Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

canım sen küre başladın ama pideleri hamur işlerini hüplettin..
pazartesi beraber başlayalım..yediklerimize dikkat ederek tabi..
spor bildirimini göremiyorum...
Ben bugün başladım canım bırakmıyayım sen yarın başla :KK66:
Bugün yapamadım spor misafirim vardı ve başım çookk ağrıyodu yarın ip atlıycam pilates yapıcam inşallah...ben spor yapınca 45 dakika falan yapıyorum :KK66:

ders çalışmak nerdee..kilo üzerine doktora yapıyorum
yoğurt kürünü yapanların topiğinde 60 sayfa okudum..
:KK37:
yürüyüşümü yapmaya gidiyorum..
:KK8:çocukları banyo yapıp yatırdım bende yaptım..yürüyüşümü yapıp hoopp yatağa..
HAYIRLI GECELER ÇITIRLAR..UYKUNUZ SİZE ÖNCE SAĞLIK SONRA BOL EKSİ KİLOLAR GETİRSİN
:KK16::KK16:

ders çalışmak nerdee..kilo üzerine doktora yapıyorum
yoğurt kürünü yapanların topiğinde 60 sayfa okudum..
:KK37:
yürüyüşümü yapmaya gidiyorum..
:KK8:çocukları banyo yapıp yatırdım bende yaptım..yürüyüşümü yapıp hoopp yatağa..
HAYIRLI GECELER ÇITIRLAR..UYKUNUZ SİZE ÖNCE SAĞLIK SONRA BOL EKSİ KİLOLAR GETİRSİN
:KK16::KK16:
hhaha ben 8. sayfada bırakmıştım...Yarın görüşürüz inşallah canım...hayırlı geceler

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr :KK3:

Çok geç oldu ama uğramadan edemedim :KK1:
Akşam yemeğinden sonra kızla ingilizce ödeviyle uğraştık sonrada oturduk biraz Jenga oynadık :KK1: azda kaneviçemi yapıp geldim :KK1:
Fena sardı bu kaneviçe olayı :KK1: yarısına geldim sayılır :KK34:
Bitince mutlaka sizlerede göstericeğim :KK34:

Yarın inşallah herkes için çok güzel ve az kalorili bol eksili bir bildirim günü olur :KK34:

Kizlar gunaydin guzel bir gun olsun insallah
Dun yaramazliklarla dolu bir gun oldu o yuzden yazmiyim. Gerci hic oturmadim. Temizlik di servisdi derken gece nasil uyudum sabah oldu bilemedim :-)
Sabah sabah kalktim yatak odamin camini sildim. Bugunde camasir ve utu gunu ama az once 10 dk spor yaptim gun icerisinde yapicam yne,

Buarada kizlar ben ilac kullanmayi birakiyorum, glikopen folik asit benexol hepsini biraktim hatta. Sīkıldim ilac icmekten . Kv dr agitmisti 15 kg vermen lazim demis. Dedimki anne yine bana gelin. Benimde kg vermem lazim. Diyeti birlikde yapariz. Yuruyus bandinda da yarim saat yurusek yeter die, veririz kg lalari dedim. Kv istekli ama kp pek taraf degil. Bakalim.

Hayırlısı canım :KK34:
İnan bende bıktım hatta bu ara glukofeni yine içmemeye başladım maalesef :KK30: Aslında yarın sabah yine başlıyayım belki bir faydası olur :KK34: en azından kabızlık sorunu çekmem :KK1:
Allah KVnle huzurunu daim etsin...Aminnnnnnnn
Valle ben benimkiyle değil diyet yapmak tuvalete bile gitmem :KK60: zaten ha bire laf sokuyor yine bu ara yok efendim kızı 65 kilo olmuş diye diyetisyene gitmeye başlamış işte kilo hiç iyi birşey değil çirkin duruyor falan dedi en son bendeki günde :KK47: zor tuttum kendimi laf söylememek için :KK19:

kızımm senin bu kuzularr varyaa şeytana papucu terss giydirir...hanıma bak senn bahaneside hazırr canavar varmışş mışş...sen çiçek desen böcege çevirirmişş ooo..orda yatmamak için bahaneee çokkk...ayy sabah sabah güldüm yaniii...şü küçüklerdeki akıl bazenn :KK53::KK53::KK53::KK53: ediyorr benii...

cecomm..sporr nasıll...dyett nasıll...kanaviçee nasıllll :KK1::KK1: nerden aldın malzemelerii...bende bi bebek battaniyesimi yapsam diyorum sen dedikten sonraa....krem..yada beyazaa..tatlı renklerle bişiler yapsamm...ama hiç yapmamışım hayatımda kaneviçee :) :)

Sorma cadı ki ne cadı :KK1: benden beter numaracı valla :KK1: boynuz kulağı geçti :KK60:
Demin utanmadan birde sırıtarak ne zaman yatıyoruz diye soruyor :KK1:

Valla WAWcığım diyet iyi gidiyor diyebilirim ama fark görememek beni deli ediyor :KK43: bugün yine tartıldım anasını satayım gram fark yok :KK43: iki gündür neredeyse damacanayla su içeceğim :KK1: üstelik tuvaletten çıkmadığım halde gram fark yok :KK47: regl olacağım oda belki sebeptir ama işte fenalardayım yine :KK1:

Kaneviçe çok iyi gidiyor :KK1: yarısına yakınım :KK1:
Kesinlikle tavsiye derim çok zevkli :KK34: internetten bir bak belki güzel bir örnek görürsün yapmak için :KK34:
Ben kaneviçe için bezi ( adınıda bilmiyorum delikli birşey seccadelik diyince vermişler anneme ) normal kumaş satan bir dükkandan aldırdım :KK34: İpleride tuhafiyeden yada ip satan dükkanlardan alabilirsin :KK34:
30 lira toplam para harçadım ama 2 seccadelik malzeme üstelik el emeğinin tadı daha bir başka :KK34: en azından senelerce hatıra saklanabilir ve dilediğin gibi yapılır :KK34:

facede onlıne yemek blogları varr..ve çok güzel şeyler paylaşıyorlarr....mini pide ve pizzlar yapmışlarr..2 kere kalktımm sonra geri oturdummmmmmmm.......canım cekiyorr..ama yarın tartı varr...belki yarın akşama yaparımm...

köfte yapımm bariii...eşimede acık pilav yanınaa...offffffff canım yemekk yemekkk istiyorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.......pide istiyorumm..börekk...ayyy pizzaaaaaa....ayyyyyyyyyyyyyyyyyyyy benim yine bu listeylee açlıkk krizlerimm başlıyorrrrrrrrrrrrr...........

CECOMM hatırlarrbi bunları o zaman başka topikdeydikkkkkk:KK1::KK1::KK1::KK1:

:KK1: :KK1: :KK1: hey gidi günler hey :KK1:
Aslında iyidi de sonradan topiğin tadı kaçtı maalesef :KK53: Neyseki sizler varsınız :KK54: vermesekte huzurlu ve mutluyuz bir arada :KK34:

KIZLAR YOĞURT KÜRÜNÜ ARAŞTIRDIM MANTIKLI GELDİ..KK DA KİLO VERENLERDE VAR
AMA HİÇBİRŞEY TEK BAŞINA ZAYIFLATMAZ UNUTMAYIN PKO DA KİLO VERMEK ZOR OLDUĞUNDAN METABOLİZMAYI HIZLANDIRMAK İÇİN İYİ BİR ALTERNATİF..
:nazar:
HAFTADA YARIM KİLO VERSEK İDEALDİR.

NEDERSİNİZ BERABER BİR HAFTA BU KÜRÜ DENEYELİMMİ??
:KK3:
ELOCAN BAŞLADINMI?
PAZAR BAŞLAYALIM DİYORUM NEDERSİNİZ???
KÜR HAKKINDA BİLGİ VEREYİM;

Kür %100 etkili olduğu söyleniyor. Üstelik zerdeçal gibi bir sağlık iksiri varken ne zararı olabilir değil mi? Kürümüzün bilimsel dayanağı ABD Tennesse Üniversitesi'nin araştırmaları. Bu araştırmalara göre yağsız yoğurt, göbek yağlarının %81 inin tek başına eritiyormuş. Ayrıca zencefil yağ yakıcı ve metabolizma hızlandırıcı özelliğe sahiptir. Zerdeçal hazmı kolaylaştırıp, ödem attırıyor ve tarçının da zayıflamaya yardımcı olduğu
bilimsel kanıtlanmıştır.

Gelelim kürümüzü nasıl yapacağımıza

Her öğün yemeklerden yarım saat önce (sabah-öğle-akşam)

1'er çay kaşığı zencefil, zerdeçal ve tarçını 2 yemek kaşığı yağsız yoğurt ile karıştırıp tüketiyoruz.
bol sıvı tüketerek ve azda olsa spor yaparak verebiliriz diye düşünüyorum.malzemeleri alıp yapmak istiyorum.çünkü benim hipotroidden dolayı da metabolizmam yavaş..
hep beraber deneyelim...özellikle CECOO ,,,,WAW,,:KK3:

Denedim tadinı pek sevmedim :KK1: ama hatır için çiğ tavuk yenir :KK34: Zaten 3 - 4 kaşık bile yense yeterliymiş :KK34: ben en azından alışana kadar öyle yaparım :KK34:

bu yoğurt kürü aynı zamanda bu kış aylarında bağışıklığı da güçlendiriyor..
ilk hafta hiç kilo vermeyip ikinci hafta 2 kg verenler de var..

birde karbonatlı su içelim mi kızlar???

Karbonatlı Su ile Zayıflama Kürü Nasıl Yapılır?
KADINLARKULUBU 22 TEMMUZ 2013 34

Karbonatlı suyla kilo vermek, pek çoklarına yabancı bir zayıflama yolu olarak gelebilir. Ancak geleneksel kullanım alanları olan hazımsızlık, vücuttaki fazla asit birikimini atmak, mide fesadına doğal çözüm sunmak gibi genel faydalarının yanında karbonatlı su aynı zamanda zayıflama amacıyla da kullanılıyor.
Peki karbonatlı su zayıflatırmı?
Metabolizmayı hızlandırmanın yolunun vücudun asit baz dengesini alkali seviyeye çekmekten geçtiğini uzmanlar söylüyorlar. Bunu yapmanın en doğal yolu ise karbonatlı su içerek zayıflama oluyor. Karbonatlı suyun alkali yapısı ise bu konuda bizlere büyük bir fırsat sağlıyor. Özellikle et ve karbonhidrat ağırlıklı beslenen kişilerde vücutta asit birikmesi oluşmakta ve bu durum da ister istemez kilo vermeyi neredeyse imkansız hale getirmektedir. Ortalama olarak sahip olduğumuz her 15 kg için 1 kg karbonatlı su tüketmek gerekmektedir. Bu sayede hızlı ve kalıcı zayıflama sağlayabiliriz. Bu konuda batı ülkelerinde yapılmış çok sayıda bilimsel araştırma olup gerek doğal maden suyu gerekse karbonat adını verdiğimiz beyaz mineral karışımı ile yapılacak içecek kürü ile doğal zayıflamanın yolu açılmaktadır.
Karbonatlı Su ile Zayıflama Kürü Nasıl Yapılır?
Vücudun asit düzeyini azaltan karbonatlı su ile kilo verme kürünün yapılışı son derece basittir. 1,5 litre suya 1 tatlı kaşığı karbonat (Sodium bicarbonate) ilave edildikten sonra karbonat eriyesiye kadar karıştırılacak ve günlük olarak ortalama 4 litre kadar tüketilecek. Ama dilerseniz bu miktarı 3 litreyle de sınırlı tutabilirsiniz. Yemeklerle su içmeyeceksiniz ve bunun yerine yemeklerden yarım saat öncesine kadar karbonatlı su içip yine yemeklerden bir saat sonrasında karbonatlı suyla zayıflama kürüne devam edilecek.
Sabahları aç karnına yarım litre karbonatlı su içerek güne başlayacağız ve 30 dk sonrasında kahvaltı edeceğiz.
Vücuttan ödem söktürmek ve şişkinliği atmak için de karbonatlı suyla zayıflama kürü işe yarıyor. Karbonatlı suyla zayıflayanlar ortalama olarak bir ayda 5-7 kilo zayıflamayı başardıklarını dile getiriyorlar.

Bunuda denemiştim :KK1: ama tabi istikrarlı yapmayınca faydası varmı yokmu anlamadım :KK1:
Okadar su içiyorum bari şişeme az karbonatta atayım da boşa gitmesin :KK1:
Hemen yarın başlıyorum canım :KK34:

Canım ben yoğurt kürüne başladım günboyu gerçektende acıkmadım fazla öğleden sonra biraz acıktım sadece...bakalım yarın sabah kaç kg çıkıcam...bugün tlf su uyarısını ayarladım günboyu wcdeydim
karbonatlı suyu bende duydum ama yogurt kürüyle birlikte olurmu

İkiside bir arada olur bence :KK34: birbirini destekler diye düşünüyorum :KK34:
En azından biraz daha çabuk gidebilir kilocuklar :KK34:

canımm yaa pek benim yiyebileceğim gibi bişi değill...bide devamını geirememm..devamını getiremicem şeyde şimdi verdirir bi kaç kiloo bırakınca geri alırımm...

ama alkali suyu yapıcan yarın karbonat alayımm..

Canım yoğurdu da en azından bir kaç kaşıkla başlayarak dene :KK34: bak bende yapacağım :KK34: bir umut belki faydası olur :KK34:

Gunaydinn kizlaarrr...
Kilo bilidirim günümüz +1 kgla 71 kilo olmusum...hizla vermem lazimken almaya baslamisim...doktorum 5 kilo ver gel demişti simdi 6 kilo verip gidicem bebeğime kavusmami uzaklaştiriyorum boyle silkelenmem lazim :KK14::KK14:

ayyyyyyyyyyy bu eşlerr bizi bitiriyorr zatennnnnnnnn.....oda hem lahmacunn hem pidee.....maşallahh sendede yok ykk..pideyi nasıl yapıyorsunnn...bende denemiştim tepside mayalı hamurlaa...ayy canım çektiii...

offf ben yemeyidee çokk seviyorumm yaaaaaaaa..anlatışlarımda bile bi iştahh varr

evet yaa bazı yemekleri yemek bir sanat oluyor bazen. Kebap türü oldu mu benim için diyet yoktur; diyet her zaman yapılabilir ama kebap her zaman öyle misleer gibi sofraya gelmez diye düşünürüm o an :) :KK56:

Selamün aleyküm kızlarrrrrrrrrrr :KK3:

Bütün gece öksürmekten yine uyuyamadım :KK53:
Bu nasıl bir griptir anlamadım ilaçta fayda etmiyor :26: Kızkardeşim ve eşide aynı durumda hatta sabah konuştuğumuzda kız havaya birşeymi sıkıyorlar herkes dökülüyor diye espiri yapıyor cadı :KK1:
Birazdan hazırlanıp okula çıkacağım :KK34: Veli toplantısı varmış :KK1: bakalım ne işiteceğiz :KK1:
Kızım peşin peşin diyor Anne öğretmen çok konuşuyor diyebilir diye :KK1: dedim senin cenenin düşük olduğunu biliyorum zaten yeni bir şey değil :KK1:

Maalesef bu sene ( 7.ci sınıfta şu an ) dersler baya bir zor ve notları biraz düştü :KK53:
Canın sağ olsun düzeltirsin diyorum ama özellikle seneye çok önemli olucak bizim için ve o yüzden daha sıkı çalışması gerekiyor ve gerekirse takviye alması için uğraşacağız ama maalesef cevremizde ders veren yok :26: dershanelerde maşallah ateş pahası :KK53: bu seneyide atlatalım artık sene başında mecbur kıyacağız paraya :KK1: sonuçta gelecekleri daha önemli :KK34:

Neyse ben hazırlanıp çıkayım :KK34:

Bu arada regl olduğumdanmıdır nedir felaket artı gördüm bugün :KK43: İnanılmaz ama 122yi gördüm :KK14::KK14::KK14::KK14: Yaaa bu kadar artıda olmaz ki :KK14: takmayayım diyorum ama benimde durumum herkes gider mersine ben giderim tersine oldu :KK14:
Ne olucak bu halim diye düşünmekten kafayı yiyeceğim :26:
Spor yapmak istiyorum ama 5 dakika sonra belimin ağrısından yığılıp kalıyorum :KK43:
Ne olur bana dua edin kızlarrrrrrrrrrrr :KK43: Artık bende eksileri görmek istiyorum yaaa :26:
Acaba diyorum doktorların bulamadığı bir rahatsızlığım mı var da böyle oluyor :26:

Hayır sonunda annemide zorda olsa ikna edip şu ameliyat işine girişeceğim son çare olarak yoksa Allah korusun şu TVye çıkan vinçle hastaneye götürülen kadınlardan olacağım :KK50::KK50::KK50:
İnanın çok koruyorum daha beter olmaktan ve artık ümidim tükenmek üzere :KK43: senelerdir diyet yapmaktan ama sonuç alamamaktan bıktım :KK30:

selamün aleyküm arkadaşlar :KK3: , hayırlı cumalar dilerim. birkaç gündür pek giremedim nete, o zaman diliminin özetini geçeyim.
çarşamba günü hastaneye giderek doktoruma adetin üçüncü aya devrettiğini olması için ilaç istediğimi ayrıca insülin direncinden ötürü glukofen istediğimi söyledim, ne olur ne olmaz diye kan tahlili verip sonuca göre hareket edelim dedi dr. tahlil sonucum beklediğim gibi negatifti ardından sonuç tan sonra tarlusal verdi.doktorumla glukofen hakkında konuştuk. kilo vermekte zorlandığımdan ve çayda şekeri hiç sevmesem de tatlı krizlerim olduğundan bahsettim(iştahım pek açık olduğu için) dr,istersen glukofen vereyim kiminde fayda sağlıyor kiminde sağlamıyor, senin insülin direncin olup olmadığını da bilmediğimiz için vücuduna nasıl etkisi olur bilemem, burada da ölçülemiyor dedi. efendime söyleyeyim ortada buluştuk, ben tarlusalı içeceğimi ve gelecek ay kilo konusunda hala yol kat edemezsem glukofen için yeniden gideceğimi söyledim. Ocak'ta inşaallah konyaya gideceğim orada ölçtürürüm direncimi yüksekse hiç beklemem gelecek ayı hemen doktorumun kapısını çalarım zati. (bu konuda bana yol gösterdiği için WAW'a ayrıca teşekkür ederim :KK16: )

Ayrıca sonunda tam buğday ekmeğine geçebildim :KK64: , 4 gündür de sabah namazını müteakip yarım aşağı yukarı 45 dakikalık yürüyüşe çıkıyorum :KK62: . zencefil zerdeçal tarçın'ı daha önce denemek için almış, çok kullanamamıştım, önceki gün ara öğün niyetine yedim, dün de yemeğin yanına tarçın katmadan yedim bakalım. soğan kürüne başlayamadım çünkü hem biraz midem ağrır gibi olmuştu geçen hafta başlamaya karar verdiğimde hem de bu ay sabrım kalmadı onu içip beklemeye gelecek ay artık Allah ömür verirse. karbonatlı suya gelinceee :) onu da üç beş gün önce denedim ama sanırım karbonatı fazla kaçtı 0.5 litre içtim o kadar. başka denediğim var mydııı? :44: yoktu galiba :)

Bu nasıl bir griptir anlamadım ilaçta fayda etmiyor :26: Kızkardeşim ve eşide aynı durumda hatta sabah konuştuğumuzda kız havaya birşeymi sıkıyorlar herkes dökülüyor diye espiri yapıyor cadı :KK1:
Birazdan hazırlanıp okula çıkacağım :KK34: Veli toplantısı varmış :KK1: bakalım ne işiteceğiz :KK1:
Kızım peşin peşin diyor Anne öğretmen çok konuşuyor diyebilir diye :KK1: dedim senin cenenin düşük olduğunu biliyorum zaten yeni bir şey değil :KK1:

Maalesef bu sene ( 7.ci sınıfta şu an ) dersler baya bir zor ve notları biraz düştü :KK53:
Canın sağ olsun düzeltirsin diyorum ama özellikle seneye çok önemli olucak bizim için ve o yüzden daha sıkı çalışması gerekiyor ve gerekirse takviye alması için uğraşacağız ama maalesef cevremizde ders veren yok :26: dershanelerde maşallah ateş pahası :KK53: bu seneyide atlatalım artık sene başında mecbur kıyacağız paraya :KK1: sonuçta gelecekleri daha önemli :KK34:

Bu arada regl olduğumdanmıdır nedir felaket artı gördüm bugün :KK43: İnanılmaz ama 122yi gördüm :KK14::KK14::KK14::KK14: Yaaa bu kadar artıda olmaz ki :KK14: takmayayım diyorum ama benimde durumum herkes gider mersine ben giderim tersine oldu :KK14:
Spor yapmak istiyorum ama 5 dakika sonra belimin ağrısından yığılıp kalıyorum :KK43:
Ne olur bana dua edin kızlarrrrrrrrrrrr :KK43: Artık bende eksileri görmek istiyorum yaaa :26:
Acaba diyorum doktorların bulamadığı bir rahatsızlığım mı var da böyle oluyor :26:

Hayır sonunda annemide zorda olsa ikna edip şu ameliyat işine girişeceğim son çare olarak yoksa Allah korusun şu TVye çıkan vinçle hastaneye götürülen kadınlardan olacağım :KK50::KK50::KK50:
İnanın çok koruyorum daha beter olmaktan ve artık ümidim tükenmek üzere :KK43: senelerdir diyet yapmaktan ama sonuç alamamaktan bıktım :KK30:

aleykümselam. çok geçmiş olsun canım öksürük zor.
ben çevremde çocuğu yedinci sınıfta olan kim varsa diyorum, çocukla 6'da iyiyken 7'de düşüp sonraki sene toparlıyorlar geri. hocamız gelişim psikolojisi anlatırken söylemişti genelde böyle olur diye dikkat ettim o yıldan itibaren hakikaten öyle. Allah çocukların da yardımcısı olsun, onların o yaşta koşuşturmalarına da üzülüyorum bazen, hele kendilerinden ağır çantaları taşırken görünce... Rabbim zihin açıklığı, güç kuvvet versin. Amin. Canım Allah yardımcın olsun tüm sıkıntılara zorlanmalara değer de sağlık sıhhatle istediğine ulaşırsın inşaallah.

Günaydın canım...İnşallah öğretmenleri güzel şeyler söylerler canım kızın için..
İnşallah tez zamanda kurtulursun canım fazlalıklarından...bencede dr bakmadığı bişey olabilir insülin direncine bakılmışmıydı...
Bende artılardayım bu hafta daha dikkat edicem inşallah ve sporuma ağırlık vericem...yumurtlama dönemindeyim kasık ağrısından çok fazla harekette yapamıyorum :KK43:

geçen haftalarda yediklerimi yazıyodum ozaman daha az kaçamak yapıyodum yazıcam size diye yine yazmaya karar verdim

Uyanınca yoğurtlu karışımı yedim
yarım saat sonra ılık limonlu su

Sabah kahvaltım...
1 tane haşlanmış yumurta
küçük bir parça peynir
roka maydanoz
iki dilim ekmek yarım saat sonrada yeşil çay

Canım bende sobanın yanına koyuyorum suyumu ozaman içebiliyorum...burda sular çok soğuk donuyo :)

kesinliklee ılıkk daha rahat içebiliyorumm...sogukken 2 yudumda kalıyorumm..benim suda mytfakta orası bıraz daha serin oldugundan suda baya soguk oluyordu...hadi bakalımm boll sulu günlerr :) :)

Gunaydinn kizlaarrr...
Kilo bilidirim günümüz +1 kgla 71 kilo olmusum...hizla vermem lazimken almaya baslamisim...doktorum 5 kilo ver gel demişti simdi 6 kilo verip gidicem bebeğime kavusmami uzaklaştiriyorum boyle silkelenmem lazim :KK14::KK14:

anaammmm sende bizdenn çıktınn..2 gün yesem tartı farkediyor desenee...keklerr pidelerr çıktıı ortaya...morall bozmakk yokk..evelallah hafta ortasına bişi kalmazzz..bidahaki cumaya artıda kalmaz eksileri görürsünn...
evet yaa bazı yemekleri yemek bir sanat oluyor bazen. Kebap türü oldu mu benim için diyet yoktur; diyet her zaman yapılabilir ama kebap her zaman öyle misleer gibi sofraya gelmez diye düşünürüm o an :) :KK56:

:KK52::KK52::KK52: benim gibi düşünen biri daha varr ne güzell....yaa herşeyi severimdee...hamur işine felan dur derim ama kebaba bayıılırımm..onu görüncee:KK52::KK52::KK52: bu moddayımm...bazı akşamlar canım ceker..eşim derki daha yeni yedin hafta sonu hiç yememiş gibi anlatıyorsunn :KK1::KK1: açken dahada fecii anlatırımda benn:KK1::KK1: diyorumki hamile kalayımm ekmeksiz pidesizz her dk yiyebilirimmm ..oda gülüyor aşkolsun aşko şimdi yedirmiyoruzdamı öyle diyorsunn.....gözüm aç adam napsınn:KK1:

CECOMM önce bu bunalımlı sözleri bidaha etmee....cerrahi operasyonuda çıkar kafandan öyle bir seceneğinn yok seninn...ben neden kiloda takılı kaldıgını biliyorumdaa dilimde tüğ bitmiştii artık demiyorum..bunların hepsine sebep senin o deprosyonn ilaçlarındıı.....içme onları ceco içme onları ceco dedikcee..kızlarr kafam rahatladıı diyordun..az daha bende başlıcaktımm...vee bence onların etkisi hala sürüyorr...şişlik yapıyorr onlar zaten..3 ay geçtimi bıraktıgınn..3ay devam ediyormuşş vucütta...

bende takılı kaldımm...vee şimdi o diğer sitede uyguladığım diyeti bulup çıkarttımm...ve onunla başladımm....kürlere başlamışsın ne güzell...şimdi bu yazacağım diyetide yaz bi kagıda ve hatrım için bu diyeti yap 2 haftaa...

aklıma şey geldi ben 78 im..bu kız fazla liste az gelmezmii..amaaa o zamanlar bende fazlaydımm..104 düümm...ve bu listeyi vermiştii... ZİYA MOCAN yaz bak dr u bi araştırr.. kuzen halam hepsi beraber gidiyordu...halam hala gidiyorr...160 dı 135 felan oldu şimdi hala dahada gidiyorr...

cerrahi operasyondansa bu adama git derimm..bütün tahlillerine bakıyorr...zaten iç hastalıkları uzmanıı...bütün herşeyi inceliyor yanındada diyetisyeni var o sana diyet yazıp gönderiyorr..merak ettiğin bişi olursa tel açıp soruyorsun diyetisyene...

sen niye gitmedin dersenn birazz tuzlu parasıı...300...350 tl civarıydı muayenesii.. ben listeyi yaptımm çokdagüzel verdim..glukofen vermişti kuzenim ve halamadaa bende içiyordum zaten..

yani ister aynı listeyi denee...istersende çaresiz kalırsan bu adama bi git derimm...nişantaşında muayenehanesi...tv yede çıkar görümşsündür..netten bakarsan görürsün..

ama artık umutsuzluga kapılma..allaha şükürr ne dertler var çaresiz değiliz en azındann...listeyi paylaş dersen paylaşırımm...bide günlük çayı varr oda süper bişi ödem attırtıyorr fecii...

selamün aleyküm arkadaşlar :KK3: , hayırlı cumalar dilerim. birkaç gündür pek giremedim nete, o zaman diliminin özetini geçeyim.
çarşamba günü hastaneye giderek doktoruma adetin üçüncü aya devrettiğini olması için ilaç istediğimi ayrıca insülin direncinden ötürü glukofen istediğimi söyledim, ne olur ne olmaz diye kan tahlili verip sonuca göre hareket edelim dedi dr. tahlil sonucum beklediğim gibi negatifti ardından sonuç tan sonra tarlusal verdi.doktorumla glukofen hakkında konuştuk. kilo vermekte zorlandığımdan ve çayda şekeri hiç sevmesem de tatlı krizlerim olduğundan bahsettim(iştahım pek açık olduğu için) dr,istersen glukofen vereyim kiminde fayda sağlıyor kiminde sağlamıyor, senin insülin direncin olup olmadığını da bilmediğimiz için vücuduna nasıl etkisi olur bilemem, burada da ölçülemiyor dedi. efendime söyleyeyim ortada buluştuk, ben tarlusalı içeceğimi ve gelecek ay kilo konusunda hala yol kat edemezsem glukofen için yeniden gideceğimi söyledim. Ocak'ta inşaallah konyaya gideceğim orada ölçtürürüm direncimi yüksekse hiç beklemem gelecek ayı hemen doktorumun kapısını çalarım zati. (bu konuda bana yol gösterdiği için WAW'a ayrıca teşekkür ederim :KK16: )

Ayrıca sonunda tam buğday ekmeğine geçebildim :KK64: , 4 gündür de sabah namazını müteakip yarım aşağı yukarı 45 dakikalık yürüyüşe çıkıyorum :KK62: . zencefil zerdeçal tarçın'ı daha önce denemek için almış, çok kullanamamıştım, önceki gün ara öğün niyetine yedim, dün de yemeğin yanına tarçın katmadan yedim bakalım. soğan kürüne başlayamadım çünkü hem biraz midem ağrır gibi olmuştu geçen hafta başlamaya karar verdiğimde hem de bu ay sabrım kalmadı onu içip beklemeye gelecek ay artık Allah ömür verirse. karbonatlı suya gelinceee :) onu da üç beş gün önce denedim ama sanırım karbonatı fazla kaçtı 0.5 litre içtim o kadar. başka denediğim var mydııı? :44: yoktu galiba :)

hadii bakalım hayırlısıı...bende 3..4. gün sonra başlıcam tarlusalee.. senin akş ye bakıldımı.?? açlık kan şekerinee..?? genel testlerde bakılır test kagıdına bi bak bakalım...benim o 80 di..drum sınır dedi...glukofeni iç dedi..bende başladım..sonra endokrine gittim...oda pko varsa içmelisinn...bende artık mudavini oldum glukofenin...

geçen haftalarda yediklerimi yazıyodum ozaman daha az kaçamak yapıyodum yazıcam size diye yine yazmaya karar verdim

Uyanınca yoğurtlu karışımı yedim
yarım saat sonra ılık limonlu su

Sabah kahvaltım...
1 tane haşlanmış yumurta
küçük bir parça peynir
roka maydanoz
iki dilim ekmek yarım saat sonrada yeşil çay
aynenn canımm kesinlikle bende yazınca daha az yiyorummm...o yüzden bende yazmaya başladımm...normalde az yemiş gibi hissediyorumm ama yazdıkcaa ana ana diyorum ne çok yemişim..bidahaki güne onları azaltıyorumm...

kızlarr...kilo bildirimimm...

kilo:: 78,2

haftaya dahada güzl olacakk inşallahh..

Merhaba arkadaşlar maalesef bende bu hafta artıları gördüm.:KK17::KK17: 69.5 i gördüm. bu hafta kilo vermek adına hiçbir şey yapamadım. ne spor yapabildim ne yediklerime dikkat ettim nede su içtim. çünkü final haftasıydı pert olmuş durumdayım:KK53::KK53: bir hafta daha da devam edecek, sınavlar bitene kadar 70 i göreceğim galiba :26::26:

kesinliklee ılıkk daha rahat içebiliyorumm...sogukken 2 yudumda kalıyorumm..benim suda mytfakta orası bıraz daha serin oldugundan suda baya soguk oluyordu...hadi bakalımm boll sulu günlerr :) :)

anaammmm sende bizdenn çıktınn..2 gün yesem tartı farkediyor desenee...keklerr pidelerr çıktıı ortaya...morall bozmakk yokk..evelallah hafta ortasına bişi kalmazzz..bidahaki cumaya artıda kalmaz eksileri görürsünn...

:KK52::KK52::KK52: benim gibi düşünen biri daha varr ne güzell....yaa herşeyi severimdee...hamur işine felan dur derim ama kebaba bayıılırımm..onu görüncee:KK52::KK52::KK52: bu moddayımm...bazı akşamlar canım ceker..eşim derki daha yeni yedin hafta sonu hiç yememiş gibi anlatıyorsunn :KK1::KK1: açken dahada fecii anlatırımda benn:KK1::KK1: diyorumki hamile kalayımm ekmeksiz pidesizz her dk yiyebilirimmm ..oda gülüyor aşkolsun aşko şimdi yedirmiyoruzdamı öyle diyorsunn.....gözüm aç adam napsınn:KK1:

CECOMM önce bu bunalımlı sözleri bidaha etmee....cerrahi operasyonuda çıkar kafandan öyle bir seceneğinn yok seninn...ben neden kiloda takılı kaldıgını biliyorumdaa dilimde tüğ bitmiştii artık demiyorum..bunların hepsine sebep senin o deprosyonn ilaçlarındıı.....içme onları ceco içme onları ceco dedikcee..kızlarr kafam rahatladıı diyordun..az daha bende başlıcaktımm...vee bence onların etkisi hala sürüyorr...şişlik yapıyorr onlar zaten..3 ay geçtimi bıraktıgınn..3ay devam ediyormuşş vucütta...

bende takılı kaldımm...vee şimdi o diğer sitede uyguladığım diyeti bulup çıkarttımm...ve onunla başladımm....kürlere başlamışsın ne güzell...şimdi bu yazacağım diyetide yaz bi kagıda ve hatrım için bu diyeti yap 2 haftaa...

aklıma şey geldi ben 78 im..bu kız fazla liste az gelmezmii..amaaa o zamanlar bende fazlaydımm..104 düümm...ve bu listeyi vermiştii... ZİYA MOCAN yaz bak dr u bi araştırr.. kuzen halam hepsi beraber gidiyordu...halam hala gidiyorr...160 dı 135 felan oldu şimdi hala dahada gidiyorr...

cerrahi operasyondansa bu adama git derimm..bütün tahlillerine bakıyorr...zaten iç hastalıkları uzmanıı...bütün herşeyi inceliyor yanındada diyetisyeni var o sana diyet yazıp gönderiyorr..merak ettiğin bişi olursa tel açıp soruyorsun diyetisyene...

sen niye gitmedin dersenn birazz tuzlu parasıı...300...350 tl civarıydı muayenesii.. ben listeyi yaptımm çokdagüzel verdim..glukofen vermişti kuzenim ve halamadaa bende içiyordum zaten..

yani ister aynı listeyi denee...istersende çaresiz kalırsan bu adama bi git derimm...nişantaşında muayenehanesi...tv yede çıkar görümşsündür..netten bakarsan görürsün..

ama artık umutsuzluga kapılma..allaha şükürr ne dertler var çaresiz değiliz en azındann...listeyi paylaş dersen paylaşırımm...bide günlük çayı varr oda süper bişi ödem attırtıyorr fecii...

hadii bakalım hayırlısıı...bende 3..4. gün sonra başlıcam tarlusalee.. senin akş ye bakıldımı.?? açlık kan şekerinee..?? genel testlerde bakılır test kagıdına bi bak bakalım...benim o 80 di..drum sınır dedi...glukofeni iç dedi..bende başladım..sonra endokrine gittim...oda pko varsa içmelisinn...bende artık mudavini oldum glukofenin...

aynenn canımm kesinlikle bende yazınca daha az yiyorummm...o yüzden bende yazmaya başladımm...normalde az yemiş gibi hissediyorumm ama yazdıkcaa ana ana diyorum ne çok yemişim..bidahaki güne onları azaltıyorumm...

kızlarr...kilo bildirimimm...

kilo:: 78,2

haftaya dahada güzl olacakk inşallahh..
Bu hafta daha istigrarlı olucam canım gidicek o kilolar ve şu koca göbeğim...canım şu çayı ve diyet listeni merak ettim bende...cecoyu sen daha iyi tanıyosun silkele arkadaşımızı kendine gelsin...
Haftaya hepimiz inşallah eksilerle bildirim yaparız

08. 12. 2011

GÜNE BAŞLARKEN: 2 bardak su + 2 kuru kayısı + 1 ceviz

KAHVALTI
* Haftada 2 gün: 2 yumurta beyazı + 1 yumurta sarısı ile yapılmış sebzeli omlet/ menemen
1 dilim tam buğday ekmek (kepek/çavdar/çok tahıllı)
Söğüş sebzeler

*Haftada 3 gün: 1 dilim tam buğday ekmek+ 2 kaşık lor peynir + Söğüş sebzeler
1 yumurta beyazı

*Haftada 2 gün: 1 kase yoğurt + 1 meyve + 2 ceviz

ARA: 1 meyve + 8 fındık/badem

ÖĞLE: Yemeğe başlarken— 1/2 kabuklu elma+ su

*Haftada 4 gün
1 kase çorba
1 kase yoğurt/cacık
Salata

Haftada 3 gün
Izgara et/ köfte / tavuk/ ton balık / balık
Salata (elma sirkesi, limon tercih edebilirsiniz)

1. ARA: 1 fincan kahve (sütlü ve tatlandırıcılı olabilir)

2. ARA: 2 adet grisini veya ½ paket diyet bisküvi + 1 bardak ayran

AKŞAM: Yemeğe başlarken— 1/2 kabuklu elma+ su
Haftada 4 gün: Sebze yemeği + yoğurt/cacık + salata (haşlama/közleme sebze)
Haftada 1 gün: Yeşil mercimek + cacık + salata
Haftada 1 gün: Izgara/buğulama/fırın balık (Ton balık)+salata (haşlama/közleme sebze)
Haftada 1 gün: Izgara/ sote/ haşlama tavuk + salata

ARA
1 meyve + 1 su bardağı tarçınlı light veya az yağlı süt

LÜTFEN;
 Örnek diyet programınızı 2- 3 saat aralıklar ile bir şeyler yenecek şekilde düzenleyiniz
 Gün içinde
o 2- 2,5 litre su tüketmelisiniz.
 Sebze yemeklerine 1 kg sebze için 1 çorba kaşığı sıvıyağ ilave ederseniz dilediğiniz kadar tüketebilirsiniz.
 Öğle ve akşam yemeklerinin yerini değiştirebilirsiniz.

 “Ziya Mocan Özel Karışımı”
2 elma, 1 portakal, 1 limon, 1 çubuk tarçın, 3-4 karanfil; 2 litre suda 5- 10 dakika kaynatılır, süzülerek gün içinde en az 4 bardak tüketilir.

Son düzenleme:

onu bunu bilmem de canım kebap konuşurken bile canım çekti :KK56: , yemeği nasıl bir yeyişim varsa eşim de "öyle iştahlı yiyorsun ki benim de yemek yiyesim geliyor" der. (o çok yemez de)
açlık şekerime -yanlış hatırlamıyorsam- geçen yıl diyetisyene gittiğimde bakılmış ama bana bir şey dememişlerdi kahvaltıdan bir iki saat sonra ölçülmüştü, o yüzden bu gidişimde hepsini sağlama alacağım inşaallah :)

08. 12. 2011

GÜNE BAŞLARKEN: 2 bardak su + 2 kuru kayısı + 1 ceviz

KAHVALTI
* Haftada 2 gün: 2 yumurta beyazı + 1 yumurta sarısı ile yapılmış sebzeli omlet/ menemen
1 dilim tam buğday ekmek (kepek/çavdar/çok tahıllı)
Söğüş sebzeler

*Haftada 3 gün: 1 dilim tam buğday ekmek+ 2 kaşık lor peynir + Söğüş sebzeler
1 yumurta beyazı

*Haftada 2 gün: 1 kase yoğurt + 1 meyve + 2 ceviz

ARA: 1 meyve + 8 fındık/badem

ÖĞLE: Yemeğe başlarken— 1/2 kabuklu elma+ su

*Haftada 4 gün
1 kase çorba
1 kase yoğurt/cacık
Salata

Haftada 3 gün
Izgara et/ köfte / tavuk/ ton balık / balık
Salata (elma sirkesi, limon tercih edebilirsiniz)

1. ARA: 1 fincan kahve (sütlü ve tatlandırıcılı olabilir)

2. ARA: 2 adet grisini veya ½ paket diyet bisküvi + 1 bardak ayran

AKŞAM: Yemeğe başlarken— 1/2 kabuklu elma+ su
Haftada 4 gün: Sebze yemeği + yoğurt/cacık + salata (haşlama/közleme sebze)
Haftada 1 gün: Yeşil mercimek + cacık + salata
Haftada 1 gün: Izgara/buğulama/fırın balık (Ton balık)+salata (haşlama/közleme sebze)
Haftada 1 gün: Izgara/ sote/ haşlama tavuk + salata

ARA
1 meyve + 1 su bardağı tarçınlı light veya az yağlı süt

LÜTFEN;
 Örnek diyet programınızı 2- 3 saat aralıklar ile bir şeyler yenecek şekilde düzenleyiniz
 Gün içinde
o 2- 2,5 litre su tüketmelisiniz.
 Sebze yemeklerine 1 kg sebze için 1 çorba kaşığı sıvıyağ ilave ederseniz dilediğiniz kadar tüketebilirsiniz.
 Öğle ve akşam yemeklerinin yerini değiştirebilirsiniz.

 “Ziya Mocan Özel Karışımı”
2 elma, 1 portakal, 1 limon, 1 çubuk tarçın, 3-4 karanfil; 2 litre suda 5- 10 dakika kaynatılır, süzülerek gün içinde en az 4 bardak tüketilir.
Öğle yemeği biraz zorlar beni bu listede...
İnşallah bu listeyle 65 kiloya düşersin hemen

Kızlar benim içtiğim folik asit Folidoce (400 mcg Folik asit + 2 mcg B12 vitamini)
folik asit kilo vermeyi zorlaştırıyor mu, önceki sayfalarda ben mi yanlış okudum? sabah akşam inofolic kullanıyorum aç karnına, yürüyüşe gitmeden önce inofolic içiyorum gelene kadar 1 saat dolmuş oluyor kahvaltıyı hazırla derken, aç karnına folidoce alıyorum, kahvaltıdan sonra da folidoce, akşam yatarken yine inofolic. eğer kilo vermeyi zorlaştırıyor ya da kilo aldırıyorsa ve bende gebelik gibi bir durum çıkmadığına göre bırakmam mı mantıklı olur en azından 3-5 kilo verene kadar?

X