kilo almak için çalışmaya başlıyorum

elvansu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2010
9
0
36
Isparta
Merhaba arkadaşlar bende bugün kilo almak ilçin çalışmaya başlıyorum.
forumu biraz araştırdım, diyet grupları vardı ama hepside kilo vermek içindi kilo almak isteyenlerinde bir grubu olsa birlikte çalışsalar iyi olurdu..

ben kendimi bildim bileli kilo almayı istemişimdir. bu konuda araştırmadık konu yapmadık şey kalmadı heralde... neredeyse doktora yapacağım: ama kilo aldımda mesela 42 den 51'e çıkmıştım boyuma göre 53 bile çok zayıf oluyordu tabiki diyetisyenle ozamanlar illede diyetisyen gerekli sanıyordum ama okadar çok şey öğrendimki şimdi kendim de alabileceğimi düşünüyorum. bu kiloların bir kısmını verdim mesela haftada 2 kilo verdiğim oldu. şimdi 50 kiloyum ve yeniden başlayacağım inş.

mesela 10 günde iki kilo hedefliyorum. her akşam foruma girerek neler yeyip neler içtiğimi iştahımın açılması ile ilgili bilgileri paylaşmak istiyorum sizinle belki sizden destek alırsam en büyük problemim olan iştahsızlıktan dolayı diyeti bırakmaktan kurtulabilirim...

1. gün
bu gün yapmak istediğim kalorisi yüksek yiyecekleri temin etmek ve liste hazırlamak bir taraftanda azar azar yemeye başlayarak midemi biraz olsun genişletmeye çalışmak olacak... akşam görüşürüz...

Canm berabe yapsak olur mu
bulduğumuz bilgileri paylaşıp aynı anda aynı şeyleri yiyeLim
hem eğleceye dönüşür hemde KiLo ALırıızz
bu arada bnm boyum 18 kilom 32
Öffff..:18:
Peki Teklifime vaR mısın ??
Yok deRSen anLaRmm
Ama evet diiceiini sanıYoRumm

32 mi inanmıyorumm .. canım inaşallahh kilo alabilirsinn..

Canım ben kaLorili yiyecekleri buLDu bir araya getirdim buyuR
Bu arada kadınlar kulübü'nün web sitesinde kalori ihtiyacı hesaplama yeri var.
benim gnlük kaLori ihtiyacım
1619
Ben 1800 Falan ALmak istiORum.
AÇıkcası bu işten pek AnLamadımm
nese yazıORum.. canm..

Besin Gram Kalori Değeri

Tereyağı 100 gr 750
Margarin 100 gr 740
Susam 100 gr 590
Bisküvi 100 gr 460 Salam 100 gr 420
Kaşar Peyniri yağlı 100 gr 400
Bulgur Pişmemiş 100 gr 370
Bugday 100 gr 365
Mısır Kuru 100 gr 340
Patates Kızartma 100 gr 340
Mercimek Kuru 100 gr 320
Sardalya 100 gr 294
Sosis 100 gr 290
Kuzu Pirzola Yağlı 100 gr 280
Uskumru 100 gr 262
Beyaz Peynir yağlı 100 gr 260
Ringa Balığı 100 gr 253
Yılan Balığı 100 gr 233
Somon 100 gr 220
Dana kıyma 100 gr 214
Beyaz Peynir Light 100 gr 190
Kaşar Peyniri Light 100 gr 170
Alabalık 100 gr 168
Palamut 100 gr 168
Avocado 100 gr 167
Hindi 100 gr 160
Tavuk Budu Izgara 100 gr 160
Tavuk Gögüs İzgara (Derili) 100 gr 155
Dana Bonfile ızgara 100 gr 137
Sarmısak 100 gr 137
Yoğurt meyveli 100 gr 130
Pirinç Pişmiş 100 gr 125
Tavuk Göğüs İzgara (Derisiz) 100 gr 110
Popcorn 100 gr -478 kalori
Makarna 230 gr - 310 kalori
badem 100 gr 600
hindistancevizi 100 gr 603

fındık 100 gr 650
fıstık 100 gr 560
çam fıstığı 100 gr 600
ceviz 100 gr 549
bisküvi 100 gr 470
muz 1 adet 100
avokado 100gr 147
patates cipsi 100gr 568

[BENİM YİYECEKLERİMİ FARKLI RENK YAPTIM ]

NOT:BEN KALORİSİ YÜKSEK OLAN ŞEYLERİ YAZDIM LİMON FALAN TÜRÜ ŞEYLER VARDI 8 KALORİ BİZİM İŞİMİZE YARAMAZ

HADİ ŞİŞMANLAYAALIIMMMMM..

Son düzenleme:
Evet canm bizdee
ama işte bir sürü şey denedik OLmadıı xD
Ama yinede azimliyiz umarım hepimiz kiLo ALırııZ xD

Merhabalar... elbette neden olmasın. Çok sevinirim birlikte yapmamıza böylece buraya günlük rapor yazarız ve on gün boyunca bırakmamış oluruz..
Benim bu gün bir nevi alıştırma günümdü ama tam olarak proğramımı belirledim. Hemen neler yaptığımı anlatıyım sana…
İlk olarak odama bir baskül koydum ve tartılıp kilomu not ettim. Sonra bir dolaba diyet boyunca yiyeceğim ara öğünleri depoladım. Birde dolabın kapağına hergün uymam gereken yiyeceklerin on günlük listesini astım günlük işaretlemek için…
Bu gün ise bu yiyeceklerimin yüzde atmışını anca yiyebildim çünkü iştahsızlıktan dolayı midem iyice küçülmüş almıyor adeta canımda çekmiyor. Ama benim ana kuralım şu; canın çekmesede kurala uy ve mideni büyült zaten daha önceki tecrübelerimden de biliyorum mide ancak büyüdüğü zaman kabul eder. Bugün bile midemde bir saat önce son öğünümü atıştırırken biraz hıçkırır gibi oldu yani ilk günden belli oluyor… gelelim listeme;
1-Mutlaka Sabah 8’den önce iyi bir kahvaltı. Kahvaltıda şunu şukadar yiyeceğim listesi yapmadım. Tek kuralım şu “Artık mümkün değil yiyemiyeceğim” dediğim an ve normal zamanda orada kahvaltıyı bırakırken beş altı lokma daha yada işte biraz daha devam edeceğim. Tabi ki en iyisi midende bulantı hissedene kadar devam etmek ama onu yapabileceğimi pek sanmıyorum.
kahvaltıdan sonra bir fincan bardağı pekmez
2- ara öğün: bir kase bol şekerli ve içine muz doğranmış pudink. Bir bardak süt. İçine bal katılırsa daha iyi olur.
3- öğle yemeği : bunda da artık alamam dedikten sonra üç dört lokma daha almak.
4- ara öğün: bir avuç hurma ve Çukolata yenebilir. (bitter çukulata daha faydalı)
5- akşam yemeği: bu gün son birkaç lokmada artık miden bulandı ama sebat ettim biraz daha yedim.
6- son öğün: bir avuç fındık ve bir avuç fıstık (ceviz de olabilir) ve benim yaptığım bir karışım var baya iyi üç tatlı kaşığı ondan (içinde ; üzümü iyice dövdüm, bir avuç çörekotu, bir avuç susam, bademi fıstığı ezip karıştırdım bir çay bardağı pekmezi de katıp lapa hale getirdim bir kavanoza koydum)
-Ve akşam çay yerine bir bardak daha ballı süt.
-tam yatacakken bir fincan pekmez daha.
Çayı çok severim ama kansızlık yapar azaltmamız gerek.
Bunların yanı sıra takviye bir ilaç şrup falan da düşünüyorum ama benim bunlara verdiğim para neredeyse servet oldu. Ha faydasını gördümmü elbette ama anladım ki evde bulunan temel gıdaların çoğu zaten onlardan daha faydalı. Tabiî ki bu ilaçların en iyi yanı seni hiç yormazlar baya bi hazırcılıktır yani.. artık onların çokta önemli olmadığını biliyorm. yinede bir tanesini olsun belki ileriki günlerde katabilirim listeye(en iyisi ve en güveniliri olmalı)… ha bide kilo almak için devamlılık çok önemli… birkaç gün sonra listenin de ağırlaşması gerek…
evet bukadar hepinize kolay gelsin…:80:

kızlarr bende ergenlik döneminde oldukça zayıftım ve kilo almaya çalışıyordum.Sonra bir şurup ismini vermişlerdi adı prakten.normalde sanırım vitamin yada öksürük şurubuydu ama yan etkisi aşırı derecede iştah açıyordu.onun sayesinde midem bayağı büyüdü ve şuan ideal kilodayım.kullanmanızı tavsiye ediyorum yanlız birazda uyku yapıyor...başka hiçbir kötü etkisi olmadı.zaten 1 hafta kullansanız mideniz 2 kat büyür.inşallah en yakın zamanda alırsınız kiloları

Arkadaşım çok güzel pogram yapmışsın.. bizde de baskül var ODamda. sürekli tartılıyorum ibre hiç ileri gitmiyor..:84:
Bnde dün şöyle bir karışım uyguLadım kendime
sütü içine bal fındık hindistan cevizi koydum.. fındığı iyice dövdüm xD
tadi çooook harikaydı
ve OLdukça vitaminLiydi içinde baya bi kaLori var..
bnde her zaman canm ne zaman çekse en az 1 kere gnde yapıp İççecemm :89:
sna dediğin gibi yeekte doyduğum zamanda 1 lokma daha fazla yiyorum mide her geçen gün aÇıLıyor.
ben 32 kiloda 34 fırladım ve geri 32 ye düştüm çünk atık doyduum kadar yiyordum.
yani daha fazla yiycem
saba tost ve çay içtim onun yannda zeytn yedm hiç canm istemedi..
ama inş. her geçen gün biraz daha fazlaaaaaaa
HADİİ ŞİŞMANLAYALIIMMMMMM
xD
KOLAY GELSİN CANMSS

merhabalar...

bugün üçüncü diyet günüm.
ama önce dün ne yaptığımdan başlamak istiyorum. genel olarak çok başarılıydım. neredeyse aklım hep yemekteydi. bütün listeye uydum tek bir sorun vardı oda akşam yemedğinde az yedim. ara öğünleri falan seviyorumda yağlı yemeklere hala ısınamadım. evden dışarı çıkarken çantama ara öğünlerimi yani hurma fındık fıstı falan doldurdum aklım fikrim yemeyi düşünmek oldu yaa:18: diğer işlerimin bazıları aksamaya başladı gibi ama ne yapalım sabır istiyor, kendini zorlama istiyor. bazı yoğun olduğum günler normalöğünü bile geçirirdim ama şimdi ara öğünün malzemelerini bile yanımda taşıyorum..

bugüne gelecek olursak sabah sekizden önce bir parça ekmekle bir yumurta yedim.

biraz öncede dört patatei kızartıp yarım ekmeğin içine sıkıp yedim tabi hepsini olmadı tabakta kalanlarıda zorla yedim.
yanında çay içmedim bir bardak süt içtim.
bittikten sonra da bir fincan pekmez içtim. bu saate kadar bu kadar yedimbirazdan da bir kase pudingimi yemem gerekiyor... ve gün içinde daha yemem gereken çok fırın ekmek var çok ama inşaallah vazgeçmezsem başarırım. ne zor şeymiş yemek çok kilolularda demekki yemeği akıllarından çıkarmaya çalışıyorlar ama devamlı akıllarına geliyor. allah onlarında yardımcısı olsun.

bu arada burada bomba adında bir ilaçtan sözedilmiş o nasıl bir şey güvenilirmi? ben bluk kullanmıştım hiç faydasını görmedim. kan hapı da işe yaramamıştı..
yarın inşaallah tartılıcam gerçi daha erken ama belki bi değişiklim vardır..kolay gelsin sanada...

Ben Dün^ yaptıkLaRımı Yazayım
sabah kahvaltıda kahvaltılık yedm ve çay İÇtim :2:
aralarda yemek yemedm bilgidsayarn başndan kalkmadığım iÇin ):
akşama doğru sütün içine yine fındık bal bol şeker ve hindastan cevizi KoYDum
ve içtim yannda badem yedm ..
akşam yameinde doyduktan snra çeyrek ekmek daha yedm. ve yattım
BUGÜN
sabah yarım ekmek tost yedim.
2 bardaK Çay İÇtim... ( çay içmesem tostu bitiremezdim)
snra bi çeyrek ekmek daha yedm .. ve bilgisayarın başndaym yarın yazarım ne yaptığımıı

garib-bir güzel ama ara öğün yemiyormusun sen?
mesela bilgisayarının başındayken masana çukulata pudink falan koyabilirsin...
hadi kolay gelsin...

selam kızlar bende kilo alamıyorum en son 55 kiloydum temmuzdan beri kilo vere vere 48 kiloya düştüm boyum 176 kilo 48 bende size katılıyorum beraber deneyelim hem eğlenceli olur hemde faydalı paylaşımlar yaparız

Evet ara öğün yemeği sevmiorum akşam arasına yiyorum dediğim gibi canm..
Lily tamm olur tatLım.. biz gibi snde yapabiLrsn...
Benim özeL Sözümü yine Yaziim
HADİ ŞİŞMANLAYALIMMM

Ya ben sabahları kahwaltı yapamıorum o yüzden işe gittiğimde ya 1 poğaça yada ekmek arası bişiler yiyiorum 12de deöğle yemeği saat 3-4 gibi de bi hamburger yada büsküvi, çikolata gibi şeyler atıştırıyorum akşamda ewe geldiğimde yemek yiyorum ama sonuç olarak özellikle atıştırmalık yediklerimizde küçük ama yüksek kalorili şeyler yemeliyiz ama ne :))) bide iştah çıcı kullandığın bişeyler var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…