kimlik, ehliyet değiştirme

melismelom

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2015
809
1.575
113
arkadaşlar nikah sonrası soyadı değişiminden dolayı kimlik, ehliyet ve adres bildirimi işlemlerinizi ne kadar süre içinde yaptınız? neler gerekti? hangi raporlar alınmalı?

Ehliyetimi değiştirmedim ama kimlik mecburen değiştiriliyor. Bir biyometrik fotoğraf ile evlilik cüzdanını götürüyorsun, eski kimliğine delgi vurup geri veriyorlar. Bir de geçici kimlik belgesi veriliyor A4 kağıt şeklinde.
Üç beş gün içinde de kimliğin adresine geliyor.

yeni kimlik çıkarmak için internetten randevu alınıyor, randevu gününde biyometrik fotoğraf ile nüfus müdürlüğüne giderseniz başvurunuz alınıyor birkaç gün içinde adresinize yeni kimliğiniz teslim ediliyor.

nikahtan sonra nüfus müdürlüğüne yazı gittiği için evlendiğiniz bilgisini görüyorlar ekrandan. E devlette de otomatik olarak değişmişti benim soyadım.

adres bildirimi için de yine nüfus müdürlüğüne elektrik ya da su faturasıyla giderseniz hemen aynı gün yapıyorlar

ehliyetimi değiştirmemiştim geçen gün polis durdurdu. tc numaramla sorguladığında ehliyetteki soyadım farklı çıktı uyardı bu defalık. yani mutlaka değiştirin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…