Kilo Almak İsteyenlerin Paylaşım Alanı

arkadaşlar bende sizlerdenim ...
ben doğumdan sonra bu hali aldım aslında... ve 50 göremedim ...:gitme:
iştahım az,ve kahvaltı yapma alışkanlığım yıllardır yok ...
1.68 boyumdayım 46 kiloya düştüm ...
neler yapmalıyım ,ne yemeliyim ..
şu saate kadar tek öğün ve yarım porsiyon yemekle duruyorum:kedi:
evde pekmez bal çörek otu vs var ..bir yerlerden başlamalı ve düzenli olarak yapmalıyım ...
yoksa yakında 5 yaşındaki kızım neredeyse benim kiloma erişecekakannehir

çörek otunu nasıl tüketiyorsunuz mesela,ben severim onu ,yiyebilirimde öğütmeden ?

bende bugün aktara gidip kilo aldırıcı bitkisel birşeyler almalyım belki bi umut ilk aşama 5 kilo alsam kendimi iyi hissedicem belki sonra moralim düzeldiği için kendiliğinden kilo alabilirim bu konuda insanın psikolojisi çok önemli

kelin ilacı olsa kendi başına sürerdi demiş atalar benim bildiğim birşey yok canım maalesef bende araştırıyorum bugün şu polenlşi karışımı deniycem bulabilirsem aktardan inşaallah bakılım faydalı olursa duyururum

evet kızlar hep beraber bişeyler yapalım..ben iyiydim ama son zmanlarda biraz verdim eskisi gibi olack die korkuyorum.cnm yemek istemiyo yine ( bi kere sabahları erken ve e düzenli kahvaltı şart..belli öğünlerden yemek şart..zorlamalıyız..ilk bikaç gün zor geleck ama eminim alışırız..bide öğünlerimizin sayısı ve zamanı aksamamalı mümkün olduğunca..öğün aralarında kalorili atıştırmalıklarımız hazır olsun..ne dersiniz?

sednacım haklısın..
böyle birbirimize sızlanmakla olmuyor kızlar lmaz:
bişeyler yapmak için adım atmalıyız öncelikle
ve tabi istekli olmalı..
bugünden itibaren kendimi zorlıcam sabahları 9'da uyancam
ne olursa olsun.gözümden uyku bile süzülse yapcam bunu
1 hafta zorlasam düzene girer.
ne kadar erken kalkarsak gün içinde o kadar çok yiyecek tüketme şansımız olur..

herkes günlük yediklerini her gün yazsın buraya.
böylece kimin eksikliği varsa ortaya çıkar.
birbirimize moral ve gaz vermeliyiz :hooray:
zaten havalar ısındı iyice iştahım yok.olanı da kaybetmekten korkuyorum..
44'e düşmüşüm bile.tedbir almam lazım?

sıkı bir programa evet diyenler kimler elini kaldırsın delikafadulden

ben varııımmm kaydirigubbakcemile
evt kızlar aslında tahmini olarak günlük yedikleirmizi hesaplama taraftayım.şöyle ben 155 boyunda ve 49 kiloyum (evet normal ama hemencecik de veririm kilolarımı korumam lazım :) )
fazla hareketli bir yaşamım yok gibi bişey..internette günlük kalori ihtiyacım diye arattım çıkan sitede hesapladım.ihtiyacım yaklaşık 1950 kilo kalori
şimdi günlük yediklerimi hesaplayınca aldığım kaloriyi bulmam lazım ve bunu geçmeyliyim.ama nerden kalori hesabı yaptırıcam bilmiyourm..bi araştırayım bakalım

benim sabah yediğim bir iki dilim ekmek bir çay bide bazen bir kibrit kutusu beynir ve ya reçelle yağ...öğle yemeğine kadar bikaç bardak çay içiyrum(biliyorum aslında içmemem lazım vitaminler ölüyo )
öğle biraz pilav ve yeme varsa meyve veya sütlü tatlı yiyebildiğim kadar ekmek
akşamları çorba ve ana yemek..varsa belki pilav veya makarna...bu kadar..aralarda çay gidiyo taibii..işte canım sıkılınca çay içiyorum napim..bi ara öğün aralarında 1-2 paket bisküvi(benimo,hoşbeş filan)yiyodum ama şimdi onu da bıraktım..bu depresyon bitirdi ya...

aa canım cidden çok iyi senin kilon
ama dediğin gibi korumak zor işte..

kızlar ben çok iştahsızım yaaa kötükedihüso acıktığımda da kuş kadar yeyip doyuyorum..lütfen akıl verin nasıl koca bir tabağı bitirebilirim ?

kendini zorlayacaksın 1 hafta
çatlayana kadar yiyeceksin
sonra miden büyüyünce
canın yemek isteyecek

ben yarın başlıyorum inşallah delikafadulden

kızlar ben çok iştahsızım yaaa kötükedihüso acıktığımda da kuş kadar yeyip doyuyorum..lütfen akıl verin nasıl koca bir tabağı bitirebilirim ?

cnm sevdiğin şeylerle başla..mesela en çok neyi seviyosan...makarna mı..yap bi tencere..otur ye..sonra aklına ne geliyosa ..canın ne istiyosa..önemli olan midenin ve ağzının yemeğe alışması..o kapasiteye ulaşması..sonra başka şeyler ekle listene ve yemek istediğini düşün..sen aslında onları istiyosun tadı çok güzel..bende az yerdim..hala çok artmadı ama eskisi kadar değil yediğim...ilk başlar akşam yatmadan şekerli yoğurt yerdim kuruyemiş çikolata cips ne bulursam...sonra alıştım ..canım hamurişi kurabiye filan istiyodu üşenmeden yapıyodum..şimdi azcık üşeniyorum yorgunluktan..bi dünlenebilsem başlıcam tekrar .. akannehir

arkadaşlar ben bi ara kilo almak için internetten bişey bulmuştum baya işe yaramıştı ama düzenli yapmak gerekiyo bende kilo almak istiyorum ama maalesef alamıyorum
gece yatmadan önce 1 veya 2 yumurta bi tane haşlanmış patates baya kilo aldırıyo

kızlar ensure tozu deneyin 5-6 kilo aldırıyor. tabi yemek miktarınız da artsın.

-sabah 2 pogaca ya da bi büyük tost, veya 1 simit. 3ünden birini tercih edin. (haftasonu evde kahvaltı varsa peynir, kaşar peynirde çok kalori var, 8-10 zeytin, yesil zeytin de olsun çok kalorisi var, domates, salatalık, salam da çok kalorili, arada patates kızartması ve yumurta haslaması ile degistirerek yiyebilirsiniz)
-bi kac saat sonra fındık atıstırın
-öglen yemekte mutlaka pilav ya da makarna olsun yoksa sulu yemekle ekmek tüketin. yogurt da tüketin bi kase kadar.
-yine yemekten bi kac saat sonra fındık atıstırın
-bi kac saat sonra da biraz ekmek arası nutella ceviz de koyabilirsiniz nutella üstüne
-aksam yemekte yine makarna, pilav bulunsun yoksa sulu yemek yanında bol ekmek. ki patates yemegini tercih edin bol bol. yogurtsuz da kalkmayın.
- yemekten 2 saat sonra kadar ensure toz icin, muz yemeyi de unutmayın gündüz de bi tane yiyebilirsiniz günde 2 tane ideal
yatmadan önce ekmek arası nutella yiyebilirsiniz. midem almıyor diyorsanız yogurdun icinde ceviz de uygundur.

yani işin özü 6 ana 3 de ara öğün ile bol yemekten geciyor.

ben böyle 7 kilo aldım işte. ensure tozu 1 aydır filan içmiyorum ve şu sıra sıcaklar vs derken pek yemiyorum ama kilo da kaybetmiyorum.

Son düzenleme:

ahh ahhh bende bu dediğin şeyleri yiyebilsem birkaç kilo alırım ama 1buçuk yaşında ve çoook afacan bir kzım var ondankendime vakit bulamıyorum o uyursa ancak rahat rahat yiyiyorum ben artık kilo alamıycamsenağlama

kızlar bugün prakten aldım ne zaman etkili olur 1 haftada kaç kilo alırım ? Çok yemek istiyorum artık baskasına ay ne kdar zayıfsn baban sni aç mı brakıyo sana yemek vermiyolar mı demek istiyorum tabiki şaka bana denilince ne kadar moralim bozulyo. Zaten moralim icin aldım bu surubu.Her gün bu kilomu dert etmekten bıktım.5 - 6 kilo alıyım baska bisey istememm..

ah canım işin zor çocuk varsa direkt spor yapıyorsun demektir zaten :/ o zaman ensure toz bolca ic ve muzdan bolca ye. yemeklerden önce su icme canım zira tıkıyor seni. yemekte de su yerine meyve suyu tercih et. 1 bardagı en az 150 kalori. diyetisyenlerde özellikle onu öneriyor. yogurt da pratik bisey doldur icine cevizi ye. arada da fındık atarsın agzına. yemek de yemeye vaktin yoksa 2-3 patates hasla hemen ondan ye. pratik ve cok kalorili.

ensure toz eczanelerde satılıyor. saglık bakanlıgından onaylı gıda takviyesidir. bir bardagı 250 kalori yapıyor. hazır olanları da var ama pek tavsiye etmiyorum cunku tanesi 5 lira ekonomik olarak sarsıcı olabilir. 1 toz kutudan 6-7 bardak cıkıyor. içinde ölcegi var zaten kutunun üstünde de nasıl yapılacagı yazıyor.
kızlar internetten bilmediginiz ilacları alacagınıza bu tozu alın saglık bakanlıgınca onaylı ve tadı da cok güzel. ben vanilyanlı olanı kullanıyordum. hatta fotosunu da ekleyeyim.. bu kutu 20 liraya satılıyor.

Eklentiler

• $ensure-vanilya-aromali-380-gr-toz_resim_pjr8.jpg
    9 KB · Görüntüleme: 363
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…