- 31 Temmuz 2015
- 8
- 1
- 29
-
- Konu Sahibi esrayilmaz19o7
Aramızda 1 yaş var, o yüzden seni anlayabiliyorum az çok.Lütfen moralini bozma. Benim çevremdeki çoğu insan bu durumu yaşıyor. Diyet yapıyorlar, spor yapıyorlar ama değişim yok. O yüzden bence en iyisi bir diyetisyene görünmek. Bu, bugünkü 2. yazışım olacak ama tanıdığım birisi 1 ay sadece salata yedi. Hepimiz kilo vereceğini düşündük ama hiçbir şey olmadı. Daha sonra diyetisyene gitti ve insülin direncinin olduğu ortaya çıktı. (Meğerse insülin direnci, kilo vermesini engelliyormuş. Önemli olan az yemesi değil doğru yemesiymiş.) Diyetisyenin verdiği yemek listesini uyguladı ve 10 kilodan fazla verdi. Hem de spor yapmadan.
Bence eğer gidebiliyorsan bir diyetisyene görün. Belki sende de böyle bir durum vardır.
Öncelikle tesekkur ederim ılgın için canım.
Bir suru test yaptılar fakat sonunda doktor kilo vermene engel bir durum yok demişti. Bir kez daha farklı bir doktora gorunmem lazım sanırım gerçi aradan 2 sene geçti nerdeyse. Bunaldim yağlı yağlı dolanmaktan devamlı Zayıflamak için birşeyler yapmaya çalışmaktan diyetisyene gidicem artık ama nasıl uygulycam bilmiyorum yurt da kalıyorum okul açıldığı zaman uygulamam da zor olucak
Her şey aslında çok basit
karbonhidratı kes
spor salonuna yazıl
protein ve yağ ağırlıklı beslen
10 liralık Canan Karatay ın karatay diyeti kitabını okursanız diyetisyenlere para dökmenize ihtiyaç kalmaz
Aslında her şey söylediğiniz gibi basit değil... Belki sizde iyi sonuç vermiş olabilir bunlar ama karbonhidrat vücut için gerekli. O yüzden hepsinin birbirini dengeleyecek şekilde alınması gerekiyor. Gidip yağ ağırlıklı beslenilirse çoğu kişi kilo vermez, tam tersi kilo alır.
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım.Insanların zihinlerini bulandırmayalım.Sizi kitaplara yönlendiriyorum.Yanlış bilgi veriyorsunuz
Bence de bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım. 1 tane - ya da kaç taneyse artık - kitap okumakla bu işin profesörü olunmuyor. Kaldı ki önerdiğiniz kitap birçok doktor tarafından önerilmeyen bir kitap. Sizde işe yaradı diye başkalarında da işe yarayacak diye bir şey yok. "Şunu kes, bunu bolca al." demek mantıksız ve diyetisyenler bunu kabul etmiyor. Çok kilolu insanlara bile "Karbonhidratı kes." denilmiyor çoğu zaman. Bence okuduğunuz kitaplara çok fazla güvenmeyin. Sonuçta herkes az çok bir şey okumuştur. Herkes orada yazılanları yapsa o zaman hepimizin fit bir vücudu olması gerekirdi.
Okuduğum kitap sayısına nasıl vakıf oldunuz anlayabilmiş değilim.Klavye başından posta gazetesi ile alim olunmuyor insanlara faydalı olmak yerine kendi çelişkilerinizle insanlara yardımcı olamazsınız.Gereksiz yorumlara girmeyin