T

Kahvaltı:
9:20
3 kuru Mürdüm Eriği
5 fındık
6-7 badem
1 ceviz
Yarım avuç beyaz peynir

Erik, fındık, ceviz ve bademleri akşamdan bir bardak suyun içine koymuştum. Sabah yediğimde o kadar taze olmuşlardı ki. Ben acaba nasıl olur diye tereddüt içindeydim. Taptaze olmuşlar, çıtır çıtır ^^ Karpuz falan yemedim gördüğünüz gibi. Dün akşam yeseydim bari

Öğle:
12:30
1 tabak mercimek çorbası
4 Izmir köfte
Yarım tabak kurufasulye piyazı

Patates de vardı öğlen ama yemediiiim /***
Hadi bakalım, güzel gidiyoruz insaallah. ^^

Bugün ayrıca biraz yürüyüş ve kendi halimde spor da yapmak istiyorum.

Son düzenleme:
Bende aksam yemegimi yemis bulunmaktayim.
7-8 kasik kiymali sebze yemegi
Bir kase yogurt.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…