Kilo almakta sıkıntı yaşayanlar için önemli tavsiyeler..

SonViraj98

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2016
5
0
26
Merhaba arkadaşlar. Kilo sorunu birçok kişi için hem fiziksel hem de ruhsal anlamda kötü etki yarattığı için çok önemli bir problemdir. Ben de bu sorunu yaşadığım için size bazı tavsiyeler vermeye çalışacağım. İlk önce kilo almak için bir şey değil birden çok şey yapmalısınız. Bunları yaparken de yediklerimizin sağlıklı olması önemli çünkü kilo alacağım diye sağlığımızdan da olamayız. Şekerler, tatlılar, kurabiyeler, çikolatalar şunlar bunlar kilo aldıran ama sağlıksız kilo aldıran besinlerdir. En azından istediğiniz kiloya eriştikten sonra bu konuda daha hassas olmalısınız. Ben 9,5 kilo alarak hedefime ulaştım inşallah sizlerde ulaşırsınız. :) :) :)

Ne yersen Osun diye söz vardır. Az yersek tabiki kilo alamayız. Öncelikle öğün sayımızı artırarak sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği şeklinde beslenme düzenimiz olmalı. Bu öğünlerde nasıl beslenmemizi söyledikten sonra bir de ara öğünlerden bahsedeceğim. Unutmayın insan tüm gün hareket etmese dahi belli oranda enerji(kalori) yakıyor. Bir de günlük rutinler işe girdiği zaman kalori yakımı artıyor. Demek ki biz de günlük yaktığımız enerji(kalori) den fazlasını tüketirsek kilo almış oluruz.

Sabah kahvaltısı için, 1-2 yumurta, 7-8 zeytin, peynir çeşitlerini ve tahin-pekmezi tüketirsek hem sağlıklı hem de karbonhidrat ve protein bakımından çok zengin bir öğünümüz olur. Ekmeğin beyaz ya da tam tahıllı olması sizin tercihiniz ama sağlıklı olan tam tahıllı ekmektir.

Öğle yemeği için hem karbonhidrat hem de protein bakımından zengin ama zahmetsiz bir öğünümüz olmalı. Karbonhidrat bakımından pirinç, bulgur, patates ya da makarna tüketmelisiniz. Unutmayın kilo almak için asıl önemli olan karbonhidrat değeri yüksek olan besinleri tüketmektir. Protein bakımından ise tavuk eti, kırmızı et ya da balık olabilir. Tavuk eti bu konuda çok bir ucuz fırsat tanıyor. Bunların yanına 1 kase yoğurt ve salata-domates-brokolo gibi sebzeleri eklersek hem tat olarak hem sonuca ulaşma hızı olarak hem de sağlık bakımından önemlidir.

Akşam yemeği için Benim akşam yediğim yemeklerin düzeni hiç yoktu, artık o gün önünüzde ne varsa onu yiyin. Ama dediğim gibi karbonhidrat değeri yüksek besinleri tüketirseniz kilo almak için daha hızlı sonuç almış olursunuz.

Ara öğün olarak ise uyumadan önce eti cicibebe yi sütle karıştırarak yerseniz çok iyi olur. Ama bunun kötü yanı şeker oranı yüksek oluyor. 100 gram eti cicibebeyi 250 gram sütle karıştırınca yaklaşık 600 kalori ediyor ki bu da harika bir şey.

Mesela ballı sütlü muz karışımı yapabilirsiniz. Her gün mutlaka 100 gram kadar kuruyemiş tüketin. Yulaf ezmesi tüketebilirsiniz, tadı berbat ama hem sağlık açısından hem de kilo açısından bulunmaz bir nimettir. Yani bu ara öğünler sizin yaratıcılığınıza bağlı. Mesela blender a gidin meyve çeşitlerini atın içine su koyun ve için. İnternetten kilo aldırıcı shakeler diye araştırma yapın mutlaka.

Yapmamanız gerekenler ise sakına kilo alacam diye şekeri, tatlıyı, gazlı içecekleri, unlu mamülleri çok abartmayın.

Ben genel hatlarıyla bunları yaparak 4 ayda 9.5 kilo aldım. Ayda yaklaşık 2,5 kiloya denk geliyor. İnşallah yardımcı olabilmişimdir. Dediğim gibi sadece bir şey yaparak kilo alamazsınız, biraz dikkat etmemiz gerekiyor. 3 öğün ve zengin ama basit ara öğünlerle çok basit. Umarım herkes hayal ettiği ve herkesin imrenerek baktığı vücuda sahip olur :KK15::KK45::hamarat:

Yazıklar neden kilo alamıyor. Benim gibi kilolularda neden herşeye rağmen zayıflayamıyoruz.

Zayıfların kilo alamamasının nedeni kendimden de bildiğim düzensiz beslenme. Günde 3 öğün ve ara öğünler ile çok basit kilo alınabiliyor. Ben çok güzel içecek tarifleriyle 9 kilo aldım 4 ayda. Halbuki 5 yıldır dert basıyordu neden kilo alamıyorum diye :hamarat::KK45:

Kolay kilo alanlarda yine düzenli beslenecek ama makarna bulgur pirinç kuruyemiş tatlı çikolata ekmek gibi yiyeceklerden kaçınacak. Bunun yanında da kardiyo yapacak. Aslında sorunun hangisiyse karşı tarafın yapmadıkları tam tersiyle sen yapacaksın :halay::kızgın::kahve:

Bende genetik olarak az yemek yiyen biriyim annem hep der kuş kadsr yiyorsun:işsiz:Ama ne yapiyim bende obur olmak istiyorum sinirlerim bozuluyor boyum 1.72 kilom 45 idi kafaya cok taktim 5 senede ancak 58 ulasabildim hedefim 65 gayret etmeye devam.:rapci::kk77:

Zayıfların kilo alamamasının nedeni kendimden de bildiğim düzensiz beslenme. Günde 3 öğün ve ara öğünler ile çok basit kilo alınabiliyor. Ben çok güzel içecek tarifleriyle 9 kilo aldım 4 ayda. Halbuki 5 yıldır dert basıyordu neden kilo alamıyorum diye :hamarat::KK45:

Kolay kilo alanlarda yine düzenli beslenecek ama makarna bulgur pirinç kuruyemiş tatlı çikolata ekmek gibi yiyeceklerden kaçınacak. Bunun yanında da kardiyo yapacak. Aslında sorunun hangisiyse karşı tarafın yapmadıkları tam tersiyle sen yapacaksın :halay::kızgın::kahve:

hangi içecekler valla bardak bardak içerim :))

Ben yaptığım üç içecek tarifiyle kilo almamda çok hızlı yol katettim :)))

50 gram cicibe - 50 gram yulaf ezmesini ve tam yarım litre sütü aldığım mutfak terazisiyle tartarak blenderin içine koyuyorum. Ardından 1 tam muzu birkaç parçaya ayırarak koyuyorum. sonra kokusunu bastırsın diye 3 gram da türk kahvesini koyup blenderda sıvı hale getiriyorum ve her akşam bunu su gibi içiyorum. İçine koyduklarınızın sırası önemli değil ama benim kilo almamda harika bir ekti yaptı. Bu arada yulaf ezmesi çok ama çok sağlıklı bir besindir. 100 gram cicibebe yiyip şeker depolamaktansa 50+50 yapmam daha sağlıklı oluyor. Bu arada sütün yarım litre olma sebebi katımsı bir hal almaması için. Ben sadece bunu içerek tamı tamına günde 800 kalori alıyorum.

Bu arada her gün 100 gram ara öğün olarak mutlaka kuruyemiş tüketilmeli. İmkanınız varsa fındık, ceviz ya da antep fıstığı olmalı. Bunlara alternatif olarak fıstık olmalı.

Kuruyemişin bir güzel tarafıda o hayal ettiğimiz balık etli olmamızı sağlıyor çünkü içerisinde çok sağlıklı yağlar var ve kalorisi yüksek besinlerdir. :KK53::spor::21:

Yani sadece söylediğim içecek ve 100 gram kuruyemiş yiyerek günde en az 1300 kalori almış oluyorum. Şaka gibi ama gerçek :dondurma::halay::KK55: İnşallah herkes istediği hedefine ulaşır..

Verebilirmisin bize o içecek tariflerini yaa
merhaba
benim bir önerim olacak. müşterilerime bu ürünü veriyorum hem zinde tutuyor,hemde tok karnına içildiğinde kilo aldırıyor.
Bahsettiğim ürün bir alman markası.%90 saf aloe vera ve çiçek balı içeriyor. mucizevi bir ürün. kesinlikle tavsiye ederim. kullananlar çok memnun kaldıklarını ifade ediyorlar ve bitiren yenisini istiyor.

Söylediğim içecek tarifini ve kuruyemişi 100 gram yiyerek benimmde çektiğim dertten kurtulacaksınız emin olun :) :) :) Birde bunun yanına 3 öğün yerseniz ve özellikle birinde bulgur, makarna, pirinç, patates liden birini yerseniz her şey çok basit olacaktır. 2 kilo daha alırsam 5 ayda istediğim kiloya kavuşmuş olacağım inşallah :halay::oops::sampiyon:

X