Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

Slm kızlarr. İysiniz inş. Ben sabah uçakla Trabzona geldik. Oradan Hopa ya geçtik eşimle burası harika bir yer. Değişiklik yapalım dedik. Biraz kafa dağıtmak istiyordum zaten. Burda rejim işi biraz aksayacak gibi bu yiyecekleri görüpte dayanabilen yoktur herhalde :) Hepinizi öpüyorum. Gününüz güzel geçsin inş.

Ne güzeeeelllll..
:KK31:
sen hangi şehirdeydin canım??
şu sevdalık dizisinden sonra eşimle yazın Karadeniz turu yapmaya karar verdik inş.
waw ın dediği gibi gezdiğin kaldığın yerlerin tahlilini bize yap belki lazım olur
:KK34:
iyi tatilleeerr

cecoooooooooooo :KK3:

metabolizma yavaş zaten ara öğün yapmayarak iyice durduruyorsun..
mutlaka ara öğün yapmalısın...
kaçak hani spor????
4 lt su çok canım kışın 2-2.5 lt tüketsen yeter
ayça kaya da yemek arasında mutlaka su için diyor..mide de daha çabuk tokluk hissi oluyormuş..ben yemek arasında içmem ama yine de iyice bir araştırayım

waw
:KK3:

sende kiloyu tetikleyen karbonhidrat yiyecekleri biraraya toplamışsın..
sebze tüketmelisin yumurta olmazsa olmaz yoksa kastan kaybedersin..gerçi sen etçiydin..
ben bugün koca bir torba sebze aldım.;
ıspanak,kıvırcık,roka,tere,maydonoz...

:KK3: MErhaba arkadaşlarr
az önce yürüyüşümü tamamladım :)) bu saate kadar miskinlik yaptım
sabah kahvaltım
1 yk lor + 1 yumurta azcık yağda :KK17:
yarım domates 2 yeşil biber biraz maydanoz :KK76:
ev işleri :) sporu
ben sayıyorum onu normalde ev işleri olmuyor günümde
ara
6 yk yağsız yoğurt
öğle yemeği yemedim yeşil çayımı içip gezmeye gittim
:KK17: ince bir dilim mayalı ekmek 1 közlenmiş biber 1 dilim peynir 4 zeytin
1 dilim ıspanaklı kek :KK17: yani kaçtı biliyorumda sonrasında 10 dk yürüyüş yaptım gelip :KK17::KK17:
akşam yemeği ekmeksiz sebze yemeği üzerine yeşil çay
bugün gliforumun düzenini bozdum sanırım :18: içtiğimi unuttum öğlen de içmiş gibi oldum gezmede
akşam içmedim

sabah kahvaltım
ara
6 yk yağsız yoğurt
1 dilim ıspanaklı kek :KK17: yani kaçtı biliyorumda sonrasında 10 dk yürüyüş yaptım gelip :KK17::KK17:
bugün gliforumun düzenini bozdum sanırım :18: içtiğimi unuttum öğlen de içmiş gibi oldum gezmede
akşam içmedim

Canim bisey sorucam sana glifor ve glukofen arasındaki fark ne biliyomusun

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr :KK3:

Hele şükür evime gelebildim :KK1:
Evim evim sıcak evim diyesim geldi :KK1: Annemlerde herşey iyi güzelde maalesef ev kardeşimin üzerine olduğu için doğalgaza baş vuramıyolar ve ufoyla idare ediyorlar :KK34: TAbi küçük cimcimem yerinde durmadığı için ha bire soğuk odalara kaçıyor tabi bizde peşinden gel buraya diye :KK1:
Bİrlikte bugün baya bir yürüdük sonrada pazarlığımızı yapıp eve geçtik :KK34: malum balık günü :KK1:

Bu arada dün cebime yüklediğim app süper birşeymiş :KK1: devamlı bana su içmem gerektiğini hatırlattı :KK34: tabi içtiğin su miktarıda girince şu anda kadar ne kadar su içtiğimi net biliyorum :KK1: tam 4 Litre içmişim bugün :KK1: yani olması gerektiği kadar :KK34:
Yemeklerde su içmeme kararımıda uyguladım şükür ve kendimi çok iyi hissediyorum :KK34:
Kesinlikle herkese tavsiye ederim :KK34:

Yarın biraz temizlik yapacağım :KK34: eşimin yeğenleri inat ettiler cuma günü yatıya geleceğiz diye :KK52::KK52::KK52::KK52: bari cumartesi akşamı gelsinlerde bizde gündüzden biraz dışarı çıkalım deme gafletinde bulundum ve bizimki elli tane laf söyledi :KK53: yok efendim sen istemiyorsun onları, kıvırmak için bahane arıyorsun, işte ne inatcısın onlar öyle planlamış falan diye bir başladı söylenmeye annemlerdeyken ( tabi annem o an mutfakta ) bende sonunda lanet olsun gelsinler demek zorunda kaldım ama eşimede dedim öğlende gönderirsin sonuçta benimde bir haftasonum var ve sırf onlar istiyor diye de feda edemem. Zaten çakal eşim annemler geldiğinden beri hiç doğru dürüst bir yere götürmedi beni:26: bir tek beni susturmak için halalarına gidiyorduk.
Nefret ediyorum şunların huylarından :KK47: biz planımızı yaptık herkes uymak zorunda modundalar hep :26:
Pazar günü içinde nasıl olduysa kahvaltıya çağırmış ablası bizi :44: herhalde kızkardeşinide çağırmıştır diye tahmin ediyorum. Offfff hiç çekilmez aslında ama yine eşimin hatırına eyvallah diyeceğiz mecbur :KK34:

Ayyy şu uygulamayı bende indirsem iyi olucak tam olarak adı ne uygulamanın...ben yemek sırasında çok su içiyorum dikkat edicem bundan sonra buna

Canım uygulamanın adı ; WATER YOUR BODY :KK34:
Sabah uyandığın saati ayarlıyorsun ve yatacağın saatten iki saat önceside bitiş saatini :KK34: sonra ara ara sana hatırlatıyor su içmen gerektiğini :KK34: Kilonuda yazıyorsun günde kaç litre içmen gerektiğini söylüyor :KK34:

hadi bakalımm hayırlıı olsunnnnn programınn...içersin inşallah sularınıı...ama 4 lt çok değilmi kızzz...acaba bana gereken ne kadar bende bi araştırayımm..

bu arada aklıma ne geldii..senn sigarayıı bıraktınmıı ???

listeleride maşallah aklında kalmışş ne yediklerinn ben dün yediğimi unutuyorumm:KK1::KK1::KK1: ama cecomm listeyii icee azaltmışsınn yineee...cecoo listesinee dönmüşş senin diyett...

Canım bende baştan çok sandım ama inan güne yayınca çok fazlada değilmiş ( ihtiyacım varmış ki hiç fazla gelmiş gibi hissetmedim :KK34: tabi paso tuvalete taşınmak tek dezavantajı :KK1: )

Sigara bitti güzelim :KK76::KK76::KK76: 3 ay içinde ancak 4 kere içtim :KK1: çok nadiren canım isterse kahvenin yanında bir tane içerim diye şartlandırmıştım kendimi çünkü fazla kasınca çok daha fazla istek oluşuyor diye :KK34: zaten ondanda biraz kilo aldım ya :KK1:

Slm kızlarr. İysiniz inş. Ben sabah uçakla Trabzona geldik. Oradan Hopa ya geçtik eşimle burası harika bir yer. Değişiklik yapalım dedik. Biraz kafa dağıtmak istiyordum zaten. Burda rejim işi biraz aksayacak gibi bu yiyecekleri görüpte dayanabilen yoktur herhalde :) Hepinizi öpüyorum. Gününüz güzel geçsin inş.

Ohhhh iyisin güzelim :KK3:
İNşallah çok güzel zaman geçirirsin ve sağ sağlim dönersin :KK34:
Kırk yılın başı gidiyorsun tabiki rejim bir kenarda bekler :KK1: gelince yine teslim alırsın :KK1:

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr :KK3:

Hele şükür evime gelebildim :KK1:
Evim evim sıcak evim diyesim geldi :KK1: Annemlerde herşey iyi güzelde maalesef ev kardeşimin üzerine olduğu için doğalgaza baş vuramıyolar ve ufoyla idare ediyorlar :KK34: TAbi küçük cimcimem yerinde durmadığı için ha bire soğuk odalara kaçıyor tabi bizde peşinden gel buraya diye :KK1:
Bİrlikte bugün baya bir yürüdük sonrada pazarlığımızı yapıp eve geçtik :KK34: malum balık günü :KK1:

Bu arada dün cebime yüklediğim app süper birşeymiş :KK1: devamlı bana su içmem gerektiğini hatırlattı :KK34: tabi içtiğin su miktarıda girince şu anda kadar ne kadar su içtiğimi net biliyorum :KK1: tam 4 Litre içmişim bugün :KK1: yani olması gerektiği kadar :KK34:
Yemeklerde su içmeme kararımıda uyguladım şükür ve kendimi çok iyi hissediyorum :KK34:
Kesinlikle herkese tavsiye ederim :KK34:

Yarın biraz temizlik yapacağım :KK34: eşimin yeğenleri inat ettiler cuma günü yatıya geleceğiz diye :KK52::KK52::KK52::KK52: bari cumartesi akşamı gelsinlerde bizde gündüzden biraz dışarı çıkalım deme gafletinde bulundum ve bizimki elli tane laf söyledi :KK53: yok efendim sen istemiyorsun onları, kıvırmak için bahane arıyorsun, işte ne inatcısın onlar öyle planlamış falan diye bir başladı söylenmeye annemlerdeyken ( tabi annem o an mutfakta ) bende sonunda lanet olsun gelsinler demek zorunda kaldım ama eşimede dedim öğlende gönderirsin sonuçta benimde bir haftasonum var ve sırf onlar istiyor diye de feda edemem. Zaten çakal eşim annemler geldiğinden beri hiç doğru dürüst bir yere götürmedi beni:26: bir tek beni susturmak için halalarına gidiyorduk.
Nefret ediyorum şunların huylarından :KK47: biz planımızı yaptık herkes uymak zorunda modundalar hep :26:
Pazar günü içinde nasıl olduysa kahvaltıya çağırmış ablası bizi :44: herhalde kızkardeşinide çağırmıştır diye tahmin ediyorum. Offfff hiç çekilmez aslında ama yine eşimin hatırına eyvallah diyeceğiz mecbur :KK34:

Canım uygulamanın adı ; WATER YOUR BODY :KK34:
Sabah uyandığın saati ayarlıyorsun ve yatacağın saatten iki saat önceside bitiş saatini :KK34: sonra ara ara sana hatırlatıyor su içmen gerektiğini :KK34: Kilonuda yazıyorsun günde kaç litre içmen gerektiğini söylüyor :KK34:

Canım bende baştan çok sandım ama inan güne yayınca çok fazlada değilmiş ( ihtiyacım varmış ki hiç fazla gelmiş gibi hissetmedim :KK34: tabi paso tuvalete taşınmak tek dezavantajı :KK1: )

Sigara bitti güzelim :KK76::KK76::KK76: 3 ay içinde ancak 4 kere içtim :KK1: çok nadiren canım isterse kahvenin yanında bir tane içerim diye şartlandırmıştım kendimi çünkü fazla kasınca çok daha fazla istek oluşuyor diye :KK34: zaten ondanda biraz kilo aldım ya :KK1:

Ohhhh iyisin güzelim :KK3:
İNşallah çok güzel zaman geçirirsin ve sağ sağlim dönersin :KK34:
Kırk yılın başı gidiyorsun tabiki rejim bir kenarda bekler :KK1: gelince yine teslim alırsın :KK1:
Canım ben uygulamayı indirdim öğlen ama bişeyi anlamadım her saat çalıyo yaa alarm çalınca programın ekranına içtiğine dair bişey yapıyomusun

SİPSİRİNE süpersin sporun için kutluyorum seni:KK9:

bende 20 dk tempolu yürüyüşümü yaptım..
:KK8:

unutmayın gün aşırı spor yapıyoruz..
:KK3::KK3::KK3:

bugünkü menüm,,

sabah
yumurta
peynir
2 d.tam.b.ekmek
yeşil zeytin

ara
bir dilim sütlü tatlı

öğle
2 tane sigara böreği
yarım kase çorba
yeşillik

ara
yeşil çay
bir kuru kayısı

akşam
bir baget tavuk
birkaç dilim patates
yoğurtlu brokoli kırmızı biber
1 d.tam.b.ekmek

ara
yağsız sütlü tatlı azıcık
birkaç tane fındık
siyah çay

biraz öncede limonlu yeşil çay içtim
yediğim sütlü tatlıları sindirsin diye
:KK23:
amma velakin hiç meyve yemedim tatlı yediğim için

kreşe yemek götüremiyorum haftada iki gün yemek var zaten..tatlılarda bol booll...
valla bir tabak dolusu tatlıyı hüpletirdim önceden şimdi bir kaç çatal alıyorum..
birde yemek yerken lokmalarımızı çok çiğnememiz gerekiyor
zayıf olan arkadaşım 40 kere çiğniyormuş zaten çok yavaş yiyor...sen yerken eritiyorsun derim..

SPOR YAPAN YOK MUUU????SİZİ KAÇAKLAR SİZİİİİİ:KK4:

SİPSİRİNE süpersin sporun için kutluyorum seni:KK9:

bende 20 dk tempolu yürüyüşümü yaptım..
:KK8:

unutmayın gün aşırı spor yapıyoruz..
:KK3::KK3::KK3:

bugünkü menüm,,

sabah
yumurta
peynir
2 d.tam.b.ekmek
yeşil zeytin

ara
bir dilim sütlü tatlı

öğle
2 tane sigara böreği
yarım kase çorba
yeşillik

ara
yeşil çay
bir kuru kayısı

akşam
bir baget tavuk
birkaç dilim patates
yoğurtlu brokoli kırmızı biber
1 d.tam.b.ekmek

ara
yağsız sütlü tatlı azıcık
birkaç tane fındık
siyah çay

biraz öncede limonlu yeşil çay içtim
yediğim sütlü tatlıları sindirsin diye
:KK23:
amma velakin hiç meyve yemedim tatlı yediğim için

kreşe yemek götüremiyorum haftada iki gün yemek var zaten..tatlılarda bol booll...
valla bir tabak dolusu tatlıyı hüpletirdim önceden şimdi bir kaç çatal alıyorum..
birde yemek yerken lokmalarımızı çok çiğnememiz gerekiyor
zayıf olan arkadaşım 40 kere çiğniyormuş zaten çok yavaş yiyor...sen yerken eritiyorsun derim..

SPOR YAPAN YOK MUUU????SİZİ KAÇAKLAR SİZİİİİİ:KK4:
canım ben bugün spor yapamadım...Diyete başladığımdan beri bugünki kadar yemeyi abartmamıştım bol bol hamur işi yedim hemde çookkk :KK50::KK50::KK50:

Canım ben uygulamayı indirdim öğlen ama bişeyi anlamadım her saat çalıyo yaa alarm çalınca programın ekranına içtiğine dair bişey yapıyomusun

Evet canım programa girip ne kadar su tükettiysen onu tıklıyorsun :KK34: oda seni kilona göre ne kadar su içmen gerektiğini ve ne kadar eksik tükettiğini bir yandan hesaplıyor sana gösteriyor :KK34:

Evet canım programa girip ne kadar su tükettiysen onu tıklıyorsun :KK34: oda seni kilona göre ne kadar su içmen gerektiğini ve ne kadar eksik tükettiğini bir yandan hesaplıyor sana gösteriyor :KK34:
2310 ml içmem lazımmış yarın bakalım bende içe bilecekmiyim :KK66:

Evet öyleymiş biraz araştırdımda :KK55:...Sen kullanıyomusun

çocuk istemiyle pko olduğumu öğrendiğimde doktorum verdi birde özele gitmiştim açıklama bile yapmamıştı..tekrar yazdırmak için başka doktorlara gittiğimde şeker hastasımısın diye soruyorlardı..sonrasında pkoluların neden kullandığını ayrıntısıyla araştırdım..ama ilk kullanımdaki mide bulantısını ve depresif halimi hiç unutamıyorum..ozaman 93 kg idim 11 kilo verdim..sonra vücut alışıyor..zaten sonraki aşamalarda hamile kaldım
uzun bir cevap oldu

çocuk istemiyle pko olduğumu öğrendiğimde doktorum verdi birde özele gitmiştim açıklama bile yapmamıştı..tekrar yazdırmak için başka doktorlara gittiğimde şeker hastasımısın diye soruyorlardı..sonrasında pkoluların neden kullandığını ayrıntısıyla araştırdım..ama ilk kullanımdaki mide bulantısını ve depresif halimi hiç unutamıyorum..ozaman 93 kg idim 11 kilo verdim..sonra vücut alışıyor..zaten sonraki aşamalarda hamile kaldım
uzun bir cevap oldu
Uzun değil canım çok güzel açıklamışsın eşimede okudum aklındaki soru işaretleri bittimi artık dedi :)

ya hiç ders çalışasım yok:KK31:

suyu nezaman içmeliyiz?
sorusu kafama takıldı..
:44:
iki zıt görüş var;
yemek yerken asla içmeyin diyen
yemek arasında için diyen..
araştırma sonuçlarımın özeti;;

yemekten 15 dk önce bir bardak su için..
yemek arasında da en fazla 1 bardak su için(doygunluk hissi)
amaaa yemekten hemen sonra su içmeyin
1-2 saat sonra için(sindirim için)

bende kiloma göre ne kadar su içmem gerektiğini hesapladım netten..2.5 lt çıktı...zaten o kadar içiyorum

ya hiç ders çalışasım yok:KK31:

suyu nezaman içmeliyiz?
sorusu kafama takıldı..
:44:
iki zıt görüş var;
yemek yerken asla içmeyin diyen
yemek arasında için diyen..
araştırma sonuçlarımın özeti;;

yemekten 15 dk önce bir bardak su için..
yemek arasında da en fazla 1 bardak su için(doygunluk hissi)
amaaa yemekten hemen sonra su içmeyin
1-2 saat sonra için(sindirim için)

bende kiloma göre ne kadar su içmem gerektiğini hesapladım netten..2.5 lt çıktı...zaten o kadar içiyorum
Bende yemek sırasında içiyodum ama ceconun dediğine mantıklı mide büyüyo şişkinlik yapıyo ama şöyle bişeyde var suyla dolarsada daha az yeriz ayy gerçekten benimde kafam karıştı

Merhaba arkadaslar,

Ben de katilmak istiyorum kilo savasina yillarin pcolusu olarak :) Yas 29 evliyim, bebek yok :) Sanirim biyolojik saat artik beni de zorluyor ama denemekten ve husrana ugramaktan cok korkuyorum.

Iki yil once 1 yil icerisinde 10 kiloya yakin bir kilo artisi ile 63e vurdum. Ve neredeyse buraya kazik caktim cook uzun sure 1 kilo ver 2 kilo al seklinde bir donem gecirdim.

Simdi daha sebze agirlikli beslenmeye calisiyorum. Neredeyse ac gibi masadan kalkiyorum. Gunde en az 40 dk yuruyus yapiyorum.

Aclik ve tatli krizlerimi yogurt icine taze meyve dilimleri atarak gecirmeye calisiyorum. Bazen 2 lt, bazen daha az ya da cok su iciyorum.

2 ya da 3 aydir sebze agirlikli beslenmeyi denemis olsam da is kilo kontrolune gelince husran icerisindeydim. Bir ay kadar 60-61 arasinda kaldim.

Minik plastik kutular aldim icine 10 tane badem ve bir tane kurutulmus kayisi koydum. Bu minik kutularimi da ara ogun olarak kullanmayi planliyorum.

60in altina dusmeyi basardim. Zor bir yol ve uzun surecek gibi gozukuyor ama basarmaktan baska secenegimiz yok.

Allah hepimize yardimci olsun. :KK9:

aminn canımm..hoşgeldinn aramızaaa..şükirki azmış kilonn ama bu pkodaa 1 kilo bile dertttt...ama vericezz inşallahh..

cecoooooooooooo :KK3:

metabolizma yavaş zaten ara öğün yapmayarak iyice durduruyorsun..
mutlaka ara öğün yapmalısın...
kaçak hani spor????
4 lt su çok canım kışın 2-2.5 lt tüketsen yeter
ayça kaya da yemek arasında mutlaka su için diyor..mide de daha çabuk tokluk hissi oluyormuş..ben yemek arasında içmem ama yine de iyice bir araştırayım

waw
:KK3:

sende kiloyu tetikleyen karbonhidrat yiyecekleri biraraya toplamışsın..
sebze tüketmelisin yumurta olmazsa olmaz yoksa kastan kaybedersin..gerçi sen etçiydin..
ben bugün koca bir torba sebze aldım.;
ıspanak,kıvırcık,roka,tere,maydonoz...

canımm ben onlarıı bi öğünde yemedimm...hafta içinde yaptımm... :) :)

sporr süper gidiyorr..şimdi yapıyorumm bendee....

şimdi suya alışmam lazımm...

sabah kahvaltım
ara
6 yk yağsız yoğurt
akşam içmedim
erimiştirr o kekkk erimiştirr..yarına toparlarsınn...
canım ben bugün spor yapamadım...Diyete başladığımdan beri bugünki kadar yemeyi abartmamıştım bol bol hamur işi yedim hemde çookkk :KK50::KK50::KK50:

kızzz ne yedinn sennnnn..nerden buldunn hamurr işinii....ne yedinn süleeeeeeeee....

aminn canımm..hoşgeldinn aramızaaa..şükirki azmış kilonn ama bu pkodaa 1 kilo bile dertttt...ama vericezz inşallahh..

canımm ben onlarıı bi öğünde yemedimm...hafta içinde yaptımm... :) :)

sporr süper gidiyorr..şimdi yapıyorumm bendee....

şimdi suya alışmam lazımm...

erimiştirr o kekkk erimiştirr..yarına toparlarsınn...

kızzz ne yedinn sennnnn..nerden buldunn hamurr işinii....ne yedinn süleeeeeeeee....
Hangisini sayayım dün kek yapmıştım üç dilim ondan yedim...öğlen eşim lahmacun getirdi iki tane ondan yedim....Sevgili eşim pide istedi onu yaptım halada pişirmeyle uğraşıyorum iki tanede ondan yedim daha ne olsun...

kızçelerimm ben geldimm...her zamankii gibi zor geçtii bu akşammm....

yavv gün içi güzel geçiyorr..akşamları zor eşim sağolsunn....

öğlenn..

makarna...( dün akşam yapmıştım akşam oldugu için yememiştim bugün yedimm))
2 kaşık yoğurtt......

ara
1 mandalina...
1 portaal...

akşam..
1 kase çorba ( ama2 kepçe )
2 yemek kaşıgı patates yemeği..
bol salata...
2 çatal yogurt..

ara..
1 tam narrr :26::26: eldivenle yediğimiçin rahat rahat yedimm..
yarım portakal..
yarımm mandalina..

çay içtik bide...kek vardıda yemedim eşim hüpletti maşallah..bide rulokat almışş..onuda açmışş..ona dayanamadımm..

çay..2 dene rulo kat..:26::26::26:
bir avuçda kabak çekirdeğii..

vee günü kapadımm...

eşime tost yaptımm..ama yemedim kokusuna dayanamayıp bir ısmırık aldımm...şimdide sporumu yapıyorumm erir inşalah...

rulokatlar rahatsız etti beniii....pişmanımm...

Hangisini sayayım dün kek yapmıştım üç dilim ondan yedim...öğlen eşim lahmacun getirdi iki tane ondan yedim....Sevgili eşim pide istedi onu yaptım halada pişirmeyle uğraşıyorum iki tanede ondan yedim daha ne olsun...
ayyyyyyyyyyy bu eşlerr bizi bitiriyorr zatennnnnnnnn.....oda hem lahmacunn hem pidee.....maşallahh sendede yok ykk..pideyi nasıl yapıyorsunnn...bende denemiştim tepside mayalı hamurlaa...ayy canım çektiii...

offf ben yemeyidee çokk seviyorumm yaaaaaaaa..anlatışlarımda bile bi iştahh varr

X