Kim haklı ?

lawyered1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Temmuz 2018
1.043
1.128
83
29
Konuyu arkadaşım adına açıyorum
Bir süredir görüştüğü flört ettiği birisi vardı. Çocukla tanıştıklarından beri çocuk hep param yok vs diyormuş. İlk buluşmadan sonra iki buluşmalarında param yok demiş arkadaşım ısmarlamış çay vs. Ama arkadaşım diyor ki samimi söyledi bunları çekinerek. Aralarında samimiyet vardı
Neyse bunlar başka bi sebepten küsmüşlerdi ve baya görüşmediler daha sonra tekrar görüşmeye başladılar çocuk bu sefer ilk buluşmada ödemiş tüm hesabı fakat daha sonra herkes kendi ödemiş. Buralara takılmadık da çoğu buluşmadan önce normal konuşurken çocuk ya param kalmadı bizimkiler gönderir inşallah falan diyormuş. Ama bunu başka zamanda söylüyormuş yani buluşacaklarında değil uzaktayken de normal muhabbet arasında.
Biz de emin olamadık daha sonra arkadaşım sormak istedi, neden hep param yok diyorsun buluşmadan önce, hep mi böyle denk geliyor benimle para harcamak mı istemiyorsun diye . Çocuk çok sinirlendi upuzun yazmış ben hiç bi zaman paranın lafını yapmadım yapanla da kim olursa olsun konuşmam çok yakın arkadaşımla bu yüzden konuşmayı kestim. Bidaha konuşmayalım vs. Çocuk birde direk kestirip attı arkadaşım da ( aralarında başka olaylar da var, ) ben senin hatalarına göz yumdum ama sen bir şey sordum diye böyle yapıyorsun sen bilirsin dedi. Ama çocuk çok konuşmasına fırsat vermedi sonra ikisi de ayni anda birbirini engelledi .
Biz şunu merak ediyoruz , sizce çocuk haklı mı bu soruyu sormakla hata mı etti arkadaşım yoksa çocuk konuşmamak için bahane mi buldu yani direk kestirip atması saçma değil mi ? Arkadaşım da özür falan dilemedi ama dilese geri adım olurdu. Zaten barışmak istemiyor ama merak etti haksızlık mı ettim yoksa o mu bana haksızlık ediyor diye
Sizce?

Erkekler para konusu konuşmaktan pek hoşlanmaz. Ama arkadaşınızda parasının olmadıgı bildigi halde neden bulusup kendisi ödüyor ki ? Sallantılı bir iliski olmuş atışmalı tepişmeli.. bitmesi en hayırlısı olmuş gibi duruyor.

Aslinda arkadaşınız adama "bana para harcamamak için mi param yok diyorsun" (hello pinti) diye sormus. Kim olursa olsun alınır. Gercekten parası yoksa mahçup olur. Ikincisi onu böyle birşeyle itham etmekte yalnis. Arkadaşınız baska şekilde sorabilirdi soruyu. Böyle iyi olmamış

Bence kız haklı. Tamam durumu iyi olmayabilir ama daha yeni flörtleştiği birine de sürekli para muhabbeti yapmamalı.( annemler inşallah gönderir vs. Bu durum kızı ilgilendirmez sonuçta) benim de param çok biterdi nişanlım sorduğunda var derdim.

Genelde çocuk diyormuş buluşalım diye aralarında başka sorunlar olduğu için arkadaşım geri duruyordu

Evet aslında arkadaşım yine de özür dilesem mi diye düşünüyordu ama çocuk çok ters davranınca arkadaşım da geri adım atmadı ben sadece sormak istedim benimle para harcamak mı istemiyorsun diye biticekse de sen bilirsin dedi. Artık özür de dileyemez arkadaşım engeli kaldırsa da çocuk engellemiş

Öyle lönk diye sormak da ne bileyim hoş olmamış. Ama sürekli para muhabbeti duymak da hoş değil. Samimi görüp öylesine söylemiş de olabilir. Gerçekten parası yoksa zoruna gitmiş olabilir tabi bitirmek için bahane de olabilir. İnsanların gerçek niyetini bilemeyiz. Ama bana niyeyse ayrılmak için bahane bulmuş gibi geldi.

Bende öyle düşünüyorum arkadaşım emin değil ama

Parası yoksa çıkmayacak dışarı yahu daha dun bir, bugün iki yeni tanıştığın insanla buluşup param yok diyip ısmarlatmak neymiş. Mahçup filan olduğunu hiç sanmam. Ben olsam baştan görüşmeyi keserdim

ayyy benim eskiden görüştüğüm biri vardı o da bana resmen hesabı ödetmişti ve bir gün önceden yarın ne ısmarlıyosun diye yolunu yapmıştı.. ay bi de tipsizdi yani hiç etkilenmemiştim bitirdim başka bahaneler sunarak hala peşimde sapık..

Yanlış bir üslupla sormuş ama bence çocuk ya cimri ya da para almanın yolunu yapıyordu, fevriliği bunu gösteriyor. Suç üzerinde yakalanmış gibi.

İkisi de öğrenciyse (zaten genel olarak parasız kabul edilir) çok masraf çıkmayacak aktiviteler yapılır ve herkes olduğu kadar öder.

Arkadaşımın özür dilemesi gerekmez değil mi ? Bana senden mesaj atayım bitsin zaten ama sadece kötü kalmasın diyor

İkisi de öğrenci ise para olmayabilir. Bunu böyle bastırarak söylemek yine de samimiyet değildir bence. Şahsen çok yakın arkadaşım dışında nişanlıma bile diyemiyorum. Utanıyorum. Öğrenci değilim, işsizim. Öğrencilerin bile bursu var benden iyiler :)) Arkadaşınız para vereyim mi filan dese ne diyecekti acaba merak ettim doğrusu. Eğer maddi açıdan problem varsa ona göre program yapılır. Oturur çay içersin, havalar düzeldi çıkar parkta dolaşırsın vs. Arkadaşınızın mum ışığında lüks yerde yemek yiyelim dediğini sanmam. İyi olmuş sorması. Özür filan dilemesin.

Bende öyle düşünüyorum biriyle buluşsam asla demem param yok diye param yoksa bahane bulurum gitmem yani kız olduğum halde. Arkadaşım zaten hiç lüks bi yere falan gidelim demedi, tamam yoksa ben hallederim dedi. Birde bi defa söylersin tamam ama her zaman mı yok yani ve çocuk durumlarının iyi olduğundan da bahsetmiş başka bir zaman . Ben arkadaşıma hak veriyorum sadece öyle sormasa iyi olurdu ama iyi oldu öyle böyle . Özür de dilemiyicek, diletmiyicem

samimiyetten arkadaşınıza parasının olmadığını sürekli söylüyorsa arkadaşınız da o soruyu sorabilir. biz de okurken çok parasız kaldık o muhabbeti sürekli etmedik yani. geri yazıp şaşırtmasın şımartmasın boşversin.

Sürekli erkeğin hesap ödediği ilişki türlerine karşıyım ama madem parası yok neden hep buluşmak istiyormuş beyimiz acaba ? Çünkü bu şekilde oluncada sürekli kadının hesap ödediği bir ilişki olmuş. Ayrıca normal arkadaşım bile olsa durmadan para muhabbeti yapsa bana bende ne oluyor ya diye düşünürüm.

Çok samimilermiş ya ondan açık açık sormuş İyi yapıyorsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…