• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimin ailesi kalbinde yaradır

Paradise lost

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2020
384
210
18
Merhaba arkadaşlar burayı yeni keşfediyorum ve sanırım kimseye anlatamadıklarımı size anlatıp çözümler buluyorum eşimle 2 yıldır evliyiz çok sorunlar yaşadık hep sebebini öğrenmek istedim ve zamanla cevaplar buldum. Eşim beni haksız yere çok eleştirir ve beni sürekli aşağılarda bense onun her halini çekip alttan alırdım zamanla düzelir diye. Ama bir gün beni ezmesi aşağılaması ve arkamdan konuşmaları canıma tak etti ve boşanmak istedim Haftalarca ayrı kaldık. Bir yolunu bulup beni geri döndürdü her şey düzelecek siz dedi. Ama sonradan öğrendim ki meğerse babam eşime bağır çağır gerekirse kızımı döv demiş. Eşim bana çok bağırır hep özgğvenimi kırmaya çalışırdı. Bazen şakayla karışık bak bir gün seni dövecem derdi. Babamın eşime böyle dediğini duyduktan sona aileme sırt çevirdim. Babam hep kocama bu kız böyle iş yapmaz çok asi baş edemezsin evde de işlere erkek yardım etmez otur o yapsın derdi ben de ben öyle değilim neden öyle diyorsun dediğimde babama şaka yapıyorum her şeye alınma derdi. Zamanla öğrendim ki hem eşimin ailesi hem de benim öz babam eşimi böyle gazlıyorlarmış eşim de babamdan aldığı yüzle bana kötü davranıyor muş evet biliyorum en büyük suç eşimde ama artık bunlara katlanamıyorum. Eşim babamı çok tanımıyorken bana daha iyi davranıyordu şu an günden güne kötü davranır oldu ne zaman ben kesin boşanma kararı verdim bir düzelme yaşadı ama sanki bu hali bana yapmacık geliyor ve çok araftayım çok içim acıyor böyle bir ailem olduğu için.

Çalışıyorum evet çocuğum da yok boşanmaya denedim ama eşim peşimi bırakmadı bana sürekli zorluklar çıkardı her seferinde geri dönmeme ikna etti ve döndükten sonra öğrendim ki ailem ile planlar yapıp beni dönmeye mecbur bırakmışlar bana psikolojik şiddet yaşatarak ama artık yoruldum neden böyle oluyor diye ailesi böyle olanlar hep benim yaşadıklarımı yaşıyor galiba buradan okuduklarım genelde böyle ailesi arkasında olmayan kadını erkek daha kolay eziyor.

Çalışıyorum evet çocuğum da yok boşanmaya denedim ama eşim peşimi bırakmadı bana sürekli zorluklar çıkardı her seferinde geri dönmeme ikna etti ve döndükten sonra öğrendim ki ailem ile planlar yapıp beni dönmeye mecbur bırakmışlar bana psikolojik şiddet yaşatarak ama artık yoruldum neden böyle oluyor diye ailesi böyle olanlar hep benim yaşadıklarımı yaşıyor galiba buradan okuduklarım genelde böyle ailesi arkasında olmayan kadını erkek daha kolay eziyor.
Üzüldüm.
Sanırım sizin eşiniz insanlıktan nasibini almamış. Eşinizle konuştunuz mu peki bu davranışlarının sebebinin babanız ve ailesi olduğunu?

Üzüldüm.
Sanırım sizin eşiniz insanlıktan nasibini almamış. Eşinizle konuştunuz mu peki bu davranışlarının sebebinin babanız ve ailesi olduğunu?
Konuştum biri bana bunu yap diyor diye yapmam benim aklım var dedi ama dedikleri ile yaptıkları uymuyor bana aslında ev işlerinde hiç yardım etmemesinin beni sürekli Aşağılama sının ve umursamamasının sebebi buymuş bana sürekli benim kadar seni baban önemsemiyor der sürekli hakaretler ederdi ve sen bunu hak ettiğin için diyorum derdi. Çok soğudum yıprandım şimdi ise düzeldi diyor ama inanamıyorum zamanla sanki eskiye dönecek çok psikolojik olarak zorlanıyorum ayrılınca da sürekli içimde korkular ya sonra ne olacak diyorum çünkü biliyorum hayatta Arkamda Allahtan başka kimse yok

Boşanmakta sorun yok o en kolayı.. Senin bence daha ciddi bir sorunun var o da Baba sıfatına nail olamamış gereksiz insan müsvettesi... Mahkeme yoluyla bu adamın babalığını falan reddet bence bu daha önemli bir konu...
Onu Red etmem çok umrumda olacağını sanmıyorum ayrıca ona sınır koyup uzak davranınca sürekli annene bağırır kızar annemi çok zor durumda bırakır hem de çok.

Konuştum biri bana bunu yap diyor diye yapmam benim aklım var dedi ama dedikleri ile yaptıkları uymuyor bana aslında ev işlerinde hiç yardım etmemesinin beni sürekli Aşağılama sının ve umursamamasının sebebi buymuş bana sürekli benim kadar seni baban önemsemiyor der sürekli hakaretler ederdi ve sen bunu hak ettiğin için diyorum derdi. Çok soğudum yıprandım şimdi ise düzeldi diyor ama inanamıyorum zamanla sanki eskiye dönecek çok psikolojik olarak zorlanıyorum ayrılınca da sürekli içimde korkular ya sonra ne olacak diyorum çünkü biliyorum hayatta Arkamda Allahtan başka kimse yok
Ne diyeceğimi bilemedim. Boşanmak elbette kolay değil. Ama boşanmazsanız ve düzelmediyse mutsuz olacaksın. Çocuk yapmayın emin olana kadar :(

Babanız gerçekten çok cahil ve merhametsizmiş eşiniz de öyle. Bencede bir süre çocuk yapmayın ve güçlü olun işinize sıkı sıkı sarılın. Allah yardımcınız olsun...
Malesef öyleler ve ben bunu barıştık tan sonra öğreniyorum içim içimi yiyor nasıl böyle diyebilir diye ve korkuyorum eşimin bu değişimi belki sadece çocuk yapana kadar sonra özüne dönecek ve ben sinirli bir anında ona çemkirir veya cevap verirsem belki beni dövecek içimi bir korku saldı çünkü daha babam eşime döv diyorsa elin oğlu bana neler yapmaz

Erkeğin karakterine bağlı bu. Istersen dünya karşınızda olsun, arkanızda kimseniz olmasın , erkek karakterliyse çınar gibi olur.

Eşinizi sevmiyorsaniz ve düzeleceğine inanmiyorsaniz eşinizin ikna çabalarına aldanmayın.

Ne istiyorsanız onu yapın. Bir defa geleceksiniz hayata.

Yapılacak şey aslında belli. Bosansaniz ailenizden de uzak durup kendinize yeni bir hayat kurmanız. Delilerin ortasına düşmüşsünüz. Eşine de boyun eğip durma. Adam gibi durmasa cehenneme kadar yolu var. Adi ya. Cocuk yapma sakın

Erkeğin karakterine bağlı bu. Istersen dünya karşınızda olsun, arkanızda kimseniz olmasın , erkek karakterliyse çınar gibi olur.

Eşinizi sevmiyorsaniz ve düzeleceğine inanmiyorsaniz eşinizin ikna çabalarına aldanmayın.

Ne istiyorsanız onu yapın. Bir defa geleceksiniz hayata.
Aslında bu olayı duyduktan sonra eşimden aşırı soğudum çünkü bana sinirlendi barıştık tan sonra bir tartışma yaşadık bana az kalsın dövecektim seni çok üstüme geldin dedi ve babamın dediğiyle bağdaştırıyorum babamdan da o güveni alıp gerçekten her şey yapabilir mi yoksa çok kafam karıştı halbuki bana her şeyi düzeltecem demişti.

Yapılacak şey aslında belli. Bosansaniz ailenizden de uzak durup kendinize yeni bir hayat kurmanız. Delilerin ortasına düşmüşsünüz. Eşine de boyun eğip durma. Adam gibi durmasa cehenneme kadar yolu var. Adi ya. Cocuk yapma sakın
Ben de öyle düşünüyorum herkesten uzak yeni bir hayat ama Arkamda kimse yok diye korkmuyor değilim.

Baban da kocan da kötü insanlar. Birinin lafıyla bir başka birine kötülük eden kisinin zekasinda sorun vardir

Malesef öyleler ve ben bunu barıştık tan sonra öğreniyorum içim içimi yiyor nasıl böyle diyebilir diye ve korkuyorum eşimin bu değişimi belki sadece çocuk yapana kadar sonra özüne dönecek ve ben sinirli bir anında ona çemkirir veya cevap verirsem belki beni dövecek içimi bir korku saldı çünkü daha babam eşime döv diyorsa elin oğlu bana neler yapmaz
Eşinden korksan bile korkunu belli etme karşısında dik dur dövme lafı ederse karakola giderim uzaklaştırma aldırırım de bu ülke kadınları korumakta yetersiz ama en azından susup oturmayacağını bilsin

Back