Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr
Çok geçte olsa gelebildim
İftar geç olunca doğal olarak çay faslı falan derken geç oluyor eve gelmemiz
Ya çok azda yesem geç saatte yiyince sahurda bile acıkmamış oluyorum ve davul gibi hissediyorum kendimi yaaaa :26:
Kızkardeşim yine döktürmüş ama çoğunu ağzıma bile sürmedim
Hazır aklımdayken bende menü paylaşımımı yapayım dimi ama
1 kase erişteli yoğurt çorbası
1 YK tel şehriyeli pilav
3 tane köfte
2 - 3 YK kadar Patates Gratin ( kremalı patates yani
)
Bol karışık salata ( çok az yağlı, tuzsuz ve bol limonlu
)
2 bardak Portakallı gazoz ( işte onu içmeseydim tam süperdi ama içim yandı
)
Bir saat sonrada çay faslında 1 ufak kase pudding yedim ama oda şekersiz denecek kadar tatsızdı
Çayı zaten şekersiz içiyorum
ordan dengelemişimdir diye düşünüyorum
Bu arada Cumaki istenmeyen iftardan yırtacağımı düşünüyordum ama maalesef yırtamadım
YOğun pazarlık sonuçu temizliğin yarısını eşime kakalamayı başardım
üstelik yeğenlerinin gece yatısına kalması iptal oldu
Ramazanda kusura bakmasın ama uğraşamam onlarla
eşimde biz baldızla cuma gecesi için sahur planı yapmıştık onu unutmuşuz baldız bugün hatırlattı diye kıvırmış eşim
Yani onlar iftardan sonra gece onları postaladıktan sonra bizim evden çıkacağımızı sanıyorlar
O tahammül edemediğim küçük kız kardeşinide iftara çağıracakmış beyimiz
len dedim kendi ablasını iftara alıyor abi sen gel demiyor bide benmi ona hizmet edeceğim
ama eşim ne olur idare et ayırmak olmaz söz sana bu iyiliğin karşılıksız kalmayacak dedi
dedim bu kadar suratsıza aynı anda katlanıyorsam o zaman çok iyi bir şey çıkması lazım karşılığında
ne istersen dedi
tabi ben yine kıyamam istemem birşey daha sonra nasılsa başka türlü karşılığını alırım
olmadı bayram temizliğine ortak olur
Adam bana yaptığı temizlik yerine gündeliğe gitse yeminle zengin olmuştuk
ama kendi kaşındı onları çekeceksem oda katlanacak
Yarın artık kızlarla alışverişe giderim tabi önce bir menüyü belirlemem lazım
Kizlaar nasilsniz gorusmeyeli. Benim çok zor günlerim geciyo annmi yatrdk hastnedeyim gelmiken muayenede olacagim bekliyorum :))
Esimle tartistik konyadan gelince konusacagim ins duzelur
Kayinvalideye agzma geleni saydım kizlar anlatirim. Kisaca şö yle ozetliyim
Bunlardab hic acık yok hepsi turbanli bizim tarafta öyle ama biz acigiz ve biletek aldilar.
Beni kabbullenemiyo salk k.v ve bende patladım artık ariyor acmiyorum gerizekalilar hangi devirde yasiyorsak acık gelin kötü gelin oldum ne zor vi durumdayim
Esimi doldurusa getiriyorlar surekli ne yapacağım. Bi kaynnaya gid
Canım üzme kendini sakın
Kendini ve kuzucuğunu düşün
eşin şu an senden uzak olduğu için sinirleri bozuktur her ne kadar itiraf etmek istemesede
Kvne hele hiç takma
Müslümanlık sadece baş örtmeyle yada namaz kılmayla bitmiyor
Tabiki Allahın emirlerini yerine getirmek hoş birşey ama sonuçta bunu yapacaksak onlar istiyor diye değil Rabbimin rızasını kazanmak için içimizden geldiği için bunu yapmalıyız
Bende yoğun istek üzerine evlenirken kapanmıştım
eşim benden istemişti ama sonradan ortaya çıktı ki KP eğer kapanmayı kabul etmezse istemeye bile gitmem diye yemin etmiş :26: duyduğumda çok üzüldüm sonuçta benim karakterim önemli olan nasıl giyindiğim değil
Benim bildiğim Müslümanlıkta kul hakkına, dürüstlüğe, saygıya, sevgiye öncelik verilmesi gerekir ama işte bazı insanlar mecbur olduklarını yapıp diğer yandanda bencilce davranabiliyor
Evlendikten sonra uzun seneler sırf onlar istedi diye kapalıydım ( asla rahatsız olmuyordum ama yinede mutsuzdum çünkü sonuçta bunu Allah için değil gördüğüm baskıdan yapıyordum )
Sonuçta ne oldu; 5 sene evvel okadar bunalım, sorun ve huzursuzluktan sonra az daha evliliğim güme gidiyordu ve sırf boşanmaktan vazgeçeyim diye eşim herşeye razı olduğunu söyledi ve istersen başını dahi açabilirsin nasıl mutlu olucaksan öyle ol dedi ve ben açıldım :26: KV tabi kıyameti kopardı ama eşimin o çok tutucu olan amcası ve yengeside kesinlikle benim insanlığımın çok daha önemli olduğunu ve baskıyla kapalı olmamın birşey ifaade etmediğini söylediler
İnan bir kez olsun bana sen neden açıldın demedi amcası, yengesine bütün yaşadıklarımı anlattığımda şok oldu kızım keşke bizlere anlatsaydın belki bir çare bulup seni bu sıkıntılardan kurtarırdık sonuçta sen bizlerede emanet sayılırsın dediler
Şu an tesettürlü değilim ama hep diyorum Rabbim için yapacaksam bunu yapacağım diye
heee giyimim de yerine göre öyle hazır başımda açık diyip iyice açılıp saçılmadım ama benim KVye sor resmen yüzüme demişti elinde olsa totoşunu açarsın sen diye
bende totoşu açamam ama başımı açarım demiştim
Düşünsene eşim ilk zamanlar benim açıldığımı söyleyemedi bile ailesine ( mahalleden çıkana kadar kapalı olmamı istiyordu bende karşı çıktım Allahıda kandıramam ki ne gerek var diye
)
Ben yokken ilk zamanlar baya bir söylenmişler anladığım kadarıyla ama hiççççççç umurum değil
o baş örtüsüne gelene kadar onların çok daha fazla şeyler düzeltmesi gerekir ancak ondan sonra beni yargılayabilir KV belki ama onuda o beceremez
Rabbim o duyguyu inşallah bizlere verirde bizlerde Güzel Allahımın rızasını kazanmak için içimizden geldiği için başımızı kapatalım
Aminnnnnnnnnnn