Kime inanmalı ?

Patidostu

Çok pati az insan çok huzur
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.441
13.761
248
bundan 4 yıl önce ayşe diye bir arkadaşım vardı. Ayşenin bir evcil hayvanı vardı. Ayşenin o zaman anlattığına göre “Biz ayrıyken evde bir erkek misafirimle oturuyorduk,bu evimi bastı bana şiddet uyguladı misafirime de şiddet uyguladı misafirim de ona bıçak çekti daha öncedende bana şiddet uygulamıştı” bu olay sonrası üçü de farklı okullara sürülüyor. Ayşe 2 yıl sonra biriyle evlenşyor. Evlendiği kişiyle aynı okulda çalışıyorum. Şu an kendisiyle iletişimimiz yok.
Yakın zamanda ahmet diye biriyle tanıştım. Ahmet eskiden bizim okulda çalışıyormuş(sürgünle gelmiş) ve diğer öğretmenlerin dediğine göre Ayşe’nin eşiyle anlaşamıyorlarmış. Ama genel olarak okuldaki öğretmenler Ahmet’in nazik ve iyi niyetli bir insan olduğunu söylemişlerdi. Her şey iyi hoş ortak hobiler sohbet ilgi alaka güzel sözlü olarak olmasa da tarz tavır olarak beni çok beğendiğinin farkındayım. Evlerimiz çok yakınmış beni yıllardır sürekli görüyormuş. Neyse ahmetle konuşurken bir şekilde konu açıldı yıllar önce bir arkadaşının evcil hayvanının onda kaldığını adını ve cinsini söyledi. Ayşe’nin hayvanının cinsi ve adı. Benim tepkim “Sen Ayşe’yi nereden tanıyorsun”oldu. Tanımıyorum dedi. Laf arasında ayşe ve eşinin lafı geçince genellikle hiç bozuntuya vermeden ikisini de pek tanımadığını dile getirdi. Ben parçaları birkeştirdim ama emin olmak için başka bir tanıdığıma sorunca beni onayladı. Ben bunu henüz Ahmet e söylemedim. Ayşe’nin haklında birkaç kişi bana zamanında olumsuz konuşmuştu. Ama ben gözümle görmeden inanmam. Bir de güzel ve dikkat çeken biri olduğu için iftira atıyorlar diye de düşündüm.
Neyse özet olarak ben Ahmet’in yalan söylemesine takılmadım sonuçta bu çok eski ve büyük bir olay bizde yeni tanışıyoruz paylaşmak istememesini normal karşıladım bende paylaşmak istemezdim. Benim asıl takıldığım nokta bir kadına şiddet uygulamış olma ihtimali. Kadın gerçekten aldatmış bile olsa bu ona şiddet uygulamış olduğu gerçeğini değiştirmez. Başka bir arkadaşım ise olayı anlatırken Ahmet, Ayşe’yi ittirmiş diye anlatmıştı. Ahmet’e de sorsam tabiki o da kendi açısından anlatacak. Biraz daha zaman verip konuyu kendisinin açmasını mı beklemeliyim yoksa ben mi konuşmalıyım ya da direk iletişimi kesmeli miyim

Son düzenleme:
bundan 4 yıl önce ayşe diye bir arkadaşım vardı. Ayşenin bir evcil hayvanı vardı. Ayşenin o zaman anlattığına göre “Biz ayrıyken evde bir erkek misafirimle oturuyorduk,bu evimi bastı bana şiddet uyguladı misafirime de şiddet uyguladı misafirim de ona bıçak çekti daha öncedende bana şiddet uygulamıştı” bu olay sonrası üçü de farklı okullara sürülüyor. Şu an kendisiyle iletişimimiz yok.
Yakın zamanda ahmet diye biriyle tanıştım. Ahmet eskiden bizim okulda çalışıyormuş ve diğer öğretmenlerin dediğine göre Ayşe’nin eşiyle anlaşamıyorlarmış. Ama genel olarak okuldaki öğretmenler Ahmet’in nazik ve iyi niyetli bir insan olduğunu söylemişlerdi. Her şey iyi hoş ortak hobiler sohbet ilgi alaka güzel sözlü olarak olmasa da tarz tavır olarak beni çok beğendiğinin farkındayım. Evlerimiz çok yakınmış beni yıllardır sürekli görüyormuş. Neyse ahmetle konuşurken bir şekilde konu açıldı yıllar önce bir arkadaşının evcil hayvanının onda kaldığını adını ve cinsini söyledi. Ayşe’nin hayvanının cinsi ve adı. Benim tepkim “Sen Ayşe’yi nereden tanıyorsun”oldu. Tanımıyorum dedi. Laf arasında ayşe ve eşinin lafı geçince genellikle hiç bozuntuya vermeden ikisini de pek tanımadığını dile getirdi. Ben parçaları birkeştirdim ama emin olmak için başka bir tanıdığıma sorunca beni onayladı. Ben bunu henüz Ahmet e söylemedim. Ayşe’nin haklında birkaç kişi bana zamanında olumsuz konuşmuştu. Ama ben gözümle görmeden inanmam. Bir de güzel ve dikkat çeken biri olduğu için iftira atıyorlar diye de düşündüm.
Neyse özet olarak ben Ahmet’in yalan söylemesine takılmadım sonuçta bu çok eski ve büyük bir olay bizde yeni tanışıyoruz paylaşmak istememesini normal karşıladım bende paylaşmak istemezdim. Benim asıl takıldığım nokta bir kadına şiddet uygulamış olma ihtimali. Kadın gerçekten aldatmış bile olsa bu ona şiddet uygulamış olduğu gerçeğini değiştirmez. Başka bir arkadaşım ise olayı anlatırken Ahmet, Ayşe’yi ittirmiş diye anlatmıştı. Ahmet’e de sorsam tabiki o da kendi açısından anlatacak. Biraz daha zaman verip konuyu kendisinin açmasını mı beklemeliyim yoksa ben mi konuşmalıyım ya da direk iletişimi kesmeli miyim
ahmet "bu evimi bastı bana şiddet uyguladı misafirime de şiddet uyguladı misafirim de ona bıçak çekti daha öncedende bana şiddet uygulamıştı” cümlesinde ki "bu" mu oluyor?

peki.

bu sırada Ayşe evli
ama ayrı
Ayşe ile Ahmet'in ilişkisi var
ve Ayşe'nin evde daha başka bir erkek misafiri mi var?
Hayır hayır her şeyi birbirşne karıştırdım. O sıra ahmetle ayşe sevgili ama ayrı ayşe çok sonradan evlendi. Ben ayşenin şu anki eşiyle aynı okuldayım. Benden önce ahmetle ayşenin eşi aynı okuldaymış ama anlaşamıyorlarmış.

Ayşe'nin başka konularda birşeyleri anlatırken olayları değiştirdiğini farkettiğiniz oldu mu? Ahmet'in şiddet uygulayan eski sevgili olduğundan %100 emin misiniz? Eğer eminseniz ittirse de vursa da bana göre aynı kapı. Bi daha görüşmek istemem ben öyle biriyle. İçiniz rahat edecekse ağzını arayabilirsiniz. Şiddet olaylarından girip Ayşe de böyle bişey yaşamıştı çok üzüldüm diyip tepkisini ölçebilirsiniz.

Konu o kadar karışık anlatılmış ki anlamakta zorlandım.

Özetle konu sahibin arkadaşı Ayşe çok önceden eski sevgilisinin kendisine şiddet uyguladığını anlatmış.

Konu sahibine ilgi duyan biri var Ahmet. Ve Ahmet Ayşe’nin şimdiki kocasıyla iyi anlaşamıyor. Ahmet konu sahibine bir arkadaşının evcil hayvanına baktığını söylüyor ve bu evcil hayvanın bilgileri Ayşe’nin evcil hayvanı ile uyuşuyor. Dolayısıyla bu iki veriden yola çıkarak konu sahibi Ahmet’in Ayşe’nin eski sevgilisi olduğu sonucuna varıyor.

Ama Ahmet Ayşe’yi tanıdığını inkar ediyor.

Bence yalan söyleyen Ahmet. Sonuçta arkadaşınız seneler sonra tanışıp flörtleşeceğinizi nereden bilsin de size olmayan olayları anlatmış olsun.

Ve bence Ahmet şiddet uygulamamış olsa bile - sormanıza rağmen- sizden eski sevgilisini saklaması da kabul edilebilir değil.

Başka adaylara bakın derin.

bundan 4 yıl önce ayşe diye bir arkadaşım vardı. Ayşenin bir evcil hayvanı vardı. Ayşenin o zaman anlattığına göre “Biz ayrıyken evde bir erkek misafirimle oturuyorduk,bu evimi bastı bana şiddet uyguladı misafirime de şiddet uyguladı misafirim de ona bıçak çekti daha öncedende bana şiddet uygulamıştı” bu olay sonrası üçü de farklı okullara sürülüyor. Ayşe 2 yıl sonra biriyle evlenşyor. Evlendiği kişiyle aynı okulda çalışıyorum. Şu an kendisiyle iletişimimiz yok.
Yakın zamanda ahmet diye biriyle tanıştım. Ahmet eskiden bizim okulda çalışıyormuş(sürgünle gelmiş) ve diğer öğretmenlerin dediğine göre Ayşe’nin eşiyle anlaşamıyorlarmış. Ama genel olarak okuldaki öğretmenler Ahmet’in nazik ve iyi niyetli bir insan olduğunu söylemişlerdi. Her şey iyi hoş ortak hobiler sohbet ilgi alaka güzel sözlü olarak olmasa da tarz tavır olarak beni çok beğendiğinin farkındayım. Evlerimiz çok yakınmış beni yıllardır sürekli görüyormuş. Neyse ahmetle konuşurken bir şekilde konu açıldı yıllar önce bir arkadaşının evcil hayvanının onda kaldığını adını ve cinsini söyledi. Ayşe’nin hayvanının cinsi ve adı. Benim tepkim “Sen Ayşe’yi nereden tanıyorsun”oldu. Tanımıyorum dedi. Laf arasında ayşe ve eşinin lafı geçince genellikle hiç bozuntuya vermeden ikisini de pek tanımadığını dile getirdi. Ben parçaları birkeştirdim ama emin olmak için başka bir tanıdığıma sorunca beni onayladı. Ben bunu henüz Ahmet e söylemedim. Ayşe’nin haklında birkaç kişi bana zamanında olumsuz konuşmuştu. Ama ben gözümle görmeden inanmam. Bir de güzel ve dikkat çeken biri olduğu için iftira atıyorlar diye de düşündüm.
Kesinlikle muhataba alma böyle şeyler den uzak dur basin agrimasin

balik bastan kokmus, bence hic böyle bir sey yapma
adam sürülmüş. yani belli ki ortada bir b.k olmuş. bunu göre göre devam edip sonra kendi dayagini yeme riskini alamazsin.
bir de küçük ilcelerde herkesin herkesin exiyle iliski yasamasi bana komik geliyor ya, sen ne zaman tayin olacaktin batiya? bu sene mi?

Benim hissiyatim şöyle; Ahmet kedi olayını siz Ayşe ile iliskilendirin diye bilerek anlatmış. Bu konuda tanıdığı konusunda yalan söyleyen birisi normalde kedi detayına da dikkat edip anlatmazdı. O şimdi evli bir kadın diye saygıdan eskiyi anlatmıyor havası vermeye çalışmış ama bir yandan da siz kendi kendinize anlayın diye kedi olayında ipucu vermiş. Ya ben olsam ortak arkadaşla sevgili olan, olayların iç yüzünden emin olmadığım biriyle sevgili olmazdım. Ben zaten erkek öğretmenle de sevgili olmazdım gerçi 😅 Ha tabi sizin sürekli yanlış erkek seçimlerinizi de göz önüne alırsak sanırım kesinlikle elerdim bu kişiyi.

Yahu adam o zaman köpegin cinsi ve adi nerden bilsin? Demekki ayseyle gecmisi oldu aptal olmamak lazim. Neden bu olaylarin icindesin? Baska erkek mi yok?

Hiçbir şey olmasa adam sürülmüş diyorsunuz. Sinek küçük mide bulandırır, gerek yok. Ayrıca bence Ahmet yalan söylüyor. Kadın olayı yeni anlatmamış ki iftira olsun.
Ben de buna +1 diyorum. Ayşe de yeni anlatmamış olayı. Yani sen Ahmetle yeni tanışsan öğrense olayı bozmak istese filan anlayacam... uzak dur o çocuktan

Ben pek anlamadım evde durduk yere otururken kim kime nasıl şiddet uygulamış? Evcil hayvanın olayla bağlantısı nedir?

Back
X