• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimmik'in Günlüğü

Kimmik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2013
2.227
3.032
133
Merhaba kadinlarkulubu,

Oncelikle Kurban Bayramimiz mubarek olsun demek istiyorum. :KK66:

Ben bundan birkac ay oncesinde baska bir baslik altinda duzenli bir sekilde yediklerimi ya zmaya calismistim ancak cok uzun surmedi. Sonra da bir baktim ki benim ustume taaa 90 sayfa yazilmis. :/ Hic kimseyi takip edemedim, ve benimkiler de cok geride kaldi. Sonra bazi uyelerden gordum ki, ayri bir konu altinda diyet gunlukleri de yazilabiliyor. Ben de oyle yapayim o zaman dedim. Bu andan itibaren bu baslik altinda kendi yediklerimi yazacagim. Isterseniz siz de mesaj yazabilir, düşüncelerinizi paylaşabilir, bir hatamı gördüğünüzde uyarabilirsiniz. Ya da sadece bir selam için bile yazarsanız memnun olurum. Motive olurum.

Simdi gelelim basliga... Direkt Kimmik'in Gunlugu dedim, ama siz de yazarsanız, "Hooop n'oluyor? Burası benim günlük alanım, karismayin bana!" demem tabii ki de. Aksine mutlu olurum. Buyrun, misafirim olun. ^^ Eveet, Kimmik'in Günlüğü, yani Diyet Günlüğü değil de sırf Günlüğü... Çünkü aslinda tam olarak ciddi bir diyete ihtiyacım olduğunu düşünmüyorum. Sağlıklı beslenme, sağlıklı yaşam...

Internette biraz araştırmalarım sonucu Ketojenik Beslenme'ye merak saldım önce. Sonradan Ketojenik beslenme sınıfına giren Karatay diyetini uygulamaya başladım.

Neden tam olarak ketojen diyeti arkama attim da Karatay diyetini tercih ettim? Cunku bazi yerlerden okuduguma göre Keto'da kuruyemis ve sebzeler disinda butun karbonhidratlari hayattan tamamen cikarmak gerekiyor. Hani bildigimiz gibi meyve Karatay'da da kisitli olcude var ama ketojende 0. Hatta sut bile icilmedigini, yogurt bile yenmedigini okumustum. Nasil olurdu bu? Nasil sut icilmezdi? Hele yogurt gibi probiyotik bir gıda? Gerekcesi neydi? Neyse ki sonra sutun ve yogurdun hic de aykiri bir sey olmadigi, Keto'da gayet tabi tuketilmesi gerektigini duyunca, oh cektim.

Ama sonra baktim ki Keto'da herkesin hemfikir oldugu haftada bir gun ( o da genelde Cumartesi gunleri) yapilan karbonhidrat yuklemesi var (sporcular için bu yükleme şart) ve diğer gunlerde gunluk en fazla 20gr karbonhidrat tuketimi var, yok dedim bu bana gore degil. Ama sonra Canan Karatay'in kitaplariyla tanisinca zaten kafama yatan seçeneği bulmuş oldum.

Ve tabii ki Karatay Diyeti! Doktorumuz masaallah en guzel ve uygulanabilir sekilde ketojenik diyeti duzene sokmus ve bize sunmus, Allah razi olsun. Aslında kimisi ketonun saglikli gidalardan olan cesidine (cunku bazi ketojen beslenenler icin onrmli olan yag yemek, saglikli yag miymis, sagliksiz miymis, Atkins diyeti gibi onemli degil onlar icin) tam olarak Paleo diyorlar. Bu daha doğru sanirim. Türk kültürüne ve mutfağına göre düzenlenmiş bir paleo diyeti çeşidi. Kitabında da birçok kez andığı Ahmet Aydın'ın Taş Devri diyeti gibi. Ben de bunu fazlasiyla benimsedim ve ilk adimimi attim. Arada Ahmet Aydın'ın görüşlerinden, fikirlerinden, makalaelerindrn, 100den fazla kaynağa dayanan uzun dosyalarindan faydalanmak da istiyorum. Evet, böylece bu tur dusuk karbonhidratli, yuksek yag oranli beslenme cesidini benimsedim ve ilk adimimi attim.

Ne zaman attim? Gecen yazin sonunda. 2 hafta kalmisti sanirim okullarin acilmasina... Ve ben de bu iki hafta boyunca rahat bir sekilde uyguladim ve 2 kilo verdim. Derken okullar acildi, ancak bir hafta daha devam ettirebildim ve sonunda etraftan baskilar neticesinde birakmak zorunda kaldim. Evet, belki bu baskilara tahammul etmem, insanlara bunu inandirmam gerekiyordu ama olmadi, her yemek konusu acildiginda hedef ben oldum ve artik en nihayetinde bezdim. Biraktim dedim herkese, inanmadilar, gozlerine soka soka kumpir yedim, pilavlari, tatlilari goturdum. Hala bile bir butun limonu kabuklariyla birlikte yedigimi gorunce "Yedigin o tatlilari eritsin diye mi yiyorsun o limonu?" diyenler cikiyor. Yok yahu, ben cocuklugumdan beri limonu boyle yemegi sevmisimdir hep! Yok, olmadi yine de, dinletemedim... :/

Bu sartlar altinda gercekten zor gibi gorunse de bu yasam tarzini uygulamak, tekrar sil-bastan yaparak dun yine basladim. Bu sefer insanlarin gozune sokmak yok, eger yememem gereken bir sey gelecekse onume, Niyetliyim diyecegim. Orucluyum sanacaklar belki ama ben aslinda o zehirleri yememeye niyetli olmus olacagim. Tabii arada gercekten de Allah rizasini kastederek oruc da tutarim insaallah. Pazartesi ve Persembe sunnet hem... Hadi hayirlisi... :KK66:

Vira bismillah. Yelkenler foraaa! ^^

--------

11 Ağustos 2014 Pazartesiden itibaren başladığım diyetim ile her Salı ve Cuma bu ilk mesaja kilo bildirimi yapacağım, inşaallah.

12/8/14: 52,4 kg :KK16:
15/8/14: 52,8 kg :KK43:
19/8/14: 53,5 kg :KK57:
22/8/14: 52,6 kg :D
26/8/14: 52,7 kg o_O
29/8/14:

Son düzenleme:
Ailece kahvalti vaktine uykum sebebiyle kalkamadim, onceki gun fazla yorulmusum sanirim bayram telasiyla... Uyandigimda saat oglen bir'e geliyordu. Hemen uzuldum cunku bol kurban etli bayram kahvaltilarini cok severim ben ama mutfakta bana bir seyler ayirmis olduklarini gorunce mutlu oldum. Allah'tan dusunceli bir ailem var. Sagolsunlar... :)

Saat 13:00

7 yumurtayla ve bol peynirle yapilmis omletin 1/5'i
Bir tabak dolusu kavrulmus et ve ciger
5-6 siyah zeytin
Yarim avuc peynir
Domates
Salatalik

Elhamdulillah dedim kalktim sofradan, ama gercekten bu listeden sonra sizin de tahmin edeceginiz uzere patlayacak gibi sofradan kalktim. Bu kadar bol et yemegi ozlemisim inan ki...

Sonraaaaa... Gunun geri kalan kisminda ne yaptim peki? Hicbir sey! Evet. Cunku bu kahvalti beni taaa geceye kadar hatta ertesi gunun kahvaltisina kadar tok tutacak eminim. Gun icinde 2 litreden fazla su ictim ve 3 taneyi gecmeyen ceviz attim arada agzima. Aciktigimdan degil, insanlar tuhaf tuhaf bakmaya baslamisti. Neyse ki iyi kamufle ettim kendimi bugunluk. Bakalim 2. Gunumde beni neler bekleyecek?

Saat 11:30

1 Muz
Uzerine corekotu serpilmis yarim avuc Peynir
Biraz marul
9 siyah zeytin
2 kasik zeytinyag
2 fincan cay

Bugun evde domates, salatalik kalmadigi icin marulun en ic kismindan yedim biraz.
Bugun yumurta falan yok, cunku kendimi uyandigimda bile ac hissetmiyordum. Ama aclik hissetmedigim halde bile, nedense kalbimde carpinti ve bir titreme hali beni sarmisti, o yuzden dunku yaptigim hatayi bir daha tekrarlamak istemiyorum, midem istemese bile cok uzun sure bir sey yemeden durmayacagim. En azindan dun yatmadan once falan yogurt yiyebilirdim...
Zeytinyagini kasik kasik yemeyi seviyorum, kimisinin midesi bulanir ama benim zeytinle beraber cok hosuma gidiyor. :)
Corekotlu peynir favorim. Ceviz de yaninda olsa super olurdu ama dun hepsini bitirmisler. :(

Ve az once kuruyemis olarak sunlari yedim;
4-5 kaju
1 avuc antep fistigi ici

Sanirim ogle yemegi yapmayacagim, sadece 2 ogun yeterli geliyor bana.

Ogle yemegi yemeyecegimi soylemistim ama annem onumuze bayramdan once kalma bir tabaklik patatesli tavuk haslamasi yemegini koyunca, yemek istedim acikcasi... :) Hepimiz daldirdik kasiklarimizi ayni tabaga... Tabi ben sadece bol bol suyundan ve birazcik da tavuklarindan yedim, patateslerini digerlerine biraktim. :)

Ogleden birkac zaman sonra bir kuru incir yedim.

Aksam yemeginde de yarim tabak dolusu et kavurmasi yedim. Herkes benim yedigim etin yarisini yedi ama yanina pilav esliginde. Ben ise onlara mutlu mutlu bakarak sade etimin keyfini cikardim. Mmmm... :) Yemegin ardindan 2 bardak cay ictim.

Ve gun boyunca 2 litreden fazla su ictim.

Simdi, yeme stilimi duzene sokma asamasindayken, diger seylere de el atmak istiyorum. Mesela, erken yatmak ve spor yapmak gibi...

Spor olarak Squat yapmayi planliyorum, ve tabii yurumek cok iyi gelecek. Ve bugun sutumu icip erkenden yatmayi planliyorum. Kakaolu mu sut icsem acaba? :)

Kakaolu ama sekersiz bir kupa sutumu afiyetle ictim. Yaninda da bi avuc antep fistigi ici. Ben simdi erken erken yatmaya gidiyorum. Kalin saglicakla... :)

5-6 hic kavrulmamis findik
4 bardak cay
2 avuc ici kadar peynir
7-8 siyah zeytin
Yarim tabak tereyagli kozlenmis patlican (Kuru sogan ve domatesle kavrulmus)
Zeytinyaginda cevrilmis 3 ince dilim sucuk

Eveeet, simdi bugunluk et yok derken, sucukla bombayi patlattim sanirim. Cok aci verici bir durum biliyorum, cunku Karatay'da pastirma haricinde salam, sosis ve sucuk yasak gidalar listesine giriyor. :( Bu yuzden kendime simdiden bir ceza planlamaya baslasam iyi ederim.

Tarif de vereyim:
Patlicani ocakta kozleyip, sonra kabuklarini soguk suyun altinda elimle soydum, bir tabaga alip catalla ezdim. Teflon bir tencerede piyazlik dogranmis kurusogani tereyagda kavurdum, uzerine rondodan gecirilmis buzluk domatesini koyup biraz daha kavurdum ve ustune de en son patlicanlari attim. Cok azicik da su ilave ettikten sonra kaynayinca altini kapattim. Cok lezzetli oluyor cidden. :)

Ve son olarak hayirli Cumalar! Dua edelim ummet-i Muhammed'e!

Saat 18:00

Yarim kepce tarhana corbasi
Kabak salatasi
3-4 kasik Soguk et kavurma
6 siyah zeytin
Yarim avuc ici beyaz peynir

Ehem, biraz kacirma var bugun, mesela ne gibi, ne gibi? Tarhana corbasi gibiii... :/ Aslinda tarhana corbasi icin Karatay ne diyor bir bilgim yok, ya da duyduysam bile suan hatirlamiyorum. Ama ben mantik yuruterek uygun olmadigina karar verdim. Cunku her ne kadar tarhana yapim asamasinda bolca yogurt icerse de ununu unutmamak lazim.

Kabak salatami soyle yaptim hemen anlatayim. Kabaklari rendeledim ve zeytinyaginda kavurdum. Hepsi bu kadar! Normalde yogurtla da karistiririm ama evde yogurt bulamadim ne yazik ki...

Boyum 1,63 cm.

Kilom iseee... Kiloma son zamanlarda bakamadim, cunku tartimizin pili bitmis. En yakin zamanda pil almam lazim. En son pili varken yaz tatiliydi, yani ben hala diyetteykendi. Ama sonra diyetimi bozdugum icin belki kilo almisimdir. Ama almamis olabilirim diye de bir umudum var acikcasi. :) Velhasili son kilom, yani fit haldeki kilom 54tu. Bu halimi koruyursam eger fena olmaz. Daha onceden de dedigim gibi cok sukur kilomla bir sorun yasamiyorum, tek maksadim saglikli beslenmek, ve Allah'in bana emanet verdigi bedeni korumak. Bu yuzden de cok kati bir sekilde uygulamayabilirim Karatay'in kurallarini. Yani yeri gelir pilav da yerim, ekmek de... Ama hepsinden tadimlik, abartmadan. Cunku yemek konusunda biraz fazla istahliyimdir, normalde pilavi oyle birkac kasikla birakmam, ya da ekmegi birkac lokma yemem. Onume ne konursa doyana kadar, hatta doysam bile ustune yerim. Bunu yenmeye calisacagim insaallah.

Saat 20:30

1 kupa soguk sut

Aslinda ocakta isitmaya heveslenmistim ama cezveleri bulamadim. Ne cekmecede vardi, ne de bulasik makinesinde... Neredeler acaba?
Gaz yapar mi diye endise etmesem cok da onemli degil aslinda. Sutu her turlu severim. Sekerli haric.

Ben yine erkenden uyumaya gidiyorum. Cunku biliyorum ki, uyudugum zaman leptin hormonlarim salgilanacak ve ben vucudumdaki yaglari saglikli bir sekilde yakmis olacagim. :) Yataga ne kadar erken varirsam o kadar iyi.

Bu arada gozumden kacmis degil, ben hala spora baslamadim, hele tatil boyunca hic yurumedim diyebilirim. Hatta sadece bir defa disari ciktim, o da bugun buyuk Teyzeme gittik, ama arabayla. Onun disinda hep bize gelenler oldu. Teyze de sagolsun "kuru baklava" diye adlandirdigi hazir yufkadan tahinli, cevizli, toz sekerli bir tatli yapmis ki, sormayin, goruntusu muthisti, eminim tadi da harikuladeydi. Ama ben yemediiiiim. :) Sadece cay ictim bir bardak. Normalde teyzecim yemedigimi anlasa cok uzulurdu, hayatta birakmazdi, ama enistem de gelince biz kizkardesimle baska odaya gectik, benim tatlilarimi kardesim yemis oldu. Teyzecim de benim yedigimi sanmis oldu. :) Allah buyuklerimizi basimizdan eksik etmesin.

canım hayırlı olsun günlüğün, takipçinim,ben de beklerim :)

Merhaba kızlar...
Ara verdim neredeyse bir hafta, biliyorum. Malum internet sorunum yine vuku bulmuştu... ama ben yine de ne yedigimi buraya yazamasam da evde kucuk kagitlara not aldim ve simdi hepsini buraya toptan girmek niyetindeyim. Umarım çok yorucu olmaz.

Sabah saat 6:00

5 tane cizmeci rulokat (imdaaaaaaat)

Kahvaltı
Saat 12:30

3 dilim tavada bugulama kurusogan
1 yumurta
3 bardak çay
Yarım avuç beyaz peynir
Yarim avuc tulum peyniri
15 adet siyah zeytin
domates, salatalık
tatlı kasigiyla tereyağ

simdiiii, hemen bir özet geceyim. kurusogani biz su şekilde yapıyoruz; küçük boy sopganlarin kabuklarını soymadan ikiye bolup, yağsız ve susuz tavada kesik kısımları tavaya değecek şekilde diziyoruz. sonra orta ateşte soganlar yumusayip kararincaya kadar kapak kapatarak pisiriyoruz. sonra da kabuk kiimlarini el yardimiyla kolaylıkla ayirip geri kalan soğanı üzerine tuz serperek cucuk kısımlarıyla beraber afiyetle yiyoruz.

yumurtam klasik Degil. ailecek kahvaltı ettiğimiz ion onlar suucuklu yumurta istediler. buzluk domatesiyle, biberli, bol zeytinyagliv bir yumurta tavasinin içinden ben sadece yumurta ve biber kısmından yedim. sucuguna hiç dokunmadiiiiiim.

Saat 15:30
1 butun limonu ic beyaz kabuklariyla beraber yedim, ama dış sarı kabuğunu attim, cunku ne yazik ki cok sertti, dislerim kesmedi.

Saat 17:30
1 tabak etli kurufasulye
1 kase yogurt, 2 cay kaşığı toz tarcin ilavesiyle

Saat 20:30
Yarim lavas ekmegi -camdan atlayayim mi?-
2 çorba kasigina denk gelecek kadar tereyag
Kasigin ucuyla sut kaymagi
1 kupa ilik sut

Tereyağını lavas ekmege surerek yedim. Aslindabir keresinde Karatay'in iftar icin Ramazan'da "illa pide yiyecekseniz uzerine bol bol tereyağ surerk yiyin" dediğini hatırlıyorum. Ben de onun sozunu dinlemis oldum bu sefer.;)

3/4 yufkadan yapılmış tavada bol tereyagli bol keci peynirli börek
2 bardak çay
Yarım avuc beyaz peynir
10 adet siyah zeytin
2 dolu kasık acuka sos

Bugün anneannemde kalmıştım. O yüzden illa kahvaltıda ozel bir seyler yapacagim diye ısrar edince hayır diyemedim ve misssss gibi booorekleri mideye indirdim. Hapur hupur...
;)

Acuka sos ev yapımı, anneannemin ellerinden çıkma. Içinde bol ceviz, kekik.ve zeytinyagi var. Ve tabii ki de domates rendesi.

Son düzenleme:
Of of of... Aslinda ne heveslerle başlamıştım bu sayfayı ilk açarken. Ama sonralari yazmak zor geldi ve buraya yazamasam da Karatay'a bir müddet daha devam ettim. Kilo da vermiştim ama sonra ne olduysa oldu birden birakiverdim. Ve tabi kilolarimi da geri aldim. Buraya sirf vicdan azabi cektigimden dolayi yaziyorum. Yani tekrar Karatay'a baslayabilir miyim ve yediklerimi yazmaya devam eder miyim, bilmiyorum. Şuanki durumumla sanirim cok zor olacak. Keske boyle olmasaydi. Karatay ile aslinda mutluydum ben. :(

Daha düzenli bir yemek hayatim varken kilom en son 53e inmisti. Simdi ise 56.3 olmuşum. Evet bayagi kilo almisim cidden. :(

Spor falan da yapmiyorum artik. Sadece iki ay once basladigim haftada bir Taekwando gunum var ama daha comez oldugum icin cok fazla faydasi olduguna inanmiyorum. Ve bu hafta da gitmeyi unutmusum zaten. Onca sinav arasinda dogal olarak aklimdan cikip gitmis... :(

Iki arkadasim diyet yapiyorlar, diyetisyene gittiler. Su kadar dilim kepekli ekmek, bir kibrit kutusu peynir, ara ogunlerde bol bol meyve gibi uzuuuuun bir listeden olusan diyetleri var... Onlara o kadar Karatay'i onerdim durdum. Hatta ikisi de videolarini falan izliyorlardi bir ara ama yine de bir diyetisyen kontrolunde 3 haftada bir muayene olarak kilo vermeyi tercih ettiler. Insaallah kolaylikla istedikleri kiloya inerler.

Darisi benim basima. Ama Karatay diyetiyle. :)

Eveeeeet! Kesin olarak niyetlendim ve başladım. Hadi hayrolsun.

Son düzenleme:
Bugün Çarşamba günü ve ben de bugun diyete baslamaya niyetlendim. Cunku Çarşamba gunu baslanan isler hayirlisi ile sonuçlanırmış. ★

Birinci gun olarak kahvaltıda sunlari yedim:
9:30
Az miktarda sucuk parçaları ile kekikli omlet (iki yumurta kirmistim aslinda, biri babaannem biri kendim için ama babaannem cok az yiyince bana da gerisini yemek kaldı^^)
Bir bardak limonlu cay
Avuc icim kadar beyaz keci peyniri
Bir avuc çiğ badem
13 adet siyah ve yesil zeytin karisik (annem evde ozel olarak yapiyor, az tuzlu ve cok lezzetli oluyor)
5-6 cay kasigi zeytinyagi (aslinda dikkat etmiyor olsam ekmegi bandirip yerdim ama bu sefer boyle kaşıkla oldu)
Yarım muz

Oglede ise:
12:30
4 adet büyük köfte
2 bardak cay
Ve de gözüme hormonsuz izlenimi veren 1 adet minik çilek

Birazdan da aksam yemegimi yemegi planliyorum.

Bu arada bugun hic su icemedim:/

Son düzenleme:
Aksam yemegim:
18:00
1 tabak etli bezelye yemeği (içinde iki kusbasi et vardi, ne yazik ki cok az)
1 tabak zeytinyagli bakla (uzerine bol dereotu)
1 kase yogurt (1 dis sarimsak dogradim icine)
Ve yarım avuc icim kadar keçi peyniri

Yemekten once bir bardak su ictim.

Sehriye corbasi yapmisti annem dünden ama icmedim. Ayrica makarnayi da görmezden geldim.

Bir de kaçamak olarak; annem bugun kabaktan mucver kizartmis zeytinyagda... Aslinda cok yemek isterdim, nasıl olsa zeytinyagda kizartmaya izin var ama sadece ucundan kucucuk bir parca koparmakla yetinebildim cunku icinde "UN" vaaaar!!! ▼▼▼▼ Kaçamak sayılır yine de, degil mi?

Dolu bir aksam yemegi oldu.. Elhamdulillah. ♥

Son düzenleme:
Back