Yani kilo bi kenara da. Cips kola nedir ama ya? Yani ne maksatla alıyorsunuz bunları.
Bakin 33 yaşındayım. Boyum kısa . En çok 52 kilo oldum hayatımda.
Görüntü olarak kilolu ya da zayıf değilim. Ama göbek sorunum var. Su içsem öne fırlıyor.
Sizin gibi cips kola cikolata yesem ağır yaşamlara dönerim.
Evet tabiki aileden getirdiğimiz genetik mirasımız var. Bazılarımız yer kilo almaz.
Ama ben yersem alırım. Tatlı , şekerli, çikolata ya da bisküvi vb hiçbir şeyi yemiyorum. Kola belki senede 3 5 kere içiyorum. Kola severim ama zararlı olan şeyler bedenimden cok vicdanima dokunuyor .
Sağlıklıyım ben tutup da neden böyle şeylerle sağlığımı bozayim.
Midemi, böbreklerimi ciğerlerimi çok seviyorum
Onları yormak istemiyorum.
Mide yanması nedir biliyor musunuz mesela.ben reflu hastasiyim. En ufak bir asitte ya da acıda midem yanıyor. Midem yaninca sağlığın kiymeti geliyor aklıma.
Böbrek mesela. Birkac yüz gram ağırlığında ve sizin üzerinizdeki 80 kiloyu ayakta tutuyor. Ona zarar verirseniz ağırlığı yüzlerce kiloyu aşan ve asla bir böbrek etmeyen diyaliz makinelerine mecbur kalırsınız. Değer mi? Diyaliz makinesinin ayağına gitmeye, kendine pranga takmaya deger mi kola içmek? Asla değmez.
Sigara da aynı şey. Hem para kaybı hem pis kokusu ve hem de güzelin akcigerimi simsiyah kurumla isle doldurmaya değer mi? Yani sacma sapan sigaraya güzelim cigerimi neden feda edeyim. Zatürreye,koaha ve sonunda entübeye deger mi ? Akciğerim benim icin çok önemli. Çünkü ona muhtac olmadığım 1 dakikam bile yok.
Sacma sapan abur cuburları bi kenara birakin artık. Organlariniza değer verin. Siz olaya
estetik acıdan bakiyorsunuz kimbilir organlariniz kilonuz nedeniyle ne kadar zorlaniyordur.
Sağlığınızın kıymetini bilin.
Bi daha bisküvi gofret cikolata ve özellikle cips ve kola alirken beni hatırlayın. Olur mu?