• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilolarım,duygularım..

Mutlu2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2019
2.204
1.517
133
34
Çocukluğumdan beri kilo problemim var.Hiç bir zaman tıp gibi bir insan olamadım.Hayatım diyet yapmakla geçti.Kilo verdim ,geri aldım.Kilolu bir insan olarak gerek aile içinde gerek akrabalar arasında çocukluğumdan beri dışlandım.Yemek yemeyi sevdiğim için küçümsendim,oram buram büyük olduğu için eleştirildim.Dış görünüşüm güzel olmadığı için yerildim,suçlandım.Obezite sınırında bir insan değilim .Balık etin bi tık üstüyüm.
Kendime değer veremiyorum.Kilo da veremiyorum.Bir kilo alsam on kilo almış gibi hissediyorum.Diyet ve sporda bir düzen sağlayamıyorum.Kilo vermek kolay ama çabucak alacağımı bildiğim için artık Diyetisyene de gitmek istemiyorum.
Aşık olmayı,evlenmeyi bile erteliyorum.Etrafımdaki fit bayanları gördüğümde yerin dibine giriyorum.Giyinmeyi seviyorum ama her giydiğim kıyafeti üzerimde rahatça taşıyabilmek için bir şeyler yapmam gerekiyor.Kalçamı kapatmak için uuzn bir şeyler giymek,ya da toparlayıcı giymek vs. Gibi şeyler.
Çok yoruldum ve sıkıldım.Tombik olmak suç mu?Bu arada boyum 163 cm kilom 79-80
Kilomla ilgili daha çok travmalarım var. Lisedeyken 62 kilo olduğum için komşu kızı benimle dalga geçmişti.25 yaşında bir kadındı.Ergen olduğum için zaten aynalara küstüm ve iki ayda hiç bir şey yemeyerek 18 kilo verdim.Hastalandım.Bütğn değerlerim düştü.Hızla boyum uzuyordu ve bir anda durdu.bir yıl sonra hızla kilo aldım..Bir anda verdiğimin iki katını aldım..Ondan sonra arada diyet yapıp veren,ya da kilo alan kilosu sabit olmayan bir insan oldum.

Ya kilolu kızlar sevilmez mi,aşık olunmaz mu onlara,neden bu kadar üstlerine geliniyor..Bedenimi beğenmesem de kendimi seviyorum ama kilo veremiyorum.Çok yoruldum..😔

Çocukluğumdan beri kilo problemim var.Hiç bir zaman tıp gibi bir insan olamadım.Hayatım diyet yapmakla geçti.Kilo verdim ,geri aldım.Kilolu bir insan olarak gerek aile içinde gerek akrabalar arasında çocukluğumdan beri dışlandım.Yemek yemeyi sevdiğim için küçümsendim,oram buram büyük olduğu için eleştirildim.Dış görünüşüm güzel olmadığı için yerildim,suçlandım.Obezite sınırında bir insan değilim .Balık etin bi tık üstüyüm.
Kendime değer veremiyorum.Kilo da veremiyorum.Bir kilo alsam on kilo almış gibi hissediyorum.Diyet ve sporda bir düzen sağlayamıyorum.Kilo vermek kolay ama çabucak alacağımı bildiğim için artık Diyetisyene de gitmek istemiyorum.
Aşık olmayı,evlenmeyi bile erteliyorum.Etrafımdaki fit bayanları gördüğümde yerin dibine giriyorum.Giyinmeyi seviyorum ama her giydiğim kıyafeti üzerimde rahatça taşıyabilmek için bir şeyler yapmam gerekiyor.Kalçamı kapatmak için uuzn bir şeyler giymek,ya da toparlayıcı giymek vs. Gibi şeyler.
Kilomla ilgili daha çok travmalarım var. Lisedeyken 62 kilo olduğum için komşu kızı benimle dalga geçmişti.25 yaşında bir kadındı.Ergen olduğum için zaten aynalara küstüm ve iki ayda hiç bir şey yemeyerek 18 kilo verdim.Hastalandım.Bütğn değerlerim düştü.Hızla boyum uzuyordu ve bir anda durdu.bir yıl sonra hızla kilo aldım..Bir anda verdiğimin iki katını aldım..Ondan sonra arada diyet yapıp veren,ya da kilo alan kilosu sabit olmayan bir insan oldum.

Ya kilolu kızlar sevilmez mi,aşık olunmaz mu onlara,neden bu kadar üstlerine geliniyor..Bedenimi beğenmesem de kendimi seviyorum ama kilo veremiyorum.Çok yoruldum..😔
Hic üzülmeyin lütfen..eğer mümkünse biraz fazla yürüyüş yapın .

Biraz sporla desteklesen aslında çok aşırı kilon yok.
Verilmeyecek bir durum değil.
Hem seni sen olduğun için sevenle olursan inan bana rakamlar çok ütopik kalıyor.
Herkes çok güzel birini zaten sever.

Önemli olan kalbini seveni bulmaktır. :KK200::KK200:

Kilonuz aşırı degil sizi bu kadar rahatsız etme sebebi bölgesel yaglanma olabilir bu da diyetle çözülmez spor hareket şart bende hayatım boyunca hiç zayıf biri olamadım hatta kiloya müsait oldugum için çocuktan sonra şişer vs tarzı söylemler oldu ama tam tersine çocuktan sonra daha çok zayıfladım kilo verip geri almamak için beslenme şeklini degiştirmek gerekir bi dönem diyet yapıp sonra beslenme olarak dikkat edilmeyince alınıyor ayrıca aç kalınarak kilo vermek saglıklı sonuçlar bırakmaz geri hızlı alma sebebiniz bu çünkü aç kalınca vücut hücreleri kendini korumaya alıyor vücut sürekli aç kalacakmış gibi yemeye başlayınca 2 katı depolama yapıyorlar açlıga hazır olmak için güzel Bi beslenme şeklini hayatınıza adapte ederek istediginiz elde edebilirsiniz hemde bu şekilde kendinizi çogu şeyden mahrum bırakmaya gerek kalmadan istedigini yiyerek yapılabilecek şeyler bunlar

Para vermeden bilinç altı çalışmaları yap onları araştır. Videolar izle sen yemeği bir kaçış olarak görüyorsun.

Kilo vermek çok kolay şu adımları izle

1-) günde 2 lt su iç ( miden dolduğu için yemeyeceksin
2-) öğlen yemekten sonra sade bir Türk kahvesi iç metabolizmayı hızlandırır.
3-) hareket etmeye çalış su içmeye kalkmak bile hareket olsun sana.
4-) günde 8 saat uyku uyumaya çalış uyurken yemek yenmediği için zayıflarsın.

Kilonuz aşırı degil sizi bu kadar rahatsız etme sebebi bölgesel yaglanma olabilir bu da diyetle çözülmez spor hareket şart bende hayatım boyunca hiç zayıf biri olamadım hatta kiloya müsait oldugum için çocuktan sonra şişer vs tarzı söylemler oldu ama tam tersine çocuktan sonra daha çok zayıfladım kilo verip geri almamak için beslenme şeklini degiştirmek gerekir bi dönem diyet yapıp sonra beslenme olarak dikkat edilmeyince alınıyor ayrıca aç kalınarak kilo vermek saglıklı sonuçlar bırakmaz geri hızlı alma sebebiniz bu çünkü aç kalınca vücut hücreleri kendini korumaya alıyor vücut sürekli aç kalacakmış gibi yemeye başlayınca 2 katı depolama yapıyorlar açlıga hazır olmak için güzel Bi beslenme şeklini hayatınıza adapte ederek istediginiz elde edebilirsiniz hemde bu şekilde kendinizi çogu şeyden mahrum bırakmaya gerek kalmadan istedigini yiyerek yapılabilecek şeyler bunlar
Psikoloğum da benzer şeyleri söyledi aslında.Duygusal beslenme bozukluğum olduğumu düşünüyordum.Buna benzer bir durum gözlemleyemediğini,yaşam tarzında değişikliklere gitmem gerektiğini söyledi.Diyetisyenden ziyade fonksiyonel tıp uzmanından yardım alabileceğimi söylemişti..Duygularım değil beynim açlık sinyali veriyormuş,bu da glutenden veya karbonhidrattan kaynaklanıyor olabilirmiş.Bunları bir süre unutturmam gerekirmiş.
On beş gün uyguladım,işe de yaradı..tatile gidince dengem yine bozuldu.Bu tatiller,misafirlikler dengemi bozuyor hep.Bir anda midem açılmaya başlıyor tekrardan.

Öyle aşırı ötesi bir kilonuz yok katı diyetler yapmadan da yavaş yavaş kilo verebilirsiniz. Ayda vereceğiniz 1 kilo yılda 12 kilo yapar küçük görmeyin.

Mesela hayatınıza hafif dokunuşlar ekleyin yürüyüş yapın akşam 6 7 den sonra sadece sıvı beslenin sadece bunları yapıp yediklerini azaltmasanız bile kilo verebilirsiniz.

Ayrıca aşkın sevginin kiloyla alakası yok.

Genelde görüştüğüm kişilerin ne giydiklerini ve nasıl göründüklerini pek hatırlamam , hatta bazen soran olur saçımı kestirdim nasıl olmuş diye bense farketmedim dediğimde bozulan oluyor. Keşke insanlar karşındakileri sadece bir birey olarak görebilse. Bir çok insan diğerini dış görünüşüne göre değerlendiriyor , bu çok yanlış. Karşındakinin kalbini göremiyorsan ve hissedemiyorlar dış görünüşü hiç şey ifade etmiyor. Bence bunları kafanıza takmayın , herzaman etrafınızda çok meraklı ve burunlarını her yere sokmayı seven insanlar olucaktır onları görmezden gelin.

Psikoloğum da benzer şeyleri söyledi aslında.Duygusal beslenme bozukluğum olduğumu düşünüyordum.Buna benzer bir durum gözlemleyemediğini,yaşam tarzında değişikliklere gitmem gerektiğini söyledi.Diyetisyenden ziyade fonksiyonel tıp uzmanından yardım alabileceğimi söylemişti..Duygularım değil beynim açlık sinyali veriyormuş,bu da glutenden veya karbonhidrattan kaynaklanıyor olabilirmiş.Bunları bir süre unutturmam gerekirmiş.
On beş gün uyguladım,işe de yaradı..tatile gidince dengem yine bozuldu.Bu tatiller,misafirlikler dengemi bozuyor hep.Bir anda midem açılmaya başlıyor tekrardan.
Anlıyorum bende duygusal olarak yemeye koşan biriydim sonra bu halimden mutlu değilim diyerek spor a ve farklı şekilde beslenmeye başladım önceden ekmek hiç yemiyor sadece ekmeksiz yenmeyecek bir yemek olursa onunla az miktarda yiyordum açıkcası yokluğunu hiç aramadım ekmeksiz mutluydum makarna ve pilav tarzı şeyleri çok severdim o dönem ekmegi bırakınca bu sevgi de gitti hala üstünden 6 yıl geçti makarna pilav yemem bırakmadığım tek makarna pilav türü şey Şehriye salatası onu da bol Yeşillikli yapıyorum ben beslenme olarak belli bi dönemden sonra kendime göre bi şekilde beslenmeye başladım herşeyden yiyorum tatlı, hamburger vs ama bunun düzenini kendime göre ayarlıyorum hiçbir zaman diyeti bi şeylerden mahrum kalmayı kuralları seven biri olamadım bu yüzden klasik diyet bana göre degil ama spor yaptım hayatıma hareketi ekledim ve duygusal olarak açlık oldugunda kendimi farklı şeylere yönlendirdim bi zaman sonra zaten o durum da geçiyor açlık hissetmiyorsun her boşlukta yemege koşmuyorsun ama başlarda sıkı durmak gerekiyor kararlı olmalısın aşırı bi kişon yok öncelikle bunu kabul et kilo demek çirkinsin sevilmeyeceksin demek de degil önce sen kendini sev sonrası geliyor

Öğrenilmiş çaresizlik oldu aslında.O basküldeki sayı 79-80 arasında geziyor.Bir türlü 78 olmuyor.Pes edip sarılıyorum cipse kolaya ben de..Zaten acı çekiyorum bari sen yapma baskül ..
Ilk 1 hafta zordur.sonra alisiyorsun.mesela ben tatliyi çok severim.1 ay hiç tatlı yemedim.çayı sevmem,icsem bile şeker atmadım.colayi severim.2 ay hiç icmedim. Sonra aramiyorsun zaten.onlarsiz da yaşanacağını anlıyorsun.sadece 1 hafta sabir

Yine linç yiyecem ama bir sağlık sorunu yoksa herkes kilo verebilir ve sağlıklı kiloda kalabilir eğer isterse. Boğazınızı tutacaksınız, hareket edeceksiniz bu kadar basit.

Kilo diyetle verilir belki ama diyetle korunmaz. Diyet psikolojik olarak ömür boyu sürdürülebilecek bir şey değil çünkü. Sağlıklı ve dengeli beslenmeyi hayatının normali haline getiren herkes kilo verir ve kilosunu korur.

Bundan 8-10 sene önce sadece granül kahveyi hayatımdan çıkardım, yerine filitre kahve koydum ve bikaç ay içinde 3-5 kilo gitti. Bu kadar minik bir değişiklik bile bu kadar büyük etki yaratıyorken paketli gıdaları hayatınızdan çıkartırsanız neler olur hayal edin.

Düzen olmasa da sporu birakma bence sadece kilo vermek için bir zorunluluk gibi gorme spor yapmayi ruhuna da iyi gelir, insan kendini daha iyi ve dinç hissediyor.

Benim kilo almak ya da vermek gibi derdim hedefim yok ona rağmen bazen salıyorum yapmak istemiyorum ve o ara kendimi zorlamiyorum. Sonra tekrar devam ediyorum yani insanin modu degişebilir robot gibi olmak zorunda degilsin bir kere duzeni kacirdin diye hemen birakayim bir daha yapmayayim nasilsa olmuyor deme.

Kitap okumak bile boyle bazen ardi ardina kitap bitirirken bazen bir kitap bitmiyor boyle şeyler olur. 🙄 Hemen vazgeçme duzen olmadi diye. Yapmak istediklerine bir başla ara vermek istediginde ara ver sonra tekrar dene, başla.

Birde yemeğe harcayacagin para ile başka şeyler yapabilirsiniz. Zayifladikca yeni kıyafet almak.kozmetik ürünleri almak.evinizin bir ihtiyacını almak gibi.bazen canım birşey yemek istediğinde almiyorum.onun yerine kumbaraya para atiyorum😆 parça parça alınca yemeğe ne kadar harcadığımız belli olmuyor.az geliyor.ama 1 ay sonra aslında ne kadar çok harcadığını goruyorsun.hemde gereksiz yere

Ilk 1 hafta zordur.sonra alisiyorsun.mesela ben tatliyi çok severim.1 ay hiç tatlı yemedim.çayı sevmem,icsem bile şeker atmadım.colayi severim.2 ay hiç icmedim. Sonra aramiyorsun zaten.onlarsiz da yaşanacağını anlıyorsun.sadece 1 hafta sabir
Bense şekeri hayatımdan tamamen çıkardım. Yıllardır bal yiyorum mesela , kahvaltıda tereyağı bal sandviçe kahve (enteresan karışım 🙃) ama onu bir türlü çıkartamıyorum. Şeker sigara içki gibi müptelalık yapıyor, yemek istedikçe yiyorsunuz. Bırakması zor ama tekrar alışması bir okadar kolay 😒

asıl sorun kilo değil duyguların. Benim öykümde seninki gibi. Artık devamlı kilo alıp vermekten, tıkınırcasına yemekten , zayıflasamda kendimi normal hissedememekten yoruldum. 165 boy 94-95 civarı bir kilom var. 27 yaşındayım bu konuda o kadar mücadele ettim. Artık psikolog ile görüşmeye başladım. Maddi olarak imkanın varsa , çalışıyorsan alanında uzman bir psikolog ile çalışmanı tavsiye ederim. Kilo alınır verilir önemli olan olan bizim mutluluğumuz:)

Yine linç yiyecem ama bir sağlık sorunu yoksa herkes kilo verebilir ve sağlıklı kiloda kalabilir eğer isterse. Boğazınızı tutacaksınız, hareket edeceksiniz bu kadar basit.

Kilo diyetle verilir belki ama diyetle korunmaz. Diyet psikolojik olarak ömür boyu sürdürülebilecek bir şey değil çünkü. Sağlıklı ve dengeli beslenmeyi hayatının normali haline getiren herkes kilo verir ve kilosunu korur.

Bundan 8-10 sene önce sadece granül kahveyi hayatımdan çıkardım, yerine filitre kahve koydum ve bikaç ay içinde 3-5 kilo gitti. Bu kadar minik bir değişiklik bile bu kadar büyük etki yaratıyorken paketli gıdaları hayatınızdan çıkartırsanız neler olur hayal edin.
Granül kahve kilo mu yapıyormuş ? İlk kez duyuyorum 🙄

Granül kahve kilo mu yapıyormuş ? İlk kez duyuyorum 🙄
Çok emin değilim ondan. Ben şekerli içiyordum. Kilo sebebiyle değil zararları yüzünden bıraktım zaten. Ama filitre kahve metabolizmayı hızlandırıyor. Bu da dolaylı olarak kilo verdiriyor.

Sabah daha bi gözüm kapalıyken kahve demliyorum ben 😂

Back