• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

selam pkodaşlarım:16:
bugün süper bir doktor buldum ona muayene oldum.
o kadar olumlu konuştu ki sırtımdan tonlarca yük inmiş gibi hissettim.
pko olmak bir nevi şans dedi çünkü yumurta rezervlerimiz çokmuş, ufak bir müdahale ile hemen gebe kalabilirsin dedi.
eşimin sonuçları da süpermiş normalin 5 katıymış:9:
rahim çok temiz çok güzel dedi. dirençli bir pko değilsin dedi.:21:
folik asit başladı:21:
kilo konusuna gelince zayıflarsam elbette faydası olacağını söyledi, yağlar hormon dengesini bozabilirmiş.
ama illaki zayıfla da gel demedi, ben zaten uğraştığımı söyledim.
tamam devam et dedi, yürüyüş muhakkak yap dedi her şeye yumurtlamaya bile fayda ediyor dedi.
sakın stres yapmayın hallederiz bir sıkıntı yok dedi:46:

kan aldılar bir kaç hormona bakacak sonra telefonla bana dönecekmiş.
muayene esnasında büyümüş bir yumurta gördü belki bu çatlayabilir dedi.
takibe alıcaz dedi.
önümüzdeki ay sanırım klomen başlayacak hormon sonuçlarından sonra beni yönlendirecek.
işte böyle:31:

ocean nasıl sevindimm anlatamamm...inanmayacaksın belki gözlerim doldu...rabbime şükürler olsunn..allah o dr danda razı olsunnn...
canım inşallahh o yumurtan gelişir ve bebeğin olur o...hiç klomene bile gerek kalmazz belkidee...sen yinede diyete devam et sakın bırakmaaa...

bizede yaz burdan muhakkak...takibindeyimmm..inş bende bu ay başlıcam dr bulamadım hala ama inş işim ras giderr...

Ooooo, topik canlanmış :D Nasılsınız kızlar :D BeyazBulut hoşgeldin :D Destek, gaz, paylaşım ne ararsan burada mevcut :D Sıkıntılarımız ortak olduğu için paylaşımımız da fazla oluyor haliyle.

Kızlar bir şey soracağım. Daha önceden sormayı unutmuşum :D Size glukofeni kadın doğumcu mu reçeteledi yoksa endokrin uzmanı mı? İlk çıkan sonuçlar iyi, şeker metabolizması biraz bozulmuş dedi endokrin uzmanı (bahsettiği şey de muhtemelen insülin direnci) yalnız bir şey vermedi bunun için. Diyetisyene postaladı :60: Ben de sınavdan sonra gideceğim. Randevularını haftabaşı veriyorlarmış.

Ooooo, topik canlanmış :D Nasılsınız kızlar :D BeyazBulut hoşgeldin :D Destek, gaz, paylaşım ne ararsan burada mevcut :D Sıkıntılarımız ortak olduğu için paylaşımımız da fazla oluyor haliyle.

Kızlar bir şey soracağım. Daha önceden sormayı unutmuşum :D Size glukofeni kadın doğumcu mu reçeteledi yoksa endokrin uzmanı mı? İlk çıkan sonuçlar iyi, şeker metabolizması biraz bozulmuş dedi endokrin uzmanı (bahsettiği şey de muhtemelen insülin direnci) yalnız bir şey vermedi bunun için. Diyetisyene postaladı :60: Ben de sınavdan sonra gideceğim. Randevularını haftabaşı veriyorlarmış.

ya benıde endokrıne sev edecektı drum ama 2. kez gıttım ugrastırmayın benı dıye recete yazdı verdı :D aıle hekımınde yazabılıyor cnm

canımm bana ilk kadın doğum verdi sonra endokrinnn...endokrin glukofen yanında bide b 12 verdi..glukofen besinlerdeki b12 emilimini durduruyor dedi ama almadımm.....diyetisyenn vız gelir trıs giderr...bence bu motivasyonda ilerlersen hiçde gerek yok...benim alttaki cetvel şaka değil gerçekk...ben onca kiloyu burda böle verdim...ama illa gitmek istiyorsan git bi fikir al otur konuş listeni al sonra gitmezsinnn

selam pkodaşlarım:16:
bugün süper bir doktor buldum ona muayene oldum.
o kadar olumlu konuştu ki sırtımdan tonlarca yük inmiş gibi hissettim.
pko olmak bir nevi şans dedi çünkü yumurta rezervlerimiz çokmuş, ufak bir müdahale ile hemen gebe kalabilirsin dedi.
eşimin sonuçları da süpermiş normalin 5 katıymış:9:
rahim çok temiz çok güzel dedi. dirençli bir pko değilsin dedi.:21:
folik asit başladı:21:
kilo konusuna gelince zayıflarsam elbette faydası olacağını söyledi, yağlar hormon dengesini bozabilirmiş.
ama illaki zayıfla da gel demedi, ben zaten uğraştığımı söyledim.
tamam devam et dedi, yürüyüş muhakkak yap dedi her şeye yumurtlamaya bile fayda ediyor dedi.
sakın stres yapmayın hallederiz bir sıkıntı yok dedi:46:

kan aldılar bir kaç hormona bakacak sonra telefonla bana dönecekmiş.
muayene esnasında büyümüş bir yumurta gördü belki bu çatlayabilir dedi.
takibe alıcaz dedi.
önümüzdeki ay sanırım klomen başlayacak hormon sonuçlarından sonra beni yönlendirecek.
işte böyle:31:

Gözün aydın canım çok sevindim :124: :124: İnşallah senden de :49: haberini alırız :D

Nasıl yani, yumurta rezervimiz çok muymuş :52: :52: Obaa, bunu da ilk defa duydum ben :52: Her doktordan başka bir şey duyar olduk zaten :60: PKO şans? İlk gittiğim kadın doğumcu bunun tedavisini olmazsan kısırlığa bile gider dedi, ödüm koptu yav.

İlaç bitsin benim de kontrolüm var. Yalnız ortasına geliyorum galiba dönemin, hafiften kasıklarım ağrımaya başladı yeni yeni.

ya benıde endokrıne sev edecektı drum ama 2. kez gıttım ugrastırmayın benı dıye recete yazdı verdı :D aıle hekımınde yazabılıyor cnm

Haha :D İyiymiş :D Benim hastahanedeki ilk doktorum benim alanım değil, endokrin bölümü karar verirse iyi olur dedi, bir şey vermedi bu konuyla ilgili. İşin ilginç yanı hastahanede rotasyon sistemi mi ne varmış, endokrindeki doktor da değişti. İkincisi de ilaca gerek yok, üç ay sonra bir kontrol edelim dedi işte.

canımm bana ilk kadın doğum verdi sonra endokrinnn...endokrin glukofen yanında bide b 12 verdi..glukofen besinlerdeki b12 emilimini durduruyor dedi ama almadımm.....diyetisyenn vız gelir trıs giderr...bence bu motivasyonda ilerlersen hiçde gerek yok...benim alttaki cetvel şaka değil gerçekk...ben onca kiloyu burda böle verdim...ama illa gitmek istiyorsan git bi fikir al otur konuş listeni al sonra gitmezsinnn

Aslında benim sorunum mehteran gibi ilerlemek :D Vücudum kiloyu çok kolay geri alıyor. Aslına bakacak olursan, diyetisyen işlerine hiç ama hiç inanmıyorum. Çoğunda basmakalıp bir liste, iyi gelir mi, içinde alerjin olan bir besin var mı ya da hepsini geçtim şunu bunu yiyor musun diye sorup revize etmek yok. Muhtemelen hazır listeyi verip yollayacaklar. Ama sisteme geçtiği için gene bir gideceğim, gitmedi olmasın. Sonra da kan testlerini yenileyeceğim bakalım ne değişecek.

Haha :D İyiymiş :D Benim hastahanedeki ilk doktorum benim alanım değil, endokrin bölümü karar verirse iyi olur dedi, bir şey vermedi bu konuyla ilgili. İşin ilginç yanı hastahanede rotasyon sistemi mi ne varmış, endokrindeki doktor da değişti. İkincisi de ilaca gerek yok, üç ay sonra bir kontrol edelim dedi işte.

Aslında benim sorunum mehteran gibi ilerlemek :D Vücudum kiloyu çok kolay geri alıyor. Aslına bakacak olursan, diyetisyen işlerine hiç ama hiç inanmıyorum. Çoğunda basmakalıp bir liste, iyi gelir mi, içinde alerjin olan bir besin var mı ya da hepsini geçtim şunu bunu yiyor musun diye sorup revize etmek yok. Muhtemelen hazır listeyi verip yollayacaklar. Ama sisteme geçtiği için gene bir gideceğim, gitmedi olmasın. Sonra da kan testlerini yenileyeceğim bakalım ne değişecek.

evet kuzucum sen dırek aıle hekımıne gıt bence ugrasma bosuna bundan sonra bende aıle hekımınden yazdıracagım

Gözün aydın canım çok sevindim :124: :124: İnşallah senden de :49: haberini alırız :D

Nasıl yani, yumurta rezervimiz çok muymuş :52: :52: Obaa, bunu da ilk defa duydum ben :52: Her doktordan başka bir şey duyar olduk zaten :60: PKO şans? İlk gittiğim kadın doğumcu bunun tedavisini olmazsan kısırlığa bile gider dedi, ödüm koptu yav.

İlaç bitsin benim de kontrolüm var. Yalnız ortasına geliyorum galiba dönemin, hafiften kasıklarım ağrımaya başladı yeni yeni.

canım ben de glifor kullanıyorum endokrinci vermişti şekerim sınırda çıktığı için.

bak işte doktordan doktora ne kadar fark var ama ben şimdiye kadar bir sürü doktor gezdim hiç kimse olumsuz konuşmamıştı.
biraz yardımla olur sen kilo vermeye bak demişlerdi ama en olumlu da bu doktorum konuştu.
aynen öyle rezervimizde sıkıntı olmadığı için gebe kalmamız çok kolaymış.
yalnız şöyle bir risk ya da şans -nasıl derseniz- var dedi çoğul gebelik oranı yüksek dedi güldü:9:
benim eşimde de sperm çokmuş bi de bakmışım ikiz üçüz:9:
Rabbim al bakalım çok istiyordun bebek, sana 3 tane diyomuş:27: hayırlısını versin inşallah bakalım:32:

ocean nasıl sevindimm anlatamamm...inanmayacaksın belki gözlerim doldu...rabbime şükürler olsunn..allah o dr danda razı olsunnn...
canım inşallahh o yumurtan gelişir ve bebeğin olur o...hiç klomene bile gerek kalmazz belkidee...sen yinede diyete devam et sakın bırakmaaa...

bizede yaz burdan muhakkak...takibindeyimmm..inş bende bu ay başlıcam dr bulamadım hala ama inş işim ras giderr...

canım benim teşekkür ederim gözlerim doldu diyince benimki de doldu:5:çok sağol bitanem.
işte burayı bu yüzden çok ama çok seviyorum.:16:
herkes içten samimi duygularımızı çok rahat paylaşıyoruz.
sevinince beraber üzülünce beraber üzülüyoruz.
Rabbim bir an önce sana da iyi bir doktor nasip etsin.
doktor çok önemli olumlu konuşunca stres uçup gidiyor ki stres yapmak en büyük engel bebek için.
beni tartmadı kilon kaç diye sormadı bile biliyor musun?
ben uğraşıyorum kg vermek için diyince sanırım anladı hiç o taraflara girmedi bile.

canım ben de glifor kullanıyorum endokrinci vermişti şekerim sınırda çıktığı için.

bak işte doktordan doktora ne kadar fark var ama ben şimdiye kadar bir sürü doktor gezdim hiç kimse olumsuz konuşmamıştı.
biraz yardımla olur sen kilo vermeye bak demişlerdi ama en olumlu da bu doktorum konuştu.
aynen öyle rezervimizde sıkıntı olmadığı için gebe kalmamız çok kolaymış.
yalnız şöyle bir risk ya da şans -nasıl derseniz- var dedi çoğul gebelik oranı yüksek dedi güldü:9:
benim eşimde de sperm çokmuş bi de bakmışım ikiz üçüz:9:
Rabbim al bakalım çok istiyordun bebek, sana 3 tane diyomuş:27: hayırlısını versin inşallah bakalım:32:

Aman benim den geldiğim doktorlar bir şey söylemeden adet düzenleyici verdi ya da korkutup yolladı :60: İlk defa direkt en azından test isteyip araştıranıyla karşılaşıyorum :60: Rezervde sıkıntı olmaması iyi tabii. O zaman şu anlama da gelebilir, normal kadınlara göre rezervimiz çoksa demek ki adet olma dönemimiz daha fazla olacak. Yani menapoza geç gireceğiz :9:

:60: :60: O da iyiymiş :D Riskten sayılır mı? Bilinmez :D Duruma göre değişir :D

Aman benim den geldiğim doktorlar bir şey söylemeden adet düzenleyici verdi ya da korkutup yolladı :60: İlk defa direkt en azından test isteyip araştıranıyla karşılaşıyorum :60: Rezervde sıkıntı olmaması iyi tabii. O zaman şu anlama da gelebilir, normal kadınlara göre rezervimiz çoksa demek ki adet olma dönemimiz daha fazla olacak. Yani menapoza geç gireceğiz :9:

:60: :60: O da iyiymiş :D Riskten sayılır mı? Bilinmez :D Duruma göre değişir :D

ben liseden beri yani 10 yıldır falan uğraşıyorum pko ile.
ilk gittiğim doktor demişti ki "hiiiç sıkıntı değil ilerde evleneceksin minik minik bebeklerin olacak bunlar" demişti:9:
sonrakiler de verdi yasmini yıllardır içtim durdum.
bundan önceki doktorum zayıflamalısın illa ki demişti.
bu da böyle :55:
hayırlısı olsun bakalım beni neler bekliyor olacak.

ama o kadar rahatladım ki illaki zayıflamam gerekiyor olması beni aşırı strese sokmuştu ve kg da veremiyorum zaten.
ama bugün çok rahatladım kendime güven falan geldi.
diyetime daha da sıkı sarılasım geldi deli gibi dışarı çıkıp koşmak geliyor içimden:27::27:

Ben de 10 yıldır uğraşıyorum bu illetle. Bir dönem çok ağır antrenmanlarla falan ciddi zayıflamıştım, sınavlara hazırlanıyordum aynı sırada, o iyi gelmişti, en azından günü gününe adet oluyordum. Şimdikiler de aynı şeyi söylediler de pko nun eklentileri geldi işte :60: Bakalım yoluna koymaya çalışacağım. Aslında beni de o kilo derdi düşündürüyor. Stres de yapıyor haliyle. Geri geliyor bende inatçı keçi. Asıl onu çözmek lazım.

Ben de 10 yıldır uğraşıyorum bu illetle. Bir dönem çok ağır antrenmanlarla falan ciddi zayıflamıştım, sınavlara hazırlanıyordum aynı sırada, o iyi gelmişti, en azından günü gününe adet oluyordum. Şimdikiler de aynı şeyi söylediler de pko nun eklentileri geldi işte :60: Bakalım yoluna koymaya çalışacağım. Aslında beni de o kilo derdi düşündürüyor. Stres de yapıyor haliyle. Geri geliyor bende inatçı keçi. Asıl onu çözmek lazım.

ben lisedeyken 63-64 kg civarıydım bu hastalık çıktı.
hastalık çıktı ben birden bire kg almaya başladım.
yani ben zayıfken de adet olmuyordum kg aldım yine olmuyorum.
o yüzden zayıflasam da pko gerilemez diye düşünüyorum.
haa fazlalıklardan kurtulur, daha rahat bir gebelik geçiririm kg verirsem süper olur.
uğraşıcaz bakalım.

kızlar selam
ben de pkoluyum
çok kilom yok
ama istememe rağmen kilo veremedim
üstüne gittiğim tatilde 2 kilo daha alarak 62 kilo oldum
evlendiğimde 54 falandım 8 kilo esasında epey bir kilo
glifor kullanıyorum
bu şekilde adet oluyorum 1 buçuk sene oldu bebek yok malesef:(
nasıl kilo verilir ki
salata yesem de veremedim ben:((

:44: :44: Bir düşünelim. Çok uzun süre aç mı kalıyorsun? En büyük hata bu. Yoksa vücudun yediğin her şeyi depolar. GÜnde ne kadar su tüketiyorsun? Bizler için ortalama 2-3 lt. Aslında salata yiyip kilo verememek de garip bir durum. Kan testi hiç yaptırdın mı? Tiroid hormonlarında, insülin hormonunda, kan şekerinde problem var mı?

kızlar selam
ben de pkoluyum
çok kilom yok
ama istememe rağmen kilo veremedim
üstüne gittiğim tatilde 2 kilo daha alarak 62 kilo oldum
evlendiğimde 54 falandım 8 kilo esasında epey bir kilo
glifor kullanıyorum
bu şekilde adet oluyorum 1 buçuk sene oldu bebek yok malesef:(
nasıl kilo verilir ki
salata yesem de veremedim ben:((

lepii canım hoş geldinn..nasılsınn??eşin geldimii?? yoktun ne zamandırgörünürlerdee...

valla canımm bende salata yiyerek veremiyorumm he ilkinde veriyorum sonra tık yokkk....ben yemeyerek veremiyorum.ama yiyerekk çatır çatır veriyorumm baksana şaka maka gitti onca kilom...hee yine senden çok fazlayım ama bunada şükürr...

bak canım sen dediğimi yap 1 haftada 1 kilo vermezsen gel beni bul....

çikolata şeker..tatlı cips kola..bisküvi..kek..poğca börek yokk...pilav makarna haftada 1 sadece 3 kaşık...bunlar yasaklar ve beyaz ekmek...

sonra sabah muhakkak güzel bi kahvaltı..2 dilim tam bugday ekmek..zeytin acık peynir domates salatalık

arada meyve..

öğlen acık et.salata..yoğurt..1 dilim ekmek yada çorba..

arada ayran acık galete..

akşama yine salata..yoğurt bi tabak sebze yemeği..

akşam meyve istersen acık yoğurt yada süt...

ve 2 litre su..bunu bi hafta yap vermezsen gel beni dövv :) :)

yinede zorllanırsan arada bak bu sayfaya biz nettiğimizi harfiyen yazıyoruz buraya 2 hafta oldu arkadaşlarla diyete girelii..çoğumuzdan 2 kilo gitti bilee...

tedavi ne durumda şuandaa...öbür sayfa baya dağıldıı..bizde hem kilo verelim hemde tedavilerimiz burdan paylaşalım dedikk...

Son düzenleme:
Back