Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

yaww sormaa güya benn gündüzz bişi yemedimm de ne oldu akşam yine ordan bi parça burdan bi parça yedim birşeylerrr....

akşam 6..7 tane kayısı yedimm...
salata açıkta fırında patlıcan yedimm..

sonra yürüyüşe çıkmıştık orda tostyedim tost ekmeğiyle yapılmışş..

geldim eve karpuzla acıkda lor yedimmmm..

eeeeeeeeee şimdi kaç kalori oldu aşdımı taştımı görünürde bişi yemedimm ama ne çok şey yemişimm yaaa...

canım dediğim gibi sen şanslı pkolulardansınn sen yine kendliğinden hamile kalabilirsinn ama muhakkak dr a gittiğinde glukofen ilacını al...pkonun en büyük kurtarıcısı...hem kilo vermeni sağlıyorr..hemde kalıteli yumurtlamanı ve hamile kalmanı sağlıyorr...

bak nete yaz pko ve metformin ilişkisi diyee göreceksin yazılanlarıı...neden vermemişki senin doktrun hayrett...illa şekerinin olması gerekmiyorr bndede şeker yok ama gılukofen içiyorum faydasınıda çok gördümm..

canım bence cok yemişsin. ben diyet listemi yazıcam buraya zaten hepimizin bildiği şeyler.
bilmiyorum prof a gittim ben hem vermedi ilaçsız zayıflayacaksın dedi.
daha önceden kullanmıştım biliyorum ilacı.
bidaha ki gittiğimde söylerim olmazsa.

sabah kahvaltısı
5 adet zeytin
2 kibrit kutusu peynir
salata-domates-biber
yumurta ( yumurta yerseniz peyniri 1 adet olucak)
3 dilim ekmek (buğday-yulaf-kepek)

ara öğün
1 porsiyon meyve (kendi yumruğunuz büyüklüğünde olacak yediğiniz meyve)

öğlen
yarım su bardağı yoğurt
çorba kasesi kadar sebze yemeği
sınırsız salata az yağlı
3 dilim ekmek (buğday- yulaf- kepek)

ara öğün
1 porsiyon meyve

akşam
yarım su bardağı yoğurt
çorba kasesi kadar sebze yemeği yada 5 adet köfte yada 4 adet pirzola
sınırsız salata az yağlı

ara öğün
2 porsiyon meyve

eğer geç yatıyorsanız yatmadan yarım saat önce 1 su bardağı süt.

makarna-pilav vb. yediğimizde o öğünden ekmeği çıkarıyoruz.
gün içinde sütlü tatlı vs tüketebiliyoruz ama o gün ekmek kullanmıyoruz.

hergün en az yarım saat yürüyoruz.

inşallah hepimiz kilolarımızdan kurtulur ve dünya tatlısı evlatlara sahip oluruz.

sabah kahvaltısı
5 adet zeytin
2 kibrit kutusu peynir
salata-domates-biber
yumurta ( yumurta yerseniz peyniri 1 adet olucak)
3 dilim ekmek (buğday-yulaf-kepek)

ara öğün
1 porsiyon meyve (kendi yumruğunuz büyüklüğünde olacak yediğiniz meyve)

öğlen
yarım su bardağı yoğurt
çorba kasesi kadar sebze yemeği
sınırsız salata az yağlı

ara öğün
1 porsiyon meyve

akşam
yarım su bardağı yoğurt
çorba kasesi kadar sebze yemeği yada 5 adet köfte yada 4 adet pirzola
sınırsız salata az yağlı

ara öğün
2 porsiyon meyve

eğer geç yatıyorsanız yatmadan yarım saat önce 1 su bardağı süt.

makarna-pilav vb. yediğimizde o öğünden ekmeği çıkarıyoruz.
gün içinde sütlü tatlı vs tüketebiliyoruz ama o gün ekmek kullanmıyoruz.

hergün en az yarım saat yürüyoruz.

inşallah hepimiz kilolarımızdan kurtulur ve dünya tatlısı evlatlara sahip oluruz.

diyetisyene gittiğim de ilk listem benimde buyduu..9 dilim ekmekle verebilirmiym diye düşünmüştüm ama verdimm yanii..ama ben şimdi bunu aparsam kilo alırmıyımdiye düşünüyorum çünkü ben düşürdüm ice kalorimii.. bu listeyi yapınca aç kalmadan kilo veriyorsunn çok güzel oluyor benim şuanki listemlee hepp açımm aççççççç..

bu arada canımglukofen zayıflamak için değil zaten...hamilelik için veriliyorr...klomenden önce gılukofenle deniyorlar 3 ay...benim çok arkadaşım gılukofenle hamile kaldıı..çünkü bizde yumurta gelişmesini önleyen hormanu düzenliyorr...hele adet düzensizliğin varsaaa kesin gılukofen kullanmalısın adetinide düzene sokuyorrr..eedüzene girincede yumurtluyorsun ve bebişş geliyorr...

Selam millet ne var ne yok? Yaz geldi ya, bizim de misafirler artışta. Gene misafir gelecekmiş, onlar gelmeden bir bakayım dedim :) Eeee, anlatın bakalım.

amin canım yavaş kendime gelmeye başladım çok şükür haklısın ama insan o kadar üzülünce gözü bir şey görmüyor

eşimde ne yani annem hasta ona bir şey mi diyeyim deyince kafamın tası atıyor

annen hasta bizide hasta etti en sonunda ama işte kadın olunca böyle

tartıştık 3 gündür pek konuşmuyoruz

bugün konuşmaya başladık diyor ki evlilikte böyle şeyler olur boşver

annemler 35 yıllık evli bizim evde ben senede bir kere bile tartışma hatırlamıyorum öyle sevgi saygı var annemle babam arasında

malesf eşimin anne babası neredeyse 50 yıllık evliler her gittiğimizde adamlar düşman gibi kavga ediyorlar ama sen bir kelime desen sus sen gelinsin oluyor adın ne biçim bir aile düzeni anlamadım

işte elin evi kanla yoğrulmuş der babannem valla doğru bizim gelin bizim evden çıkmıyor okadar rahat

bizimkilerin gelinleride bir aylık tatilde 3 gün bile kalamıyorlar

allah hayırlısını versin artık bu vakitten sonra yapılacak bir şey yok kader işte

imtihan düyası artık bu vakitten sonra sabretmekten başka çare yok

alllah hepimizin evine huzur ve mutluluk versin amin

Aminn Rabbimiz hepimize sağlık mutluluk huzur versinn
işte insanlar çeşit çeşit imtihanda öyel düşünüp herkesin kendi dünyasında kendi imtihanını yaşamasını başkasına zarar vermemesini diliyoruz
bende kaç gün oldu konuşmuyorum eşimle bizdede annemler barıştınız mı nasılsınız diyor :)
iyiyiz diyorum
şu izinim bir başlasa biraz dolanacağım sıkıldım kendimden tövbe Yarabbimmmmmm Allah beterinden esirgesin
İnşallah hayırlısını versin Rabbimiz kv boşver asla yanında olanın değerini bilmez bazı insanlar bir gün anlar daa
o zaman seni kaybetmiş oalcak işte şansına küssün:)

evett kızlarrrrrrrr...sabhki kahvaltım..

6 parmak galete..
1 kaşık yoğurt..
3 zeytin...
domates salatalık....

arada 4 dene salatalık...

şimdide güyaa öğlen yemeği yedimmm yeni listeme göree....pöffffff:KK4::KK4:

1 kase çorba..
2 kaşık yoğurt...

bide salata diyor ama zor geldi yapmakk...artık onun yerine yine salatalık yerim birazdann ama hiç doymadımki ben.....canım çok kötü şeyler çekiyor..böle hepp kebaplarr..etler..köftelerr...oofffffffff..offfffff...

bi halsizlik var üstümde elimi bile kaldırasım yokk..yemek yiyim geçer dedim ama geçmedi...2gündür glukofene başladım yine ondan heraldee..bu arada tarlusalede başladım adet söktürücü olaraak..

canım nasıl oldun şimdii inşallah o cısssları almamışsındır :) kıs kebaplar köfteler protein deposu yee bacımm yeee
yeterki çikolataa dondurmaa ayyyyyyyyyy onlar olmasınn bitter gittii dondurma geldi bendee soğuyamıyorum kilo vermeyi durduruyo demiştin ammaa canım istiyoo
şöyle yaptım meyveleri blendeden geçirdimm kiraz kayısı böğürtlen beyaz dondurmanın üzerine ekliyorum çikolatalı soslardan iyidir
ayy bu sayfada da paylaşıyorum amaa neyapayımm :KK70::KK1:

diyetisyene gittiğim de ilk listem benimde buyduu..9 dilim ekmekle verebilirmiym diye düşünmüştüm ama verdimm yanii..ama ben şimdi bunu aparsam kilo alırmıyımdiye düşünüyorum çünkü ben düşürdüm ice kalorimii.. bu listeyi yapınca aç kalmadan kilo veriyorsunn çok güzel oluyor benim şuanki listemlee hepp açımm aççççççç..

bu arada canımglukofen zayıflamak için değil zaten...hamilelik için veriliyorr...klomenden önce gılukofenle deniyorlar 3 ay...benim çok arkadaşım gılukofenle hamile kaldıı..çünkü bizde yumurta gelişmesini önleyen hormanu düzenliyorr...hele adet düzensizliğin varsaaa kesin gılukofen kullanmalısın adetinide düzene sokuyorrr..eedüzene girincede yumurtluyorsun ve bebişş geliyorr...

benim ekmekle pek aram yoktur ama makarna ve pilavı cok severim hele mantı offff :KK52:

canım ben bi kilo vereyim önce yaz sonuna kadar ne verirsem kar.bakalım ondan sonra ne olacak.

Selam millet ne var ne yok? Yaz geldi ya, bizim de misafirler artışta. Gene misafir gelecekmiş, onlar gelmeden bir bakayım dedim :) Eeee, anlatın bakalım.

valla bizde iyilik güzellik şekerimm haberler hep sende...neler yapıyorsun nasıl gidiyor diyett...spora başladınmı ne olduu spor işii....

canım nasıl oldun şimdii inşallah o cısssları almamışsındır :) kıs kebaplar köfteler protein deposu yee bacımm yeee
yeterki çikolataa dondurmaa ayyyyyyyyyy onlar olmasınn bitter gittii dondurma geldi bendee soğuyamıyorum kilo vermeyi durduruyo demiştin ammaa canım istiyoo
şöyle yaptım meyveleri blendeden geçirdimm kiraz kayısı böğürtlen beyaz dondurmanın üzerine ekliyorum çikolatalı soslardan iyidir
ayy bu sayfada da paylaşıyorum amaa neyapayımm :KK70::KK1:

valla bende dayanamamm da eve almıyorum dondurma..evde olmayınca yemiyorumda yoksa bende dayanamamm...

yok kızz yemedimm köfte möfteee...ama kaç gündürr canım fecii şeylerr istiyorrr..tuzlu tuzlu şeyler benimkilerr...kebaplarr.ıslak hamburgerlerr...iskenderlerr....ayyyyyyyyy:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52::KK52: fena oluyorummmmmmm.........

benim ekmekle pek aram yoktur ama makarna ve pilavı cok severim hele mantı offff :KK52:

canım ben bi kilo vereyim önce yaz sonuna kadar ne verirsem kar.bakalım ondan sonra ne olacak.

hadii bakalımmm ver kilocuklarınıı benden sölemesii..pkolu olupglukofen kullanmayan yok da onun için diyeyim dedim...inşallah veririz kiloları gelir bebişlerimizzz...

şincikk ben hala kahvaltı yapmamış bulunuyorumm..kıymetli kocam saat 11 gibi aradı kahvaltı hazırla eve uğrucam dedi hazırladım hala gelmedii..bende onu bekliyorum artık öğle yemeği niyetine yerimm..melemen yapmııştımm..

tabi bu arada sinirlerimi zıplattı keşke sinir vücutta kalori yaksaydı..ozaman kesin eşim sayesinde ben acayip kilolar verirdimm...ona göre yine ben haksızımdırda işte ...allahtan msj hakkı kalmamış benim bütün mesajlarıma sessizkaldıı :)

saat 11 gibi aradıı dedi eve uğrucam alt kattaki eltim çocuklarla arkadaşına gidecekmiş onu arkadaşna götürecekmişşş.o arada bişilerde atıştırayımm..bide bana duyuruyorki sonradan duyduğumda dahada beter olmasın ortalık diye :) yaww insanlık halidir götürebilir yengesiii...

ama ben hayatta böyle bişi yapamm..buna hakkım yokdurr...değil kaynımmmm kocama bile böle bişi yaptırabilmem için 2 gün yalvarmam lazımm..o işi bırakıp gelemzz hemen bana öyle der..oyuncakmı burası kapatıp geleyim..şimdi kapatacak gelecekk...benim tepkimm bunaaa...yaww varyaa bu böle ömrünü veriyor bunlara abisi ise tam tersi öyle bencilki en ufak bişi olsa faydası olmazzz...sabırr ya rabbiii...sabırrrrrrr....ben böle konuşuncada hemen beni kötü insan ilan ediyor eşimm..fitne oluyorum hemenn...bana çoşku veriyorsun ben yemem diyorr :) bende dedim bi benim çoşkumu yemiyorsun bravo herkezinkini yiyip yutuyorsun dedimmm...deli etti beni yaa yineeeeee......

WAW cım ben glukofen kullanmıyorum unuttun mu :KK70: :KK70: Doktor vermedi bana :) Glukofeni rahat kilo verilsin diye veriyorlar genelde bizim gibi pko lu olanlara.
Diyet iyi gidiyor da yok regliydi yok yolculuktu başlayamadım spora. Bu hafta kesin başlamam lazım yalnız. 2-3 kg. verirsem iyi olacak, kuzenimin sözü var 10 gün sonra, giymeyi planladığım elbiseye rahat sığabileyim :KK60:

evett geldi beyfendimizzz...gec kaldı diye pek bişi yemeden 2 kaşık manaman aldı ve çıktıı...gelde delirmeee....

bende şimdi ona güsel bi mesajj gönderdim....

gayet normal dedim yengeni götürmenn..çantaları vardır kapıda bırakma yukarı kadar çıkar...bunlar gayet normal yeri geldiğinde kaynımda beni götürür...valla normal bunlar..

ama anormal olan sen gecen hafta bana 2 km lik yer arkadaşımla buluşacaktım atlaminübüse git demen...hadi binbir lafla götürdün..dönüşte gel beni al dediğimde işyeri burası oyuncakmı kapatıp gelim atla minübüse gel demen...anormal olan anneni hastaneye götürmemenn...anormal olan ben annemlerin oraya gittiğimizde eve çıkıyorum sakın bana arabayla bizişuraya kadar götür felen deme...demenn...anormal olan bunlarr...dedimm...

bak herşey birden bire nasıl anormalleştii...abinin değil ricesıyla bi emriyle yenga arkadaşada götürülür kuaföredee..çocuklar okulunaa..ama ben neyim..işte anormallik burda dedimm...

aynen böle 3 mesaj atttımm..heeiçim serinledimii hiç serinlemedii...sinir küpüyüm halaa...

WAW cım ben glukofen kullanmıyorum unuttun mu :KK70: :KK70: Doktor vermedi bana :) Glukofeni rahat kilo verilsin diye veriyorlar genelde bizim gibi pko lu olanlara.
Diyet iyi gidiyor da yok regliydi yok yolculuktu başlayamadım spora. Bu hafta kesin başlamam lazım yalnız. 2-3 kg. verirsem iyi olacak, kuzenimin sözü var 10 gün sonra, giymeyi planladığım elbiseye rahat sığabileyim :KK60:

canımm evli değilsin belkide ondan vermedii..bizlere verişinin sebebi bebek istememizz zaten...yoksa zayıflık sonraa..55 kiloda olan 2 arkadaşımda gılukofen kullanıyorlar..pkoda bebek tedavisinde ilk gılukofen veriyorlarr..heleki fazla kilon yoksa direk onla hamile kalan çokk...yok işe yaramadıysa..klomen+ iğne...şimdi sana neden versinki gılukofenn..ama versede zararı olmazz...

zayıflamak için gidilen çogu içhastalıkları uzmanı glukofeni baş sırada veriyorr...içsen sana zararı olmaz diyetede destek adet düzensizliğin varsa onuda düzenliyorr...

hadii bakalımm 10 gün sonraya girersin inşallah elbisenin içinee....

WAW cım çok aileci bir adam almışsın yavrum sen :KK50: Evi, işi ayırabilirseniz belki (emin değilim, bir ihtimal) düzelme olur. Yoksa hiç sanmıyorum canım...

canımm evli değilsin belkide ondan vermedii..bizlere verişinin sebebi bebek istememizz zaten...yoksa zayıflık sonraa..55 kiloda olan 2 arkadaşımda gılukofen kullanıyorlar..pkoda bebek tedavisinde ilk gılukofen veriyorlarr..heleki fazla kilon yoksa direk onla hamile kalan çokk...yok işe yaramadıysa..klomen+ iğne...şimdi sana neden versinki gılukofenn..ama versede zararı olmazz...

zayıflamak için gidilen çogu içhastalıkları uzmanı glukofeni baş sırada veriyorr...içsen sana zararı olmaz diyetede destek adet düzensizliğin varsa onuda düzenliyorr...

hadii bakalımm 10 gün sonraya girersin inşallah elbisenin içinee....

İnşallah bakalım canım :) Aslında ilk gittiğim doktor reçeteledi glukofeni de ben almadım ne test ne bişey yapıldı ürktüm bir şey olursa diye kolay kolay ilaç almayı da sevmiyorum aslında. Bakalım iki ay sonra bir kontrol var, değişme olmazsa verirler herhalde.

POLİKİSTİK OVER SENDROMUNDA METFORMİN

PKOS’ u olan kadınlarda insülin rezistansı ve kompensatuar hiperinsülineminin sık izlenmesi üzerine tedavide yeni yöntemler geliştirilmiştir. Dolaşımdaki yüksek insülin düzeyinin ovulasyonu baskıladığı gözlenmiştir. İnsülin duyarlılığını artıran metformin, troglitazone veya D-chiro-inositol gibi ajanlar PKOS tedavisinde kullanılmaya başlanılmıştır.

Metformin:

Metformin, insülinden bağımsız Diabetus Mellitusun tedavsinde kullanılan hipoglisemiye yol açmayan , insulin duyarlılığını arttıran biguanid türevidir. Metformin tedavisi ile FSH ya yanıt olarak aromataz aktivitesinde azalma görülür. PKOS’u olan hastalarda metformin ile hiperinsülinemi ve hiperandrojenemide azalma izlenirken adetler düzene girer, gebelik oluşur. PKOS’u olan obez hastalarda metformin kullanımı ile kısa dönemde bile insülin düzeyinde ve androjen seviyelerinde azalma gözlenir. Günümüzde arttırılan dozlarda kullanılan metformin tedavisi sıkça kullanılmaktadır. İlk hafta 500mg metformin günde bir kez yemeklerle birlikte 14 gün kullanılır. Metformine cevap vermeyenlerde ise 500mg lık doz ilk önce günde iki kez olarak arttırılarak bir hafta boyunca kullanılır sonra günde iki kez 850mg a çıkılarak 3 ay boyunca kullanılır.

Tedaviye başlandığında midede rahatsızlık hissi, diyare gibi şikayetler gelişebilir ancak ilk haftanın sonunda bu şikayetler geriler. Bu semptomlar doz bağlı olarak gelişir, ilk haftada düşük doz kullanımı bu şikayetleri azaltır. Metforminin en önemli özelliği antihiperglisemik bir ajan olmasına rağmen klinik hipoglisemiye neden olmamasıdır. Diyabeti olmayan hastalarla yapılan pek çok çalışmada da bu özelliği üzerinde durulmuştur.

PKOS ve hiperinsülinemisi olan kadınlarda ovulasyon indüksiyonu için tek ajan olarak veya klomifen ve gonadotropin ile birlikte kullanılan metforminin etkinliği ve güvenirliği yapılan çalışmalarla kanıtlanmıştır. Metforminin overlerdeki androjen düzeyini direkt olarak etkileyerek azaltmasını sebebiyle , PKOS’u olan tüm kadınlarda konsepsiyon sağlama etkisi araştırılmaktadır. Metformin gebelikte güvenli olarak kullanıldığı gibi PKOS’ a bağlı düşükleri de azalttığı düşünülmektedir .

PKOS’u olan kadınlarda spontan veya yardımcı teknikler sonrasında gelişen gebeliklerde düşük riski artmıştır. İlk trimester düşük oranı PKOS lu kadınlarda %30-50 olarak saptanmıştır. Metformin kullanımı ile birlikte , PKOS’lu hastalarda düşük oranında azalma gözlenmiştir.

doç.dr.TEVFİK YOLDEMİR..

Son düzenleme:
POLİKİSTİK OVERDE İLAÇ VE TEDAVİ

Polikistik over sendromu (PKO, PKOS, PCOS) kesin tedavisi olan bir hastalık değildir. Ancak çeşitli ilaç ve tedavi yöntemleri ile şikayetler tedavi edilir, hastalığın kendisi tamamen ortadan kaldırılamaz. Örneğin tedavi yöntemleri ile hastanın tüylenmesi azaltılılabilir, adetleri düzenlenebilir, çocuk istemi varsa çocuk sahibi olabilir ancak polikistik over sendromu veya overlerdeki (yumurtalıktaki) küçük kistler ortadan kaldırılamaz.

Polikistikjk over sendromunda tedavide ilaçlardan önce vurgulanması gereken ilk nokta kesinlikle kilo verme ve yaşam tarzı değişikliğidir. Şişmanlık hastalığın sebebi değildir ancak bu hastalıktaki bütün şikayetleri arttıran ve tedaviyi zorlaştıran başlıca fktördür. Her polikistik over hastasında şişmanlık (obezite) olmak zorun da değildir ancak şişmanlık varsa mutlaka normal kiloa inecek kadar zayıflamalı, diyet, egzersiz, yaşam tarzı değişikleri uygulamalıdır. Bu sayede ilaç tedavisi almasa bile bir çok şikayet azalacaktır ve tedavi kolaylaşacaktır. Kilo vermek polikistik over hastalığında gelişen en önemli mekanizmalardan biri olan insülz direncisi (rezistansını) azaltır, bunun azalması androjen hormonlarını, tüylenmeyi azaltır. Yumurtlama düzeni artar ve çocuk sahibi olmak kolaylaşır.

Polikistik over sendromunda kullanılan ilaçlar:

Doğum kontrol hapları (Diane 35, Gynelle ve diğerleri): Bu ilaçlar polikistik over sendromunda en sık kullanılan ilaçlardır. Doğum kontrol haplarından özellikle siproteron asetat içeren diane 35 (ve gynelle) en sık kullanılanlardır. Bunlar tüylenmeyi (kıllanma), akneleri azaltır ve adet düzenlenmesi sağlar. Çocuk istemi olmayan hastalarda sık kullanılırlar. Tüylenmeyi azaltıcı etkilerinin başlaması için en az 6 ay sürekli kullanılmaları gerekir. Bazen hastalar ilk kutudan itibaren etki göstermediğini ve bu nedenle kullanmayı bıraktıklarını ifade etmektedirler, bu yanlıştır. Bu haplar en az 6 ay kullanıldıklarında (daha uzun da olabilir) tüylenme oluşumunu azaltırlar. Ancak daha önce oluşmuş tüylere etki etmezler bu tüylerin kozmetik yöntemlerle (lazer v.b) alınması gerekir. Çocuk isteyen hastalarda kullanılmazlar.

Metformin (glukofen, gluformin, glucophage, glifor):

Bu ilaçlar şeker hastalığında (diabet) kullanılan insülin duyarlaştırıcı ilaçlardır aslında. Polikistik over sendromunda da insülin direnci (rezistansı) arttığı için bu ilaçlarla insülin direncinin azalması ve bir çok belirtinin düzelmesi sağlanır. Metformin ilaçları aynı zamanda zayıflamaya çok yardımcı olur ve kilo verilmesi sayesinde de şikayetler düzelir, yumurtlama düzeni artar, hamilelik kolaylaşır, kıllanma azalır, androjenler (testosteron) azalır. Gebelik için yumurtlama tedavisi verilen hastalarda klomifen sitrat (klomen, serophene) tedavisi ile birlikte metforminin aynı anda kullanılmasının tedavi başarısını arttırdığını bildiren araştırmalar vardır.

ÇOCUK İSTEMİ OLAN HASTALARDA
Klomifen Sitrat (Klomen, Serophene):

Çocuk istemi olan hastalarda ovulasyon indüksiyonu (yumurta büyütücü) olarak verilirler. Adetin 3. veya 5. günü başlanarak 5 gün süre ile kullanılırlar. Doktor kontorlü altında olmadan (buradaki diğer ilaçlar gibi) asla kullanılmamalıdır. Tek başına veya metformin ile birlikte gebelik tedavisinde ilk basamağı oluşturur. Klomifen ile 6 aylık tedavi sonrasında yaklaşık %80 hastada ovulasyon (yumurtlama) elde edilir ve yaklaşık %40-50 hastada gebelik elde edilir. 6 aydan sonra gebelik oranı çok düştüğü için daha uzun tedavi önerilmemektedir.

Op. Dr. Dinçer YILDIRIM

Son düzenleme:
YAWW ben anlata anlata dilimde tüğ bitti :) :) bi kaç doktor dilinden anlatılanları paylaşımdaa fikirr olsunnn...hepimizeee...

WAW cım çok aileci bir adam almışsın yavrum sen :KK50: Evi, işi ayırabilirseniz belki (emin değilim, bir ihtimal) düzelme olur. Yoksa hiç sanmıyorum canım...

sormaa yaaa...evden geçtimm iş ayrılsa onada razıyımm ama bunun abisi varyaa acayip biri evimizdede huzur bırakmazzzz..ozamanda karışırrr...oyyy oyyy aklınız varsa bekar olanlarr 2 ailedende uzakta oturunnn..yok siz bi türlü aile olamıyorsunuzz..şekil AAAA

"valla bende dayanamamm da eve almıyorum dondurma..evde olmayınca yemiyorumda yoksa bende dayanamamm...

yok kızz yemedimm köfte möfteee...ama kaç gündürr canım fecii şeylerr istiyorrr..tuzlu tuzlu şeyler benimkilerr...kebaplarr.ıslak hamburgerlerr...iskenderlerr....ayyyyyyyyy "
:KK1: aman kuzu sen burada paylaşmaa bunları :KK1: hahaa bir ara bende öyleydimm geçiyor canım istemiyor bişi dondurma hariç :KK1:

şincikk ben hala kahvaltı yapmamış bulunuyorumm..kıymetli kocam saat 11 gibi aradı kahvaltı hazırla eve
uğrucam dedi hazırladım hala gelmedii..bende onu bekliyorum artık öğle yemeği niyetine yerimm..melemen yapmııştımm..

tabi bu arada sinirlerimi zıplattı keşke sinir vücutta kalori yaksaydı..ozaman kesin eşim sayesinde ben acayip kilolar verirdimm...ona göre yine ben haksızımdırda işte ...allahtan msj hakkı kalmamış benim bütün mesajlarıma sessizkaldıı :)

saat 11 gibi aradıı dedi eve uğrucam alt kattaki eltim çocuklarla arkadaşına gidecekmiş onu arkadaşna götürecekmişşş.o arada bişilerde atıştırayımm..bide bana duyuruyorki sonradan duyduğumda dahada beter olmasın ortalık diye :) yaww insanlık halidir götürebilir yengesiii...

ama ben hayatta böyle bişi yapamm..buna hakkım yokdurr...değil kaynımmmm kocama bile böle bişi yaptırabilmem için 2 gün yalvarmam lazımm..o işi bırakıp gelemzz hemen bana öyle der..oyuncakmı burası kapatıp geleyim..şimdi kapatacak gelecekk...benim tepkimm bunaaa...yaww varyaa bu böle ömrünü veriyor bunlara abisi ise tam tersi öyle bencilki en ufak bişi olsa faydası olmazzz...sabırr ya rabbiii...sabırrrrrrr....ben böle konuşuncada hemen beni kötü insan ilan ediyor eşimm..fitne oluyorum hemenn...bana çoşku veriyorsun ben yemem diyorr :) bende dedim bi benim çoşkumu yemiyorsun bravo herkezinkini yiyip yutuyorsun dedimmm...deli etti beni yaa yineeeeee......

kız bazen el iyisi derler ya aynen öyle oluyorlar
bende aynı davranışla dönüş yapıyorum öyle olmaz böyle olur :KK1: kısasa kısas küplere biniyor kendisi bana yaptığı için haksız durumda :KK1: haha
elikolu bağlı bırakıyorum belli etmemeye çalışıyor ama eminimm küplerde küpleşiyor :KK1: tövbe Yarabbi hiç iyi düşünmez oldum

amin canım yavaş kendime gelmeye başladım çok şükür haklısın ama insan o kadar üzülünce gözü bir şey görmüyor

eşimde ne yani annem hasta ona bir şey mi diyeyim deyince kafamın tası atıyor

annen hasta bizide hasta etti en sonunda ama işte kadın olunca böyle

tartıştık 3 gündür pek konuşmuyoruz

bugün konuşmaya başladık diyor ki evlilikte böyle şeyler olur boşver

annemler 35 yıllık evli bizim evde ben senede bir kere bile tartışma hatırlamıyorum öyle sevgi saygı var annemle babam arasında

malesf eşimin anne babası neredeyse 50 yıllık evliler her gittiğimizde adamlar düşman gibi kavga ediyorlar ama sen bir kelime desen sus sen gelinsin oluyor adın ne biçim bir aile düzeni anlamadım

işte elin evi kanla yoğrulmuş der babannem valla doğru bizim gelin bizim evden çıkmıyor okadar rahat

bizimkilerin gelinleride bir aylık tatilde 3 gün bile kalamıyorlar

allah hayırlısını versin artık bu vakitten sonra yapılacak bir şey yok kader işte

imtihan düyası artık bu vakitten sonra sabretmekten başka çare yok

alllah hepimizin evine huzur ve mutluluk versin amin

kendine dikkat et cnm boşver herkesi
insanlar yanındakinin kıymetini bilmez genelde maleseffffff
hepimiz için imtihanlar var çeşit çeşitt senin kv ye göstersin Allah hayırlısıyla kalbi doğruyu görsün seni de görsün inşallah
allah huzurunuzu daim etsinn

X