• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilolarım,duygularım..

Şimdi siz demişsiniz karşıdaki insandan fit olmasını bekliyorum diye ee başka insanlar da sizden bekleyebilir. Sonuçta beden her şey değildir evet. Mesela göbekli bir adam vardır, çok iyi anlaşıyorsunuzdur sırf göbekli diye adamı elemezsiniz. Ama adam fit olsaydı da daha bir mutlu olmaz mıydınız bunun gibi düşünün. Yani bu isyan bana biraz saçma geliyor. Bedenine değer veren, irade sahibi biri size daha çekici gelecektir ister istemez. Bu titizliği ve özeni bana olan sevgisinde de yaşayışımızda da göreceğiz diye düşünür insan.

Şimdi siz diyorsunuz kremalı kahveyi severim. Filmi cips olmadan izleyemem. Verdiğim kiloları zaten alırım. Böyle düşünüp kendinize inanmazsanız bu iş zaten olmaz. Mesela cips yemeyi kesin, kremalı kahve yerine filtre kahve için. Bunları yapmanız lazım. Cheat day dediğimiz günlerde yine az miktar cips falan yiyin. Ama gündelik yaşamınızda olmasın bu besinler. Emin olun yemeyince o cheat daylerde yemediğiniz yemekler daha güzel geliyor. Sırf bunun için bile sağlıklı beslenilir.

Size tavsiyem bir takvim çıkarın. 90 günlük olsun. Ben 90 gün boyunca hareket edeceğim, az ve sağlıklı besleneceğim diye düşünün. Her gün de oraya tik atın. Emin olun bir daha isteseniz de sağlıklı beslenmeyi bırakamaz, müptelası olursunuz.

Aile evinde kalıyorum demişsiniz. Aileden ayrı kendi yemeğinizi pişirebilirsiniz. Yani sonuçta konu sağlık kim karşı çıkabilir ki buna. Ama hem öğretmensiniz hem de 31 yaşındasınız. Bana kalırsa artık kendi evinize çıkın
Söylediklerinizde haklısınız.Fakat ayrı eve çıkma konusu biraz zor.Şu ana kadar hep ayrıydım,pandemide ailemin yanına tayin istedim.Bu durum benim kanayan yaram.Allaha şükür çalışıyorum ama kirada kalacak gücüm yok malesef.Borçlarım var vs.Türkiye’de ekonomi bir hayli kötü.Elektriğe bile yüzde yüz elli zam gelmişken,ben nasıl eve çıkayım .😔

granül kahve kilo aldırıyor mu? nescafe yanii:110::110: ben günde 2-3 fincan içiyorum, sütlü. Beni tok tutuyor diye
Bu alışkanlığı terk etmeye gayret edin, böbreği en çok yoran sıvılardan biridir nescafe üstelik sürekli tüketimi tansiyon ve mide sorunlarına sebep olur, granül kahve orjinal kahve değildir, kahvenin önce demlenip sonra kurutulmasıyla elde edilir ve bu işlem onu zararlı hale getirir yani kahvenin çöpüdür aslında

Çocukluğumdan beri kilo problemim var.Hiç bir zaman tıp gibi bir insan olamadım.Hayatım diyet yapmakla geçti.Kilo verdim ,geri aldım.Kilolu bir insan olarak gerek aile içinde gerek akrabalar arasında çocukluğumdan beri dışlandım.Yemek yemeyi sevdiğim için küçümsendim,oram buram büyük olduğu için eleştirildim.Dış görünüşüm güzel olmadığı için yerildim,suçlandım.Obezite sınırında bir insan değilim .Balık etin bi tık üstüyüm.
Kendime değer veremiyorum.Kilo da veremiyorum.Bir kilo alsam on kilo almış gibi hissediyorum.Diyet ve sporda bir düzen sağlayamıyorum.Kilo vermek kolay ama çabucak alacağımı bildiğim için artık Diyetisyene de gitmek istemiyorum.
Aşık olmayı,evlenmeyi bile erteliyorum.Etrafımdaki fit bayanları gördüğümde yerin dibine giriyorum.Giyinmeyi seviyorum ama her giydiğim kıyafeti üzerimde rahatça taşıyabilmek için bir şeyler yapmam gerekiyor.Kalçamı kapatmak için uuzn bir şeyler giymek,ya da toparlayıcı giymek vs. Gibi şeyler.
Çok yoruldum ve sıkıldım.Tombik olmak suç mu?Bu arada boyum 163 cm kilom 79-80
Kilomla ilgili daha çok travmalarım var. Lisedeyken 62 kilo olduğum için komşu kızı benimle dalga geçmişti.25 yaşında bir kadındı.Ergen olduğum için zaten aynalara küstüm ve iki ayda hiç bir şey yemeyerek 18 kilo verdim.Hastalandım.Bütğn değerlerim düştü.Hızla boyum uzuyordu ve bir anda durdu.bir yıl sonra hızla kilo aldım..Bir anda verdiğimin iki katını aldım..Ondan sonra arada diyet yapıp veren,ya da kilo alan kilosu sabit olmayan bir insan oldum.

Ya kilolu kızlar sevilmez mi,aşık olunmaz mu onlara,neden bu kadar üstlerine geliniyor..Bedenimi beğenmesem de kendimi seviyorum ama kilo veremiyorum.Çok yoruldum..😔
Çalışıyor musunuz? Sabahları spor için yarım saat ayırabilir misin? Öğünlerini düzenleyebilir misin? Ekmeği hayatından çıkarabilir misin? Ben herkesin bedeniyle barışık olmasından yanayım. Keza ben de 160 boyunda ve 70 71 kilodayım. Sadece bi haftada ekmeği keserek(son bi hafta) 68e filan düştüm. Spor yapamıyorum sabah işe gitmek için bile zor kalkıyorum keşke erken kalkabilsem. Bedenini her halinle sev ama sağlık için kilo vermen taraftarıyım. Herkes için geçerli bu. Ama ruh sağlığını da koru lütfen. kimse için bir şey yapma sadece kendin için yap. platese başlayabilirsin. Gerçekten silkelen ve kendine gel lütfen. ne kadar ertelersen hedefin o kadar gecikir. Önce kendini sev ve sonra harekete geç:KK200:

Bu alışkanlığı terk etmeye gayret edin, böbreği en çok yoran sıvılardan biridir nescafe üstelik sürekli tüketimi tansiyon ve mide sorunlarına sebep olur, granül kahve orjinal kahve değildir, kahvenin önce demlenip sonra kurutulmasıyla elde edilir ve bu işlem onu zararlı hale getirir yani kahvenin çöpüdür aslında
yaaaa bu bilgiyi öğrendiğim için hem çok üzgünüm hem çok mutluyum. Günde 5 fincan sade neskafe tüketiyorum nasıl yapıcam şimdi bu bilgiyle :(

Çocukluğumdan beri kilo problemim var.Hiç bir zaman tıp gibi bir insan olamadım.Hayatım diyet yapmakla geçti.Kilo verdim ,geri aldım.Kilolu bir insan olarak gerek aile içinde gerek akrabalar arasında çocukluğumdan beri dışlandım.Yemek yemeyi sevdiğim için küçümsendim,oram buram büyük olduğu için eleştirildim.Dış görünüşüm güzel olmadığı için yerildim,suçlandım.Obezite sınırında bir insan değilim .Balık etin bi tık üstüyüm.
Kendime değer veremiyorum.Kilo da veremiyorum.Bir kilo alsam on kilo almış gibi hissediyorum.Diyet ve sporda bir düzen sağlayamıyorum.Kilo vermek kolay ama çabucak alacağımı bildiğim için artık Diyetisyene de gitmek istemiyorum.
Aşık olmayı,evlenmeyi bile erteliyorum.Etrafımdaki fit bayanları gördüğümde yerin dibine giriyorum.Giyinmeyi seviyorum ama her giydiğim kıyafeti üzerimde rahatça taşıyabilmek için bir şeyler yapmam gerekiyor.Kalçamı kapatmak için uuzn bir şeyler giymek,ya da toparlayıcı giymek vs. Gibi şeyler.
Kilomla ilgili daha çok travmalarım var. Lisedeyken 62 kilo olduğum için komşu kızı benimle dalga geçmişti.25 yaşında bir kadındı.Ergen olduğum için zaten aynalara küstüm ve iki ayda hiç bir şey yemeyerek 18 kilo verdim.Hastalandım.Bütğn değerlerim düştü.Hızla boyum uzuyordu ve bir anda durdu.bir yıl sonra hızla kilo aldım..Bir anda verdiğimin iki katını aldım..Ondan sonra arada diyet yapıp veren,ya da kilo alan kilosu sabit olmayan bir insan oldum.

Ya kilolu kızlar sevilmez mi,aşık olunmaz mu onlara,neden bu kadar üstlerine geliniyor..Bedenimi beğenmesem de kendimi seviyorum ama kilo veremiyorum.Çok yoruldum..😔
Aşırı kilon yok. Günlük yürüyüş yap 40-45 dk yapabiliyorsan bir de pilates. Şimdiye kadar neden yapmadım dedirtti bana. Ebru şallının videolarını tavsiye ederim , hem motive ediyor hem sıkılaştırıyor. Yürüyüşle desteklersen çok iyi sonuç alırsın. 13 gündür yapıyorum çok iyi geldi, fark ettirmeye başladı bile. Ama işe yaramıyor deyip bırakma zamanla her şey sonuç verir.. Kendini sev , kimsenin sevmesine ihtiyaç duyma. Her şeyi kendin için yap , mutlu kal :KK200:

anladım, teşekkür ederim

Mesele eş ise kilolu kadin seven,zayif kadin sevmeyen bir suru adam taniyorum.
Bir de aileniz onemli aileyle mi uasiyorsunuz.ben kucukken kiloluydum cunku surekli yemek yemek icin yasayan bir ailem vardi.su an yanlarimdayim ve yine surekli mevzu evde yemek yemek.aileden uzaklasin ayri eve cikin eger bu varsa.

Kremalı kahve içmeyince yaşama sevinciniz %80 azalıyorsa ölmüşsünüz ağlayanınız yok demektir.

Ben meseleye kilo vermek olarak bakmadım konunun başından beri, sağlıklı olmak ya da sağlıksız olmak arasında seçim yapmak konu bence.
Kremalı kahve çok mu sağlıksız ya?😀 Köpürtülmüş süt ve kahveden (latte mesela) bahsetiyoruz değil mi? Günde bir taneden bir şey olmaz. Öldüğümüz de yok. Amaç zevk aldığımız şeylerden tamamen vazgeçmemek.

Mesele eş ise kilolu kadin seven,zayif kadin sevmeyen bir suru adam taniyorum.
Bir de aileniz onemli aileyle mi uasiyorsunuz.ben kucukken kiloluydum cunku surekli yemek yemek icin yasayan bir ailem vardi.su an yanlarimdayim ve yine surekli mevzu evde yemek yemek.aileden uzaklasin ayri eve cikin eger bu varsa.
Ailemle yaşıyorum geçici bir süre için..Evet aile önemli,annem canı sıkılınca hamur açan sonra da yemeyin diye sıkıştıran bir insandı.Böyle yetiştik yani biz...Ailede de kilo var.Mesela ben küçük tencerede oilav yaparım annem bir dahaki sefere bana pilav yaptırmaz.Evde normalden daha büyük tencereleri vardır.Klasık tencereleri kullanmaz.O yemek illaki artacak..

Kremalı kahve çok mu sağlıksız ya?😀 Köpürtülmüş süt ve kahveden (latte mesela) bahsetiyoruz değil mi? Günde bir taneden bir şey olmaz. Öldüğümüz de yok. Amaç zevk aldığımız şeylerden tamamen vazgeçmemek.
Kalori olarak bir zararı yok ama midede ya da beyinde bazı sistemleri etkiliyor diye biliyorum.Bu da çabuk acıkmaya ve yağlanmayı kolaylaştırmaya neden oluyor

Ya benim öyle bişeyi yemeden içmeden duramam gibi bi durumum yok, hiç olmadı. O yüzden anlayamıyor olabilirim. Bağımlılık geliştirme kavramı yok bende. Yıllardır sigara içerim, iyi de içerim. İçmeyecem dediğim anda hiç zorluk çekmeden keserim. Geçen hafta bir hafta bebekli evdeydim diye ağzıma sürmedim mesela. Beynimde bişeye bağlanma kısmı bozuk sanırım 😂
1 hafta sonra içeceğinizi bildiğiniz için olabilir mi? Bağlanmadıysanız neden içiyorsunuz ki, zevk alıyorsunuz, kötü olduğunu bile bile içiyorsunuz. Bende de yemek bağımlılığı yok, 1 hafta diyet yapabiliyorum😂😂
Sonra kahveyi konu yapıyorsunuz sağlıksız diye. Çok enteresan.

Bende aynı dertten muzdarip tüm hatta biri bana kilo almışsın dediği zaman oturup daha çok yerdim iki çocuktan ve zorlu geçen gebelik süreçlerinden sonra daha da aldım duygusal açlık probleminde vardı yemek için hep bir bahanem oluyordu psikologa gittim anlattım rahatladım bana bı kaç teknik öğretti bende çok diyetisyene gittim kilo aldım verdim kullanmadığım zayıflama ilacı kalmadı sonra dedim ki noluyoruz ya kime neyi beğendirme ye çalışıyorum kiloluda olsam sağlığım yerinde ben anneyim ve küçük bebegimin bana ihtiyacı var süt vermek zorundayım diyet yapınca da sütüm azaliyor bıraktım artık kilomu sorun ediyorum çocuğum biraz daha büyüsün yemek yemeye başladım nasılsa olur benimde boyum 153 90 kiloyum bu arada sen takıntı ettikçe insanlar üstüne daha çok geliyor bende onları geri püskürttum kilo almışsın diyene VAR Kİ YİYORUM ve ETLİYİM BUTLUYUM KİLOMLA MUTLUYUM diyorum geri basıyorlar ama bu demek değil ki kilo vermicem yaz gelsin bebeğimle birlikte yürüyüşe cikicam akşam yemeklerini de kestik mı tamamdır yani bütün olay sende bedenini sev takıntı etme emin ol o kilolar farkı da olmadan gidecek

Back