• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilolarım,duygularım..

Ya benim öyle bişeyi yemeden içmeden duramam gibi bi durumum yok, hiç olmadı. O yüzden anlayamıyor olabilirim. Bağımlılık geliştirme kavramı yok bende. Yıllardır sigara içerim, iyi de içerim. İçmeyecem dediğim anda hiç zorluk çekmeden keserim. Geçen hafta bir hafta bebekli evdeydim diye ağzıma sürmedim mesela. Beynimde bişeye bağlanma kısmı bozuk sanırım 😂
Bu dediğiniz nerdeyse tüm sigara bağımlılarında olan birşey.çoğu zaman içmeyeceğim deyip bırakır sonra yeniden başlarlar. Bende içiyorum, öyle bazen hiç sürmem ağzıma, 1 yıl bırakıp geri başlamışlığım çoktur.Malesef bağımlısınız 😊

Öncelikle kilo var diye kimse kimseyi sevmemezlik yapmaz. Yani kilo ile aşık olunan beğenilen kişi olma arasında bağlantı yok.

Kilo vermek için sağlıklı bir yeme düzeni oluşturmanız gerekiyor.
Şimdi kilo verirseniz belki 5-6 ay sonra geri alacaksınız.
Bir diyetisyenle beraber sağlıkla kilo verip ideal kilonuza kavuşmaya çalışın

Aşk sevgi dışında fizyolojik olarak o kilolar vücudunuza zarar verebilir.
Misal karaciğer yağlanması , damar tıkanıklığı, tansiyon , şeker hep kilo ile gelen hastalıklar.

Sağlığında problem yoksa ve gerçekten vermek istesen verirsin. Bence sen böyle kendini kabul etmişsin değişmek istemiyorsun o zaman kimsenin ne düşündüğünü de umursamayacaksın

Hayatimda en nefret ettiğim seylerden biri de; bir insanin kilosu ya da dış görünüşü ile ilgili gerek yokken yorum yapmak.Bunu kalitesiz kişilikler yapiyor.Ben de kilomun fazla oldugu bir dönemde halamin benden 14 yas buyuk kizi tarafindan : ay ne bunlar böyle ,biraz da bize ver deyip aklinca herkesin icinde espri yapip kahkaha attigi bir an yasamistim ve yillar sonra kendi kizi büyüyüp de obez! oldugunda ben onun kizina ya da başkasına hicc böyle seyler söylemedim.Sizin 70 kg civarinda olmaniz sizi inanilmaz degistirir.Önce bunu hayal edin.Ve bu verilmeyecek bir kilo degil.Bunun icin aksam en gec 7 den sonra hic bir sey yemeyin .Gün icinde cok abartmadan diyet yapin.Her seyden zevk almak icin yiyin .Günde 10 bin adim da atarsaniz 1 aydaki fark bile cok motive edici olur inanin.Keskin diyet listeleri yerine gerektiginde esneyebilen saglikli lezzetler yiyin.Porsiyonlar biraz küçük >olsun ,sadece istikrar ihtiyaciniz olan.

Çocukluğumdan beri kilo problemim var.Hiç bir zaman tıp gibi bir insan olamadım.Hayatım diyet yapmakla geçti.Kilo verdim ,geri aldım.Kilolu bir insan olarak gerek aile içinde gerek akrabalar arasında çocukluğumdan beri dışlandım.Yemek yemeyi sevdiğim için küçümsendim,oram buram büyük olduğu için eleştirildim.Dış görünüşüm güzel olmadığı için yerildim,suçlandım.Obezite sınırında bir insan değilim .Balık etin bi tık üstüyüm.
Kendime değer veremiyorum.Kilo da veremiyorum.Bir kilo alsam on kilo almış gibi hissediyorum.Diyet ve sporda bir düzen sağlayamıyorum.Kilo vermek kolay ama çabucak alacağımı bildiğim için artık Diyetisyene de gitmek istemiyorum.
Aşık olmayı,evlenmeyi bile erteliyorum.Etrafımdaki fit bayanları gördüğümde yerin dibine giriyorum.Giyinmeyi seviyorum ama her giydiğim kıyafeti üzerimde rahatça taşıyabilmek için bir şeyler yapmam gerekiyor.Kalçamı kapatmak için uuzn bir şeyler giymek,ya da toparlayıcı giymek vs. Gibi şeyler.
Çok yoruldum ve sıkıldım.Tombik olmak suç mu?Bu arada boyum 163 cm kilom 79-80
Kilomla ilgili daha çok travmalarım var. Lisedeyken 62 kilo olduğum için komşu kızı benimle dalga geçmişti.25 yaşında bir kadındı.Ergen olduğum için zaten aynalara küstüm ve iki ayda hiç bir şey yemeyerek 18 kilo verdim.Hastalandım.Bütğn değerlerim düştü.Hızla boyum uzuyordu ve bir anda durdu.bir yıl sonra hızla kilo aldım..Bir anda verdiğimin iki katını aldım..Ondan sonra arada diyet yapıp veren,ya da kilo alan kilosu sabit olmayan bir insan oldum.

Ya kilolu kızlar sevilmez mi,aşık olunmaz mu onlara,neden bu kadar üstlerine geliniyor..Bedenimi beğenmesem de kendimi seviyorum ama kilo veremiyorum.Çok yoruldum..😔
Bende oleyım .2 aydır dıyetısyene gıdıorum .Bıraktıgım an alıcam cok ıyı bılıorum

Iyide diyet yap cok degil oyle kilon bence tamam anliyorum kilo aliyosundur ama ciddi bir diyet yap ver kilo herkes seni gorunce vavvvvv desin:)))

Hayatimda en nefret ettiğim seylerden biri de; bir insanin kilosu ya da dış görünüşü ile ilgili gerek yokken yorum yapmak.Bunu kalitesiz kişilikler yapiyor.Ben de kilomun fazla oldugu bir dönemde halamin benden 14 yas buyuk kizi tarafindan : ay ne bunlar böyle ,biraz da bize ver deyip aklinca herkesin icinde espri yapip kahkaha attigi bir an yasamistim ve yillar sonra kendi kizi büyüyüp de obez! oldugunda ben onun kizina ya da başkasına hicc böyle seyler söylemedim.Sizin 70 kg civarinda olmaniz sizi inanilmaz degistirir.Önce bunu hayal edin.Ve bu verilmeyecek bir kilo degil.Bunun icin aksam en gec 7 den sonra hic bir sey yemeyin .Gün icinde cok abartmadan diyet yapin.Her seyden zevk almak icin yiyin .Günde 10 bin adim da atarsaniz 1 aydaki fark bile cok motive edici olur inanin.Keskin diyet listeleri yerine gerektiginde esneyebilen saglikli lezzetler yiyin.Porsiyonlar biraz küçük >olsun ,sadece istikrar ihtiyaciniz olan.
Bir insanin dis gorunusune olumsuz yorum yapmak yuzune karsi bide vebal almaktir. Kalp kirmak kadar kotu birsey yoktur heralde haklisin etme bulma dunyasi iste.

165 boyunda 70 kiloyum. Normalde hep 56 57 kilolardaydim. Dogumda 92 kiloya ciktim simdide ara ara diyetle 63-70 arasiyim son 5 senedir. Eski kiyafetlerimi hala atmadim. Bende bazen uzuluyorum eskisi gibi degilim diye ama duzenli beslenme ve sporla cok rahat verebilirsin cunku lisede oss zamani 53 den 72 ye cikmistim ve unv ilk senesi 55 oldum. Bence sen diyet yaptigin icin bikmissin. Diyet yapma saglikli beslen illa sevmiyosun diye bir seyi yeme mesela. Sporda sevdigin birseyi yap ben yurumeyi cok severim gunde 7 km falan yururum. Bu sekilde hayatini normale koy ve olaya diyet olarak bakma yasam seklini degistir. O zaman kolay zayiflamak. Birde tahlil yaptir istersen ben bi ara hic zayiflayamiodum meger tiroitmisim. Ilac kullaniyorum

Para vermeden bilinç altı çalışmaları yap onları araştır. Videolar izle sen yemeği bir kaçış olarak görüyorsun.

Kilo vermek çok kolay şu adımları izle

1-) günde 2 lt su iç ( miden dolduğu için yemeyeceksin
2-) öğlen yemekten sonra sade bir Türk kahvesi iç metabolizmayı hızlandırır.
3-) hareket etmeye çalış su içmeye kalkmak bile hareket olsun sana.
4-) günde 8 saat uyku uyumaya çalış uyurken yemek yenmediği için zayıflarsın.

Yani kilo bi kenara da. Cips kola nedir ama ya? Yani ne maksatla alıyorsunuz bunları.
Bakin 33 yaşındayım. Boyum kısa . En çok 52 kilo oldum hayatımda.

Görüntü olarak kilolu ya da zayıf değilim. Ama göbek sorunum var. Su içsem öne fırlıyor.

Sizin gibi cips kola cikolata yesem ağır yaşamlara dönerim.

Evet tabiki aileden getirdiğimiz genetik mirasımız var. Bazılarımız yer kilo almaz.

Ama ben yersem alırım. Tatlı , şekerli, çikolata ya da bisküvi vb hiçbir şeyi yemiyorum. Kola belki senede 3 5 kere içiyorum. Kola severim ama zararlı olan şeyler bedenimden cok vicdanima dokunuyor .

Sağlıklıyım ben tutup da neden böyle şeylerle sağlığımı bozayim.

Midemi, böbreklerimi ciğerlerimi çok seviyorum
Onları yormak istemiyorum.

Mide yanması nedir biliyor musunuz mesela.ben reflu hastasiyim. En ufak bir asitte ya da acıda midem yanıyor. Midem yaninca sağlığın kiymeti geliyor aklıma.

Böbrek mesela. Birkac yüz gram ağırlığında ve sizin üzerinizdeki 80 kiloyu ayakta tutuyor. Ona zarar verirseniz ağırlığı yüzlerce kiloyu aşan ve asla bir böbrek etmeyen diyaliz makinelerine mecbur kalırsınız. Değer mi? Diyaliz makinesinin ayağına gitmeye, kendine pranga takmaya deger mi kola içmek? Asla değmez.

Sigara da aynı şey. Hem para kaybı hem pis kokusu ve hem de güzelin akcigerimi simsiyah kurumla isle doldurmaya değer mi? Yani sacma sapan sigaraya güzelim cigerimi neden feda edeyim. Zatürreye,koaha ve sonunda entübeye deger mi ? Akciğerim benim icin çok önemli. Çünkü ona muhtac olmadığım 1 dakikam bile yok.

Sacma sapan abur cuburları bi kenara birakin artık. Organlariniza değer verin. Siz olaya estetik acıdan bakiyorsunuz kimbilir organlariniz kilonuz nedeniyle ne kadar zorlaniyordur.

Sağlığınızın kıymetini bilin.

Bi daha bisküvi gofret cikolata ve özellikle cips ve kola alirken beni hatırlayın. Olur mu?

Benim eşim de benim gibiydi ama futbol topu gibi de değildi. Gönül tipe baksaydı kocamla hayatta evlenmezdim. Beyaz tenli renkli gözlü insanlara hayranken gayet esmer bir adamla evlendim. Evleneceğiniz insan karşınıza çıktığında tipten önce yüreğe vuruluyorsunuz.

Şok diyetler metabolizma katilidir. Öncelikle onlardan vazgeçin. 2.Sayfaya kendi başarı öykümün linkini bıraktım, okuyun. Annesi tarafından makarna yanında ekmek yemeye zorlanan bir çocuktum ben. İsterseniz azıcık irade yetiyor. Sebze yemeyi de sevmeye çalışın, çok lezzetli sebze yemekleri var. Yemeği anneniz yapıyor diye kolaya kaçmayın, kendiniz girin mutfağa, pilavı makarnayı kaşık hesabı yiyin. Başarabilirsiniz. Büyük su bardakları edinin, her öğün öncesi bir büyük bardak sı için, küçük yemek tabaklarımalın ve porsiyonlarınızı kendiniz hazırlayın. Asla ikinci tabak yemeği almayın. Açlık hissini durdurmak için düşük kalorili kuru meyvelerden alıp birer saat arayla iki üç parça meyve atın ağzınıza bol suyla birlikte. Dışarıda yiyecekseniz lahmacun yerine kebap seçin mesela, çok az bir ekmekle kebap tüketin... Gibi. Karbonhidratı olabildiği kadar aza indirip yerine protein koyun. Protein sadece et değildir bolca yumurta ve az yağlı peynir tüketebilirsiniz.

Iyide diyet yap cok degil oyle kilon bence tamam anliyorum kilo aliyosundur ama ciddi bir diyet yap ver kilo herkes seni gorunce vavvvvv desin:)))

165 boyunda 70 kiloyum. Normalde hep 56 57 kilolardaydim. Dogumda 92 kiloya ciktim simdide ara ara diyetle 63-70 arasiyim son 5 senedir. Eski kiyafetlerimi hala atmadim. Bende bazen uzuluyorum eskisi gibi degilim diye ama duzenli beslenme ve sporla cok rahat verebilirsin cunku lisede oss zamani 53 den 72 ye cikmistim ve unv ilk senesi 55 oldum. Bence sen diyet yaptigin icin bikmissin. Diyet yapma saglikli beslen illa sevmiyosun diye bir seyi yeme mesela. Sporda sevdigin birseyi yap ben yurumeyi cok severim gunde 7 km falan yururum. Bu sekilde hayatini normale koy ve olaya diyet olarak bakma yasam seklini degistir. O zaman kolay zayiflamak. Birde tahlil yaptir istersen ben bi ara hic zayiflayamiodum meger tiroitmisim. Ilac kullaniyorum
Gözüme çarpan tavsiye mesajlarının sahiplerine bisey sormak istiyorum. Cok şu içince wc ye gitme olayını nasıl çözüyorsunuz hanımlar? Özellikle çalışan hanımlar? Ben 2lt bile içsem gün icinde çok wc ye gidiyorum akşam vakitleri içsem bu sefer gece 2 kez wcye gidip uykum bölünüyor.

Çocukluğumdan beri kilo problemim var.Hiç bir zaman tıp gibi bir insan olamadım.Hayatım diyet yapmakla geçti.Kilo verdim ,geri aldım.Kilolu bir insan olarak gerek aile içinde gerek akrabalar arasında çocukluğumdan beri dışlandım.Yemek yemeyi sevdiğim için küçümsendim,oram buram büyük olduğu için eleştirildim.Dış görünüşüm güzel olmadığı için yerildim,suçlandım.Obezite sınırında bir insan değilim .Balık etin bi tık üstüyüm.
Kendime değer veremiyorum.Kilo da veremiyorum.Bir kilo alsam on kilo almış gibi hissediyorum.Diyet ve sporda bir düzen sağlayamıyorum.Kilo vermek kolay ama çabucak alacağımı bildiğim için artık Diyetisyene de gitmek istemiyorum.
Aşık olmayı,evlenmeyi bile erteliyorum.Etrafımdaki fit bayanları gördüğümde yerin dibine giriyorum.Giyinmeyi seviyorum ama her giydiğim kıyafeti üzerimde rahatça taşıyabilmek için bir şeyler yapmam gerekiyor.Kalçamı kapatmak için uuzn bir şeyler giymek,ya da toparlayıcı giymek vs. Gibi şeyler.
Kilomla ilgili daha çok travmalarım var. Lisedeyken 62 kilo olduğum için komşu kızı benimle dalga geçmişti.25 yaşında bir kadındı.Ergen olduğum için zaten aynalara küstüm ve iki ayda hiç bir şey yemeyerek 18 kilo verdim.Hastalandım.Bütğn değerlerim düştü.Hızla boyum uzuyordu ve bir anda durdu.bir yıl sonra hızla kilo aldım..Bir anda verdiğimin iki katını aldım..Ondan sonra arada diyet yapıp veren,ya da kilo alan kilosu sabit olmayan bir insan oldum.

Ya kilolu kızlar sevilmez mi,aşık olunmaz mu onlara,neden bu kadar üstlerine geliniyor..Bedenimi beğenmesem de kendimi seviyorum ama kilo veremiyorum.Çok yoruldum..😔
Şöyle söyliyim lütfen yanlış anlama fiziğimden bahsetmek değil amacım lakin ben ilkokulda 5. sınıfta başladım spora hentbol takımına başlamamla bu yaşlara kadar korudum hem fiziğimi hem sağlığımı. Ama fiziğin güzel denildiğin de bile ilk tepkim şu olmuştu ortaokulda '' o ne demek '' yemin ediyorum tek bildiğim fizik dersiydi o zaman için :) Ben her zaman sağlık için yaptım sporumu hiç dış görünüşümü düşünmedim önemsemedim bakmadım. Boyunun uzun olmasını bile bir avantaj olarak görmedim aksine sınıfta tek uzun ben olduğum için biraz kötü hissederdim sırık derlerdi. Çok zayıfsın, kilo al bi şeyler ye biraz dediler. Oysa ki kilom o kadar normal ki gerçekten ince denilmez demek istediğim zayıfı da kiloluya da balık etlisine de mankenine de her daim kulp bulup kalp kırarlar. İnsanlar kusur arar bu sadece bir yabancı değil ailenden biri bile düşünmez kırılır diye söyler durur. Spor salonuna giderdim sen ne diye gidiyorsun ki spora anlamıyorum gerçekten diye sitem ederler ama abartılı seviyeye gelmişti artık oysa ki dinç hissediyorum kendimi sporla asla kas yapmak zayıflamak için gitmedim. Yemeği de severim sağlıklı beslenmeyi de. Ama eleştirildiğim zamanlar da oldu. Üst dudağım yok denecek kadar incedir '' kız dudağın da yok senin ya botoks yap bari '' derler. Lan bırak yüzümü götümü kaşımı sanane memnunum ki böyle devam ediyorum :D O yüzden lafını ver kim olursa olsun fizik senin kilo senin istediğin gibi yaşa.

Gözüme çarpan tavsiye mesajlarının sahiplerine bisey sormak istiyorum. Cok şu içince wc ye gitme olayını nasıl çözüyorsunuz hanımlar? Özellikle çalışan hanımlar? Ben 2lt bile içsem gün icinde çok wc ye gidiyorum akşam vakitleri içsem bu sefer gece 2 kez wcye gidip uykum bölünüyor.
Tuvalete gitme olayını tuvalete giderek cözüyoruz. Sürekli tuvalete git gel böylelikle spor yapmış oluyoruz 🤣

Hiç bir zaman kilo problemi olan biri değildim. Hatta çok zayıf olduğum zamanlarda benimle alakalı da çok yorum yapan / kendince dalga geçen oldu.
Sonra doğum yaptım. O dönemde yine hemen eski halime geldim , çünkü depresyon geçirdim.
Ama sonrasında atlatınca duygusal olarak yemeye başladım ve sonrasında +12 gibi kilo aldım.
Bu sefer de nasıl bu kadar kilo aldın , yaşlı duruyorsun falan dediler :) ee abla sen beni zayıfkende beğenmiyordun, şimdi de beğenmiyorsun ?
Şimdilerde 4 kg geri verdim. Diyet asla yapamıyorum , o yüzden aralıklı oruç yapıyorum. Saat 16.00 dan sonra ağzıma lokma koymuyorum. Sabah 10 dan evvelde kahvaltı yapmıyorum. Tatlıyı mesela haftda 1 kez yiyorum. Dünya da ki en zor şeylerden biri diyet yapmak. Onun yerine yeme aralıklarını belirlemek ve haftada 2 gün (en az) termal takım giyip yürüyorum. Biraz azmetmek gerekiyor.

Aynı boy ve kilodayız, çevrenin bu konuyu bu kadar irdelemesi senin izin vermen yüzünden, bunca yıl hiç bir şekilde çevre baskısı yaşamadım, hayatımda hep bana aşık olmuş insanlar olmuştur demek istediğim bu senin enerjin ve özgüveninle ilgili. 44 yaşındayım, şunu bilki geçen her 10 yılda vücut biraz daha üzerine koyuyor, metabolizman yavaşlıyor ve vücut şeklin değişiyor. O yüzden önlem almalısın, iki ay önce bir anda ne olduğunu anlamadan 86 kiloyu gördüm, ekmeği ve yardımcı yemekleri kestim, diyet yapmıyorum , iki ayda 80 e düştüm tekrar, depresyona girmeyecek şekilde yediklerimi kısıyorum, eşimle de ortak kararla evde bazı alışkanlıklarımızı değiştirdik, bu işi bir depresyon meselesi haline getirme ama 40 yaş sonrasına da bırakma, yaş ilerledikçe daha da zorlaşıyor çünkü

Şöyle yapıyorum bi kere tuvalete gitmekten gocunma çok iyi bişi böbreklerin çalışması içinde tutarsan kilo yapar. Gece yatarken içme yoksa tuvalete kalkarsın. Ben işe geliyorum -Çeşme suyu kullanılıyorsa çeşmeden- kullanılmıyorsa 1.5 lt su alıyorum önüme koyuyorum. Bitirene kadar ister 1 saat ister 2 saat. Akşama kalmaz diye bekleme vücut depoluyor zaten. Sonra en az 2 kere idrar a çıkıyorsun 1 saate 1.5 lt su içtin mi. Aynı zamanda karnını da saat yönünde sev çaktırmadan biraz büyük tuvaletin de gelir. Büyük tuvaletini sakın tutma hemen yap kilo verdirir. İş yerinde de sorun olmaz bi kaç kez tuvalete gitmen. Ben yoğun yerlerde bile tuvalete gidebiliyorum 5 dk. Ne olacak. Bunlar kilo verdirir.Zaten tuvalete gitmeye üşenirsen kilo alınıyor

Mesane bir süre sonra buna uyum sağlıyor. En fazla bir hafta sık tuvalete gidersiniz sonra normalleşir. Suyu bölebilirsiniz. Sabah uyanır uyanmaz 400ml'lik bir barda için evden çıkmadan lavaboya gidersiniz zaten. 3 öğün 1200 ml yapar. Aralarda da 200lük 2 bardak gece yatmadan mutlaka bir 400lük içerim ben durumu kurtarır. 2 litre çok değil ben 3 litre içmeye çalıştım bir ara o gerçekten zorlayıcı oluyor. Su bardağınızı büyütün.

1.si fazla kilonuz yok kendinizi üzmeyin aralıklı oruca başlayın hem sağlıklı hem kalıcı kilo veriliyor.
Kilo alıp verip metabolizmamızı bozuyoruz çoğumuzun sorunu bu. Ama aralıklı oruç çok ise yarıyor bu konuda.
2.si bunlar için dertlenmeyin. İnsanlar nelerle uğraşıyor.

Şimdi siz demişsiniz karşıdaki insandan fit olmasını bekliyorum diye ee başka insanlar da sizden bekleyebilir. Sonuçta beden her şey değildir evet. Mesela göbekli bir adam vardır, çok iyi anlaşıyorsunuzdur sırf göbekli diye adamı elemezsiniz. Ama adam fit olsaydı da daha bir mutlu olmaz mıydınız bunun gibi düşünün. Yani bu isyan bana biraz saçma geliyor. Bedenine değer veren, irade sahibi biri size daha çekici gelecektir ister istemez. Bu titizliği ve özeni bana olan sevgisinde de yaşayışımızda da göreceğiz diye düşünür insan.

Şimdi siz diyorsunuz kremalı kahveyi severim. Filmi cips olmadan izleyemem. Verdiğim kiloları zaten alırım. Böyle düşünüp kendinize inanmazsanız bu iş zaten olmaz. Mesela cips yemeyi kesin, kremalı kahve yerine filtre kahve için. Bunları yapmanız lazım. Cheat day dediğimiz günlerde yine az miktar cips falan yiyin. Ama gündelik yaşamınızda olmasın bu besinler. Emin olun yemeyince o cheat daylerde yemediğiniz yemekler daha güzel geliyor. Sırf bunun için bile sağlıklı beslenilir.

Size tavsiyem bir takvim çıkarın. 90 günlük olsun. Ben 90 gün boyunca hareket edeceğim, az ve sağlıklı besleneceğim diye düşünün. Her gün de oraya tik atın. Emin olun bir daha isteseniz de sağlıklı beslenmeyi bırakamaz, müptelası olursunuz.

Aile evinde kalıyorum demişsiniz. Aileden ayrı kendi yemeğinizi pişirebilirsiniz. Yani sonuçta konu sağlık kim karşı çıkabilir ki buna. Ama hem öğretmensiniz hem de 31 yaşındasınız. Bana kalırsa artık kendi evinize çıkın

Yine linç yiyecem ama bir sağlık sorunu yoksa herkes kilo verebilir ve sağlıklı kiloda kalabilir eğer isterse. Boğazınızı tutacaksınız, hareket edeceksiniz bu kadar basit.

Kilo diyetle verilir belki ama diyetle korunmaz. Diyet psikolojik olarak ömür boyu sürdürülebilecek bir şey değil çünkü. Sağlıklı ve dengeli beslenmeyi hayatının normali haline getiren herkes kilo verir ve kilosunu korur.

Bundan 8-10 sene önce sadece granül kahveyi hayatımdan çıkardım, yerine filitre kahve koydum ve bikaç ay içinde 3-5 kilo gitti. Bu kadar minik bir değişiklik bile bu kadar büyük etki yaratıyorken paketli gıdaları hayatınızdan çıkartırsanız neler olur hayal edin.
granül kahve kilo aldırıyor mu? nescafe yanii:110::110: ben günde 2-3 fincan içiyorum, sütlü. Beni tok tutuyor diye

Benim bir tanıdığım, 1.80 boylarında bir kadın ve kilosu da 200ün üstünde. Yani şöyle söyleyeyim, arabanın ön koltuğunu iyice geriye itince zor bela sığabiliyor. Ben onu hep çok güzel bir kadın olarak gördüm çünkü hayat dolu bir insan, gözlerinin içi ışıldıyor ve kolayca sosyalleşir. Eşi de yaşına göre oldukça yakışıklı ve kibar bir adam. Karısının gözünün içine bakar öyle sever. Çünkü kadın en başta kendini seviyor. Sevmenin, sevilmenin kiloyla alakası yok. İnsan önce kendini sevmeli derlerdi, ben o kadında canlı canlı gördüm bunu. Verebiliyorsanız sağlık için kilo verirsiniz tabi ki ama zayıf da olsa kilolu da olsa bu sizin bedeniniz, onu olduğu gibi kabullenin. Yoksa zayıflamakla bitmiyor bu duygular. Biliyorum söylemesi kolay ama telkinler falan deneyin, umarım başarirsiniz 🤗

Back