Evet var maalesef orta halli.Acaba insülin direnciniz mi var? Çünkü iştah ve tatlı yeme isteği insülünden kaynaklanabiliyo. Dahiliyeciye bir sıkıntım için gitmiştim insülin direnci çıktı doktor ilaç verdi. Acaba bir kan tahlili mi yaptırsanız bilemedim.
Annemden biliyorum. Ara ara depresyon sorunu olur. Özellikle makarna ve Abur cubur yer. Öyle ki benim çocuklara alır kavga ederiZ. Ben bisküvi hiç almam mesela. Onun yüzünden yedikleri çok oldu. Bazen film gecelerinde cips alırız belirli günlerde. Bilmiyorum önce bu halinizi çözmeniz lazım olabilir belki de o zaman. Sonra yavaş yavaş sınır koyarsınız zararlı tükettiğiniz besinlere. İnanın yani ben bunu eşime de alıştırdım. Ekmekten dolayı göbek yapıyor kendisi. Masaya azıcık ekmek koyuyoruz, işyerinde de öğlen hiç yeme bak ne kadar rahat edeceksin dedim. Önce bayılırım ben falan dedi. Sonra denedi ve dedi ki öğleden sonra uykum geliyordu ve isteksiz bir şekilde çalışıyordum ne kadar rahatmış ekmek yememek. Bunu o dediyse herkes diyebilir o kadar sever yemeyi kendisi ama ben göbekli erkek sevmiyorum yaOlabilirim belki ya çünkü duygusal açlıktan yer gibiyim sanki bi iki antidepresan yazmıştı doktor cocuk var diye kullanamamistim
İşte onun sonu yok. Çikolatası, baklavası, şerbetli tatlısı, sütlü tatlısı hepsi giriyor tatlı kısmına. Tatlı sevmektense makarna, mantı türevlerini tercih ederim ben. Ondan öyle yazdım. Mesela saat ikide makarna yedim ben canım istedi. Bu saat oldu daha bir şey yemedim yatıp uyuycam ama çikolata vs yeseydim karnım çok daha fazla aç olurdu.Ben hakkımı çikolatadan kullanırım
Aslında en önemlisi bazen açda durabilmek lazım. Yani insan her an aşırı tok olmak zorunda değil ki.. Tatlı konusu gerçekten öyle ama yense de erken saatlerde yenebilir belirli miktarda. Makarna zaten yeme ihtiyacını karşıladığı için tabi ki daha mantıklı geliyor size ama ben genelde et ya da sebze tüketiyorum. Bu sebeple tatlıya yer ayırıyorum. Hergün olmasa da. Film seçmek bizde de aynı. İzlemekten çok seçmek vakit alıyor. Bende pek yeme ihtiyacı duymuyorum film ile eşim ve çocuklar seviyor. Ben onlardan tırtıklıyorum. Çok zayıf biri değilim ama midem almaz benim o kadar yemeyi ve sağlıklı beslenmeyi seviyorum. Öyle gereksiz şeyler yemem. Çikolata vazgeçilmezim ama onu da günlerdir almıyoruz. Kimi insan canı sıkılır yer kimisi canı sıkılırsa yemeden içmeden kesilir. Biraz da bünye meselesi bence insanın elinde değil bazı şeyler gerçekten. Ama şunu iyi biliyorum akşam yemeklerinde tek çeşit yemek yiyeceksin o zaman ciddi anlamda kilo almıyorsun. Ben eskiden daha kiloluydum. Annem çok çeşit yemek yapardı. Şimdi ben pilav makarna yapsam da çok yemiyorum çocuklar da alıştı pek aramıyorlar yapsam da az yiyorlar. Birde mutsuzsam stresliysem yemiyorum çok şükür o zamanlar verdiğim kilolar hayatımı kurtarıyor sanırım…İşte onun sonu yok. Çikolatası, baklavası, şerbetli tatlısı, sütlü tatlısı hepsi giriyor tatlı kısmına. Tatlı sevmektense makarna, mantı türevlerini tercih ederim ben. Ondan öyle yazdım. Mesela saat ikide makarna yedim ben canım istedi. Bu saat oldu daha bir şey yemedim yatıp uyuycam ama çikolata vs yeseydim karnım çok daha fazla aç olurdu.
Ve evet ikiden beri bir şey koymadım ağzıma. Bir böilüm dizi bir de film izledim. Ama beni saran şeyler izledim onun için canım film izlerken atıştırmak istemedi bile.
Şu film, dizi vs izlerken yiyorum ya diyenler bence sabun köpüğü filmler izliyor canı sıkılıyor izlerken yiyeyim diyor. İzleyeceğim filmi ararken bile yarım saat harcıyorum mesela ben en az. Ki bu ne ya vaktimi boşa harcıyorum hissi gelmesin
Mükemmel yazmışsınız bayildimBen de evlenip netflix karsisinda kocamla pizza, abur cuburlar , kolalar, fistiklar derken birkac ay icinde cok kilo aldim konu sahibi. Ama aralikli orucla 3 ayda 13 kilo verdim. Son 2 kilom kaldi. Aralikli oruc yaparken de diyet uygulayip saglikli besleniyorum, cok olmasa da yapabildigim kadar kaslarimi korumak adina spor yapiyorum cok da guzel oluyor. Simdi cogu gitti azicigi kaldi benim konu sahibi, senin neden olmasin:))
Zaman oyle de gececek boyle de. 3 ay sonra ya yine mutsuz, ozguvensiz ben olacagim ya da aynada kendiyle barisik, kendiyle mutlu, ozguvenli bir kadin gorecegim diye motive et kendini. Yedigim herseyin tadini fazlasiyla biliyorum zaten, yemesem ölürmuyüm ama yersem basaramam de.. kilom icin , sagligim icin, vucudumun saglikli calismasi icin yememem gerekiyor. Iki dakika surmeyen zevk icin neden kendimin daha iyi hali olamiyim, bu kadar pis bogazmiyim, bu kadar iradesiz miyim, bu kadar kendime saygim, vucuduma sevgim yok mu benim de . :))) unutma hicbir yemek aynadaki fit sen kadar lezzetli ve mutlu edici degildir.
En guzel yontem aslinda uygulamasi da kolay. Yedikce acikiyor insan ama iki ogun yapinca acikmiyor gerçekten. Benim problemim surdurememek bi noktada bozuluyorAslında diyetisyene gitseniz daha saglikli olur. Sonucta bir vitamin, mineral eksikliginiz var mi, kan degerleriniz nasil, hormon duzeyleriniz ne durumda, ozel bir rahatsizliginiz var mi buna gore bir diyet uygulamalisiniz.
Ben diyetisyene gitmedim ama cok yakin tarihte tüm hormon , kan ve kalp durumlarima baktirmistim.
Sonrasinda da aralikli orucu saglikli gidalarla birlestirerek diyet uyguladim.
2 ogun beslendim, yumurtali bol yesillikli domatesli , az yagli peynirli, zeytinli kahvalti yapabilirsiniz, bazi gunler degisiklik olsun diye musli yapabilirsiniz, bazen meyve ile kahvalti yapabilirsiniz, bazen sebzeli meyveli karisik smoothie yapabilirsiniz. Aksam da tavuk et ya da baliktan olusan bir protein, yanina da sebze yemegi ya da bol farkli yesillikli salata . Ben bu sekilde besleniyorum hep.
Abur cubur ve paketli hicbisey yemiyorum, asitli sekerli icecek icmiyorum.
Kahvaltimi 10 da aksam yemegimi 5 te yiyorum. Bu saatler disinda hicbisey yemiyorum. Sadece su, bitki cayi ve filtre kahve tuketiyorum. Cok iradeli devam ediyorum. Spordan destek aliyorum. Duzenli yag kas oranim da ölculuyor spor salonunda. Siz boganizi tutup , hareketle de destekleyince , bir saglik sorununuz yoksa cok da guzel gidiyor kilolar.
Sonra geliyor istedigimiz kiyafetler, guzel bir vucut :)
Bir miktar kırıldım..Tombişler az yiyin tombişlerrrrrr
Ooo harikasin.. Ben bi kere girdim twix aldim ve yedim..Ben bugün 3 defa markete gitmek zorunda kaldım ve üçünden de hiçbir abur cubur almadan çıktım. Bu benim için büyük bir adım
Bence şöyle yapalım. Mesela almak istediğimiz, canımızın çektiği bir abur cubur oldu. Onu almayalım ve o parayı bir kumbarada biriktirelim.Ooo harikasin.. Ben bi kere girdim twix aldim ve yedim..
Ayy keske cok guzel bi yontem aslinda ya. Para da birikirBence şöyle yapalım. Mesela almak istediğimiz, canımızın çektiği bir abur cubur oldu. Onu almayalım ve o parayı bir kumbarada biriktirelim.
Ooo harikasin.. Ben bi kere girdim twix aldim ve yedim..
Dıyet grubumuz var bekleriz E Elif_Eylul kaptanellamızMerhabalar
Eskiden aşırı dikkat eden ideal kilosunda olan biriydim. Son 3 yıldır çok fazla yemem asla dikkat etmemem sayesinde çok kilo aldım ve çok mutsuzum. İkinci cocuk düşünüyorum kilo vermen gerek önce diyor doktorlar.. Şuan 86 kiloyum ve diyete aralikli oruca vs. başlasam da en fazla iki haftaya çikolataya gömülmüş buluyorum kendimi. Çok değil 60 kilo olsam çok mutlu olacağım.. Aşırı yeme problemini çözebilen varsa öneriler tecrübeler hepsine açığım..
Gelene kapimiz acik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?