kime güvenip kime inanacagız artık lütfen okuyun

• Konu Sahibi Konu Sahibi esc_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
hiç şaşırmadım nette herkes herşeyi yazabilir çocuklarıyla ilgili duygu sömürüsü yapabilir... para için insanların bu kadar küçülmesi acınılacak bir durum

o konuyu takip ediyordum..kaderi de hatirliyorum..gormedigim birine yardim etmek istemem ama siteden bircok kisi bizzat gorup ilgilendigi icin bende katilmak istedim ve minik birseyde olsa yapayim dedim..basimin gozumun sadakasi..y.disinda yasiyorum bildigim kimse yok vs..
yanlis hatirlamiyorsam o sahistan bilgi aldim..sonra onun aa iste insanlar hep bilgi aliyor ama kimse donmuyor falan demesi,baski hissettigim tavirlarindan dolayi acikcasi huylandim,icimden gecmedi..
daha sonra insanlar uyarildi diye hatirliyorum..hatta burada maduru oynayip o 2.el esyalarin satildigini okudum..
insanlarin aklina genel olarak kader bizi dolandirir mi diye gelmedi,gercekten yardima ihtiyaci olan biri var mi diye buna sartlanildi..
ve kader hirsizina inanmiyorum o kadar canla basla calisti ki cebini doldurmak icin.yardim ettigi kisilerde gostermelik kisilerdi yani onlari da kullandi..
ama sunu unutmasin kimsenin yaptigi yanina asla kalmiyor.hayatta hersey bir sinav..umarim cezasini hak ettigi sekilde ceker.
ve bir daha seytana pabucunu ters giydirmeye kalkmaz..
hala duygu somurulu mesajlar yazip insanlari aptal yerine koymaya calismasin..

ya bende para yardimi yapicaktim ama hesap numarasinda bir problem cikmisti bir turlu olmamisti sanirim
yollamadim diye hatirliyorum sonra migrostan alisveris yapip sanal marketten yollamistim adresine.
bebek mamasi iste gida malz. mesi onlarida vermemistir herhalde
yazik valla Allah islah etsin. ne diyeyim.

-İyilik yap ehli olana da, olmayana da, ehline isabet ederse yerini bulur. Etmez ise ehli sen olursun.
( Hz. Muhammed (s.a.v.) )

arkadaşlar haklısınız kendinizi enayi yerine konulmuş gibi hissediyorsunuz ama sakın böyle durumlardan kimseye güvenilipte yardım edilmez bu devirde die düşünüp yardım ellerinizi çekmeyin ,olayı daha yeni okudum üçüzlerin meselesini tam bilemiyorum ama bu kadıncağızda ihtiyacı olduğu için bi kısmını almış yardımların ve vicdan sahibiymiş ki bunu dert edip itiraf etmiş yaptığı doğru değil tabiki bunu savunmuyorum belki vicdanını rahatlatmak için belki hakkınızı helal edin die, ama onu bile yapmayan vicdanı taş olmuş yardım kuruluşlarının parasını kaba tabirle cukkalayanlar var bilmeyince gönül rahatlığıyla yardımlar yapılıyor evet ihtiyaç sahiplerine ulaşmıyormu bir kısmına ama Allah zaten o kadar aciz ve şahsi zevki için fukaranın ekmeğine göz dikenin cezasını verecektir, ama biz iyi niyetimizi şüpheler güvensizlikler yüzünden esirgersek kimse kimseye yardım etmez lütfen böyle şeyleri iyice kışkırtarak zaten güvensizlik ortamımızı iyice galyana getirmeyelim. Hz.Muhammed efendimizinde dediği gibi sizin ne niyetle yardım ettiğinizi Allah biliyor kendinizi enayi gibi hissetmeyiniz Allah sizin gönderdiklerinizden de bir şekilde üçüzleri nasiplendirmiştir sadece içimden geldi paylaşmak istedim

canim cok iyi niyetlisin gercekten
vicdana geldigi icin degil birbiri ardina hastaliklar turettigi icin saglikci ve dr arkadaslar buna sorular sormaya baslamislar
cevap veremeyince koseye sikismis. birden millet yuklenincede bu itiraf etmek zorunda kalmis ki bana dava acmasinlar diye
ama acilmis sanirim dava. ins cezasini ceker burda insanlari hem maddi hem manevi somurdu o ucuzlerede
hic yardim yapmamis zaten paralari kendi almis kiyafetleride satmis 2. el satis sitelerinde
azicik vicdani olsa onlari verirdi bari. o kadinda kesinlikle vicdanin zerresi yok.
umarimki cezasini ceker. zaten ucuz anneside dava etmis. resmen milleti dolandirmis ya.
birde bebeklerin teki oldu demis yazik degilmi uzdu burdaki kadinlari. herkes evlat sahibi ya millet cocugunun riskindan kesip yollamis.
ay ben hic affetmicem yazik degilmi? ben bir kere yolladim zaten ama her ay yollayan varmis vicdansiz kadin ya
Allah onu bildigi gibi yapsin eger ona gittiyse gonderdiklerim haram zikkim olsun iki elimde yakasinda obur tarafta.

Son düzenleme:
allah ıslah etsin ne diyim yazık çocukları kullanarak insanların merhametini sömürmek en büyük günahlardan olsa gerek onu anlamaya çalışıyorum anne zorda kaldı çocukları açtı belki felan diyorum kendi kendime ama yinede olmuyo az bişey vicdanı varsa onu yer bitirir bu dolandırıcılık

Anladım.. bu kadarını bilmiyordum üzüldüm şimdi gerçekten büyük kötülük etmiş bende bir kısmını zorda kalıp kendine kullanmış vicdanı rahat etmeyip itiraf etmiş sanmıştım ama belli ki durum bambaşka ne diim sibele katılıyorum Allah ıslah etsin...

inanin ben deniz feneri olayini duyduktan sonra hic bir sekilde birinin araciliyla bir muhtac insana yardim etmedim vereceksemde kendi gozlerimle o magdur insani gorup veririm hani o deniz feneri varya koy koy gezip yardima muhtac insanlarin hallerini yayinliyorlardi ya ne sahtekarlarmis bea o kurban bagis yerlerine bile inanmiyorum dolandirici bunlar hele bu netten kimseye maddi destek vermeyin insanlari icten somuruyolar hepimiz once etrafimiza bi bakip yardima muhtac var mi yok mu once onlara el uzatalim

yazıklar olsun! işte bu insanlar yüzünden yardım etmekten bile soğuyor insan ...yazık çok yazık!

esc_ konu sahibi isteyene yazinin linkini gonderirim diye yazmissin konuna burdan

senden yazinin linkini istedim ve hatta ozelden senden tik yok

hani o hasret nickli uye sana mesaj atmis diyordun ya yalan soyledigine dahil burdaki topladigi yardim paralarini kendi amaci icin kullandigini

yazdi diyordun nerden o mesaj buraya bi kopi yapta gorelim yoksa konunun sahte olduguna inanmaya basliyacam

Konu sahte değil leylam bu konuyu ben de biliyorum hatta başka bir sitede bu olayın detayları sayfa sayfa döndü..o kadın herşeyi itiraf etti birebir okuduk ..gördük.

yuh yani bu kadarda olmaz yaaa insanlari dolandirdi ya rahat uyku uyuyamadi itiraf etmek zorunda kaldi ne insanlar varya bu hayatta

o hasret benim konu sahte degil arkadas bana kaderin itiraf ettigi linki yolladi hepsini okudum bu site haric daha baska sitelerden bir cok kisiyi dolandirmis,kendi itiraf ediyo zaten linki yollardim ama sildim ben malesef

demek baska sitelerdende yardim toplayip milleti dolandirmis ....

vay bea bu kader denen rezil neymis boyle ...

1 degil belki 1000 lerce kisileri dolandirdi

internet uzerinden yapilan dolandiricilik vakalarini halen ogrenemediniz mi

.... veya o yardim amacli kuruluslarin paralari toplayip ceplerine attiklarini hic mi izlemediniz ...

yazik cok yazik bizim milletimiz bu iste ...

gozu kapali giden kuyuya duser ....

valla arkadasim gözü kapalilikla illaki alakasi vardir ama bazen gözü aciklikta yaramiyor ben bizzat gittim gördüm yardim yaptigim ailenin gercekten ihtiyaci vardi kalan parayida ellerimle telsim ettim ona ,alninda dolandirici yazmiyo ki nerden bileceksin,sonucta aileyi gördüm ve öyle ikna oldum ama ne fayda onlarinda günahina girdi

yardim yaparken bir aileye bence 3 kisi araya girmemeli ne vereceksen o muhtacin eline kendin vermelisin

Başkasına yardım amaçlı topladıklarını kendisi için kullanıyor. Söyleyecek birşey bulamıyorum. Benimde 7 aylık bir kızım var maddi durumumuzdan dolayı bende bu siteden kıyafet ve bez yardımı aldım. Sağolsunlar bazı arkadaşlar yardımcı oldular. Allah razı olsun. Kızıma gelen kıyafetleri halen giydiriyorum. Kız kardeşimde hamile Nisan 2012 de onunda kız bebeği olacak kızımın olmayan kıyafetlerini ona vereceğim. Sitede bana yardım eden arkadaşlarımın gönderdiklerini kızım giydi yeğenimde giyecek inşallah. Yani bir yardımla iki aile sevinmiş olacak. Tekrar yardım istemek için konu açacaktım ama sanırım açmasam iyi olacak. Çünki yaşanan bu durum insanların güvenini yerle bir edecek kadar kötü bir durum. Kötü niyetli kişiler yüzünden gerçekten yardıma ihtiyacı olanlar zor durumda kalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…