Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrr

Hesapta akşam yemeğinden hemen sonra damlayacaktım ama eşimin halasına çaya geleceğimize dair söz verdiğimizi unutmuşum
Sağ olsun nerede kaldınız diye telefon açınca şimdi çıkıyorduk kapıdan dedik ve kendimizi gerçekten anında sokağa attık
Yine çayın yanına birşeyler hazırladı ama kusura bakma halacığım ben 8den sonra ağzıma lokma koymuyorum heleki işlenmiş gıda hayatta tüketmem dedim Bugünüde hasarsız atlattım çok şükür

İnşallah yarın karşılığınıda görürüm

Tabi anında dışarı çıkınca mutfağı öyle bıraktım ve hemen girişmeden ( malum yatma saatim geliyor erken kalkma niyeti olduğundan ) hem yediklerimi paylaşayım hemde sizlere bir bakayım dedim

Hemen aklımdayken yediklerimide paylaşayım

Öğlen mevlütte sadece 2 kaşık kadar tavuktan yedim bir tanede ayran içtim oda evsahibinin hatrına

Gün içinde de yine 2.5 litre kesin suyumu geçmişimdir
Sabahı iple çekiyorum desem yeridir Umarım karşılığını güzel alırımda daha bir motive olurum

oynakbasi34 cum madem kimse uğramıyo , bari ben uğramışken yorum yapiim , MAŞALLAH çok güzel gidiyorsun arkadaşım, azmin daim olsun inşAllah

Çok teşekkür ederim canım
İnşallah şu kilolardan aynı azimle kurtulurum gerçi geçmişte verdiklerimi almasaydım şimdiye kadar hedefime baya bir yaklaşmış olucaktım ama bunda da vardır bir hayır diyorum artık mecbur tabi bir daha aynı hatayı asla yapmam inşallahda gidenler geri gelmez

Sağ olsun kızlar burayı iyice boşladılar ama inatla paylaşmaya devam edeceğim sonuçta belki yazmaya çekinen birilerine az da olsa bir faydam olur

Selamün Aleyküm kızlarrrr

Çok şükür bugünde erkenden uyanmayı başardım

Herkese öncelikle hayırlı cumalar
Rabbim gönlünüzden geçen her ne varsa hepinize hayırlı olarak en kısa zamanda nasip etsin inşallahhhh.....
Aminnnnnnnnnnnnnnnnn

Bugün Cuma malum bildirim günü ilk ve tek bildirimde benden gelsin bari

Başlangıç; 124.5 kg
Geçen hafta; 119.4 kg
Bu hafta; 118.8 kg

Giden; - 800 gr ( Rabbime şükürler olsun ufak ufakta olsa gidiyor )

Toplam giden; 5.7 kg
Şimdilik ilk hedef: 110 kg ( hedefleri şimdilik yakın tutuyorum ki motivasyonum düşmesin )
Spor; 2 x yürüyüş yarımşar saat ( daha doğrusu koşturmacadan yürüyüş çıkmış oldu )

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr

Hele şükür totoşum yer gördü
Saat 12ye doğru anneme gittim ve akşam 6ya kadar turşularla boğuştuk sonrada akşam yemeğiyle
İnanılmaz yoruldum ve bir okadar gerildim
Kızkardeşimin malum ikizleri var ama ne ikizler
Resmen ikiside ayr ayrı birer çeteler Aslında benim kız onları okadar çok seviyor ki isimleri dilinden düşmüyor ama şu son 1 senedir ikiside inanılmaz şımardılar ( sağ olsun kızkardeşim aman ağlamasın, aman üzülmesin diye herşeylerine göz yumuyor tabi eşide öyle )
Kız olan oğlanı fiştikliyor git Buse Cerene vur diye oğlanda anında yerine getiriyor. Tabi bir iki derken en sonunda başladım söylenmeye hani siz birbirinizi seviyordunuz yapmayın böyle falan diye kızkardeşim dururmu anında çocukların yanında ay senin kızında çok kötü olmuş her şeye ağlıyor demezmi çocukların yanında
Ulen sen bir karışma ben onların 3ünede fırça atıyorum ( benimkinede ota çoka ağlama diye bağırdım hatta )
Analarından öyle bir tepkide alınca daha fazla yapmaya başladılar
Sırf benim kızada değil; kız fiştikliyor hadi dedemede vur diye oğlan ne bulursa babama sıpıtıyor adamcağızda tabi sinirden kuduruyor ama laf söylemeyede gelmiyor kardeşim anında araya girdiğinden
Bir ara annem mutfakta bulaşık yıkarken ( artık hepimizin yorgunluktan hoşafı çıkmıştı akşam üzere ) bir baktım oğlan annemin sırtına çıkmış maymun gibi asılı duruyor kadın bulaşık yıkarken
Ulen in diyorum banane ben böyle durmak istiyorum diyor
Bİr ara dayanamadım baya bir sesimi yükselttim yeterin lan artık cinnetin eşiğine geldim hepinizi üst üste koyar döverim diye ama tabi anında yine kardeşim araya girdi

Akşam yemeğinden sonra hemen bir bardak çay içip kalktık hatta annem ya yorgunsun zaten otur bir çay daha için işte hem dinlenmiş olursun hemde sohbet ederiz dediysede Anne 7 saattir bunlara tahammül ediyorum bir yarım saat daha kalırsam kesin cinnet geçiririm dedim
Sıpaları aslında çok seviyorum ama bu kadar yaramazlık yaptıklarında gerçekten gırtlaklarını sıkasım geliyor
Hayır benimki hırpalanıyor ama hep mızmız ilan edilen, yaramaz ilan edilen benimki (kardeşim tarafından )

Annemler de defalarca kardeşimi o konuda uyardılar ama hiç uyarıları algılamıyor ona göre çocukları rahat ve mutlu bir çocukluk geçiriyorlarmış ulen biz o arada mındar olacağız ama umuru değil
Neyse artık bir kaç gün görüşmeyizde o arada kendime gelirim nasılsa

Eve gelincede hemen yarın için salatayı yaptım ve daha yeni totoş yer gördü yarım saat sonrada artık yatağa doğru yollanırım ki haftasonuda olsa erken kalkayım

Aklımdayken bugünki menümüde bildirim hemen yatıyorum malum leptini kaçırmamak lazım üstelik sabah erken kalkmak içinde uykumu almış olmam lazım

Sabah kkk kahvaltısında minik bir ilave olarak muz ekledim ( kaç gündür dolapta o bana bakıyordu ben ona artık 1 ay hatta daha fazla aklıma bile gelmez meyve nefsim fazlasıyla körlendi )

Akşam yemeğinde kırmızı mercümek çorbası + kıyamlı lahana sarması ( pirinç yerine çok az bulgur ekledim benimkilere ) üzerinede sarımsaklı ev yoğurdu ( anam sonunda dediğimi yapıp mayalamış yoğurdunu ama hafif sulu olmuş boynuz kulağı geçti diyor benimki daha katı diyince )

Gün içinde 2.5 litre su içtim, 1 az şekerli Türk kahvesi, 2 bardak şekersiz çay

Herkese bol eksili az kalorili çoook enerjik bir haftasonu diliyorum

Ben çok şükür yine dilediğim gibi sabah erkenden uyandım
Kahvaltımı ettim, biraz keyif yaptım şimdide biraz sizlere bakayım dedim

Birazdan keyif kahvemi yapıcağım
Hava şansıma bugün biraz daha güzel ve güneşli

Hele şükür fırsat buldumda geldim

Malum bugün eşimin iş yerinden arkadaşıyla buluşup annesine 5 çayına gittim gerçi 14:00de çıktım evden ve felaket trafik vardı Saat 3 gibi annesinin evine gittik
Sağ olsun kadıncağız sırf ben tembihledim diye fazla birşey yapmamış ama baklava almış
Veeee ben tabiki baklavadan yemedim

İşin garibi canım çekmedi bile ki eskiden baklava için ölürdüm
Hatta hemen aklımdayken yediklerimide paylaşayım
Kahvaltının resmi var ama orada yediklerimi çekemedim ayıp olur diye

Kahvaltı sabah 08:00de yapıldı

2.ci öğünüm öğleden sonra saat 15:30 gibiydi;

2 Yk zeytinyağlı barbunya
2 YK havuçla kırmızı lahana karışımı salata
2 YK arpa şehriye salatası
3 parmak kadar kuru yufkadan kıymalı börek ( kadıncağız çok ısrar edince kırmamak adına yedim ve gram yağ yoktu hatta kızı bile anne yahu bunda gram yağ yok diyince valla Banu diyette dediğin için suyla ıslatıp malzemeyi arasına döktüm dedi yufkayıda bir tanıdıkları yapıp vermiş yani bizim aldığımız hazır yufkalardan değil )

Tabi aslında o börek kaçamak sayılır ama ben sırf dengelemek adına akşam eve gelince kesinlikle birşey yemedim sadece 3 bardak şekersiz çay içtim ve şimdide bol bol su içiyorum

Çok az bir acıkma hissi başladı tabi ama sorun değil leptinler görevini yapsın yeterki artı görmeyeyim Zaten cumaya kadar kesinlikle kaçamak yapmayacağım yoksa artı görürsem anında o böreğe bağlar kendime çok çok kızarım

Baklavayı gören kızı söylendi zaten ya ben sana banu diyette diyorum sen baklava almışsın kaldır masadan diye dedim kız dursun bakmaktan kilo alınmaz ki kesinlikle aklımın ucundan bile geçmedi nasılsa börek azda olsa yedin battı balık yan gider demek

Bu arada Annesi inanılmaz sevindi beni saydın okadar yol geldin diye
Her zaman beklerim seni atla gel dedi Bir ara bizede buyrun gelin dedim ama bir müddet davet etmeyi düşünmüyorum çok fazla samimi olmayalım ki muhabbet tatlı kalsın
Bana gelicekleri zaman zaten sorun yok çünkü herşeyi kendime uygun hazırlarım

Bol bol sohbet ettik ve hoş zaman geçirdik kızlarıda babalarına bırakınca biraz kafa dinledim iyi geldi valla

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrrrrr

Herkese bol enerjili, az kalorili bir Pazar diliyorum

Gece erken yatmanın faydalarını alıyorum Pazar sabahıda olsa sabah 6da uyandım hatta çeyrek vardı
Bir güzel kahvaltımı hazırlayıp sabah 7de tek başıma keyif yaptım
Kendimi inanılmaz dinç hissediyorum

Bu arada kendime en kısa zamanda bir adım sayar almaya karar verdim
ASlında telefona indirilen uygulamalar var ama onlara acıkcası pek güvenemiyorum sonuçta en ufak titreşimde adım attığımı düşünebilir üstelik devamlı telefonuda üzerimde taşımak istemiyorum evin içinde de olsa

Umarım en kısa zamanda kilolardan ufak ufak kurtulurum da bende şöyle güzelce sporumu yapabilirim
Cuma günü annemdeyken nerden çıktıysa kızkardeşimle ölçülerimizi alalım dedik tabi kızımı, babamı ve annemide dahil ettik bu ölçü yarışına tam bir ay sonra evdeki herkesin ölçüleri tekrar alınacak ve kim daha güzel zayıflamış ona bakacağız
O yüzden ufak ufak sıkılaşmak için birşeyler yapmam şart oldu
Aslında sırf kendimi gaza getirmek için ölçü işini iyice duyurup daha kapsamlı hale getirdim şimdi istesemde kıvıramam

Kızlar aklımdayken yediklerimide paylaşayım

Sabah 6da uyandım ve 7de kahvaltımı yapmaya başlamıştım

Hiç üşenmeden sessizce ( mutfağın boşluğuna komşuların mutfakları ve yatak odaları bakıyor üstelik yan odada da eşim uyuyordu ) kendime çok güzel bir melemen hazırladım
Maalesef salatalığım kalmamıştı ve o saatte manavda açık değildi yoksa üşenmez oraya bile giderdim
Cevizim ve peynirim zaten olmazsa olmazım
Zeytinlerimde vardı ama nedense daha yeni aldığım halde bir tuhaf koku vardı sanki hatta yarın sabah biraz suda bekletip deneyeceğim yoksa zeytinsiz kahvaltı edip evdekileride mecbur atacağım nasıl birşeyse zeytinleri elledikten sonra ellerim bir tuhaf koktu
Sizce neden böyle olmuş olabilir sonuçta benim yazın akçaydan aldığım yeşil zeytinler bile hala suyunda hiç bozulmadan duruyorlar Anammm olmadı sabah yeşil zeytin yerim

Akşam yemeğinide inanılmaz ama saat 16:00da yedik
Eşim çok acıktım iki saat daha bekleyemem diyince hadi yiyelim bari dedim ve şu saate kadar şükür acıkmadım

Zeytinyağlı barbunya, cacık ve salata yedim

Hatta size uyandığımda dışarsı ne alemdeydi göstereyim

Hava daha aydınlanmamıştı bile ama pazar sabahı o saatte uyanmak çok keyifli geldi bana
Sonuçta geçmişte çok geç kalkınca günden bir şey anlamıyordum şimdi hem işlerim yetişiyor hemde doya doya günün tadını çıkarabiliyorum daha enerjik olmamda çabası

Bu arada eşim hafta içi bana karatay tariflerinin olduğu kitabı alacak inşallah netten sipariş vereyim dedim kargo ücreti boşuna verme ben bakarım olmadı sen gider Forum İstanbuldaki D&Rdan alırsın dedi
Nasılsa özünü kavradım tarifler kitabınıda alınca ne pişirsem derdi olmaz

Maşallah harikasın ceco
adım sayarı aile sağlık merkezleride veriyor annemde almıştı bana da
hem kalori ne kadar yaktığını da gösteriyor baya güzel gelmişti anneme ben kullanamadım spor yokki
iyice saldım yetişemiyorum akşam bir bakıyorum saat 22:00 olmuş sonrada uykuya teslimim sabah zor kalkıyorum yoksa
son bahar ben gibi bir teraziye uyku getiriyor bol bol
yemeklerin bana da ilham oluyor canım sabah kahvaltıma ceviz incir üzüm ve kavrulmamış badem de ekliyorum tabi uzun uzadıya bir kahvaltı anca pazar günleri olabilir nöbet yoksa o da
yemeklerini de izliyorum çok teşekkürler güzel paylaşımların için

bu arada kardeş de olsa demek hep böyle durum herkes kendi çocuğunu özgür büyütme peşinde gelecekte güçlü dursun niyetiyledir sanırsam
minik prensesin üzülmesin incinen o olsa da gelecekte çok güçlenecek eminim

Evet canım adım sayar konusunu duymuştumda unutmuşum
Banada bugün bir arkadaşım hatırlattı ve inşallah salı günü gidip alacağım ( pazartesi çok kalabalık oluyor ) eğer ellerinde de yoksa artık nasılsa şu vitamin değerlerimede gitmişken baktırayım dedim onların sonuçuna gittiğimde isterim derim doktoruma

Ben en azından günde kaç adım attığım bileyim ( evdeyken yada dışardayken karşılaştırma şansım olsun )
Valla ben 6 haftayı bitirdim Karatayla ve inan çok iyi hissediyorum kendimi
Günde iki kere besleniyorum ( ama tabaklarımı görüyorsun hiç kuş kadar yemiyorum )
İşlenmiş gıdalardan uzak duruyorum elimden geldiğince
İstersen sende bir araştır gerçekten çok dinç hissediyorum kendimi
5 Gündürde sabah 6da uyanıyorum akşamda en geç 23:45de yatıyorum İnan eskiden sabahlara kadar uyku girmezdi gözüme ama artık çok güzel uyuyorum

Hem bak menü derdide yok benden kopya çekersin
Benim toplam 5.7 kg gitti o arada ( ki spor yapsam kesin dahada fazla giderdi ama totoşu kaldıramadım )

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrrr

Hepinize bol eksili ve az kalorili bir gün diliyorum

Ben yine bu sabah 06:30da uyandım ( aslında 05:30da uyanmıştımda hadi bir yarım saat daha uyuyayım dedim ama 1 saat oldu )
Bir güzel kahvaltımı hazırladım ve sabah kahvaltı keyfimi yaptım
Şimdi eşimi işe göndermek için uyandıracağım sonrada sanırım ütülerimi yaparım

merhaba arkadaslar
nasılsınız?
bız cok sukurler olsun ıyıyız. 15 eylulde randevumuz vardı. cok guzel gectı sukurler olsun. bır ay ıcınde o kadar buyumus kı ınanamadım:)
cınsıyetını ogrenemedım. bacak bacak ustune atmıs yaramazım bır turlu de ındırmedı:) beklıycez gene bır ay:) olsun bu heyecan da guzel. neyse kı hala kg almadım. ınanamıyorum ve cok sevınıyorum. evlatcım fıt yapacak annesını:))
bızde durumlar sımdılık boyle...

6.hafta ve giden neredeyse 6 kg hemde aç kalmadan maşallahın var
karatayın faydaları çok sanırım ben tam buğday ekmeği olmadan kahvaltı yaparsam çok acıkıyorummm
yumurta her sabah ağır olurdu malum burası Akdeniz sıcaklar kalmadı sayılır artık yapabilirim köy yumurtamı bekliyorummm en azından 1 adet yerim haşlanmış dinç tutuyor gerçektende
bu aralar işlenmiş tatlı yedim hemen fark etti tartı ve kestim anında ingiliz karbonatlı suyumu içiyorum günde 1 lt içmeye çalışıyorum arkadaşlar hep sen baya kilo verdin diyor baskül de göremedim ah hamur işi
neyse artık şifa olsun diyelim
diyafram nefesi almaya çalışıyorum ceco sağlık için bir araştır bunu da spor kadar etkiliymiş
karatayı araştıracam senden de kopya çekiyorum hehe ellerine emeğine sağlık Allah razı olsun

Maşallahhh cankuş devamı da böyle gelir inşallahhhhhhhhhhhhh darısı başımıza bize de dua et inşallahhh

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Hele şükür annemden dönebildim

Dün kafaya koymuştum ya adım sayarı
Bugün sağlık ocağını arayıp sordum hatunda var diyince öğlende gittim almaya
Hatun telefonda adımı verince tanımadı ama gidince aaa Buse Cerenin annesiydin sen dimi dedi Çok sık gitmesek bile kendini cimcime nasıl sevdirdiyse Banu yerine Busenin Cerenin annesi olarak hatırlanıyorum
Hatun hemen ölçülerimi ve kilomuda aldığı bir dosya açtı bana ( adımsayarı vermek için şartmış )
Bizim sağlık ocağı artık Halk sağlığı merkezi gibi bir yere bağlıymış ( söyledide ben aklımda tutamadım )
Bana yerini tarif etti ve telefon numarasıda verdi ( adım sayarı alanlara ücretsiz diyetisyen desteğide veriyorlarmış tabi öncesinde bütün hormon tahlillerini de yapıyorlarmış arayıp oradan randevu almam gerekiyormuş )

Vitamin değerlerim içinde doktor Perşembe gel hallederiz dedi
ARtık ne eksiğim varsa gereken takviyeleride yazar sanırım tabi devlet karşılıyormu ondan emin değilim
Bu arada birde reglm olup bittikten sonra gel bir de smear alalım senden ne olur ne olmaz dedi
Gerçekten çok güzel ilgilendiler ve adım sayarımı alıp direk anneme geçtim

Bu arada hiç doğru dürüst hareket etmediğim bir gündü bugün benim için sağlık ocağındana arabayla döndüm 2 kat anneme çıktım ve dönenene kadar çok fazla hareket etmedim şu ana kadar sadece 2 - 3 kere lavaboya ve mutfağa kalktığım için 1095 adım atmış oldum
Bakalım yarında normal gündelik hayattımda kaç adım attıyormuşum ona göre hemen kendime güzel bir program yapmam şart çünkü günde 10 000 adımı geçmem şartmış zayıflamak için gerekirse evin içinde yerimde koşuyormuş gibi yapacağım ( yani hareket etmiş olmak için ) hatta ip atlarım

ARtık her ay sağlık ocağınada gidip hesap vermek zorundayım yani kaçamak riski dahada azaldı
Karatay yaptığımı söyledim hatta 6 hafta bitti 5.7 kg gitti diyince süper aynen devam et dedi O söyledikleri yeri bir arayıp diyetisyenle görüşeceğim ve acıkca diyeceğim ben listeye gelemem karataya devam ona göre bir liste vermene bile gerek yok diye çok istiyorsada ona uygun bir şey versin o zaman

Canım senin ve kuzunun adına çok sevindim Rabbim nazarlardan saklasın
İnşallah bir dahakine gelişinde kızmı erkekmi haberini alırız
Bu arada gerçekten kuzucuk gelmeden hediyesini anneciğine kilo aldırmayarak veriyor sanırım Umarım herşey gönlünüzce olurda sağ sağlim evladınızı kuçağınıza alırsınız ve hayırlı bir evlat olarak sağlıkla yetişir .... Aminnnnnnn

Harikasın canım cidden
Gerçektende karatay çok faydalı bende alkali su olayına yine girmem lazım
Şu nefes olayı gerçekten çok önemli Bende geçenlerde fark ettim insan doğru nefes aldığında bağırsaklar daha düzenli çalışıyor ve bizim zayıflamak için bağırsakların çalışması gerçekten çok çok önemli
Kalplerimiz birmiş hani türkün aklı ya kaçarken yada.... derler ya benimde dün gece lavaboya uyandığımda aklıma geldi aynı şey hatta sabah bakıcaktım doğru nefes egzersizleri videosu varmı diye tabi sonra kızla uğraşırken unutmuştum sağ ol hatırlattığın için

Hehhh hemen aklımdayken yediklerimide paylaşayım

Babamın doğum günü münasebetiyle annem Milföyden börek ve kısır yaptı, kızkardeşimde hem amerikan salatası yapmış hemde babam için Tiramisu ama ben sadece kısır ve peynirle fındık yedim ( sağ olsun adaşım fikir verdi kısırın yanına ilave bakımından )

Gün içinde 2 litre içildi ( bugün şişeyle içmeyince zoraki 2litre içtim ama şimdi eve gelince şişemi doldurdum ve yatana kadar en az 750 mllik şişe bir kere biter )
Bİr büyük fincanda sütlü kahve şekersiz

Yarın sıvı olayı çok daha güzel olucak inşallah

Yine sabahın 6sında uyandım
Bu sabah İstanbulda yağmur yağıyor ama yinede hava çok hoşuma gitti
Biraz işim var ama henüz çok erken olduğundan ses çıkarmamak için biraz keyif yapacağım
Küçük cimcimemde uyandı ( normalde süt verirdim ona ve tekrar yatardı ama dün almayayı unutmuşum oda sağ olsun inat etti uyumayacağım cizgi film aç diye )

Şu anda birlikte cizgi film izliyoruz
Normalde haberleri izlerdim ama cadı zaten süt yok diye bozuldu şimdi birde cizgi film açmasam yine beş karış surat yapıp oturacaktı

Ohhhh dünyaaaa varmış
Rabbim kimseyi açlıkla terbiye etmesin...Aminnnnn

Yemeğimide yedim artık sabaha kadar tükkan kapandı

Hemen aklımdayken yediklerimide paylaşayım

Akşam yemeğindeki yoğurtlu biberden sadece 3 - 4 çatal aldım biraz fazla kavurmuşum sanırım biraz acımcı olmuştu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…